Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Tämä intialainen startup on menossa avaruuteen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tämä intialainen startup on menossa avaruuteen

Valtavalle tuntemattomuudelle, jossa ihmisen tutkimisen rajat kohtaavat maailmankaikkeuden rajat, on ilmaantunut uusi toimija, joka lupaa määritellä avaruusteollisuuden uudelleen. Intiassa toimiva startup Erisha Space aloittaa tehtävänsä mullistaa avaruusteknologia ja aloittaa kustannustehokkaiden satelliittiratkaisujen aikakauden.

Eksklusiivisessa haastattelussa kanssa AIMTohtori Darshan Rana, Erisha Spacen toimitusjohtaja ja puheenjohtaja, sanoi, että kilpailevan lähestymistavan sijaan intialaiset avaruusteknologian startup-yritykset omaksuvat yhteistyön alan sisällä.

Vuosi sitten New Delhissä perustettu ja nyt Bengalurussa toimiva Erisha Space on hyödyntänyt usean tehtävän satelliittiantureita, maainstrumentteja, SCADA:ta ja sosioekonomista dataa kehittääkseen matemaattisia malleja ympäristön laajamittaisten muutosten seurantaan ja seurantaan. ilmastonmuutoksen torjuntaan.

“Erisha Space on kehittänyt Satellite System Platformin (SSP) tavoitteenaan tarjota edullisia ratkaisuja yrityksille maatalouden, sähköisen liikkuvuuden, ilmailun sekä merenkulun ja puolustusteknologian aloilla”, Rana sanoi. Erishan tavoitteet ulottuvat paljon muutakin kuin vain satelliitteja. Yhtiö visioi kattavan ekosysteemin, joka sisältää alkupään satelliittituotannon, loppupään maajärjestelmät, web-GIS- ja datatuotteet.

Viime kuussa yhtiö ilmoitti suunnitelmastaan ​​käynnistää satelliitti, joka varustaa tekoälypohjaisia ​​kuvankäsittelyominaisuuksia ympäristöanalyysiä ja kestävää kehitystä varten. Vuonna 2024 laukaiseva satelliitti lisää yrityksen etänäkyvyyttä GIS:n ja fotogrammetrian avulla eri aloilla.

“Integroimalla AI- ja ML-algoritmeja tarjontaamme pyrimme alentamaan kustannuksia dramaattisesti ja tekemään kaukokartoitusratkaisuista helpommin saavutettavia useille eri aloille, mukaan lukien maatalous, öljy- ja kaasuteollisuus sekä puolustus”, Rana lisäsi.

Erisha Spacen tiimissä on useita kokeneita alan toimijoita, kuten Debaddata Mishra, Erisha Spacen johtaja ja COO, joka on myös työskennellyt vanhempana tutkijana ISRO:n Gaganyaan Projectissa.

Intian avaruusteollisuus tarvitsee yhteistyötä kilpailun yli

Erisha Space ja muut avaruusteknologian startupit Intiassa työskentelevät yhteistyössä sen sijaan, että kilpailevat keskenään. Jokainen yritys keskittyy eri segmentteihin, kuten satelliittien tuotantoon, kantoraketeihin, komponentteihin tai ohjelmistokehitykseen, luoden symbioottisen suhteen, joka hyödyttää koko toimialaa.

🔥 Empfohlen:  Kiinan kasvava valtionvelka ja sen vaikutukset

Jo silloin Erisha Spacen erottaa muista sen kokonaisvaltainen lähestymistapa avaruusteknologiaan. “Toisin kuin muut yksinomaan satelliittien tuotantoon tai laukaisuun keskittyneet yritykset, Erisha on mukana prosessin kaikissa osissa”, Rana sanoi. Startup suunnittelee ja valmistaa satelliitteja talon sisällä, kehittää maajärjestelmien sovelluksia ja analysoi satelliittien keräämiä tietoja ja antaa niille etulyöntiaseman muihin nähden.

“Voin sanoa, että tämä on yhteistoimintaa, koska Intiassa ei tällä hetkellä ole kilpailua”, Rana korosti. Jotkut yritykset kehittävät satelliitteja, toiset kantoraketteja ja komponentteja, kun taas toiset kehittävät ohjelmistoja. ”Meidän kaltaiset yritykset tulevat kaikille segmenteille toimimaan tukijoina. Työskentelemme viimeisen segmentin parissa, jotta voimme tukea maataloutta, puolustusta, öljyä ja kaasua”, Rana selitti Erisha Spacen asemaa avaruusteknologiassa.

Erisha Spacen tekniset innovaatiot piilevät satelliittien suunnittelussa. Ne ovat edelläkävijöitä nano- ja mikrosatelliittien kehittämisessä, joissa on parannetut resoluutioominaisuudet. Näitä miniatyyrisoituja satelliitteja voidaan muokata ja ohjata etänä, mikä mahdollistaa reaaliaikaiset säädöt ja vähentää tiedon toimituksen latenssia. Tämän läpimurtoteknologian ansiosta Erisha Space voi tarjota asiakkailleen kattavia ratkaisuja, jotka sisältävät korkealaatuisia kuvia ja kehittynyttä ohjelmistoanalytiikkaa murto-osalla perinteisten satelliittijärjestelmien kustannuksista.

Hallitus ja tulevaisuuden suunnitelmat

Huhtikuussa julkistettu Intian avaruuspolitiikka 2023 antoi tilan yksityiselle sektorille. “Tämä strategia on epäilemättä erittäin rohkaiseva ja hyödyllinen meidän kaltaisillemme avaruusyrityksille, jotka eivät vain yritä kehittää edullisia avaruusteknologioita, vaan myös tehdä avaruusteknologiasta yhteiskunnan saatavaa, hyväksyttävää ja kohtuuhintaista”, Rana sanoi. Tällä lähestymistavalla NGE:t voivat nyt käyttää ISRO:n testaustiloja ja T&K-asiantuntemusta pienellä käyttömaksulla, mikä on sekä kallista että aikaa vievää. “Meillä ei startupina ole varaa sellaisiin investointeihin”, Rana lisäsi.

Tämä korostaa, että kuten mikä tahansa avaruusaloitusyritys, Erisha Space kohtaa kohtuullisen osuutensa infrastruktuurin haasteista. “Toimiala on vielä suhteellisen uusi, ja infrastruktuurin puute ja helposti saatavilla olevat teknologiakomponentit ovat esteitä”, Rana sanoi.

🔥 Empfohlen:  Tämä uusi PC-kotelo saattaa olla oudoin, mitä olen koskaan nähnyt

Vaikka Intia on vasta alkamassa hyödyntää yksityisen avaruussektorin mahdollisuuksia, se oppii arvokkaita opetuksia Yhdysvaltojen kaltaisista maista. Intian hallitus aikoi myös sallia 100 % suorat ulkomaiset investoinnit avaruussektorille, mikä tasoittaa tietä suurille teknologiayrityksille investoimaan Intiaan. Rana sanoi, että Intian hallitus voisi edelleen tukea avaruusteknologian startup-ekosysteemin kasvua ottamalla käyttöön kannustimia ja politiikkoja, jotka kannustavat innovaatioihin ja houkuttelevat lisää investointeja.

Kolmannen osapuolen organisaatioiden käyttäminen valmistus- ja lanseerauspalveluissa aiheuttaa myös vaikeuksia. Lisäksi riittävän rahoituksen saaminen kunnianhimoisille hankkeille on jatkuva haaste. Näistä esteistä huolimatta Erisha Space on päättänyt voittaa ne kehittämällä suurimman osan komponenteistaan ​​ja osajärjestelmistään talon sisällä, tekemällä yhteistyötä kokeneiden tutkijoiden ja avaruusjärjestöjen kanssa sekä tutkimalla varainhankintavaihtoehtoja.

Tulevaisuuteen katsoen Erisha Space pyrkii kehittämään data-analytiikkaalustan, joka yhdistää satelliiteista, ilmassa olevista lähteistä ja maa-asemilta saadut tiedot. Hyödyntämällä tekoäly- ja ML-käsittelymenetelmiä Erisha Space aikoo tarjota kattavia seurantajärjestelmiä maataloudelle, öljylle ja kaasulle, puolustukselle, infrastruktuurin suunnittelulle, agronomialle ja kartoitukselle.

Erisha Space etenee kohti tavoitteitaan, ja he ovat ottaneet tavoitteekseen laukaista SSLV:n (Small Satellite Launch Vehicle) vuoteen 2026 mennessä. Tämän kantoraketin hyötykuorma on 1 000 kg. Lisäksi Erisha tutkii aktiivisesti uudelleenkäytettävää satelliittiteknologiaa parantaakseen edelleen järjestelmiensä tehokkuutta ja kustannustehokkuutta, minkä ISRO saavutti vain muutama kuukausi sitten RLV LEX:n avulla.

On selvää, että tämä startup on tullut jäädäkseen ja sen yhteistyöllinen lähestymistapa tekee sen tilasta määritellyn Intian avaruusekosysteemissä.