Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Spotify vs YouTube Music: The Clash of Streaming Titans

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Spotify vs YouTube Music: The Clash of Streaming Titans

Spotify ja YouTube Music ovat alan tuttuja nimiä, ja molemmilla alustoilla tarjotaan ainutlaatuisia palveluita, vaikka niillä on joitain yhtäläisyyksiä, molempien yritysten välinen ero on se, mitä käsittelemme täällä tänään.

Musiikin suoratoisto muuttuu päivä päivältä tavanomaisemmaksi, ja alan kasvaessa ero huippukoirien välillä tulee kiinnostavaksi tunti kerrallaan. Yli 1 miljardi latausta Google Play -kaupassa ja määrät kasvavat päivittäin.

LUE SEURAAVA: Apple Music vs Spotify – Preference, Class, Reach

Spotify vs YouTube Music: Ilmainen paketti

Spotify ja YouTube molemmat tarjoavat ilmaisia ​​suoratoistopalveluita. Molemmilla alustoilla kokemuksesi eroaa kuitenkin useilla tavoilla.

sisältö Spotify Youtube
Kappaleiden ohitukset Kyllä (6 kappaletta tunnissa) Kyllä (rajoittamaton)
Offline-suoratoisto Ei Ei
Käytettävissä olevat äänenlaatuasetukset Oletus: alkuasetus perustuu Internetin nopeuteen
matala: 24 kbps Keski: 96 kbps Suuri: 160 kbps
Matala: 48 kbps
Keskinopeus: 128 kbps
Paras äänenlaatu 160 kbps 128 kbps
Ohita mainokset Ei Joo
Pelaa taustalla Joo Ei
Toista kappale Joo Joo
Pääsy sisältökirjastoon Joo Joo

Ottaen huomioon, että YouTube Music antaa sinun ohittaa mainokset viiden sekunnin kuluttua ja voit myös vaihtaa kappaleita mielesi mukaan, on tärkein huomioni. Vaikka Spotify sallii vain 6 muutosta tunnissa, jolloin sinut pakotetaan kuuntelemaan kappaleita, joita et ehkä halua kuunnella, ja häiritsee soittolistasi turhauttavammin mainoksilla, joihin et voi vaikuttaa.

Maksullinen tilaus

Hinnoittelun eron tavoitteena on tarjota palveluita parempia kuin ilmaispaketti. Mutta vaikka näyttää siltä, ​​​​että hinnat ovat samat, kunkin alustan paketit vaihtelevat, joten katsotaanpa.

Alustat Opiskelijasuunnitelma Perhesuunnitelma Premium
Youtube 4,99 dollaria kuukaudessa 14,99 dollaria kuukaudessa 9,99 dollaria kuukaudessa
Spotify 4,99 dollaria kuukaudessa 14,99 dollaria kuukaudessa 9,99 dollaria kuukaudessa

Kun olet maksanut alustan palveluista, sekä YouTube että Spotify tarjoavat samanlaisia ​​ominaisuuksia:

🔥 Empfohlen:  Spotify ostaa Heardlen, suosittuun musiikkiin perustuvan Wordle-kloonin
  • Rajoittamaton pääsy koko sisältökirjastoon
  • Suoratoisto offline-tilassa
  • Laadukas ääni
  • Kappaleita voi toistaa uudelleen
  • Ohita kappaleita niin monta kertaa kuin haluat. Tämä on etu Spotifyssa vain siksi, että YouTube mahdollistaa nämä ominaisuudet sekä ilmaisissa että premium-palveluissa
  • Ei mainoksia.

Totuus on, että tälle luokalle Spotify tarjoaa suussa sulavia tarjouksia, joita on vaikea jättää huomiotta. Esimerkiksi opiskelijapaketin 50 % alennuksen lisäksi saat myös ilmaisen pääsyn HULU ja ESITYSAIKA.

Lisäksi perhepaketti sisältää pääsyn Spotify Kidsiin. Vaikka mielestäni lasten suunnitelma on vain erilaisia ​​kansia cocomelon.

Lisäksi YouTube-musiikkitilaus antaa sinulle lisäkäyttöä YouTube premium ja YouTube alkuperäiset.

Ääniasetukset

Jos kiinnität erityistä huomiota äänenlaadun eroihin, huomaat pieniä eroja molemmilla alustoilla tarjotuissa ääniasetuksissa.

Äänen laatu Youtube-musiikki (kb/s) Spotify (kbps)
Oletus Ei käytössä Tässä näkyy laitteen yhteyden nopeus.
Matala 48 24
Keskikokoinen 128 96
Korkea 256 160
Korkein/paras 256 320

No, kaikki alkoi hitaasti ja YouTube-musiikilla näytti olevan parempi etumatka verrattuna Spotifyyn, päihittämällä sen melkein kaikissa kategorioissa viimeistä lukuun ottamatta.

Spotify yksinkertaisesti ylittää ja tarjoaa käyttäjille parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Joten jos äänenlaatu ei kiinnosta, voit valita YouTube-musiikin, mutta jos haluat parhaan äänikokemuksen, suosittelen Spotifya.

Spotify vs YouTube Music: Sisältökirjasto

Molemmilla yrityksillä on valtava sisältökirjasto, joka kattaa eri genrejä ja ominaisuuksia sekä valtavirran että yksittäisille artisteille (inteille). Mutta erilainen johtaminen tarkoittaa erilaisia ​​ideoita ja lopulta erilaisia ​​tuloksia. Joten katsotaanpa näitä eroja, eikö niin?

Spotifyn valtavirran kirjasto

Tarkemmin sanottuna helmikuussa 2022 Spotify lisää huutoa 60 000 kappaleita kokoelmaansa päivittäin, tämä lisää sen valtavaa kirjastoa, joka sisältää yli 90 miljoonaa kappaletta.

He varmasti osaavat maustaa asioita a kokonaisvaltainen kumppanuussopimus mainostaulun kanssavaltavirran musiikin ystävät voivat nyt suoratoistaa musiikkia mainostaulun soittolistalta 4,1 miljardia soittolistaa heidän kokoelmassaan. Toinen kumppanuuden etu on, että sen avulla tilaajat voivat suoratoistaa Kuuma 100, Billboard 200ja Billboard Weeklysuoraan sovelluksesta.

🔥 Empfohlen:  Historiografian merkitys verkossa

Youtube Musicin sisältökirjasto

Tästä päivästä lähtien Youtube Musicia on kertynyt yli 80 miljoonaa virallisia musiikkijulkaisuja kirjastossaan.

Maksimoivat kumppanuutensa Warner Music Group (alias VEVO), Universal Music Groupja Sony Music Entertainment Tämä tehtiin mahdolliseksi. Kumppanuuden ansiosta tilaajat voivat myös katsoa suosikkikappaleidensa virallisen videon.

Spotifyn indie-soittolistat

Mainstream syrjään, Spotifyssa on hyvä kohokohta riippumattomista artisteista indie-soittolista osio.

Spotify raportoi, että riippumattomien artistien vuotuinen markkinaosuus kasvoi lähes kahdella prosentilla liikevaihdon noustessa huimiin 49 prosenttiin vuonna 2020.

Indie-soittolista Youtubessa

Mitä tulee indie-musiikkiin, Youtube Music ei jää jäljelle, sillä sillä on kunnollinen määrä soittolistoja, vaikka he voivat tehdä paremmin. Genres-kohdassa Indie on fuusioitu vaihtoehtomusiikkiin, ja silti koko osiossa on vain noin kolmekymmentäkaksi soittolistaa, kokoelma ei ole yhtä laaja kuin Spotifyssa.

Sisällön vaihtelu

Spotify

Musiikin lisäksi Spotifyssa on runsas arkisto ei-musiikkisisällöstä, josta valita. Ympäristön äänistä, podcasteista, puhutuista sanoista ja jopa äänikirjoista. Jos pidät tämän tyyppisestä musiikista, voit valita uskomattomasta yli 7000 kappaletta.

Tämän lisäksi Spotify julkaisi pari alkuperäisiä esityksiä maustamaan asioita entisestään.

Youtube musiikki

Youtube ilman yllätystä on virallisesti enemmän musiikkiin taipuvainen, mutta algoritmissa ilmenevän häiriön vuoksi löydät virallisen sisällön rinnalta joitain epävirallisia äänikirjoja ja podcasteja.

Yleisesti ottaen YouTubella on etu siinä mielessä, että kun etsit kappaletta, et saa vain virallista kappaletta, kuten Spotifyn tapauksessa, saat myös covereita, virallisia videoita, lavaesityksiä ja niin edelleen.

Bottom Line: YouTube Music vs Spotify

Tämä on musiikin suoratoistoteollisuuden titaanien yhteentörmäys, mutta yksi titaani erottuu joukosta. Spotify selviää voittajana uskomattomilla yhteistyöhankkeilla, ensiluokkaisella äänenlaadulla, yhdistelmäpaketteilla ja kirjastossaan olevan sisällön valtamerellä. Muista tämä, kun seuraavan kerran valitset alustan musiikin suoratoistolle.

Aiheeseen liittyvä: YouTube Music vs YouTube Music Premium