Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Sosiaalisen median suunnittelun rooli online-läsnäolossasi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Sosiaalisen median suunnittelun rooli online-läsnäolossasi

Sosiaalisen median suunnittelusta on tullut olennainen osa lähes jokaisen brändin markkinointia.

Ja hyvästä syystä.

Sosiaalisen median käyttö on edelleen yksi suosituimmista online-aktiviteeteista. Itse asiassa vuonna 2021 ohi neljä miljardia ihmiset käyttivät sosiaalista mediaa ympäri maailmaa –

Globaalit internetin käyttäjät kuluttavat myös keskimäärin 147 minuuttia päivässä sosiaalisessa mediassa ja viestisovelluksissa, mikä antaa brändeille runsaasti mahdollisuuksia lisätä tietoisuutta ja konversioita.

Mutta tässä on sopimus…

Satunnainen näkyminen sosiaalisessa mediassa ei katkaise sitä enää.

Aidosti menestyäksesi ja luodaksesi päteviä liidejä tarvitset vankan sosiaalisen median markkinointisuunnitelman.

Jos olet valmis lisäämään sosiaalisen median sisältömarkkinoinnin työkalupakkiisi, pysy oppimassa kolme yksinkertaista vaihetta, joiden avulla voit muuttaa visiosi todeksi.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

1. Tutki laajempaa sisältöstrategiaasi ja käytä sitä sosiaalisen median strategiasi tiedottamiseen

Tutustu brändisi nykyiseen sisältömarkkinointistrategiaan.

Mille kohdeyleisölle luot sisältöä? Mihin sisältöaiheisiin ja niihin liittyviin avainsanoihin kohdistat? Mitkä ovat sisältömarkkinoinnin tavoitteesi tai toiveesi ja miten ne sopivat yhteen liiketoimintatavoitteidesi kanssa?

Näiden kysymysten vastausten pitäminen mielessä on avainasemassa luotaessa a sosiaalisen median strategia joka sopii laajempaan sisältöstrategiaasi ja tukee sitä.

Yksinkertainen tapa pitää sosiaalisen median suunnitelmasi sopusoinnussa laajemman sisältöstrategiasi kanssa on arvioida jokaista sosiaalista kanavaa liiketoimintatavoitteidesi ja yleisösi kipupisteiden perusteella.

Jos esimerkiksi valmistat kalusteita suurille jälleenmyyjille ja tavoitteesi on tavoittaa enemmän megakauppoja, jotka tarvitsevat häviönestovitriinejä, sinun on kysyttävä itseltäsi:

 • Auttaako tämä kanava meitä tavoittamaan ihanteelliset asiakkaamme, kuten Walmart, Target ja Best Buy?
 • Mitä sosiaalisen median kanavia kohdeyleisömme päättäjät käyttävät eniten ja miksi? Millaisia ​​keskusteluja he siellä käyvät?
 • Mitä sosiaalisen median kanavia kohdeyleisömme päättäjät käyttävät vähiten ja miksi?
 • Millaista sosiaalisen median sisältöä kohdeyleisömme päättäjät kuluttavat ja miksi he pitävät sitä arvokkaana?
 • Kuluttavatko ihanteelliset asiakkaamme tappioiden ehkäisevää sisältöä sosiaalisessa mediassa? Minkälainen?
 • Mihin toimiin kohdeyleisömme päättäjät tekevät sosiaalisen median sisällön kulutuksen jälkeen ja miten se ratkaisee heidän kipupisteitään?
 • Mitä sisältötyyppejä, teemoja ja kuvia tuotamme tällä hetkellä ja miten voimme käyttää niitä uudelleen sosiaaliseen mediaan ylhäältä tulevien näkemysten perusteella? (tästä vähän lisää)
🔥 Empfohlen:  Muistettava matka – Polo Forest Camping & Seikkailu

Kun olet suorittanut tarkistuslistan, tapaa sosiaalisen median tiimisi selvittääksesi tavoitteesi. Kokouksen aikana hahmottele sosiaalisen median tavoitteesi ja kerro, miksi ne ovat tärkeitä liiketoimintatavoitteillesi ja kohdeyleisöllesi.

Esimerkkejä sosiaalisen median tavoitteista

Sosiaalisen median tavoite #1:

Mitä: Ohjaa laadukasta liikennettä verkkosivuillemme

Miksi välitämme: Auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme nostaa verkkotunnuksen auktoriteettipisteitä

Kuinka se auttaa yleisöämme: Antaa heille arvokkaita resursseja ongelmien ratkaisemiseen, kuten tiedotusoppaita, yhdenmukaistettuja tuotteita ja ratkaisuja ostoksille sekä mahdollisuuden varata konsultaatio lisätuen saamiseksi

Sosiaalisen median tavoite #2:

Mitä: Luo lisää sähköpostilistan tilaajia

Miksi välitämme: Auttaa meitä saavuttamaan liidien luomistavoitteemme ja tarjoaa meille konversiomahdollisuuksia

Kuinka se auttaa yleisöämme: Antaa heille arvokkaita resursseja ongelmien ratkaisemiseen suoraan postilaatikossaan, kuten sisäpiiriläisten menettämisen ehkäisyvinkkejä, henkilökohtaisia ​​tuotesuosituksia ja mahdollisuuden esittää yksityiskohtaisia ​​kysymyksiä lisätuen saamiseksi.

Valitse lopuksi, mihin kanaviin kohdistat ja mihin käytät kutakin sosiaalisen median alustaa. Harkitse A/B-testien suorittamista ennen suunnitelmasi viimeistelyä.

Saatat esimerkiksi oppia, että LinkedIn toimii paremmin sähköpostilistan tilaajien luomisessa ja Instagram toimii paremmin ohjaamaan laadukasta liikennettä verkkosivustollesi. Mitä tahansa valitsetkin, varmista, että sinulla on selkeä syy ja tavoite sille, miksi näyt siellä ja mitä haluat saavuttaa.

2. Määritä sosiaalisen median profiilisi

Nyt kun olet selvillä siitä, mitä kanavia käytät ja mitkä ovat tavoitteesi, luo yrityksesi sosiaalisen median profiilit.

Toimi seuraavasti:

Tunnista sosiaalisen median ääniominaisuudet

Tarkista brändisi ääniohjeet yrityksesi tyylioppaasta – eli viestityyli, sävy, käytettävät ja vältettävät termit jne.

Tunnista sitten sosiaalisen median äänesi ominaispiirteet ja kuinka aiot heijastaa ne kopiossasi (ja miten kommunikoit sosiaalisessa mediassa yleensä).

Esimerkiksi markkinointikonsultti ja kirjailija Erika Heald suosittelee kuvaile brändiäsi kolmella sanalla. Tämä on erittäin yksinkertainen tapa pitää sävysi yhtenäisenä kaikissa markkinointikanavissasi.

Joten katso tyylioppaasi ja kuvaile brändiäsi kolmella sanalla. Tee sitten helposti tiivistettävä “Brand Voice Chart”, johon tiimisi voi viitata ja tuottaa sosiaalisen median kopio, joka on tuotemerkin päällä joka kerta.

Tässä esimerkki Erikalta:

Lisää arvoehdotus jokaiseen biosiisi

Kun olet saanut sosiaalisen median brändisi ääneen, kirjoita selkeä arvoehdotus jokaiseen profiiliisi.

🔥 Empfohlen:  Digital Pratik haastatteli minua Jaoin Golden Nuggets elämästäni ja bloggaamisesta

Tässä on helppo malli, jota voit käyttää:

“Autamme saavuttamaan/saamaan ” + tavoitteisiisi liittyvä toimintakehotus (CTA).

Esimerkiksi:

”Autamme sosiaalisen median johtajia suunnittelemaan kuukauden Instagram-postauksia minuuteissa. Ajoita julkaisusi Instagramissatänään.”

Jos valitsemiesi alustojen biokenttä ei salli linkin upottamista toimintakehotukseen, lisää linkki verkkosivuston kenttään sen sijaan:

(Kuvan tarjoaa Ioana)

Lisää pikalinkkejä tavoitteidesi mukaisesti

Sisällytä lisää pikalinkkejä sosiaalisen median biosiin tavoitteidesi mukaisesti. Lyhennä linkkejäsi käyttämällä URL-lyhennystä, esim Vähäntai käytä linkkiä biotyökalussa, kuten Linktree sijoittaa kaikki linkit yhteen paikkaan.

Kun päätät, mitkä linkit haluat lisätä, ota huomioon erityistavoitteesi. Jos esimerkiksi haluat saada lisää verkkokauppamyyntiä, lisää linkki Shopify-kauppaasi. Jos haluat rakentaa sähköpostilistasi, lisää linkki asiaankuuluvaan liidimagneettiin.

Valitse sisältötyypit ja teemat

Katso laajempaa sisältömarkkinointistrategiaasi (sekä vastauksiasi tarkistuslistan kysymyksiin ensimmäisestä vaiheesta lähtien) viimeistelläksesi sisältötyypit ja teemat.

Tässä on esimerkki:

 • Sisältötyypit: Vihjeluetteloita, lyhyitä oppaita, ohjeita, kulissien takana (BTS), inspiroivia lainauksia, tarinoita
 • Sisällön teemat: Uramotivaatio (maanantai), uravinkit (tiistaisin), asiakkaiden menestystarinoita (keskiviikkoisin), Q&A (torstaisin), BTS (perjantaisin)
 • Visuaalit: Infografiikka, karusellit, ammattikuvat, lyhyet selitysvideot, puhuvat videot valmentajista jakavat asiantuntija-apua, live-videoita, staattisia kuvia

Vahvista sitten työkalut, joita tarvitset näiden sisältöresurssien luomiseen. Saatat tarvita esimerkiksi a graafinen suunnittelu työkalu, kuten Canva, jolla voit luoda infografiikkaa ja staattisia kuvia AI tekstistä puheeksi työkalu, kuten LOVO, lyhyiden selitysvideoiden luomiseen ja a kieliopin tarkistaja työkalu, kuten Writer, oikolukua varten.

Lisää aloitussisältöä saadaksesi profiilisi toimimaan

Herätä uudet sosiaalisen median profiilisi henkiin lisäämällä aloitussisältöä.

Jos haluat säästää aikaa aloitussisällön luomiseen, harkitse parhaiten toimivien blogiviestiesi katkelmien uudelleenkäyttöä.

Esimerkiksi jos seuraava viesti online-yritysten myyntiä on yksi tärkeimmistä pilareistasi, voit muuttaa vinkit infografiikaksi nimeltä “Kuinka myydä yrityksesi maksimihintaan”. Tai voit napata yhden artikkelin kuvista (kuten seuraavan) ja luoda sen ympärille kokonaisen viestin:

Tai jos seuraava pala päällä kuinka keksiä pienyritysideoita on yksi tehokkaimmista viesteistäsi, voit luoda rullan, joka esittelee 11 liikeideaa. Tai voit muuttaa jokaisen liikeidean omaksi sosiaalisen median postaukseksi – tuloksena on 11 viestiä!

Tässä on esimerkki yhdestä liikeideasta, jonka voit käyttää uudelleen sosiaalisessa mediassa:

🔥 Empfohlen:  5 tapaa parantaa merkittävästi SEO-strategiasi sijoitetun pääoman tuottoprosenttia

3. Luo sosiaalisen median kalenterisi ja ajoita sisältösi

Sosiaalisen median suunnitelmasi on melkein valmis! Vain yksi viimeinen vaihe: Määritä sosiaalisen median sisältökalenteri ja julkaisuaikataulu.

Tässä on nopea tarkistuslista, jonka avulla voit varmistaa, että kaikki on tehty:

 • Suunnittele aiheesi ja niihin liittyvät avainsanat. Määritä sitten jokaiselle aiheelle julkaisupäivät, -ajat, hashtagit ja toimintakehotukset. Muista asettaa myös tavoite ja KPI-arvot kullekin aiheelle.
 • Suunnittele yhteistyötä omalla alueellasi olevien tytäryhtiöiden, vaikuttajien ja brändin kannattajien kanssa.
 • Suunnittele sitoutumistaktiikat – ajattelukilpailut, DM-viestit, tarinatarrat, ajatuksia herättävien kysymysten esittäminen, tietokilpailut, gallupit, sosiaalinen kuuntelu jne.
 • Määritä kopio- ja kuvasisällön tiedot kirjoittajille, suunnittelijoille, toimittajille, näyttelijöille ja kustantajille
 • Anna sitouttamistyö tiimisi sosiaalisen median markkinoijille
 • Tuota ja ajoita sisältöä – pyri ajoittamaan erät 30–90 päivän päähän

Kun kalenterisi on valmis ja viestisi on ajoitettu, voit aloittaa!

Sieltä voit seurata ja analysoida sosiaalisen median suorituskykyäsi ja muokata yksityiskohtia tarpeen mukaan.

Käytä sitten sosiaalisen median kuuntelutyökalua, kuten Buffer tai Mention, havaitaksesi brändätyt maininnat, kerätäksesi käyttäjien luomaa sisältöä ja vastataksesi ihmisille, jotka puhuvat sinusta tai sinusta.

Paketoida

Ja siinä se on! Tänään opastimme sinut sosiaalisen median markkinointisuunnitelman luomiseen kolmessa yksinkertaisessa vaiheessa.

Seuraava toimeksiantosi? Tapaa sosiaalisen median markkinointitiimisi ja aloita näiden oivallusten toteuttaminen. Määritä aiheen asiantuntijat jokaiseen tarvitsemaasi markkinointirooliin, suunnittele tehtäväsi ja työnkulkusi sekä viimeistele aikajanasi.

Tee sitten suunnitelmastasi totta.

Seuraa markkinointiponnistelujasi, ota yhteyttä seuraajiisi ja tarkenna lähestymistapaasi, kun analysoit suorituskykyäsi.

Siinä se nyt, markkinoijat.

Tässä menestystäsi!

Tämä on Addison Burken kirjoittama vierasviesti Sanallinen
Addison on freelance-kirjoittaja, joka opettaa yrityksiä kasvamaan paremman digitaalisen markkinoinnin taktiikan avulla.