Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Suosituimmat budjettiluokat talouden järjestämiseen juuri nyt

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Suosituimmat budjettiluokat talouden järjestämiseen juuri nyt

Budjettiluokat rahoituksen järjestämiseen

Talous-asioiden järjestäminen saattaa tuntua loputtomalta prosessilta, mutta sen ei tarvitse tuntua siltä. Budjettiluokkien käyttäminen voi olla juuri sen tyyppistä organisaatiota ja rakennetta, jota tarvitset jokapäiväisessä elämässäsi.

Ennen kuin kerrot minulle, kuinka paljon kuulostan siltä, ​​että äitisi yrittää luennoi sinulle rahankäyttöä, kuuntele minua. Nyt tekemäsi taloutesi suunnittelu ja valmistelu auttaa sinua vain tulevaisuudessa. Ja jos olet täällä selvittääksesi parhaan tavan oppia budjetointia, olet ottanut oikean ensimmäisen askeleen.

Istu alas ja katselee lukuisia numeroita ja sitten yrittää selvittää, mitä tehdä, on takapajuinen lähestymistapa talouden ja budjetin suhteen. Paras asia, jonka voit tehdä budjetoidaksesi rahojasi, on määrittää budjettiluokat ja selvittää sitten parhaat, jotka sopivat sinulle ja taloudellisiin tarpeisiisi.

Parhaat budjettiluokat

Yksi suurimmista asioista, joka on pidettävä mielessä, kun yrität järjestää rahojasi, on se, että kaikki budjettiluokat eivät koske sinua. Tämän budjettiluokkien pääluettelon on tarkoitus saada sinut ajattelemaan, mutta se ei tarkoita, että sinun on käytettävä niitä kaikkia.

Itse asiassa, mitä enemmän voit todella yksinkertaistaa talouttasi, sitä parempi. Elämme jo maailmassa, jossa näyttää olevan paljon stressiä ja sääntöjä, joten jos pystyt pitämään rahasi yksinkertaisena, puhu valtavasta helpotuksesta! Yksinkertaisten budjettiluokkien käyttäminen on yksi parhaista lähestymistavoista.

Mitkä ovat 3 pääbudjettiluokkaa?

Tässä on sopimus. On luultavasti monia “pääasiallisia” budjettiluokkia, joita voisit harkita, mutta mitä tulee siihen, vähemmän on enemmän. Jos voit jakaa budjettisi tarpeisiin, tarpeisiin ja hauskuuteen, se voi auttaa sinua jakamaan rahasi helposti.

Teknisemmin sanottuna niitä kutsutaan kiinteät kulut, muuttuvat kulut ja sitten tarpeeton kulut (alias haluaa) myös.

Kuinka luot tehokkaan budjetin?

Ymmärrä, että budjettisi on juuri tämä… budjetti, joka toimii sinulle. Älä vertaa budjettiasi muihin, koska jokaisen tilanne on erilainen. Ihmisillä on erilainen ura ja tulotaso tai he valitsevat kulutuksen vapaammin kuin muut. On myös ihmisiä, jotka haluavat säästää enemmän kuin on “suositeltu”, eikä sen tarvitse myöskään suistaa sinua.

Kaunis 165 sivun budjettisuunnittelija tulostettava

Tuntuuko sinusta ylikuormittuneelta taloutesi järjestämisessä? Tämän uskomattoman kanssa 165 sivun budjettisuunnittelija tulostettava voit ottaa takaisin rahasi hallinnan, pysyä budjetissasi ja järkyttää taloutesi täysin; !

Tehokkaan budjetin luomiseksi sinun on ymmärrettävä omat vahvuutesi ja heikkoutesi. Budjetin luominen voi olla varsin vaikeaa joillekin ihmisille, joten tämä ei välttämättä ole aika asettaa “piirakkaa taivaalla” tavoitteita, jotka eivät ole saavutettavissa tai realistisia.

Ole totuudenmukainen ja rehellinen tuloillesi ja kuluillesi, jotta voit loogisesti hajottaa kaiken.

Mitkä ovat henkilökohtaisen budjetin pääelementit?

Saatat myös kuulla monien ihmisten viittaavan henkilökohtaiseen budjettiin tänä aikana elämäsi aikana. Tämä viittaa kokonaisbudjettiisi ja on omistettu henkilökohtaisesti sinulle ja kuluillesi.

Henkilökohtainen budjetti on juuri sitä. Budjetti sinulle ja perheellesi, jos mahdollista. Voit helposti jakaa itsellesi sopivan budjetin laittamalla kulut ja kulut kolmeen pääasialliseen budjettiluokkaan, joita käsittelimme aiemmin.

Älä tee siitä monimutkaisempaa kuin sen alussa pitää olla. Jos haluat sukeltaa siihen syvemmälle myöhemmin, kun olet oppinut siitä, voit helposti jakaa kuukausittaiset menosi entistä enemmän.

Oletko valmis sukeltamaan joihinkin parhaisiin budjettiluokkiin jakaaksesi taloutesi ja menosi? Tässä on joitain luokkia, jotka voivat auttaa sinua luomaan vankan rahoitussuunnitelman.

Harkittavat henkilökohtaiset budjettiluokat

Tämä budjettisi luokkien luettelo voi auttaa sinua priorisoimaan ja tietämään, mihin käyttää rahaa, missä säästää rahaa ja missä muuttaa kokonaiskulutustasi.

Tuloluokka

Ennen kuin aloitat mitään, sinun on lueteltava kaikki kuukausitulosi. Vaikka saatat tuntea houkutusta sisällyttää bruttotulosi, älä tee sitä. Tämän on oltava kotiin otettava palkkasi verojen jälkeen. Sinun on ilmoitettava todelliset tulot rahasta, jonka voit käyttää tai säästää.

🔥 Empfohlen:  Intel antoi juuri Arc GPU:llesi kaksinkertaisen kehyksen sekunnissa suorituskyvyn

Tässä on myös keskityttävä kiinteään kuukausituloon, johon voit luottaa 100%. Voit saada työstä saamasi bonukset ja palkkiot “ylimääräisenä” lisäyksenä, mutta älä sisällytä näitä lukuja kuukausittaiseen kokonaistuloihisi. Syynä tähän on se, että saattaa olla kuukausia, jolloin et saa bonuksia tai provisioita, tai ne voivat myös helposti mennä pois.

Mutta kun yrität selvittää budjettiasi, sinun on keskityttävä rahaan, johon voit luottaa kaikesta huolimatta.

Listaa myös palkkasi tai tuntipalkkasi sekä vuokra-asunnosta saamasi tulot. Periaatteessa kaikki, mikä “korjataan” kuukausittain, sisällyttää sen varmasti.

Kun olet saanut hyvän käsityksen kuukausituloistasi, on aika lisätä kaikki kulut.

Kuukausibudjettisi kulut

Kuten mainittiin, nämä vaihtelevat henkilökohtaisesti, joten kaikki tämä ei sovi talouteen. Valitse ja valitse ne, jotka sopivat elämääsi ja aloita sisällyttämään ne kuluihisi.

Asuntolaina/vuokra

Asumismenot ovat yksi suurimmista kuluista, jotka tulevat olemaan osa kuukausibudjettiasi. Tätä pidetään kiinteänä kuluna, ja se on varmasti tarve.

Varmista, että sisällytät kaikki kuukausittaiseen asuntolainaan tai vuokraasi liittyvät kohteet, kuten:

 • Vuokran/asuntolainan maksu
 • Koti-/vuokravakuutus
 • Kiinteistöverot

Apuohjelmat

Vaikka nämä kuukausittaiset kulut liittyvät kotiisi, ne kuuluvat omaan budjettiluokkaansa, koska ne voivat vaihdella kuukausittain. Voi olla vaikeaa “arvata”, mikä laskusi on, mutta niin kauan kuin sinulla on hyvä idea tai keskiarvo, voit pysyä kuukausikuluissasi. Budjetoitaviin apuohjelmiin kuuluvat:

 • Sähkö
 • Vesi
 • Viemäri
 • Roskakori

Päivittäistavarakulut/Kotitalouskulut

Ruokaan ja muihin taloustavaroihin käyttämäsi rahamäärä on seuraavaksi suurin kulusi asuntolaina- ja yleishyödyllisten maksujen jälkeen. Tämä budjettiluokka voi kuitenkin toisinaan olla hieman hankala, koska budjettisi on helppo rikkoa, kun sinua houkuttelee kaupassa.

Valmistautuminen ennen ruokakauppaan menoa on helpoin tapa pysyä budjetissa helposti. Tee lista ja pysy siinä. Osta alennustuotteita äläkä tuhlaa mihinkään, mitä “haluat”. Tähän tottuminen voi kestää hetken, mutta voit helposti siirtyä ja tehdä sen helposti ajan myötä.

Jotkut tuotteet, jotka kuuluvat kotitaloutesi tarpeisiin ja päivittäistavarakaupan tarpeisiin, ovat:

 • Kaikki ruokatuotteet kuukaudelle
 • WC Paperi/kylpyhuonetarvikkeet
 • Pyykinpesuaine
 • Siivoustarvikkeet

Sairausvakuutusmaksut

Toinen iso lippukohde, johon sinun täytyy olla varma, on sairausvakuutus itsellesi ja perheellesi. Joillakin ihmisillä on ylellisyyttä ottaa tämä pois heidän kuukausipalkastaan, mikä voi yleisesti ottaen auttaa budjetoinnin kanssa, mutta jos maksat siitä omasta taskusta, tämä on yksi kulu, jota ei pidä unohtaa.

Hyvä puoli sairausvakuutuksen kulujen selvittämisessä on se, että tiedät kuukausimaksusi sen kuukauden aikana, jolloin ne on lukittu. Mutta kun uusimisprosessi etenee, on mahdollista, että kuukausimaksut mene ylös.

Tämä on yksi kiinteä kulu, johon voit luottaa vähintään 12 kuukauden ajan.

Älä unohda sisällyttää tähän luokkaan myös hammasvakuutus ja kaikki maksamasi henkivakuutusmaksut.

Kuukausittaiset velanmaksut

Tämä luokka voi koskea sinua tai ei, mutta sitä ei pidä jättää huomiotta. Maailmassamme sattuu olemaan miljoonia ihmisiä, jotka ovat velkaantuneita, ja kuukausittaiset maksut tuosta hankitusta velasta selviämiseksi ovat vain osa yhtälöä.

Velan maksaminen ajoissa on avainasemassa myös luottosi korjaamisessa ja rakentamisessa. Ja mitä nopeammin voit maksaa velkasi pois, sitä vähemmän rahaa “heität pois” niissä suurissa korkoprosenteissa, joita kertyy joka kuukausi.

Jos budjetissasi on liikkumavaraa, velkasi nopean maksamisen pitäisi myös olla tutkallasi. Koska kuukausittaisten velkojen maksukyvyttömyyden laskuvaikutus on valtava sysäys sille, että sinulla on enemmän rahaa käytettäväksi haluamallasi tavalla tai tarvitsemallasi tavalla.

Joitakin kuukausittaisia ​​maksuja, jotka sinun on sisällytettävä budjettiisi, ovat:

 • Luottokorttilaskut
 • Henkilökohtaiset lainat
 • Auton maksulainat
 • Opintolainat
 • Tilaukset

Truebill on nerokas tapa varmistaa, että et koskaan käytä rahaa asioihin, joita et käytä. He voivat etsiä ja peruuttaa ei-toivottuja tilauksia puolestasi. He myös neuvottelevat laskut puolestasi, mikä säästää sinulle tonnin käteistä prosessissa!

🔥 Empfohlen:  Pimeän verkon suurin markkinapaikka purettiin juuri

Säästää rahaa

Koko budjetointiprosessin ajan yleistavoitteesi tulee olla päästä eroon velasta, pystyä maksamaan kuukausikulut stressaamatta ja pystyä sijoittamaan rahaa tulevaisuutta varten.

Voit myös harkita säästämistä hätärahastoon. Näin voit voittaa odottamattomat taloudelliset paineet ilman, että sinun tarvitsee poiketa budjetistasi.

Älä keskity liikaa siihen, kuinka paljon säästät kuukausittain, koska kaikki säästetty on hyvä alku. Tämä voi olla niinkin yksinkertainen kuin 10 dollaria viikossa tai niin suuri kuin ylimääräinen 1000 dollaria kuukaudessa. Kaikki riippuu todellakin siitä, mitä sinulla on varaa säästää, jotta et stressaa muita taloudellisia tarpeitasi.

Yksi yksinkertainen vinkki, joka kannattaa pitää mielessä rahan säästämisestä, on, että sen ei tarvitse olla tuskallinen prosessi. Voit jopa perustaa erillisen säästötilin työnantajallesi ja siirtää osan shekistä suoraan säästöihisi, jotta voit säästää ajattelematta sitä.

Jos pystyt säästämään 10 % kuukaudessa, se olisi mahtavaa. Mutta jos tarvitset aikaa työskennelläksesi, älä huoli. Niin kauan kuin olet ahkera pysyäksesi kurssilla, säästötilisi alkaa ja jatkaa kasvuaan ajan myötä.

Suositeltavaa luettavaa: Kuinka säästää rahaa nopeasti | 17 tapaa aloittaa tänään

“Hauska raha” eli viihdekulut

Puhutaanpa hieman itsellesi budjetin laatimisen hauskuudesta. Vaikka se kaikki saattaa tänä aikana tuntua “tuomiolta ja synkältä”, voi olla tilaa myös itselleen hauskalle rahalle.

Niin kauan kuin olet maksanut kaikki kiinteät laskusi, vaaditut kuukausikulut ja laittanut vähän säästöjäsi, miksi et hemmottaisi itseäsi ja perhettäsi pitämään hauskaa?

Joitakin hauskoja kohteita, joihin voit käyttää rahaa, voivat olla:

 • Illallinen
 • Elokuvat
 • Elektroniikkasi päivitys
 • Loman suunnittelu
 • Jäätelön saaminen

Sen ymmärtäminen, miten tarpeet ja toiveet voivat vaikuttaa budjettiisi

Budjetin laatiminen on suuri syy siihen, että monet ihmiset joutuvat vahvaan taloudelliseen tilanteeseen. Ja jos tulee hetki, jolloin huomaat haluavasi tuhlata ja ostaa jotain, mitä et tarvitse, tiedä, että sillä on paljon pidempi vaikutus budjettiisi kuin saatat ymmärtää.

Tarve on jotain, mitä tarvitset toimiaksesi ja elääksesi elämää. Ja vaikka äkillisesti ilmaantuvia tarpeita voi tulla kalliiksi (keittiön uusi jääkaappi on hyvä esimerkki), ne ovat yleensä yksi ja tehty tilanne, joka voi saada sinut takaisin raiteilleen budjettisi kanssa hyvin lyhyessä ajassa. aika.

Mutta haluaa… no, se on eri tarina. “Halua” osto on sellainen, joka voi kirjaimellisesti suistaa koko budjettisi hyvin lyhyessä ajassa. Toki, me kaikki haluamme tuon uuden auton, mutta haluatko todella sen mukana tulevan uuden 500 $/kk kuukausimaksun? Ja älä unohda sitä tosiasiaa, että sinulla on oltava täysi kattavuusvakuutus autolainaan, joten on hyvä mahdollisuus, että vakuutusmaksusi nousevat.

Lisäksi tämä “halua” osto saa sinut lukittumaan kyseiseen kuukausimaksuun 36-80 KUUKAUDEN ajalta. Ajattele vain, kuinka paljon rahaa olisit voinut säästää tuona aikana sen sijaan, että ostaisit upouuden auton.

Lopputulos? Priorisoi budjettisi tavalla, joka sopii sinulle ja taloudellisiin tarpeisiisi. Anna itsellesi hieman liikkumavaraa muutosten tekemiseen, jotta et tunne olosi stressaantuneeksi rahatilanteesi takia.

Mitä nopeammin opit budjetoinnin, sitä nopeammin sinulla on etsimäsi taloudellinen vapaus.

Kuinka pysyä budjetissasi

Budjetin ylläpitäminen voi olla erittäin vaikea tehtävä. Varsinkin niille, jotka haluavat loiskutella ja ostaa mukavia asioita. Ja vaikka tämä on helppo tapa purkaa kaikki tekemäsi hyvä, sen ei tarvitse olla syy antaa budjettisi kaatua ja polttaa!

Muista, että sinulla on hyvin erityinen luokka, joka sopii elämän “hauskoille asioille”. Ja tämä on potti, jonka avulla voit kuluttaa haluamaasi tavaraan ilman, että budjettisi eheys vaarantuu.

Asiat alkavat mennä hieman hankalaksi, kun se “hauska potti” ei riitä johonkin, johon haluat käyttää rahaa. Oletetaan esimerkiksi, että olet juuri nähnyt, että suosikkiartistisi järjestää konsertin ensi kuussa ja lippujen hinnat alkavat 100 dollarista. Mutta sinulla on vain 50 dollaria käytettäväksi lisätoimintoihin. Mitä sinä teet?

🔥 Empfohlen:  11 parasta verkkotutorointialustaa ohjaamisen aloittamiseen

No, suosittelen kokeilemaan 30 päivän sääntöä, jonka mukaan odotat 30 päivää nähdäksesi, onko se jotain todella tarvitsemasi ja voiko sen ostaa.

Mutta tässä tilanteessa aika ei ole sinun puolellasi.

Siksi odota niin kauan kuin on mahdollista harkita ostoa, ja jos se on ehdottomasti jotain, jota tarvitset, voit käyttää “siirtoa”.

Tämä tarkoittaa, että sinun on vähennettävä “hauskat aktiviteetit” -luokkaasi ylikulutuksellasi niin monella kuukaudella kuin kestää päästäksesi takaisin “tasaiseen”. Käytännössä siirrät itsellesi edellisen kuukauden lainaamaasi määrää. Se vaatii hieman suunnittelua ja hillintää, mutta se on loistava tapa pitää budjettisi kurissa.

Budjettiluokan prosenttiosuudet

Jotkut ihmiset haluavat työskennellä prosentteina kiinteiden dollarimäärien sijaan, kun he työskentelevät budjetin kanssa. Ja tämä on järkevää, koska se antaa sinulle paremman kuvan siitä, mitä tapahtuu ja mihin rahat menevät.

Esimerkiksi jos sinulla oli kuukausitulot yhteensä 5000 dollaria ja sinun kiinteä + muuttuva kulut olivat 3000 dollaria, prosentuaalinen jakautumasi näyttäisi seuraavalta:

 • Tulo -5000 dollaria – 100 %
 • Kulut -3000 dollaria – 60 %
 • Säästöt – 500 dollaria – 10 %
 • Hauskaa – 500 dollaria – 10 %

Jos haluat jakaa prosenttiosuuksia omaan budjettiisi, sinun on yksinkertaisesti laskettava kategoriasi prosenttiosuutena kokonaistuloistasi.

Prosenttien kanssa työskentely tarjoaa myös lisäetuna mahdollisuuden tehdä nopeita arvioita ja mukautuksia. Esimerkiksi “yritetään säästää 5 % enemmän kuukaudessa tänä vuonna tai vähennetään kulujamme 10 % eteenpäin”.

Kuinka voittaa budjetoinnissa

Budjetointi ei ole muuta kuin kilpailua sinun ja henkilökohtaisen taloutesi välillä. Ja haluat selvästi voittaa tässä pelissä, muuten et lukisi budjetointia. Mutta muista, että pelkkä tosiasia, että hoidat talouttasi tällä tavalla, on hyvä asia.

Älä siis lannistu itseäsi, jos liukastut hieman tai teet virheen. Temppu on olla keskittynyt, tarkkaja usein kun käsittelet budjettiasi. Hallitse kirjoja rautaisella nyrkillä ja pankkitilisi rakastaa sinua vuosia.

UKK

Mitä luokkia minun pitäisi sisällyttää budjettiin?

Vaikka tulee olemaan lukemattomia alaluokkia, jotka vaihtelevat suuresti budjetoivan henkilön mukaan, avainkategorioita tulisi olla kolme, mukaan lukien tulot, kulut ja säästöt.

Mitkä ovat budjetin kaksi pääluokkaa?

Kaksi tärkeintä budjettiluokkaa ovat tulot (saatavan rahan kokonaismäärä) ja kulut (asiat, jotka sinun on käytettävä, jotta valot pysyvät päällä).

Millainen on hyvä budjetti?

Hyvä budjetti on sellainen, josta voit pitää kiinni. Ei ole hyvä sanoa, että säästät 5% tuloistasi joka kuukausi, jos sinulla ei ole mahdollisuutta pitää kiinni siitä! Tee budjetistasi realistinen ja tarkka ja säädä sitten vastaavasti tietyn ajan kuluessa.

Kuinka luot äärimmäisen budjetin?

Äärimmäisessä budjetissa “kulutus” -kategoriaa pienennetään valtavasti ja säästöjä painotettaisiin valtavasti. Tämä voidaan saavuttaa omaksumalla säästäväinen elämäntapa, ja sitä pidettäisiin äärimmäisenä tapana elää.

Budjettiluokat rahoituksen järjestämiseen