Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Suurlähettiläs vs vaikuttaja: Mikä on ero ja kumpi on parempi?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Suurlähettiläs vs vaikuttaja: Mikä on ero ja kumpi on parempi?

Jos olet tutkinut vaikuttajamarkkinointialaa, olet luultavasti törmännyt ajatukseen brändilähettiläistä ja ajatellut, että nämä kaksi ovat synonyymejä. He eivät ole. Ne ovat samankaltaisia, mutta lähettilään ja vaikuttajan välillä on muutamia keskeisiä eroja, mikä tarkoittaa, että yksi voi olla parempi valinta sinulle tai yrityksellesi.

Suurlähettiläs vs vaikuttaja: Yhteenveto eroista

Sosiaalisen median markkinointi on yksi tehokkaimmista tavoista, joilla yritykset voivat lisätä bränditietoisuutta ja kannustaa asiakasuskollisuutta. Perinteiseen mainontaan verrattuna vaikuttajilla ja brändilähettiläillä on paremmat mahdollisuudet tulla henkilökohtaisemmiksi, mikä johtaa korkeampiin konversioprosenttiin.

Vaikka sekä vaikuttajat että brändilähettiläät ovat osa sosiaalisen median markkinointistrategiaa, tapa, jolla he mainostavat tuotetta ja suhde brändiin, voivat usein olla hyvin erilaisia.

Todennäköisesti huomaat, että nämä kaksi termiä ovat osittain päällekkäisiä, mutta yleisenä nyrkkisääntönä ne eroavat useista keskeisistä tekijöistä:

 • Suhteen pituus. Brändilähettiläillä on usein pitkäaikainen jatkuva suhde brändiin. Vaikuttajat tekevät todennäköisemmin kertaluonteisia ylennyksiä.
 • Maksu. Usein brändilähettiläillä on aito intohimo tuotteeseen ja he mainostavat sitä sosiaalisen median seuraajilleen vastineeksi pienestä korvauksesta. Vertailun vuoksi vaikuttajat luovat sosiaalisessa mediassa julkaisuja vastineeksi rahasta. Joskus vaikuttaja työskentelee ilmaisten tuotteiden parissa, mutta ei usein.
 • Tapa edistää. Ambassador-markkinointi perustuu suusta suuhun ja tuotteesta tai brändistä kertomiseen muille. Vaikuttajamarkkinointi keskittyy enemmän muihin siihen, mitä brändi tai tuote voi tehdä.
 • Sisällön tyyppi. Brändit rekrytoivat brändilähettiläät, koska he ovat todellisia brändifaneja. He luovat sisältöä, joka on suunnattu korostamaan brändin arvoja. Toisaalta vaikuttajat houkuttelevat ihmisiä henkilökohtaisen brändinsä perusteella. Siksi he luovat sisältöä henkilökohtaiseen brändiinsä sopivaksi, ja brändin ulkopuoliset arvot ovat toissijaisia.

Mikä on Brand Ambassador?

Parhaat brändilähettiläät ovat ne, jotka jo käyttävät omaa ääntään lisätäkseen yrityksesi bränditietoisuutta. Nämä ovat brändisi todellisia faneja.

He mainostavat tuotteitasi toistuvasti positiivisesti suusta suuhun. Nämä henkilöt käyttävät aktiivisesti brändisi tuotetta ja voivat luoda läheisiä suhteita sosiaalisen median seuraajiinsa.

Tästä syystä heillä ei yleensä ole miljoonaa seuraajaa. He keskittyvät enemmän tiiviin yhteisön rakentamiseen ja aktiiviseen vuorovaikutukseen brändisi kommenttien ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa.

Milloin tehdä yhteistyötä Brand Ambassadorin kanssa

Brändilähettiläsohjelman käynnistäminen voi olla todella hyödyllistä yrityksellesi brändin tunnettuuden lisäämiseksi.

Perinteisistä mainoksista poiketen brändilähettiläitä motivoi auttamalla seuraajiaan tutustumaan fantastiseen tuotteeseen sen sijaan, että he painostavat myyntiä. Tämä voi lisätä asiakkaiden luottamusta brändiin.

🔥 Empfohlen:  Vähemmän on parempi! 7 syytä, miksi vähemmän on enemmän

Lisäksi brändilähettiläät ovat erityisen tehokkaita kapeilla markkinoilla ja premium-tuotteissa. Tämä johtuu siitä, että brändilähettiläät ja vaikuttajat lähestyvät sisältöä eri tavoin.

Brändilähettiläät korostavat paremmin tiettyjä syitä, miksi tietty tuotemerkki tai tuote voi auttaa tai parantaa potentiaalisten asiakkaiden ongelmaa. He ovat myös keskittyneet enemmän tuotteesi asiantuntijoiksi ja siksi heillä on paremmat mahdollisuudet jakaa tämä tieto seuraajiensa kanssa.

Jos haluat muodostaa suurlähettiläsmarkkinointisuhteen, harkitse brändiäsi mainostavien sosiaalisen median julisteiden etsimistä. Tämä on paras tapa löytää luotettava brändilähettiläs. Vaihtoehtoisesti voit avata brändilähettiläsohjelman ja hyväksyä liittymispyynnöt.

Tavallisesti brändilähettiläät työskentelevät hyvin pienellä korvauksella, joten jos budjettiisi ei ole varaa palkata vaikuttajaa tavoittaaksesi kohdeyleisösi, brändilähettilään etsiminen on hyvä tapa yrittää rakentaa läsnäoloasi sosiaalisessa mediassa.

Useimmat brändilähettiläät saavat kuitenkin vastineeksi sisällön luomisesta brändin vahvistamiseksi. Nämä voivat olla ilmaisia ​​tuotteita, alennuksia tai eksklusiivisia etuja.

Esimerkiksi Maker’s Mark -lähettiläät saavat ennakkoon pääsyn tuotteisiin, kutsuja erityistapahtumiin ja heidän nimensä yhdessä Maker’s Markin tilalla olevista tynnyreistä.

Provinkki: Brändilähettiläät ovat yhtä mieltä siitä, että he ovat motivoituneempia kirjoittamaan blogiartikkeleita tai julkaisuja sosiaalisessa mediassa, kun he tuntevat yhteisöllisyyttä brändin ja muiden lähettiläiden kanssa.

Kuinka tulla brändilähettilääksi

Jotta voisit tulla brändilähettilääksi, sinun tulee ensin harkita valtakirjaasi. Fitness-harrastaja tekee Lululemonille uskottavamman brändilähettilään kuin puusepän!

Tämän lisäksi on kaksi ensisijaista tapaa tulla brändilähettilääksi:

 1. Aloita epävirallisena lähettiläänä. Aloita brändin mainostaminen suusta suuhun ystävillesi ja perheellesi sekä sosiaalisen median alustoilla. Heijasta brändin arvoja ja korosta kaikkia syitä, miksi rakastat heidän tuotettaan. Jos osoitat paljon intohimoa brändiä kohtaan, he voivat törmätä sisältöösi etsiessään brändilähettiläitä ja lähestyä sinua.
 2. Käytä. Helpoin tapa on hakea mukaan olemassa olevaan brändilähettiläsohjelmaan jo rakastamallesi brändille.

Brändilähettiläiden tulee olla alansa asiantuntijoita. Tämä tarkoittaa, että he voivat mainostaa tuotetta, jolla on kaikki sisäpiiritieto, jota tarvitaan yhteydenpitoon potentiaalisiin asiakkaisiin.

He eivät ehkä ole ammattimaisia ​​sisällöntuottajia, mutta heillä on vahvat viestintätaidot, jotka auttavat heitä olemaan tekemisissä muiden kanssa. Ja brändilähettiläät työskentelevät sekä verkossa että offline-tilassa. Joskus heitä pyydetään esiintymään tapahtumissa, joten usein he ovat loistavia verkostoitumisessa ja brändin edustamisessa.

Mikä on vaikuttaja?

Suuri vertailu lähettilään ja vaikuttajan välillä on heidän sisällön painopiste. Vaikuttajat ovat rakentaneet seuraajansa henkilökohtaisen brändinsä perusteella, joten heidän sisältönsä on aina suunnattu tuon kuvan ruokkimiseen.

Tätä varten vaikuttajat ovat tärkeä osa nykypäivän markkinointimaisemaa. Tämä johtuu siitä, että Digital Marketing Instituten mukaan 60 % kuluttajista harkitsisi vaikuttajien mainostaman tuotteen ostamista, jos he näkevät sen myymälässä, ja 89 % kuluttajista etsii sosiaalisen median viittauksia tuotetta etsiessään.

🔥 Empfohlen:  15 Craigslistin kaltaista sivustoa ostaa (tai myydä)

Sen sijaan, että käyttäisivät rahaa perinteiseen mainontaan, yhä useammat yritykset varaavat suuren osan markkinointibudjetistaan ​​maksaakseen vaikuttajamarkkinointikampanjoita.

Vaikuttajia on neljää päätyyppiä:

 • Sosiaalisen median tähdet: nämä ihmiset ovat kuin julkkiksia. Heillä on huomattava sosiaalinen media läsnäolo ja miljoonia seuraajia. Sosiaalisen median tähdillä on yleensä laaja ulottuvuus, mutta paljon pienempi sitoutuminen. He eivät vastaa useimpiin kommentteihinsa, eikä heillä ole läheistä suhdetta seuraajiinsa.
 • Makrovaikuttajat: Näillä vaikuttajilla voi olla jopa miljoona seuraajaa, mutta ei enempää. Usein makrovaikuttajilla on parisataatuhatta seuraajaa. Ne ovat täydellinen keskitie, jolla on kunnollinen ulottuvuus ja keskitasoinen sitoutuminen.
 • Mikrovaikuttajat: kaikilla vaikuttajilla ei ole suurta seuraajaa. Mikrovaikuttajat keskittyvät enemmän sitoutumiseen ja auktoriteetin rakentamiseen omalla kapealla. Tämän seurauksena he muodostavat läheisempiä suhteita seuraajiinsa, mutta heillä ei ole yhtä laajaa ulottuvuutta kuin sosiaalisen median tähdet.
 • Nanovaikuttajat: nanovaikuttajalla on vahva maine alallaan ja korkea sitoutumistaso, mutta alle 10 000 seuraajaa. Niiden rajallinen kattavuus tarkoittaa, että he maksavat paljon vähemmän palveluistaan.

Milloin tehdä yhteistyötä vaikuttajan kanssa

Päätös, millaisen vaikuttajan kanssa työskentelet, riippuu brändisi halutusta tavoittamisesta ja vaikuttajamarkkinointisuhteesi tavoitteesta.

Sinun tulisi harkita heidän mainettaan alalla, seuraamista ja vuorovaikutusta kohdeyleisösi kanssa. Ei ole merkitystä sillä, ovatko he koskaan kuulleet brändistäsi vai eivät.

Kumppanuus vaikuttajan kanssa voi olla loistava tapa luoda hypeä tuotteen lanseerauksen ympärille. Vaikuttajamarkkinointikampanjat tukevat myös muita markkinointistrategioita ja niitä voidaan käyttää bränditietoisuuden lisäämiseen.

Helppo tapa löytää vaikuttajia on etsiä vaikuttajamarkkinapaikalta ja suodattaa ne markkinaraon ja seurannan mukaan. Ninja Outreach on loistava työkalu vaikuttajien etsimiseen ja tulosten seuraamiseen.

Yksi suurimmista eroista lähettilään ja vaikuttajan välillä on heidän saamansa korvaus. Vaikka brändilähettiläät työskentelevät ilmaiseksi, jos palkkaat vaikuttajan, sinun tulee olla valmis tarjoamaan rahallista korvausta vastineeksi heidän .

Brändikumppanuuksien paljastamiseen on tiukat säännöt, kun vaikuttaja luo postauksen rahaa vastineeksi. Tästä syystä näet usein vaikuttajien julkaisevan #mainosta tai #sponsoroitua.

Vuoden 2019 Edelman-raportin mukaan 63 prosenttia kuluttajista luottaa vaikuttajan mielipiteeseen tuotteesta enemmän kuin perinteisiin mainoksiin. Tämä korostaa tietoisuutta, jonka strateginen vaikuttajakampanja voi tuoda brändillesi.

Kuinka tulla vaikuttajaksi

Ensimmäinen askel vaikuttajaksi tulemiseen on oman yleisön rakentaminen. Useimmiten brändit etsivät vaikuttajia, joilla on suhteellisen suuri läsnäolo.

🔥 Empfohlen:  9 parasta Amazonin arvostelukaupan sivustoa

Tässä on muutamia tärkeitä asioita, jotka on otettava huomioon, jotta voit olla menestyvä vaikuttaja:

 • Vaikuttajilla ja brändilähettiläillä on erilainen lähestymistapa sisältöön. Vaikuttajamarkkinointi on sitä, että näytät aidosti omille seuraajillesi, kuinka tuotetta käytetään. Se keskittyy vähemmän suusta suuhun ja enemmän näyttelyyn.
 • Vaikuttajat eivät yleensä tee pitkäaikaisia ​​sitoumuksia brändille samalla tavalla kuin brändilähettiläät. He mainostavat tuotetta usein vain kerran tai kahdesti tietyllä sosiaalisen median alustalla. Joten vaikuttajien on oltava joustavia ja valmiita sopeutumaan.
 • Vaikuttajat ovat yleensä todella hyviä seuraamaan tiettyä estetiikkaa, joka vetoaa tiettyyn yleisöön. He ovat visuaalisen sisällön luomisen mestareita ja osaavat hyödyntää jokaista alustaa.

Kun olet kerännyt kunnioitettavan seuraajan, on olemassa hyvä mahdollisuus, että markkinaraon tuotemerkit lähestyvät sinua. Tämä ei kuitenkaan ole aina totta.

Jos olet innokas aloittamaan vaikuttajaurasi, paras asia, jonka voit tehdä, on ottaa yhteyttä brändiin, jonka kanssa olisit kiinnostunut työskentelemään. Lähetä sähköpostiviesti kylmänä ja korosta, mitä arvoa voit tuoda heille.

Joten, kumpi on parempi?

Sekä vaikuttajilla että brändilähettiläillä on tärkeä rooli nykypäivän markkinointiympäristössä.

Vaikuttajasuhteet ovat lyhytaikaisia ​​ja ne edistävät brändejä sosiaalisten kanavien kautta korvausta vastaan. Brändilähettiläät edustavat brändejä verkossa ja offline-tilassa pitkällä aikavälillä ja saavat korvauksen eksklusiivisten etujen kautta.

Useimmilla suurilla yrityksillä on molemmat brändilähettiläsohjelmat vaikuttajaohjelmat, koska ne täyttävät yrityksen erilaiset tarpeet. Kyse ei ole jommankumman valitsemisesta. Kyse on pikemminkin siitä, että tietää, milloin kumpi kannattaa ottaa käyttöön.

Vaikuttajamarkkinointikampanja on loistava tapa esitellä uusi tuote suurelle yleisölle. Kun tämä lyhytaikainen suhde on ohi, luota brändisi lähettiläisiin, jotta he pitävät vilinää.

Jos päätät urallasi lähettilään vai vaikuttajan välillä, muista, että brändilähettiläät eivät tienaa rahaa. Mutta jos olet todella intohimoinen brändiin, sinut palkitaan eduilla ja alennuksilla. Toisaalta vaikuttajat voivat veloittaa 10–100,00 dollaria yhdestä postauksesta riippuen seuraajansa koosta.

Hyvä uutinen on, että voit olla molemmat. Mikään ei estä sinua toimimasta rakastamasi brändin lähettiläänä ja työskentelemästä vaikuttajana.