Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Suunnittele sisältöstrategiasi viidessä vaiheessa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Suunnittele sisältöstrategiasi viidessä vaiheessa

SERP:n kärkeen nouseminen ja uskomattoman brändin rakentaminen, josta voit olla ylpeä, on muutakin kuin sen varmistamista, että SEO-lähestymistavan kaikki pienet yksityiskohdat ja tekniset näkökohdat ovat oikein.

Uskomaton sisältö, joka resonoi yleisösi kanssa ja houkuttelee hakukoneiden luottamusta, on minkä tahansa digitaalisen markkinointistrategian sydän..

Mutta et voi vain arvailla, mikä toimii ja tuottaa sisältöä satunnaisesti, jos olet tosissaan saavuttaa tuloksia. Tarvitset vankan suunnitelman, joka perustuu tutkimukseen, tietoihin ja kokemukseen.

Sisältöstrategia auttaa laatimaan tämän jäsennellyn suunnitelman. Tässä on mitä sinun on tiedettävä, jotta voit koota hyvän.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitkä ovat sisältöstrategian kolme osaa?

Sisältöstrategiasuunnitelma kattaa kaiken, mikä liittyy verkkosisällön luomisen lisäksi myös sen toimittamiseen, suunnitteluun ja hallintaan. Ja sisältö ei ala ja lopu kirjoitetuilla sanoilla, jompikumpi. Myös videot, äänisisältö, multimediagrafiikka ja moni muu sisältö ovat merkityksellisiä.

Aloita matkasi kohti todella upeaa sisältöstrategiasuunnitelmaa ymmärtämällä, mitä digitaalisen markkinoinnin asiantuntijat kutsuvat sisältöstrategian kolmeksi osatekijäksi, ja pidä ne mielessäsi, kun jatkat suunnitelmiasi.

1. Brand Focus

Brändeillä on enemmän yhteistä yksilöiden kanssa kuin uskotkaan. Heillä on persoonallisuuksia, ainutlaatuisia näkökulmia ja ääniä.

Nykyajan kuluttajat perustavat ostopäätöksensä usein siihen, kuinka hyvin he voivat samaistua brändiin henkilökohtaisella tasolla. ja hyvä sisältöstrategiasuunnitelma ottaa tämän huomioon.

Hyvin harkittuun sisältöstrategiaan kuuluu aiheiden ja lähestymistapojen valitseminen, jotka sopivat yrityksen vakiintuneen brändi-identiteetin kanssa. Näiden teemojen tulee myös olla relevantteja sekä yrityksen liiketoiminnan tavoitteiden että asiakkaiden tarpeiden kannalta.

2. Asiakaskokemus

Käyttäjäkokemus on tällä hetkellä pääpaino, ja tämä painotus kasvaa jatkuvasti.

Hakukoneet, kuten Google, priorisoivat aidosti hyödyllistä sisältöä joka vastaa tehokkaasti etsijien kysymyksiin ja tyydyttää heidän tarpeitaan.

Sisältö, joka tarjoaa positiivisen käyttökokemuksen, on erinomaista monella rintamalla. Se resonoi vierailijoille tärkeiden asioiden kanssa ja ylläpitää heidän sitoutumistaan.

Se on myös muotoiltu luettavuutta, lukijan ymmärtämistä ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen.

3. Sisällön jakelu

Loistava sisältöstrategiasuunnitelma kattaa enemmän kuin vain itse sisällön. Sinulla voi olla moitteettomasti muotoiltu ja osuvin sisältö koko Internetissä, eikä se silti onnistu ilman käytännöllistä lähestymistapaa sisällön jakelu.

Se sanoi, sisältöstrategiaasi on täydennettävä vakaalla suunnitelmalla, joka määrittelee, missä ja milloin julkaiset sen. Valitse kanavat, ajoitukset ja julkaisuskenaariot, jotka todennäköisimmin vaikuttavat positiivisesti yleisösi sitoutumiseen brändiisi.

Mitkä ovat 5 askelta sisältöstrategian kehittämiseen?

Ei ole kahta täysin samanlaista brändiä tai yritystä, joten on selvää, ettei myöskään kahta sisältöstrategiaa ole.

Jokaisen digitaalisen markkinoijan on kuitenkin toteutettava tiettyjä keskeisiä vaiheita varmistaakseen, että kaikki perusteet ovat katettuja.

🔥 Empfohlen:  Kuinka mainostaa Facebookissa neljässä vaiheessa (+ 3 parasta käytäntöä)

Seuraavat tunnetaan 5 askeleena sisältöstrategian kehittämiseen. Harkitse huolellisesti, kuinka ne soveltuvat brändiisi ja kuinka voit toteuttaa ne saavuttaaksesi ainutlaatuiset tavoitteesi.

1. Aseta selkeästi määritellyt tavoitteet

Sisältö, joka auttaa brändiäsi saamaan yhteyden lukijoihin ja parantaa tulostasi, on sisältö, joka on luotu selkeää tarkoitusta ajatellen.

Siksi ensimmäinen askel kohti luomista onnistunut sisältöstrategiasuunnitelma määrittelee sekä pitkän että lyhyen aikavälin tavoitteesi sisällöllesi.

 • Haluatko rakentaa yleisöäsi, luoda ainutlaatuista brändi-identiteettiäsi tai saavuttaa muita tavoitteita?
 • Onko tavoitteena myydä tiettyä tuotetta, hankkia uutiskirjeen tilaajia tai kasvattaa seuraajasi sosiaalisessa mediassa?

Sinun on tiedettävä, minne olet menossa, ennen kuin voit aloittaa matkasi.

2. Ymmärrä kohdeyleisösi

Kyllä, osa voittavan sisältöstrategian laatimisen tarkoitusta on tehdä vaikutus Googleen ja sijoittaa sivustosi korkealle SERP:ssä.

Mutta se on tärkeää pitää mielessä Googlen algoritmi on suunniteltu tarjoamaan todellisten ihmisten etsimiä hakutuloksia.

Siksi Googlen kanssa resonoiva sisältö tulee olemaan sisältöä, joka resonoi myös oikeiden ihmisten kanssa, jotka etsivät tietoa ja vastauksia polttaviin kysymyksiinsä. Joten opi tuntemaan yleisösi sisältä ulospäin.

 • Mihin väestötietoihin he kuuluvat?
 • Missä he asuvat, ja mitä ainutlaatuisia huolenaiheita näiltä alueilta tulevilla asiakkailla voi olla?
 • Onko heillä perhettä tai omaa kotia? Mikä on heidän lähestymistapansa näihin asioihin?
 • Millaisia ​​töitä he tekevät ja kuinka paljon he tienaavat?
 • Mitä he pelkäävät, mikä heitä inspiroi ja mitä he toivovat tulevaisuudessa?
 • Mihin yrityksesi ja tuotteesi sopivat näihin huolenaiheisiin?

Vankka joukko ostajapersoonia voi auttaa sinua vastaamaan tällaisiin kysymyksiin ja hyödyntämään sitä, mitä nykyinen (tai haluttu) yleisösi haluaisi sinulta nähdä.

3. Tarkista nykyinen sisältösi

Tässä vaiheessa et vain tiedä, minkä tyyppistä sisältöä haluat tuottaa. Tiedät myös, mille yleisöille kirjoitat sen ja miksi. Sisältöstrategiasuunnitelmasi ei kuitenkaan ole vielä valmis.

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä paremmin, missä nykyinen sisältöluettelosi on ja mitä tarkoitusta se palvelee.

 • Mikä on taustalla oleva viesti tai näkökulma? Onko se nykyisen brändi-identiteettisi mukainen?
 • Mitkä kappaleet resonoivat hyvin yleisösi kanssa? Mitä yhteistä näillä osilla on?
 • Onko sisällössä aukkoja, jotka pitäisi täyttää jatkossa?

Sisällöntarkastus voi auttaa sinua vastaamaan kysymyksiin, kuten niihin, jotka valmistautuvat uuden sisältöstrategian toteuttamiseen.

Auditointi voi sisältää myös perussisällön päivittämisen, sellaisten viestien poistamisen, jotka eivät enää palvele tarkoitustasi, sivun hakukoneoptimoinnin optimointia ja joitain muutoksia tekniseen hakukoneoptimointiin.

Tämä on myös loistava tilaisuus arvioida, miten kilpailijasi lähestyvät sisällöntuotantoa – varsinkin jos he ovat etusijalla SERP:issä. Mitä he tekevät, mitä sinä et? Kuinka voit oppia näkemästäsi ja parantaa sitä?

4. Aivoriihi teemoja sisällöllesi

Tämä on kohta, jossa alat soveltaa kohdeyleisöstäsi tietämääsi ja oppimaasi uuden sisällön luomiseen. Aloita tunnistamalla brändi-identiteettiisi liittyvät keskeiset vahvuudet, prioriteetit ja teemat.

🔥 Empfohlen:  AlphaSense: Market Intelligence -alusta älykkäämpien liiketoimintapäätösten tekemiseen

Yhdessä näistä tulee perusta uudelle, syntymässä olevalle sisältöstrategiasuunnitelmallesi. Ihannetapauksessa tavoitteena on tehdä muutakin kuin vain ohjata liikennettä ja myydä tuotteita.

Loistava sisältö on brändin mahdollisuus tuoda pöytään jotain ainutlaatuista.

Tässä vaiheessa on todella kaikkea, kuten uusi sisältöidea. Hienon sisällön ainutlaatuisuus tulee sen taustalla olevasta ainutlaatuisesta näkökulmasta.

Päätä siis, mitä haluat sanoa, sekä mitkä mediamuodot ja alustat sopivat siihen parhaiten.

5. Integroi sisältöstrategiasi markkinointisuppiloosi

Tietenkin kaikki yleisösi jäsenet eivät ole samassa kohdassa ostajan matkalla, ja he sijoittuvat sen seurauksena erilaisiin tehtäviin digitaalisen markkinoinnin suppilossasi.

Jotkut ovat vasta aloittamassa ja tutkivat edelleen mahdollisia ratkaisuja, jotka ovat heille avoimia. Toiset valmistetaan ja ovat valmiita ostamaan. Sitten on niitä, jotka ovat välissä tai jotka haluavat saada enemmän irti jo tekemästään ostosta.

Jokaisella näistä kuluttajatyypeistä on erilaiset tarpeet, joten sisältöstrategiasuunnitelmassasi tulisi ottaa ne kaikki huomioon.

On myös kolme laajaa sisältötyyppiä, jotka kannattaa sisällyttää strategiaasi.

 1. Sankarin sisältö on sisältö, joka on suunniteltu puhumaan valtavia osia kohdeyleisösi kerralla – luettelosi selkäranka.
 2. Keskittimen sisältö koostuu osista, jotka tukevat sankarisisältöäsi jatkamalla kertomuksia ja konkretisoimalla laajempaa viestiäsi mielekkäällä tavalla.
 3. Hygieniasisältö on tukisisällön muoto, joka on suunniteltu auttamaan vastaamalla usein kysyttyihin kysymyksiin, käsittelemällä yleisiä huolenaiheita jne.

Mikä on sisältöstrategian ydin?

Kun voittostrategia on valmis, on aika alkaa luoda kappaleita, jotka viihdyttävät, tiedottavat ja resonoivat juuri niiden ihmisten kanssa, joita haluat tavoittaa. Siinä sisältöstrategiasi ytimen kolme C:tä tulevat esiin.

Sisältöstrategian 3 C:tä

Sisältö

Luonnollisesti sisältö itsessään tulee olemaan valtava osa minkä tahansa strategian ydintä, joten tämä C kattaa kaikki näkökohdat, joilla sisällöstä tehdään uskomaton, mukaan lukien:

 • Teemat ja laajat pohdinnat, kuten keskittyykö jokin sisältö enemmän yleisösi kiinnostuksiin vai johonkin tiettyyn tuotteistasi
 • Muotovalinnat, mukaan lukien klassiset kirjoitetut artikkelit, infografiikka, videot, e-kirjat jne.
 • Aseta sisältösi tavoitepituus, sillä nopeat 250 sanan sumennustiedot toimivat hyvin eri tavalla kuin pitkät artikkelit, jotka ovat useita tuhansia sanoja
 • Volyymiongelmat, mukaan lukien kuinka usein julkaiset kussakin alustavalinnassasi

Kanavat

Lähestymistapasi sisältökanaviin voi tehdä tai rikkoa sen, onko sisältösi edes näkyvissä, joten on tärkeää valita viisaasti. Tämä on erityisen tärkeää yrityksille, jotka ovat vasta aloittamassa yleisön rakentamista. Essentials sisältää:

 • Sosiaaliset kanavat, kuten Facebook, Instagram ja Twitter, sekä mahdolliset vaihtoehdot, kuten Quora, TikTok tai Pinterest
 • Sponsoroitu sisältö ja muut maksulliset jakelumuodot
 • Sähköposti, koska tämä on edelleen yksi tehokkaimmista tavoista jakaa sisältöä ja tavoittaa yleisö
🔥 Empfohlen:  Talous avioliitossa: Kuinka saada se toimimaan 9 vaiheessa

Osallistujat

Tämä tekijä kattaa, kuka auttaa sinua toteuttamaan sisältöstrategiasuunnitelmasi, koska on epätodennäköistä, että teet kaiken yksin, varsinkin kun brändisi kasvaa. Työpaikat, joihin haluat mahdollisesti palkata tai ulkoistaa:

 • Sisällönkirjoittajat auttavat sinua luomaan blogeja, artikkeleita ja paljon muuta
 • Videokuvaajat ja valokuvaajat
 • Graafiset suunnittelijat
 • Sosiaalisen median johtajat
 • Tutkimusanalyytikot
 • Verkkovastaavat

Mikä on sisältöstrategiakehys?

Sisältöstrategiakehys on suunnitelma, jonka luot, kun olet hahmotellut perusasiat siitä, mitä haluat saavuttaa sisällölläsi ja miksi. Ajattele sitä luurankona, joka tukee suurempaa sisältöluetteloasivarsinkin kun se kasvaa.

Vankka sisältöstrategiakehys määrittelee selkeästi tuottamasi sisällön tyypit, kohdeyleisösi, sisältömuodot, julkaisuympäristöt ja tiheyden. Se on välttämätöntä, jotta sisällöntuotantotiimi pysyy pitkällä aikavälillä linjassa, sillä johdonmukaisuus on avain pitkän aikavälin menestykseen.

Tärkeimmät vaiheet sisältöstrategiakehyksen rakentamisessa ovat:

 • Tarkastele ensisijaisia ​​tavoitteitasi ja sitä, kuinka ne sopivat sisältösuunnitelmaasi
 • Uusien asiakaspersoonien tutkiminen ja tarvittaessa luominen samalla kun päivität olemassa olevia
 • Olemassa olevan sisältöluettelon tarkastaminen sen arvioimiseksi, mikä on tehokasta ja mikä ei
 • Valitse sisällönhallintajärjestelmä, joka vastaa tavoitteitasi, tarpeitasi ja yleisön odotuksiasi
 • Keskityttävät sisältötyypit (ja niiden tiheys)
 • Sisältöideoiden luominen aivoriihen avulla

Mitä tulee aivoriihiin, monet lähteet voivat inspiroida julkaisuja, jotka resonoivat yleisösi kanssa. Voit kommentoida alan kehitystä, käsitellä nousevia sosiaalisia trendejä, vastata asiakkaiden yleisiin huolenaiheisiin tai vastata saamiisi kysymyksiin.

Lisäksi seuraa tarkasti kilpailijoiden sisältöä ja tunnista mahdollisuuksia, joissa ainutlaatuinen brändiäänesi voi menestyä. Pidä tarkkaa kirjaa pyrkimyksistäsi ymmärtää, mikä toimii ja mikä ei, jotta seuraava sisältöstrategiasuunnitelmasi voi olla entistä tehokkaampi.

Paketoida

Nyt sinulla on käsitys siitä, mitä sisältöstrategiasuunnitelma sisältää ja miten voit luoda sellaisen, joka on linjassa jatkuvien liiketoimintatavoitteidesi kanssa.

Ymmärrät selkeän, kohdistetun suunnitelman tärkeyden. On aika alkaa tuottaa erinomaista sisältöä, ja tämä alkaa lahjakkaalla ammattilaisryhmällä, johon kuuluu kokeneita tekstinkirjoittajia, bloggaajia ja sosiaalisen median asiantuntijoita.

WriterAccess erottuu sisällön luomisalustana poikkeuksellisten freelance-kirjoittajien palkkaamiseen, jotka voivat toimittaa sinulle.

Siinä yhdistyvät tekoälykäyttöisten työkalujen tehokkuus ihmisten kirjoittajien luovuuteen, mikä virtaviivaistaa sisällöntuotantoprosessia.

Mikset kokeilisi WriterAccessia jo tänään? Nauttia 14 päivän ilmainen pääsy asiantuntijakirjoittajien verkostoomme ja löydä erinomaisen sisällön muuttava voima yrityksellesi!