Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Tehokkaita strategioita Google Ads -kampanjasi parantamiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tehokkaita strategioita Google Ads -kampanjasi parantamiseen

Sähköisen kaupankäynnin markkinoilla on räjähdysmäinen vuonna 2020, ja monia uusia verkkoyrityksiä syntyy. Toisaalta sähköisen kaupankäynnin markkinat ovat kasvaneet menestyksekkäästi jo vuosia eivätkä ole pysähtyneet. Mutta toisaalta globaalilla pandemialla oli paljon vaikutusta näiden markkinoiden vielä nopeampaan kasvuun.

Verkkoyrityksen perustaminen saattaa tuntua erittäin lupaavalta, ja on paljon tarinoita siitä, kuinka ihmiset tulevat taloudellisesti itsenäisiksi ja kasvattavat menestyksekkäästi liiketoimintaansa. Toinen huomioitava tekijä on kuitenkin se, että kilpailu on suurempi kuin koskaan, joten jokaisen verkkoyrityksen, vanhan tai uuden, on työstettävä Google Ads -strategiaansa.

Sillä ei ole väliä, oletko harjoittanut verkkoliiketoimintaa 5 vuotta vai aloitit vasta puolen vuoden kuluttua maailmanlaajuisen pandemian alkamisesta, Google Ads -kampanjaasi voi aina parantaa. Ja jos haluat päihittää kasvavan kilpailusi – juuri se sinun on tehtävä. Joten tänään haluamme jakaa joitakin tehokkaita strategioita sen tekemiseksi.

Strategia #1: Analysoi nykyinen tilanteesi

On hienoa, että olet päättänyt saada lisätietoja siitä, kuinka voit parantaa Google Ads-kampanjaasi – ja uskomme, että haluat ottaa parannukset käyttöön mahdollisimman pian. Mutta ennen kuin teet nämä tärkeät askeleet, on vain järkevää analysoida nykyinen tilanne. Näin tiedät tarkalleen, mitä mainoskampanjasi osia on parannettava.

Jotta tämä tehtävä olisi sinulle helpompaa ja tehokkaampaa, suosittelemme käyttämään Google Ads-analysaattoria, joka auttaa sinua saamaan paremman käsityksen nykyisestä Google Adsistasi. Tämän kaltaisen analysaattorin avulla voit säästää mainosbudjettisi rahaa ja varmistaa, että Google Ads-kampanjasi ovat aina ajan tasalla ja ajan tasalla.

Vielä parempi, opit parantamaan mainoskampanjoitasi sellaisten tärkeiden mittareiden kuin avainsanojen tehokkuuden, laatupisteiden ja jopa hintatarjousstrategian perusteella – mikä pitkällä aikavälillä auttaa myös säästämään rahaa ja tekemään mainoksistasi kannattavampia. Joten Google Ads -kampanjasi tehostumisen lisäksi, jos teet tämän säännöllisesti, haluat myös parantaa sijoitetun pääoman tuottotilastojasi.

🔥 Empfohlen:  10 tekniikkaa ompeluliiketoimintasi parantamiseen

Strategia #2: Hyödynnä tarkan vastaavuuden muutoksia

Jos et seuraa, millaisia ​​muutoksia Google tekee Google Ads-avainsanoille, on hyvin todennäköistä, että olet myös jäänyt paitsi avainsanan hakutyypeistä – aivan kuten monet muut verkkoyritykset tekivät. Mutta mikä olisikaan parempi tapa päihittää kilpailijasi kuin soveltaa näitä uusia mahdollisuuksia ennen heitä, eikö niin?

Ennen kuin Google teki muutoksia, oli tapana, jolla voit kohdistaa avainsanaan ja sen kirjoitusvirheisiin. Mutta nyt tämä vaihtoehto on tullut älykkäämmäksi. Nyt voit kohdistaa myös uudelleen järjestetyt sanat, synonyymit ja funktionaalisten avainsanojen osan muuttaminen. Siksi, jos yritys käyttää tarkkaa hakua Google Adsissa, sen valitsemat avainsanat näytetään useammille ihmisille useammissa hauissa.

Älä kuitenkaan koskaan käytä tarkan haun avainsanoja sokeasti – tarkista aina hakutermit hauille, jotka eivät vastaa sitä, mitä yrität mainostaa, koska se maksaa sinulle vain ylimääräistä rahaa, varsinkin jos olet valinnut napsautuskohtaisen maksutavan. . Voit välttää tämän ongelman tarkistamalla hakutermin ja lisäämällä negatiivisia avainsanoja mainoskampanjaasi.

Strategia 3: Ota laatupisteesi vakavasti

Jos aloitit liiketoimintasi vasta globaalin pandemian alkaessa, teit sen todennäköisesti siksi, että joko menetit työpaikkasi, jouduit siirtämään fyysisen myymäläsi verkkokauppaan tai aloitit myymään tuotteita tai palveluita, joilla on suuri kysyntä pandemian aikana. Ja jos tapauksesi koskee merkityksellisiä tuotteita, olet hyvin tietoinen siitä, että Covid-19-pandemia osoittautui tuottoisaksi joillekin yrityksille, myös sinun.

Mutta riippumatta siitä, kuinka suuren edun tällainen tilanne on sinulle antanut, sinun on aina muistettava, että markkinoilla on paljon sinun kaltaisiasi yrityksiä. Siksi, kun luot mainoksia, sinun on oltava todella tosissasi laatupisteidesi suhteen – mitä pienemmät ne ovat, sitä vähemmän liikennettä ja tuloksia sinulla on. Ja se riippuu suuresti kahdesta tekijästä: mainoksesi aloitussivulla tarjoamasi sisällön osuvuudesta ja laadusta.