Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tämä viraalinen AI-kuva hämäsi maailmaa, ja olet ehkä jo nähnyt sen
Ajattelitko, että voisit mainita tekoälyn luoman kuvan? No, tämä viruskuva huijasi monia ihmisiä verkossa tänä viikonloppuna – ja saatat olla yksi heistä.
Twitterissä levinnyt absurdi kuva paavista turvotussa valkotakissa, itse asiassa luotiin Midjourneylla. Siitä tuli nopeasti meemi, mutta vain harvat ihmiset kommentoivat kuvan todellista lähdettä.
Chrissy Teigenin kaltaiset julkkikset hyppäsivät sisään ja myönsivät, että myös paavin puffitakki huijasivat heitä.
Luulin, että paavin pukkitakki oli todellinen, enkä ajatellut sitä hetkeäkään. en mitenkään selviä tekniikan tulevaisuudesta
— chrissy teigen (@chrissyteigen) 26. maaliskuuta 2023
Vaikka kuva on varmasti vakuuttava, on teknisiä yksityiskohtia, jotka antavat kuvan väärennökseksi. Merkittävin yksityiskohta on lasien varjo paavin kasvoilla, jotka näyttävät oudolta ja luonnottomalta.
Tämä paavin kuva ei ole suinkaan ainoa tekoälyn luoma kuva, joka on lähtenyt nousuun. Myös kuva Trumpista käsiraudoissa ja pidätetyssä levisi viime viikolla, vaikka se ei huijannut yhtä monia ihmisiä, ehkä aiheen vakavuuden vuoksi.
Paavin tapauksessa se oli täydellinen uskottavuuden myrsky. Eikä se todennäköisesti jää viimeiseksi. Tekoälytilanteen kehittyessä (ja kun enemmän työkaluja tulee saataville sovelluksissa, kuten Adobe Express tai Bing Image Creator), Internet täyttyy näillä tekoälyn luomilla kuvilla. Löysimmepä sitten uutisia näiden kuvien tunnistamiseen tai emme, meidän kaikkien on oltava hieman tarkempia sen suhteen, miten arvioimme sosiaalisen median syötteissämme näkyviä kuvia.