Seuraava artikkeli auttaa sinua: Suuret kuluttajarahoituksen trendit vuodelle 2023
Rahoitusala kehittyy ja mukautuu muuttuviin markkinaolosuhteisiin ja kuluttajien tarpeisiin.
Nousevien elinkustannusten aiheuttamasta kuluttajien ahdistuksesta teknologiaan, joka muuttaa rahanhallintaamme, tässä postauksessa tutkimme joitain vuoden 2023 merkittävimmistä rahoitustrendeistä ja niiden merkityksestä yrityksille.
Elinkustannuskriisi
Viimeiset kolme vuotta ovat vaikuttaneet eksponentiaalisesti kuluttajien vakauteen, mikä on herättänyt huolta ja ahdistusta taloudesta.
Miten elinkustannusten nousu ja inflaatio vaikuttavat ihmisten asenteisiin kulumista ja säästämistä kohtaan?
Elinkustannuksia käsittelevät verkkokeskustelut lisääntyivät räjähdysmäisesti vuonna 2022, ja miljoonat ihmiset käyttivät Internetiä jakamaan ajatuksiaan ja ilmaisemaan huolensa.
Google Trendsin mukaan hakukiinnostus elinkustannuksiin saavutti viiden vuoden huippunsa syyskuun 2022 lopussa. Ja Brandwatchilla kerätyt sosiaaliset tiedot osoittivat, että keskusteluissa elinkustannuksista oli 97 % enemmän kuin edellisenä vuonna.
Sanomattakin on selvää, että elinkustannuskriisi oli yksi keskusteltuimmista aiheista verkkokeskusteluissa vuonna 2022.
On melko selvää, että elinkustannuskriisi oli yksi keskusteltuimmista aiheista verkkokeskusteluissa vuonna 2022. Mutta entä vuosi 2023?
Kuten kaaviosta näkyy, verkkokeskustelut ja elinkustannusten hakukiinnostus ovat laskeneet vuoden 2022 loppua kohden, mutta se ei tarkoita, että keskustelu olisi laantumassa.
Useita maailmanlaajuisiin yrityksiin vaikuttavia teknologian irtisanomisia, palkanleikkauksia, korkeaa inflaatiota ja siirtokustannuksia (koskee niitä, jotka joutuivat muuttamaan työpaikan menettämisen vuoksi) kertyvät.
Mikä ajaa elinkustannuskeskusteluja?
Tarkastelimme elinkustannuksia koskevissa kuluttajien keskusteluissa suosituimpia luokkia. Miten keskustelu on muuttunut viimeisen kuuden kuukauden aikana?
Vaikka kaikki viisi kategoriaa tuottivat paljon mainoksia, laskut saivat kaiken kaikkiaan 43 % enemmän mainoksia viimeisen kuuden kuukauden aikana verrattuna edelliseen kuuden kuukauden jaksoon. Myös vuokrasta käydyt keskustelut lisääntyivät voimakkaasti, sillä 1.8.2022 – 1.2.2023 mainintoja oli 14 % enemmän kuin edelliseen kuuteen kuukauteen.
Käytimme Brandwatchin sosiaalisia paneeleja ymmärtääksemme eroja siinä, miten eri sukupolvet keskustelivat elinkustannuskriisistä viimeisen kuuden kuukauden aikana, ja niissä oli hienoisia eroja.
Kun tarkastellaan kaikkia sukupolvien luokiteltuja mainintoja, kaasu oli suurin keskustelunaihe ikäluokkien ja sukupolven X keskuudessa; vuokra mainittiin useimmin Y- ja Z-sukupolven keskusteluissa.
Kuluttajakäyttäytyminen: Säästäminen ja kuluttaminen
Elinkustannusten nousulla on todennäköisesti edelleen suuri rooli kuluttajien ostopäätöksissä vuonna 2023. Ruoan, vuokran, kaasun ja laskujen hintojen noustessa kuluttajat etsivät tapoja säästää rahaa.
Sosiaalisen median keskustelu säästämisestä on noussut pandemian alusta lähtien ja saavuttaa huippunsa vuoden 2022 loppupuolella.
Mistä kuluttajat keskustelivat rahan säästämisestä?
Rahansäästössä kuluttajat mainitsivat useimmiten ruoan, autot, teknologiatuotteet ja matkailun. Ei ole yllättävää, että kun visualisoimme kuluttajien keskusteluja säästämisestä, sellaiset sanat kuin alennus, tarjoukset, koodi, kuponki ja promo olivat näkyvästi esillä aihepilvessä.
Kulutus: Maksutavat
Analysoimme suosittuja maksutapoja luotto- ja pankkikorteista “osta nyt, maksa myöhemmin” -vaihtoehtoihin ymmärtääksemme yleisön suhtautumisen kutakin maksutapaa kohtaan.
Ennen kuin sukeltaamme asiaan, on tärkeää huomata, että rahoituspalvelusektorin brändit saavat yleensä enemmän negatiivisia mainintaprosentteja kuin muiden alojen brändit. Kuluttajat ovat paljon taipuvaisempia mainitsemaan rahoitusbrändejä, kun he ovat tekemisissä ongelman kanssa.
Mielipideanalyysimme maksutapakeskustelusta paljasti, että mainintojen määrällä mitattuna luottokortit saivat eniten negatiivisia mainoksia 1.1.–31.12.2022. Näissä keskusteluissa kuluttajat mainitsivat usein käyttäneensä luottokorttinsa maksimissaan ja keskustelivat heidän luottokorttivelkansa.
Ja jotkut kuluttajat väittivät, että itsehillinnän puute on ajanut ihmiset keräämään luottokorttivelkoja.
Viimeisen kolmen vuoden aikana monet verkkokauppiaat ovat parantaneet asiakkaiden digitaalista ostokokemusta, kuten ottaneet käyttöön yhdellä napsautuksella ostamisen sekä laajentaneet toimitus- ja maksuvaihtoehtoja. Tuloksena on, että kassaprosessin yksinkertaistaminen auttoi jälleenmyyjiä taistelemaan ostoskorin hylkäämistä vastaan, mikä sai useammat kuluttajat ostamaan verkosta useammin.
Kun tarkastellaan mielipidekaavioamme, osta nyt maksa myöhemmin -brändit, kuten Sezzle, Shopify’s Shop Pay ja Affirm, näkivät vähiten negatiivisuutta keskusteluissa, joissa nämä brändit mainittiin. Yksi suurimmista “osta nyt, maksa myöhemmin” -asioihin liittyvistä kuluttajien verkossa ilmaisemista huolenaiheista oli kuitenkin sama: jos ostaminen nyt ja maksaminen myöhemmin voi johtaa siihen, että kuluttajat kuluttavat liikaa tuotteisiin, joita he eivät normaalisti ostaisi, mikä vaikuttaa merkittävästi heidän talouteensa. hyvinvointia.
Osta nyt, maksa myöhemmin
Yksi tapa auttaa kuluttajia helpottamaan kaupantekoa – ja mahdollisesti saada heidät tuntemaan, että he maksavat vähemmän ja heillä on enemmän varaa – on tarjota heille ostaa tavaraa luotolla ja maksaa loput erissä.
Pandemia on nopeuttanut siirtymistä digitaaliseen maksamiseen, mikä on johtanut tällaisten “osta nyt, maksa myöhemmin” tai BNPL-vaihtoehtojen lisääntymiseen kuluttajille. Ja yhä useammat kuluttajat omaksuvat tämän maksutavan. Kaikilla sektoreilla nousevien kustannusten myötä BNPL:stä on tullut välttämätön maksutapa, koska se vähentää kuluttajien taakkaa suorittaa suuria kertamaksuja tai maksaa luottokortille korkeaa korkoa. Experianin, yhden suurimmista kulutusluottoyhtiöistä, viime vuoden raportin mukaan neljä viidestä ostajasta kääntyy ostamaan nyt, maksamaan myöhemmin välttääkseen luottokorttivelan.
Tarkastelimme suosittuja BNPL-maksuvaihtoehtoja nähdäksemme, kuinka niistä keskusteltiin viimeisen kuuden kuukauden aikana.
Clearpay/Afterpay ja Klarna saivat viimeisten kuuden kuukauden aikana huomattavasti enemmän maininta brändeistä kuin muut maksutavat, mutta sosiaaliset tiedot osoittivat, että Affirm näki brändimainintojen lisääntyneen 144 %. Seuraavaksi tuli PayPal ja 43 % enemmän brändimainoksia.
Affirmin nopeasti kasvava suosio selittyy osittain tämän maksutavan joustavuudella. Esimerkiksi Affirm-sovelluksella kuluttajat voivat tehdä ostoksia verkossa ja myymälässä. Affirmilla ostohetkellä maksettava summa voi olla niinkin alhainen kuin 0 dollaria, ja kalliiden tuotteiden kohdalla kuluttajat voivat maksaa kuukausierät kolmen, kuuden tai jopa kahdentoista kuukauden ajalle. Tämä näyttää olevan asia, jota kuluttajat ovat viime aikoina ottaneet sosiaalisessa mediassa keskustellakseen.
Lopulliset ajatukset
Elinkustannuskriisiin ja epävakauteen liittyvä ahdistus ei katoa mihinkään. Ja riippuen siitä, miten päätät tarkastella sitä, se tarjoaa brändeille sekä haasteita että mahdollisuuksia vuonna 2023.
Kun otetaan huomioon kuluttajien kasvava huoli jokapäiväisten kulujen priorisoinnista ja maksamisesta, näyttää siltä, että kuluttajien kiinnostusta rahoituspalvelualan brändeihin on lisättävä.
Nykyinen taloustilanne tekee kuluttajista haavoittuvia, ja heikossa asemassa olevat kuluttajat etsivät tapoja saada parempi ote taloudestaan saadakseen vakautta. Jotkut ihmiset turvautuvat BNPL-vaihtoehtoihin lievittääkseen ahdistusta ostoa tehdessään, kun taas useimmat meistä ajattelevat aktiivisesti, kuinka säästää rahaa asioissa, kuten ruoassa, teknologiatuotteissa ja matkustamisessa.
Mielenkiintoista on, että näemme myös ihmisten lisääntyvän, jotka haluavat oppia henkilökohtaisesta taloudesta. Oppimisesta ja koulutuksesta käydyissä keskusteluissa analysoimme sosiaalisia mainintoja, jotka sisältävät rahaa, budjettia, rahoitusta ja säästöjä. Viimeisen kuuden kuukauden aikana (1.8.2022–1.2.2023) 1,76 miljoonaa ainutlaatuista kirjoittajaa (22 %:n kasvu) keskusteli henkilökohtaiseen talouslukutaitoon liittyvistä aiheista edelliseen kuuden kuukauden jaksoon verrattuna.
Mitä tämä tarkoittaa rahoituspalvelualan brändeille?
Brändien, jotka haluavat kehittää uusia tuotteita ja houkutella uusia asiakkaita, on otettava huomioon haavoittuvuus ja kannustettava kuluttajia tietyssä tilanteessa järkevällä tavalla.
Jotkut tuotemerkit saattavat esimerkiksi haluta harkita taloudellisia kannustimia.
Muut alan brändit saattavat haluta keskittyä asiakaskokemukseen ja vahvojen asiakassuhteiden rakentamiseen. Sellaisenaan finanssialan brändit voivat kehittää ratkaisuja kuluttajien taloudellisten huolien lievittämiseksi ja opettaa heitä saamaan takaisin ja ylläpitämään taloudellista luottamusta.
Tarkasteltaessa esimerkkejä liukusäätimestä, Barclays mainosti opasta, joka opetti kuluttajille terveellisten kulutustottumusten kehittämistä ja budjetin ylläpitämistä. Samanlainen aloite tuli Morgan Stanleylta, joka kohdistui taloussuunnittelualoitteillaan naisiin. Ja Ally Bank tarjosi asiakkailleen yhteyden taloudellisten tavoitteiden suunnittelijaan maksutta.
Tämäntyyppinen asiakaslähtöinen markkinointi voi auttaa organisaatioita inspiroimaan asiakasuskollisuutta, mikä voi houkutella lisää asiakkaita.
Löydä lisää oivalluksia Kuluttajatrendit-raportistamme.