Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Taloudellinen uskottomuus: 4 merkkiä siitä, että kumppanisi ei ole rehellinen rahan suhteen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Taloudellinen uskottomuus: 4 merkkiä siitä, että kumppanisi ei ole rehellinen rahan suhteen

Rahaa pidetään perinteisesti tabu-aiheena.

Useimmat ihmiset varaavat rahakeskustelunsa paikallisen pankin pankkivirkailijalle ja ehkä rahoitusneuvojalle.

Mutta kun on kyse lähimmistä ihmisistä, meillä on hämmennystä kertoa totuus lukuistamme.

Tämä talouden salailukulttuuri on tehnyt ihmissuhteista kypsiä taloudelliselle uskottomuudelle.

Mikä on taloudellinen uskottomuus?

Taloudellinen uskottomuus on sitä, kun kumppanisi piilottelee tai on epärehellinen merkittävistä taloudellisista tiedoista. Se voi olla pahantahtoinen, kuten joku haikaisee rahaa parisuhteessa ennen kuin hän jättää puolisonsa. Tai se voi johtua henkilökohtaisista ongelmista, kuten ostoriippuvuus tai huono impulssihallinta.

Finder.comin tuoreen tutkimuksen mukaan miehet valehtelevat huomattavasti todennäköisemmin kumppanilleen taloudesta: noin 26,2 % (31 miljoonaa) miehistä myöntää johtaneensa läheistä harhaan rahan suhteen, kun vastaava luku on vain 17,7 % (24,2). miljoonaa) naisia.[1]

Avio-uskottomuus on hyvin tiedossa, mutta taloudellinen uskottomuus saattaa itse asiassa olla yleisempää.https://t.co/leLRgBb7zJ

— NPR (@NPR), 29. huhtikuuta 2019

Ajatteleminen, että joku rakastamasi ei ehkä kerro sinulle totuutta raha-asioistaan, voi aiheuttaa äärimmäistä ahdistusta. Ja sen toteaminen, että olet oikeassa, on suorastaan ​​sydäntäsärkevää. Mutta on olemassa tapoja tunnistaa se varhain ja työskennellä sen läpi pelastaaksesi suhteesi ja suojellaksesi itseäsi.

Aiheeseen liittyvä: 4 vaihtoehtoa taloutesi hallintaan pariskuntana

1. Löydät laskuja, joista et tiennyt

Ensimmäinen merkki rahaan liittyvästä epärehellisyydestä tulee yleensä postissa luottokortin, tuoterahoituksen, lainan tai luottorajan tiliotteena tai laskuna, josta et tiennyt.

Talousasianajaja ja kirjailija Leslie Tayne jätti huomiotta punaiset liput, joista hänen olisi pitänyt olla tietoinen, ja perui lopulta neljä vuotta kestäneen kihlauksen kumppaninsa kanssa tämän velka- ja rahasalaisuuksien vuoksi. Hän sanoi, että jos löydät laskuja tai lausuntoja, joista et ollut tietoinen, ota valokopiot.

“Tämä saattaa kuulostaa harhaanjohtavalta, mutta se voi auttaa sinua pitkällä aikavälillä”, Tayne sanoi. ”Katso tarkkaan, mitä laskussa on, jotta voit olla varma, että se on todella huolenaihe. Jos näin on, keskustelu kumppanisi kanssa on ehdottomasti paikallaan.”

🔥 Empfohlen:  Kuinka aloittaa verkkokauppayritys

2. Kumppanisi puolustautuu rahasta puhuessaan

Raha voi olla epämiellyttävä aihe kenelle tahansa. Jos sinä ja kumppanisi olitte voineet keskustella rahasta aiemmin, ja nyt he puolustautuvat tai suuttuvat, se on toinen punainen lippu.

Keskustele kumppanisi kanssa rahasta yleensä ja tarkkaile hänen kehonkieltä. Puristavatko he nyrkkinsä? Kääntääkö keskustelua? Tai poistua huoneesta kokonaan? Ne voivat olla merkkejä siitä, että he salaavat jotain.

Aiheeseen liittyvä: Pitäisikö sinun mennä naimisiin kuluttajan kanssa, jos olet säästäjä?

3. Asiat “näkyvät jatkuvasti”

Jos huomaat, että kumppanillasi on paljon uutta, tai ihmettelet, mistä rahat viikonlopun matkoille tulevat, tämä voi olla toinen merkki.

Mielenterveyskonsultti Adina Mahalli käski varoa samoja selityksiä.

“Kumppanisi kertoo, että oli alennusmyynnistä tai että ystävä oli luovuttamassa tavaraa”, Mahalli sanoi. “Jos huomaat, että tämä tarina toistaa itseään tai kumppanisi kertoo, että se on hänen löytämänsä vanha vaatekappale, mutta huomaat, että siinä on edelleen tarra, tiedä, että kumppanisi saattaa valehdella sinulle.”

4. Sinut on poistettu yhteiseltä tililtä

Tarkista yhteiset tilit, sijoitukset ja luottokortit säännöllisesti nähdäksesi, onko nimesi edelleen niissä ja onko sinulla pääsy niihin. Tayne sanoo, että nimesi poistaminen yhteiseltä tililtä tai valtuutetun käyttäjän poistaminen on merkittävä punainen lippu.

“Yleensä tämä on merkki siitä, että kumppanisi haluaa käyttää tiliä ilman, että tiedät, mitä he tekevät sillä”, hän sanoi.

Kuinka käsitellä taloudellista uskottomuutta

Taloudellinen uskottomuus ei tarkoita suhteenne loppua. Ajan myötä voit työskennellä sen läpi ja saada takaisin luottamuksen, joka sinulla oli aiemmin. Valitettavasti joillekin on parempi lähteä kuin jäädä. Näissäkin tilanteissa on ryhdyttävä toimiin.

Aiheeseen liittyvä: Taloussuunnitelman luominen tavoitteidesi saavuttamiseksi

Pysy rauhallisena

Lähimmän kumppanisi selvittäminen on jonkun salaamista sinulta voi herättää petoksen, vihan ja toivottomuuden tunteita. Kun puhut asiasta kumppanillesi, älä anna näiden tunteiden valloittaa sinua.

🔥 Empfohlen:  Merkkejä siitä, että yrityksen johtohenkilöt ovat osallisia sen osakekurssin tuhoamiseen

Pysy rauhallisena, ole rehellinen ja vältä syyllistämistä. Huutaminen ja syytökset johtavat todennäköisesti puolustautumiskykyyn ja vahingoittavat pyrkimyksiäsi ratkaista uskottomuuden aiheuttaneet ongelmat.

Ymmärrä, milloin näkemyksesi eroavat, ja suostu olemaan eri mieltä joistakin asioista. Tämä voi olla ensimmäinen askel yhdessä eteenpäin.

Etsi syy

Kumppani, joka kuluttaa ja ottaa velkaa salaa, ei yleensä tapahdu yhdessä yössä. Yleensä sen takana on kertyminen ja motivaatio. Mahalli sanoo, että taloudellisen uskottomuuden todella lopettamiseksi on työskenneltävä sen perimmäisen syyn kanssa, miksi se alkoi.

  • Piilottaako kumppanisi rahaa, koska hän ei usko sinun olevan taloudellisesti vastuussa?
  • Onko heillä aikaisempaa traumaa, joka saa heidät haluamaan piilottaa rahaa siltä varalta, että heidän on joskus pakko juosta?
  • Pitääkö heidän yksinkertaisesti oppia oikeat kulutustottumukset?

“Syyn selvittäminen auttaa teitä molempia selvittämään, miten edetä parhaiten”, Mahalli sanoi.

Hanki ulkopuolista apua

Avioliiton ja rahan asiantuntija Andy Hill sanoo, että talouden läpinäkyvyys ja avoin viestintä ovat välttämättömiä taloudellisen uskottomuuden välttämiseksi. Muussa tapauksessa saatat joutua hakemaan ulkopuolista apua.

“Jos kumppanisi jostain syystä alkaa kommunikoida vähemmän ja vetäytyä enemmän talouskeskusteluista, avioliittoneuvonta voi olla fiksu askel”, Hill sanoi. “Kolmannen osapuolen ammattilaisen mukaan ottaminen voi avata ovia kommunikaatioon ja vähentää taloudellisen uskottomuuden mahdollisuutta.”

Voit myös harkita taloussuunnittelijan palkkaamista välittämään keskusteluja ja auttamaan päätöksenteossa tai ottaa yhteyttä paikalliseen yhteisökeskukseen, joka tarjoaa apua perheväkivallan uhreille.

Viimeisenä keinona Tayne suosittelee asianajajan hakemista. Velkaasianajaja voi kertoa sinulle oikeutesi perinnässä, ja hän voi myös hyödyntää vaikeuksiasi maksaaksesi velkasi pienemmällä summalla kuin olet velkaa.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka saada puolisosi mukaan velan maksamiseen

Ota luottotietosi

Se on hyvä taloudellinen käytäntö vedä luottotietosi vähintään kerran vuodessa, ja se on erityisen tärkeää, jos uskot, että kumppanisi on saattanut ottaa velkaa sinun nimissäsi.

🔥 Empfohlen:  Onko ChatGPT uhka?

“Luottoraportin näkeminen voi auttaa sinua arvioimaan, kuinka paljon vahinkoa taloudelliselle tilanteelle on tapahtunut ja mitä voit tehdä asialle”, Tayne sanoi.

Voit käyttää luottoraporttiasi ilmaiseksi vuosittain kaikilta kolmelta luottotietotoimistolta – TransUnion, Equifax ja Experian – osoitteessa AnnualCreditReport.com ja verkkosivustoilla, kuten Luotto karma. Harkitse luottojen jakamista vuoden aikana.

Tee riita- tai poliisiilmoitus

“Oletpa naimisissa henkilön kanssa, joka avaa luottokortteja sinun nimissäsi, sitä pidetään silti identiteettivarkauksena”, Tayne sanoi.

Jos kumppanisi on luonut velkaa henkilöllisyytesi avulla, täytä henkilöllisyysvarkaustodistus ja tuo se paikalliselle poliisiasemalle. Lain mukaan heidän pitäisi tehdä sinulle ilmoitus poliisille. Voit sitten lähettää raportin ja valaehtoisen todistuksen velkojillesi ja kolmelle luottotietotoimistolle kiistääksesi luvattomat tapahtumat.

Voit myös riitauttaa rahoituslaitoksen nimissäsi avatuista tileistä tai tapahtumista, joita et ole valtuuttanut. Ilmoita kiistasi kirjallisesti ja liitä mukaan kaikki asiaankuuluvat asiakirjat, erityisesti poliisiraportit.

Aiheeseen liittyvä: Pitäisikö velan olla avioliittosopimusten katkaisija? Kuinka keskustella velasta

Taloudellinen uskottomuus on yleisempää kuin luuletkaan

Couple Family Psychology -lehdessä julkaistun NCBI:n tutkimuksen mukaan 40 prosenttia avioeroista johtui siitä, miten toinen puoliso käsitteli rahaa.[2] Ja yli vuosikymmenen ajan Yhdysvalloissa vuosittain jätettyjen muiden kuin yritysten konkurssien määrä on ollut suurempi kuin haettujen avioerojen määrä.

Ryhdy toimiin luodaksesi avoimen kommunikoinnin kumppanisi kanssa rahasta jo tänään ja ota käyttöön suojakeinoja suojataksesi itsesi sen jälkivaikutuksilta.