Seuraava artikkeli auttaa sinua: Suora liikenne: onko se Googlen sijoitustekijä?
Ottaako Google huomioon suorat verkkosivustokäynnit hakusi sijoituksissa?
Selvyyden vuoksi suora liikenne tarkoittaa sitä, että henkilö (tai botti – palaamme siihen myöhemmin) siirtyy suoraan verkkosivustosi URL-osoitteeseen toisen kanavan, kuten hakukoneen tai sosiaalisen median alustan, kautta.
He tuntevat sinut jo, ja se kertoo Googlelle hienoja asioita arvovallastasi ja suosiostasi – tai niin teorian mukaan.
Katsotaan mitä asiantuntijat sanovat tästä.
Väite: Suora liikenne sijoitustekijänä
Ajatuksena tässä on, että suora verkkosivustokäynti on verkkosivustosi tuki, aivan samalla tavalla kuin linkki.
Suora liikenne on mikä tahansa sivustokäynti ilman http_viittausta (syistä tai toisista).
Jotta suora liikenne laskettaisiin sijoitustekijäksi, Googlen pitäisi jollakin tavalla mitata suorat käynnit sivustollasi jollakin työkalustaan.
Ottaen huomioon, että sillä on käytössään Chrome, Google Search Console, Google Analytics, sen DNS-palvelu, Google Fiber ja paljon muuta, ei ole pulaa mahdollisuuksista, mistä nämä napsautustiedot voivat tulla.
Todisteet suorasta liikenteestä sijoitustekijänä
Backlinkon artikkelissa 22.1.2020 todetaan: “Se on vahvistettu Google käyttää Google Chromen tietoja määrittääksesi kuinka monta ihmistä vierailee sivustolla (ja kuinka usein).
Tämän lähdelinkin jälkeen pääset artikkeliin, joka perustuu Brighton SEO 2013 -keskusteluun kolmen entisen Googlen työntekijän kanssa: Fili Wiesen, Jonas Weberin ja Alfredo Pulvirentin.
Löydämme tämän keskustelussa siitä, käyttääkö Google sosiaalisia signaaleja sijoitustekijöinä:
“…ehkä yksi istunnon suurimmista kohdista oli se, että Google käyttää ehdottomasti Chromen käyttäjätietoja ja voi seurata jokaista klikkausta siinä.”
Jos etsisit asiaa tänään, lukisit eräältä arvovaltaiselta sivustolta, että Google vahvisti, että se käyttää Chromen tietoja määrittääkseen, kuinka monta ihmistä vierailee sivustolla ja kuinka usein. Saatat nähdä sen Googlen työntekijöiden vahvistamana ja luultavasti uskoisit tämän olevan totta.
Todellisuudessa entiset työntekijät sanoivat, että Google käyttää Chromen tietoja – ei miten tai oliko se live-algoritmissa tai testauksessa.
Kaikki tämä todistaa sen, että Google oli huhtikuusta 2013 lähtien jossain vaiheessa ennen sitä (koska he olivat entisiä eivätkä nykyisiä työntekijöitä) käyttänyt Chromen tietoja klikkausten seuraamiseen.
Jos ohitit päivämäärän tai uskoit, että 22. tammikuuta 2020 päivätty artikkeli olisi oikea tuolloin, saat anteeksi, jos luulit Googlen vahvistaneen tämän (kristalliselkeyden vuoksi: näin ei ollut).
Tämä tuli kuitenkin esille paljon viime aikoina ja suurella tavalla.
Vuonna 2017 Semrush julkaisi ensimmäisen Ranking Factors -tutkimuksensa ja nimesi suoran liikenteen Google-haun sijoitustekijäksi #1.
Kuvakaappaus Semrushin “Analysoidut sijoitustekijät”, elokuu 2021.
Siitä seurasi kaaos.
SEO-ammattilaiset taistelivat siitä Twitterissä.
Ihmiset kirjoittivat blogikirjoituksia puolesta ja vastaan.
Tästä on puhuttu paljon edestakaisin vuosien varrella, eikä se muuta mitään, jos kirjoitat kaiken uudelleen nyt.
Joten siirrytään suoraan kahteen perustelluimpiin kappaleisiin, jotka tarjoavat melko vakuuttavia todisteita siitä, miksi ajatus suorasta liikenteestä sijoitustekijänä on vakavasti virheellinen.
Todisteet suoraa liikennettä vastaan sijoitustekijänä
Ensimmäinen näistä edellä mainituista blogikirjoituksista sisältää a videokeskustelu Eric Engen ja Mark Traphagenin välillä siitä, että Semrushin tekemän kaltaisia ranking-tutkimuksia on luettu liian paljon.
Kuten Eric selitti:
“On mahdollista, että kaksi asiaa tapahtuu yhdessä, mutta niillä ei ole juurikaan tai ei mitään tekemistä keskenään. Suosikkiesimerkkini on se, että jäätelön myynti ja hukkumiskuolemat korreloivat voimakkaasti.
Joten joku saattaa päätellä, että lisääntynyt jäätelön myynti aiheuttaa enemmän hukkumisia tai jopa typerämpää, päinvastoin. Mutta tiedämme todellisen syyn, että nämä kaksi asiaa korreloivat niin hyvin.”
(Ne korreloivat, koska on kesä ja ihmiset uivat ja syövät jäätelöä. Mutta toinen ei aiheuta toista tapahtumista.)
Sivusto, jonka ominaisuudet kertovat Googlelle hienoista asioista, voi myös kertoa hyviä asioita käyttäjille ja saada enemmän suoraa liikennettä.
Mutta se ei tarkoita, että liikenne olisi aiheuttanut sijoitusta.
Toinen hyvä resurssi tästä aiheesta on Martin MacDonaldilta, joka pitää suoran liikenteen laatua mahdollisena sijoitussignaalina. Hän selittää:
“Tekninen määritelmä suoralle liikenteelle yksinkertaisesti ilman http_viittausta tehtyjä pyyntöjä on aivan liian epämääräinen käsite.
Emme puhu suurimman osan ajasta suorasta liikenteen tyypistä, vaan:
- Pyynnöt tehtiin muista selaimista.
- Monet URL-lyhentimet.
- Sosiaalisen median alustat ja sovellukset.
- Linkit yhteensopimattomiin suojausprotokolliin.
- Laitteille jaetut linkit (erityisesti pöytäkoneista mobiililaitteille).
Lopuksi suora liikenne on aivan liian helppo signaali pelille.
Kuten MacDonald sanoo: “Jos sinun tarvitsee vain poistaa viittaus kaikista sisäisistä linkeistä, jotta “huijaat” Googlea ajattelemaan suoraa liikennettä, voit tehdä tämän muutamalla PHP-koodirivillä tai palvelimen määrityksellä…
Voit ajaa botteja tai ostaa sivustokäyntejä. Voit teeskennellä sen itse.
Ja loppujen lopuksi, kertooko suora liikenne Googlelle jotain, mitä muut signaalit eivät?
Suora liikenne sijoitustekijänä: meidän tuomiomme
Google ei käytä suoraa liikennettä hakusijoitussignaalina.
Se on meluisa, helppo käsitellä ja vaikea kerätä ja tarkistaa.
Varo tutkimuksia, joissa suoran liikenteen ja hakusijoitusten välinen korrelaatio on syy-yhteys.
Ja tarkista aina päivämäärä, kun tarkistat faktat! Seuraa jokaista väitettä sen lähteeseen asti. Se, mikä oli totta 10 vuotta sitten, ei välttämättä päde tänään – ja se on saatettu tulkita väärin silloinkin.