Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Suorita ensimmäinen tietojen analysointiohjelmasi selaimessa PyScriptillä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Suorita ensimmäinen tietojen analysointiohjelmasi selaimessa PyScriptillä

Pythonia käytetään enimmäkseen verkkosivustojen taustalla, sellaisilla kehyksillä kuin Django ja Flask. Pythonilla ei kuitenkaan ollut niin paljon käyttöliittymätukea kuin muilla kielillä, kuten JavaScriptillä. Mutta tämä on muuttunut PyScriptin myötä.

PyScript on Pythonin käyttöliittymäkehys, jonka avulla käyttäjät voivat rakentaa Python-sovelluksia verkossa HTML-käyttöliittymän avulla. Tämä artikkeli keskittyy verkkosivun rakentamiseen PyScriptillä, jossa suoritamme tietojen visualisoinnin.

Sisällysluettelo

  1. Tietoja PyScriptistä
  2. PyScriptin toiminta
  3. Rakenna verkkosivu

Tietoja PyScriptistä

PyScript on JavaScript-kehys, jonka avulla käyttäjät voivat rakentaa Python-sovelluksia selaimessa yhdistämällä Pythonin tavalliseen HTML:ään. Projektin lopullinen tarkoitus on antaa paljon suuremmalle yleisölle (esimerkiksi käyttöliittymäkehittäjille) mahdollisuus hyötyä Pythonin ja sen lukuisten kirjastojen (tilastollinen, ML/DL ja niin edelleen) tehoista.

PyScriptin tärkeimmät ominaisuudet

  • Antaa meille pääsyn Pythoniin ja sen laajaan kirjastoekosysteemiin selaimen sisältä (mukaan lukien NumPy, pandat ja scikit-learn).
  • Käyttäjät voivat hallita, mitkä paketit ja tiedostot ovat käytettävissä sivun koodia ajettaessa ympäristönhallintaa hyödyntäen.
  • Voimme hyödyntää heti joitakin valituista käyttöliittymäkomponenteista, kuten painikkeita, säilöjä, tekstiruutuja ja niin edelleen.
  • Meidän ei tarvitse huolehtia käyttöönotosta, koska PyScript käsittelee kaiken verkkoselaimissamme. Datatieteilijöinä voisimme jakaa hallintapaneeleja ja/tai malleja sisältäviä HTML-tiedostoja sidosryhmiemme kanssa, jotka pystyisivät suorittamaan ne selaimillaan ilman teknisiä määrityksiä.

Etsitkö täydellistä arkistoa tietotieteessä käytettävistä Python-kirjastoista, katso tästä.

PyScriptin toiminta

Pyodide on PyScriptin perusta. Pyodide on WebAssemblyyn perustuva Python-jakelu (CPython-versio) selaimelle ja Node.js:lle.

WebAssembly on tekniikka, jonka avulla Python-ohjelmoijat voivat luoda verkkosivuja. Se käyttää ihmisen luettavaa tekstimuotoista kieltä, joka käännetään sitten binäärikoodiksi, jonka selaimet voivat suorittaa. Voimme nyt luoda koodia millä tahansa kielellä, kääntää sen WebAssemblyyn ja suorittaa sen verkkoselaimessa.

Kuvan lähde

Emscripten, avoimen lähdekoodin kääntäjän työkaluketju, voidaan nähdä seuraavassa tekniikkapinon kuvassa. Se mahdollistaa minkä tahansa kannettavan C/C++-koodikannan kääntämisen WebAssemblyksi.

🔥 Empfohlen:  Tietojen palauttajat murtavat viimein erittäin turvallisen Apple M1 -sirun

Onneksi loppukäyttäjien ei tarvitse täysin ymmärtää, mitä kulissien takana tapahtuu. Se on kuitenkin kiistatta tarpeellinen esimerkiksi turvallisuussyistä.

PyScript mahdollistaa nyt Python-koodin luomisen ja suorittamisen selaimessa. Tulevaisuuden suunnitelmana on tarjota tukea useammille kielille. Tässä voi myös syntyä mahdollinen rajoitus. Tällä hetkellä PyScriptiä käytettäessä voimme käyttää vain Pyodiden tukemia kirjastoja.

Rakenna verkkosivu

Verkkosivun rakentamiseksi meidän on tiedettävä HTML:stä ja CSS:stä. Aloitetaan perusesimerkillä “Hei maailma” tulostamisesta.

Verkkosivun HTML-rakenteen määrittäminen

print(‘Hei ihmiset’) print(“\U0001f600”) print(‘Tämä on esimerkkisivu, joka toimii Pythonilla Pyscriptin avulla’)

Alla näet miltä verkkosivu näyttää.

Analytics India -lehti

Siirrytään nyt edistyneeseen esimerkkiin. Tässä esimerkissä piirrämme joitain kaavioita käyttämällä matplotlibiä.

– numpy – matplotlib – seaborn – pandat Hello Folks
Tämä on esimerkkisivu, joka toimii Pythonilla Pyscriptin avulla

tuonti matplotlib.pyplot muodossa plt tuonti numpy muodossa np x = np.random.randn(1000) y = np.random.randn(1000) fig, ax = plt .subplots(figsize=(15,8)) plt.title(“Sirontakuvaaja satunnaisluvulla”) ax.scatter(x, y) plt.tick_params( axis=”molemmat”, joka=”molemmat”, bottom=False , top=Epätosi, vasen=Epätosi, oikea=Epätosi, labeltop=Epätosi, labelleft=Epätosi, labelright=Epätosi, labelbottom=False) plt.xlabel(“Satunnaiset luvut”) plt.ylabel(“Satunnaiset luvut”) fig

Yllä olevassa koodissa on div-tunniste, joka luo tyhjän laatikon tagin sisällölle. Sitten käyttämällä py-script -tunnistetta voimme kirjoittaa koko pythonin tagin sisään ja ymmärtää sen python-skriptin kirjoittamisena. Käyttääksemme Matplotlib-, Pandas- ja NumPy-tiedostoja meidän on luotava ympäristö, jota varten käytämme py-env-tunnistetta.

Analytics India -lehti

Voimme myös käyttää CSS:ää sivun muotoiluun ja sivun muokkaamiseen, jättäen sen sinulle.

Johtopäätökset

PyScript antaa meille mahdollisuuden suorittaa Python-skriptejä (ja muita) suoraan selaimistamme; hanketta kehittää Anaconda; projekti on tällä hetkellä alfa-vaiheessa, mutta voimme jo kokeilla Pyodiden tarjoamia kirjastoja. Tämän artikkelin avulla olemme ymmärtäneet PyScriptin käytön verkkosivun rakentamisessa pythonissa.

Viitteet