Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Tähtien sodan inspiroima uskomaton tekninen kehitys

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tähtien sodan inspiroima uskomaton tekninen kehitys

Kauan sitten kaukana, kaukana olevassa galaksissa teknologia huipentui valoa nopeammilla matkoilla ja valomiekoilla. Nykypäivän edistyksen myötä ihmiset ovat valmiita matkustamaan avaruusalusten, humanoidirobottien ja laseraseiden futuristiseen maailmaan. Nykyään osa “Star Wars: The Rise of Skywalker” -elokuvassa ja sen edeltäjissä nähdyistä kuvitteellisista tekniikoista on paljon lähempänä todellisuutta kuin luuletkaan.

Tohtori Jonathan Roberts, robotiikan professori Queenslandin teknillisestä yliopistosta Australiasta ja itseään “Star Wars” -megafani sanoi: “Olemme rakentaneet koko rakennetun ympäristömme ihmisiä varten, joten määritelmän mukaan ihmisen kokoinen robotti joka voi tehdä sen, mitä ihminen voi tehdä, voi käyttää kaikkia jo tekemiämme asioita, kuten ovenkahvoja tai portaita.”

Star Wars on ollut teknologinen inspiraatio vuosikymmeniä. Tämän tarinallisen sarjan ikonisimpia elementtejä ovat sen droidit, jotka vaihtelevat suloisista R2-D2:sta ja BB-8:sta Rogue Onen ällöttävään ja nokkelaan K2SO:hon ja esiosan suuriin taisteludroideihin. trilogia. Todellisuudessa humanoidit nousivat otsikoihin viime vuonna sen jälkeen, kun Elon Musk paljasti “Optimusin”, ja niin tekivät muutkin markkinatoimijat. Lisäksi Boston Dynamicsin Atlasin kaltaiset robotit osoittavat uskomatonta urheilullisuutta, ja robotiikka-ala yleisesti ottaen edistyy harppauksin.

Lisäksi teknologiayritykset pyrkivät luomaan elokuvissa esiteltyjen kaltaisia ​​”speedereitä”, jotka voivat leijua maan päällä ja kuljettaa ihmiset nopeasti haluttuun määränpäähänsä.

Yksi edelläkävijöistä on kalifornialainen startup-yritys Aerofex, joka kehitti Aero-X-ajoneuvon. Tätä ajoneuvoa kuvataan “ilmatyynyalukseksi, joka ajaa kuin moottoripyörä”, ja se voi lentää vaikuttavalla jopa 72 km/h:n nopeudella ja leijua jopa 3 metrin korkeudella maasta. Samaan aikaan brittiläisen Malloy Aeronauticsin Hoverbiken ennustetaan saavuttavan yli 170 mph (274 km/h) nopeudet samalla korkeudella kuin helikopteri. Mutta sen jälkeen, kun yritys esitteli tuotteensa vuonna 2014, päivitystä ei ole tehty sen jälkeen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada nimetöntä palautetta? Parhaat työkalut ja vinkit

Unkarin valtion omistama soveltava tutkimuslaitos Bay Zoltan Nonprofit Ltd. kehitti ympäristötietoisille kuluttajille Flike-nimisen sähköisen akkukäyttöisen trikopterin, joka tarjoaa vihreämmän vaihtoehdon perinteisille bensiinikäyttöisille ajoneuvoille.

Death Star ja C3PO

Tähtien sota -elokuvan rakastetuille hahmoille ei ole vieraita raajojensa menettäminen taistelussa, ja avainhahmot käyttävät bionisia proteeseja tuskallisten kokemustensa seurauksena. Eräs tällainen laite, jota kutsutaan “Lukan käsivarreksi”, antaa amputoitujen henkilöiden hallita proteesejaan mielensä avulla, kiitos elektrodien, jotka yhdistävät laitteen suoraan hermostoon. Tämän tekniikan on kehittänyt DEKA Research and Development Corporation, ja sen rahoitti DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency). Bionic-käsivarsi on saanut nimensä ikonisen sankarin Luke Skywalkerin mukaan.


(Greg Clark (oikealla) ja Jake George (vasemmalla) LUKE-varrella.
Kuva: Dan Hixson / University of Utah College of Engineering.)

Vuonna 2012 Obaman hallinto hylkäsi julkisen vetoomuksen Kuolemantähden taisteluaseman rakentamisesta. Se huomautti lukuisista muista tavoista, joilla avaruusteollisuus on saavuttamassa Tähtien sotaa. “Meillä on jo jättimäinen, jalkapallokentän kokoinen kansainvälinen avaruusasema maapallon kiertoradalla, mikä auttaa meitä oppimaan kuinka ihmiset voivat elää ja menestyä avaruudessa pitkiä aikoja”, Valkoinen talo vastasi.

Yritykset, kuten SpaceX ja Orbital Sciences Corporation, rakentavat myös raketteja NASA:lle toivoen jonain päivänä toimittaa miehitetyn retkikunnan Marsiin.

Kuuluisa C3PO puhuu sujuvasti yli 6 miljoonassa viestintämuodossa. Se kuulostaa paljon vaikuttavammalta kuin noin 1000 kieltä, joiden kanssa Googlen Universal Speech Model toimii. 1 000 Languages ​​Initiative -aloite koneoppimismallin rakentamiseksi, joka tukisi maailman tuhansia puhutuimpia kieliä (ehkä joskus jopa klingonia!) paremman osallisuuden saavuttamiseksi maailmanlaajuisesti, käynnistettiin vuonna 2022.

“Star Warsin” futuristinen tekniikka saattaa silti olla osa tieteiskirjallisuutta. Siitä huolimatta raja scifin ja tosielämän välillä hämärtyy. Vaikka monet näistä edistysaskeleista ovat vielä syntymässä, jokaisen matkan on aloitettava yhdestä askeleesta. Kuten viisas Yoda kerran huomautti, “tee tai älä. Kokeilua ei ole.”