Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Sosiaalisen median strategian maksimointi tekoälyllä: Mitä tuotemerkkien on tiedettävä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Sosiaalisen median strategian maksimointi tekoälyllä: Mitä tuotemerkkien on tiedettävä

Nykyään on vaikea puhua mistään keskustelematta tekoälystä.

Useimmat teollisuudenalat ovat alkaneet tunnustaa tekoälyn edut, mutta jotkut ihmiset ovat huolissaan siitä, mitä se voisi tarkoittaa tulevaisuudelle.

Vaikka tekoäly ei todellakaan ole vallankaappauksen partaalla, se muuttaa tapaamme ajatella sellaisista elementeistä kuin markkinointi ja sähköinen kaupankäynti.

Kaiken kaikkiaan tekoäly on arvokas työkalu, joten on välttämätöntä, että brändit tietävät, miten se toimii ja mitä se voi tehdä.

Tekoälymarkkinoinnista on tulossa nopeasti yleisempää, mutta miten se voi auttaa brändin sosiaalisen median markkinointistrategiassa? Lyhyt vastaus on, että se voi auttaa paljon, mutta todellisuus on hieman monimutkaisempi.

Sukellaan siis tekoälyn maailmaan ja katsotaan, kuinka se voi muuttaa sosiaalisen median markkinointiasi.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitä on AI-markkinointi?

Asiattomalle tekoäly tarkoittaa tekoälyä, ja se tarkoittaa ohjelmaa, joka voi oppia itsenäisesti vastaanottaessaan tietoa.

Mitä enemmän tietoa ohjelmisto kuluttaa, sitä älykkäämmäksi se tulee. Todellinen tekoäly hakee kuitenkin uutta tietoa ja tekee omat päätöksensä oppimansa perusteella.

Tekoälymarkkinoinnin osalta puhumme tekoälyllä parannettujen työkalujen käytöstä, jotka vaativat käyttäjältä kehotteita vastausten luomiseen.

Ohjelmat, kuten ChatGPT tai MidJourney, voivat käyttää ideoita ja avainsanoja osuvan tekstin tai kuvien tuottamiseen. Markkinoijat voivat käyttää näitä työkaluja ideoiden sisältöön, luodakseen kokonaisia ​​julkaisuja tai lisätäkseen kuvia olemassa oleviin materiaaleihinsa.

Kuinka tekoälyä voidaan käyttää sosiaalisen median markkinointiin?

Sosiaalisen median markkinointi on prosessi, jolla mainostetaan brändiä eri sosiaalisen median kanavissa.

Tämän tyyppistä markkinointia käytetään usein yhdessä muiden strategioiden, kuten hakukoneoptimoinnin, sähköpostin ja PPC-mainonnan, kanssa.

Koska sosiaalisen median markkinoinnin tavoitteena on herättää kuhinaa ja lisätä sitoutumista sosiaalisessa mediassa, on olemassa muutamia tapoja, joilla brändit voivat hyödyntää tekoälyn tehoa.

Puretaan muutamia esimerkkejä.

AI sisältö

Nykypäivän tekoälyohjelmat eivät voi tuottaa sisältöä samalla laatutasolla kuin ihminen saavuttaisi.

Jos brändi kuitenkin tarvitsee nopeaa tekstiä tai kuvia postauksen tekemiseen, se voi kääntyä tekoälyn puoleen.

Tekoälysisältö voi myös olla hyödyllinen perusta, jonka brändi voi viedä copywriterille tai graafiselle suunnittelijalle hioakseen ja mukauttaakseen.

Koska tekoäly konkretisoi alkuperäistä ideaa, on paljon nopeampaa ja kustannustehokkaampaa saada henkilö viemään kappaleen maaliviivan yli sen sijaan, että luottaisi ihmisiin alusta alkaen.

Käyttäjien suositukset

Kuluttajat ovat olleet vuorovaikutuksessa tekoälyn alkeellisten muotojen kanssa – erityisesti oppimisalgoritmien kanssa, jotka tehdä suosituksia aiempien ostosten tai tykkäysten perusteella.

🔥 Empfohlen:  Asanify - paras online-palkanlaskentaohjelmisto

Esimerkiksi Netflixin algoritmi voi luoda elokuvia ja esityksiä, jotka keskittyvät siihen, mitä käyttäjä on jo katsonut.

Mitä tulee sosiaaliseen mediaan, Facebookin ja Twitterin kaltaiset alustat käyttävät algoritmeja määrittääkseen, mitä julkaisuja käyttäjät näkevät ensimmäisenä aiemman toimintansa perusteella.

Yksittäisten tuotemerkkien kohdalla tekoäly voi mukauttaa näitä vuorovaikutuksia edelleen arvioimalla, minkä tyyppinen sisältö saa eniten sitoutumista tietyntyyppisiltä käyttäjiltä.

Postautomaatio

Yksi sosiaalisen median markkinoinnin kestävimmistä haasteista on se, kuinka paljon aikaa ja energiaa vie postaamiseen ja käyttäjien kanssakäymiseen säännöllisesti.

Brändit saattavat tuntua siltä, ​​että heidän on oltava verkossa joka päivä, mutta automaatioohjelmistot voivat hoitaa suurimman osan päivittäisestä sitoutumisesta ja antaa yrityksen keskittyä muihin markkinointistrategiansa näkökohtiin.

Tekoälyautomaatio on valtava apu, koska se varmistaa, että mikään ei jää huomiotta ja auttaa sinua ylläpitämään vauhtia sosiaalisessa mediassa, jotta et ala menettää seuraajia tai joutua alaspäin algoritmin rankingissa.

Chatbotit

AI-chatbotit, kuten Bing ja ChatGPT, nousevat otsikoihin, koska ne pystyvät vastaanottamaan käyttäjien kyselyitä ja luomaan ihmisen kaltaisia ​​vastauksia.

Brändit voivat hyödyntää kehittyneitä chatbotteja ja käyttää niitä sosiaaliseen mediaan.

Vaikka chatbotin ei pitäisi käsitellä kaikkia vuorovaikutuksia sosiaalisessa mediassa, se voi huolehtia monista yksityiskohdista, jotka liittyvät uskollisen fanikunnan ylläpitämiseen.

Jos käyttäjä esimerkiksi lähettää yritykselle viestin sosiaalisen median kautta, chatbot voi antaa täsmällisiä vastauksia ja ohjata käyttäjän oikealle osastolle.

Tekoälyn edut sosiaalisen median markkinoinnissa

Olemme käsitelleet paljon erityistä tavoilla kuin AI voi auttaa sinua maksimoimaan sosiaalisen median markkinointistrategiasi, mutta tässä on nopea yleiskatsaus sen tarjoamista eduista:

 • Nopeampi sisällöntuotanto – Vaikka sinun ei tarvitse jatkuvasti pommittaa yleisöäsi sisällöllä, on tärkeää julkaista säännöllisesti ja ylläpitää vauhtia. Tekoäly voi nopeuttaa sisällöntuotantoprosessia, jotta et menetä pitoa.
 • Automatisoitu sitoutuminen – Kun brändisi kasvaa, sinun on sitouduttava laajempaan yleisöön. Tekoäly auttaa hallitsemaan laajempaa yleisöä ja ylläpitämään silti yksilöllistä vuorovaikutusta.
 • Skaalautuvuus – Saatat julkaista tällä hetkellä vain muutaman kerran viikossa. Kun olet hyödyntänyt tekoälyn tehoja, voit aloittaa postaamisen useita kertoja päivässä, vaikka palkkaisit lisää henkilökuntaa tai sosiaalisen median johtajia.

Tekoälyn sosiaalisen median markkinoinnin haittapuolet ja rajoitukset

Vaikka tekoälyllä on joitain uskomattomia etuja, se on kaukana täydellisestä.

Olemme kaukana siitä, että käskemme tekoälyohjelmaa hoitamaan sosiaalisen median markkinointisi ja annamme sen toimia itsestään.

🔥 Empfohlen:  Sosiaalinen media: Hyvät, pahat & Ruma

Tässä on joitain haittoja, jotka tulee pitää mielessä määritettäessä, kuinka paljon luotat tekoälyohjelmistoon:

 • Rajoitettu tieto – ChatGPT lopetti “oppimisen” vuonna 2020, ja muilla tekoälyohjelmistoilla on samanlaisia ​​rajoituksia. Joten jos haluat jotain ajankohtaista ja ajan tasalla, olet jumissa odottamassa saman ohjelman seuraavaa iteraatiota.
 • Rajoitettu luovuus – Tekoäly voi tuottaa kunnollista sisältöä, mutta se kalpenee verrattuna siihen, mitä ihmismieli pystyy luomaan. Kaiken kaikkiaan tekoälysisältö sopii ihanteellisesti peruspostauksiin tai ihmisten luomien teosten perustaksi.
 • Rajoitettu sosiaalinen ymmärrys – Tekoälyohjelmat eivät ymmärrä, mikä on ok ja mikä on kiellettyä, varsinkaan kun keskustellaan herkistä aiheista. Brändien on oltava erityisen varovaisia ​​näiden ohjelmien vuorovaikutuksessa käyttäjien kanssa varmistaakseen, että ohjelmisto ei tee sopimattomia huomautuksia.

Tekoälyn tulevaisuuden trendit sosiaalisen median markkinoinnissa

Kuten mainitsimme, olemme vielä alkuvaiheessa tekoälyn käyttämisessä eri tarkoituksiin, mukaan lukien sosiaalisen median markkinointi.

Kun brändit ja yksilöt tottuvat teknologiaan (ja sen kehittyessä), tulevaisuudessa saattaa nähdä mielenkiintoisia trendejä, kuten:

 • Kampanjan hallinta – Vaikka saatat silti käyttää ihmisiä korkealaatuisen sisällön luomiseen, tekoäly saattaa pystyä asettamaan tiettyjä tavoitteita (eli lisäämään seuraajien määrää) ja auttamaan sinua saavuttamaan ne.
 • Henkilökohtaiset käyttökokemukset – Tekoälyn integroituessa sosiaaliseen mediaan saatat pystyä luomaan yksilöllisiä markkinointikampanjoita jonka algoritmi voi toteuttaa käyttäjätietojen perusteella. Joten yhden henkilön vuorovaikutus brändisi kanssa voi olla täysin erilaista kuin toisen.
 • Lisää automaatiota – Brändit joutuvat todennäköisesti jonkinlaiseen kilpavarusteluun sosiaalisen median markkinoinnin työkaluja käyttäessään. Tekoäly mahdollistaa pienempien yritysten pysymisen suurten yritysten tasolla, joten kaikkien on käytettävä näitä ohjelmia mahdollisimman tehokkaasti pysyäkseen edellä.

Tekoälyn sosiaalisen median markkinoinnin parhaat käytännöt

Vaikka tekoäly olisi tarpeeksi kehittynyt ottamaan johtoaseman ja aloittamaan kampanjoiden toteuttamisen itse, brändien olisi silti huolehdittava valvonnasta. Tässä on joitain parhaita käytäntöjä, joita kannattaa noudattaa AI-työkalujen käyttöönotossa:

 • Pyydä jotakuta tarkistamaan kaikki sisältö ja viestit – Koska tekoäly ei välttämättä pysty käsittelemään arkaluonteisia asioita oikealla hoitotasolla, henkilön tulee aina valvoa sisältöä selvittääkseen, näyttääkö jokin ongelmalta. Muista, unssi ehkäisyä on kilon parannuskeino arvoinen.
 • Luo jäykkä työnkuvaus – Tekoälyn kehittyessä enemmän tehtäviä on helppo ulkoistaa. Sinun tulee kuitenkin hahmotella tarkasti, mitä ohjelman pitäisi tehdä ja mitä ei, jotta kaikki ovat tietoisia siitä, miten sitä käytetään ja miksi.
 • Älä ulkoista kaikkea – Vaikka tekoäly on valtavan hyödyllinen, se on silti vain työkalu. Älä luota liikaa tekoälyyn käsitelläksesi kaikkia sosiaalisen median kampanjasi näkökohtia. Varmista, että sinulla on edelleen ihmisiä, jotka ovat vuorovaikutuksessa seuraajiesi kanssa ja valvovat kampanjaa.
🔥 Empfohlen:  10 parasta sosiaalisen median viestiä aikataulunhallintatyökalua

AI todellisessa maailmassa

Tekoälyn perusteiden tunteminen on yksi asia, mutta sen näkeminen todellisessa maailmassa on toinen asia. Tässä on muutamia esimerkkejä merkeistä jotka ovat käyttäneet tekoälyä tehokkaasti:

 • Kokonaiset ruoat – Kuvittele, että voit kävellä ruokakauppaan ja kävellä ulos ruokasi kanssa ilman, että olet tekemisissä yhden ihmisen kanssa. Whole Foods toteutti tämän ohjelman käyttämällä tekoälyä valvomaan yksilöitä ja veloittamaan heitä ostoksista automaattisesti. Mikä vielä parempaa, koska tekoäly seuraa niitä jo, kauppa voi saada reaaliaikaista tietoa tavaroista, jotka liikkuvat nopeimmin ja missä ne huomioidaan eniten.
 • BuzzFeed – BuzzFeed tunnetaan ainutlaatuisten tietokilpailujen luomisesta käyttäjilleen, mutta nyt nämä tietokilpailut auttavat tiedon keräämisessä ja käsittelyssä. Sieltä BuzzFeed voi kuratoida sisältöä käyttäjien vastausten perusteella, ei vain sen perusteella, miten he ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa.
 • Kuvittele liiketoiminnan kehitystä – Sähköpostimarkkinointi voi olla hankalaa, koska sinun on tiedettävä, milloin käyttäjä todennäköisimmin avaa ja lukee viestin. Onneksi tekoäly voi kerätä nämä tiedot ja lähettää sähköposteja, kun heillä on suurempi mahdollisuus saada luettua. Imagine Business Development kaksinkertaisti avautumis- ja napsautussuhteensa tällä prosessilla, ja tulokset puhuvat puolestaan.

Tarvitsetko sosiaalista sisältöä sitoutumisen lisäämiseen? Rock-sisältö voi auttaa!

Vaikka tekoäly on hiljalleen juurtumassa jokapäiväiseen elämäämme, tarvitset silti ihmisten luomaa sisältöä, jotta voit olla yhteydessä seuraajiin ja muuttaa heistä maksavia asiakkaita.

Koska arvokkaasta sisällöstä tulee vain suositumpaa, kun tekoäly tuottaa keskinkertaisia ​​viestejä ja sivuja, sinun on mukauduttava pysyäksesi mukana.

Onneksi Rock Content voi yhdistää sinut kirjoittajiin kaikilta aloilta ja luoda blogimerkintöjä, sosiaalisen median viestejä ja kaikkea siltä väliltä.

Mikä parasta, käytämme tekoälyllä varustettuja alustoja auttaaksemme sinua saamaan kaiken irti sisältöideoistasi. Löydä itse, kuinka tekoäly voi tehostaa sosiaalisen median markkinointikampanjaasi!

Table of Contents