Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Synergia haussa: Rank Rangerin toimitusjohtajan Shay Harelin näkemyksiä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Synergia haussa: Rank Rangerin toimitusjohtajan Shay Harelin näkemyksiä

Mikä tekee SEO:ssa työskentelystä jännittävää?

Monille kyse on Googlen keskeisten sijoitustekijöiden punnitsemisesta tai hakualgoritmien mysteerien avaamisesta.

Joillekin se saattaa tarkoittaa yritysten auttamista kasvamaan ja menestymään digitaaliaikana.

Mutta Shay Harelille, Rank Rangerin toimitusjohtajalle ja perustajalle, se on mahdollisuus työskennellä lahjakkaiden tiimien kanssa jatkuvasti kehittyvässä tilassa.

Viime toukokuussa Rank Ranger ja johtava digitaalisen älykkyyden yritys Hasonlóweb yhdistivät voimansa tarjotakseen hakumarkkinoijille yritystason SEO-ominaisuuksia saadakseen paremman käsityksen avainsanojen tehokkuudesta.

“Uskomme, että lähestymistapamme haun sijoitukseen ja seurantaan mahdollistaa toisiaan täydentävän yhteensopivuuden Samanwebin avainsanaanalyysiominaisuuksien ja luokkansa parhaiden liikennetietojen kanssa”, Harel sanoi. blogipostaus ilmoittamalla hankinnasta.

Tässä Q&A-tyylisessä haastattelussa hän kertoo lisää Rank Rangerin yhteistyöstä samankaltaisen webin kanssa sekä ajatuksiaan hakukonetulossivujen (SERP) ominaisuuksien pysymisestä ja SEO-kykyjen vaalimisesta.

Uusi alku Rank Rangerille

RankRanger on nyt osa Likeweb-perhettä. Mikä innostaa sinua eniten tässä yhdistymisessä?

Shay Harel: ”Yritysten ja henkilöstömme välinen synergia. Mahdollisuus työskennellä niin lahjakkaan tiimin kanssa – se on digitaalisen markkinoinnin oivalluksia paljon enemmän kuin mitä meillä oli tarjottavana – on mahtavaa.

Yhdistämällä Likewebin luokkansa parhaat tiedot omaan tarjontaamme olemme avanneet loputtoman tien innovaatioihin ja uusiin ratkaisuihin hakukoneoptimoijalle ja digitaalisille markkinoijille.

SEO:n dynaaminen luonne

Mikä on sinun suosikkiasi SEO-työskentelyssä?

SH: ”Tämä on melko yksinkertainen: se ei ole koskaan tylsää. Jatkuvasti kehittyvällä alalla on aina jotain uutta opittavaa ja opittavaa. Se on todella jännittävä paikka.”

Millaisena näet RankRanger-brändin ja -tuotteiden kehittyvän seuraavien kolmen vuoden aikana toimialan ja hakualgoritmien muutosten tahdissa?

SH: “Google haastaa alan joka viikko päivityksillä ja muutoksilla SERP-ominaisuuksiin ja tapaan, jolla se rakentelee orgaanisia tuloksia. Se on dynaamisempi kuin koskaan näinä päivinä.

🔥 Empfohlen:  Google-haun päivitykset: Tietoja tästä tekijästä, erilaisia ​​näkemyksiä ja muita

Muutama vuosi sitten asetimme tavoitteeksi tehdä Rank Rangerista luokkansa parhaan työkalun, joka seuraa näitä muutoksia – ja pysyy niiden ajan tasalla – mukauttaaksemme ja integroidaksemme muutokset raportointiohjelmistoomme.

Tänään meidän ainutlaatuinen SERP-ominaisuustyökalu on kattavin lähde toimittajille ja markkinoijille, jotka saavat tietoa muutoksista tai trendeistä, joita Google kulissien takana työskentelee.

Se tarjoaa todella lintuperspektiivin SERP-ominaisuuksien tiedoista.”

Muutoksista puheen ollen, mitä vähemmän käytettyjä SERP-ominaisuuksia markkinoijien mielestäsi pitäisi käyttää paremmin?

SH: “Suosittelen vahvasti tutustumaan FAQ/How-To-tilaan ja avainsanojen alatavoitteisiin, koska Google on tuomassa sisäkkäisiä kysymyksiä ja ajankohtaisia ​​jatkovastauksia.

On tärkeää seurata näitä muutoksia, ja näemme, että Google testaa näitä uusia ominaisuuksia mobiililaitteella ennen niiden ottamista käyttöön työpöytähaussa.

Things to Know SERP-ominaisuus on täydellinen esimerkki tästä kehityksestä Featured Snippetistä sisäkkäisiin alitarkoitusvastauksiin, jotka voivat näyttää siinä eri sivuja (verkkotunnuksia).

Nyt se on pohjimmiltaan muunnelma Featured Snippetistä, joka kerää vastauksia useista eri lähteistä.

Tällaiset muutokset antavat paljon enemmän tilaa hakukoneoptimoijille, jotta he voivat optimoida tarkemman tarkoituksen ja päästä eteenpäin äskettäin luodussa tilassa, johon he eivät ole investoineet.”

Ajatuksia johtajuudesta

Miten toimialamme johtajat voivat kasvattaa vahvoja ehdokkaita johtamaan organisaatiota tulevaisuudessa?

SH: ”Ensinnäkin on tärkeää asettaa haastavia, mutta saavutettavissa olevia tavoitteita. Heidän tulee työntää ehdokas mukavuusalueensa ulkopuolelle ja rohkaista häntä saavuttamaan täysi potentiaalinsa.

Ja kun nämä tavoitteet saavutetaan, johdon tulisi tunnustaa tämä suorituskyky.

On hienoa taputtaa talon sisällä menestyneelle henkilölle. sen tekeminen sosiaalisessa mediassa on vielä parempaa!

Ja haluaisin nähdä enemmän johtajia antamaan ohjausta ja henkilökohtaista valmennusta asiantuntemuksensa välittämiseksi.

Lopuksi sanoisin, että johtajien pitäisi uskoa ehdokkaisiinsa. Luo kulttuuri, jossa he voivat tehdä työn, johon olet palkannut heidät, ilman, että heitä arvattaisiin joka käänteessä.”

🔥 Empfohlen:  TruePush - Ilmaiset Forever Push -ilmoitukset

Onko vinkkejä huippuhakukoneoptimoinnin ja vastaavien kykyjen löytämiseen ja säilyttämiseen kilpailuympäristössä?

SH: “Markkinointipäälliköiden ja johtajien tulisi nähdä SEO-ohjelmansa keskipitkän ja pitkän aikavälin strategiana.

Kun alat keskittyä siihen tänään, saat brändillesi loistavan liikenteen lähteen. Heidän on myös ymmärrettävä, että hakukoneoptimoinnin johtajat antavat koko tiimille valtaa ja tarjoavat oivalluksia erilaisista mahdollisuuksista olla yhteydessä kuluttajiin autenttisella tavalla.

Yritysten tulisi pyrkiä tarjoamaan hakukoneoptimoinnin johtajille oikeat korokkeet tiimeissään ja mahdollisuuksien mukaan ylentää hakukoneoptimoinnin johtajia johtotehtäviin – koska he pystyvät yhdistämään kaikki markkinointisi osa-alueet ja tuomaan yrityksesi lähemmäksi asiakkaita.

Loppujen lopuksi onnistuneet markkinointikampanjat ohjaavat sisällöntuotantoa ja tuovat esiin kehittämiskohteita suunnittelussa ja verkkokehityksessä.

Kaikki tämä tarjotaksemme asiakkaille parhaan kokemuksen. Ja luultavasti se kaikki johtuu hakukoneoptimoinnista.”

Lisää resursseja: