Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Tekijänoikeusrekisteröinnin hankkiminen Intiassa (menettely selitetty)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tekijänoikeusrekisteröinnin hankkiminen Intiassa (menettely selitetty)

Kun kirjoitat, säveltät tai luot jotain uutta luovuudellasi, pelkäät aina, että joku muu saattaa kopioida sisältösi. Tekijänoikeus on oikeus, joka annetaan tekijöille tai keksijöille, jotka liittyvät kirjallisuuden, draaman, musiikin, muotiteollisuuden tai mihin tahansa muuhun taiteelliseen työhön, äänitallenteisiin ja niin edelleen. Välttääksesi sisällön kopioimisen riskin, The Tekijänoikeuslaki, 1957, tuli voimaan Intiassa tammikuusta 1957. Tämä tekijänoikeuslaki on tehty varmistamaan, ettei kenenkään ideoita, keksintöjä tai käsitteitä saa kopioida muualle. Tekijänoikeus vaihtelee eri maissa. Tekijänoikeuden rekisteröinti on tärkeä prosessi, ja Intiassa se on täysin online-prosessi.

Kuinka saada tekijänoikeusrekisteröinti Intiassa?

Tekijänoikeusrekisteröinti Intiassa on vaiheittainen prosessi, joka sisältää erilaisia ​​vaiheita ja menettelyjä. Tämän rekisteröinnin voivat hankkia teoksen tekijä, teoksen autoritaarinen henkilö, tekijän työnantaja, taiteilijat, suunnittelijat, muusikot, elokuvat ja tietokoneohjelmistot jne. On olemassa useita tietoja, joita voidaan Tekijänoikeuslain suojaama, joka sisältää kaikki aineelliset omaisuudet, kuten musiikin, taiteen, tietokoneohjelmat, kirjallisuuden, valokuvan, elokuvan jne. Laulun sanat, musiikki, sävelet, grafiikat, draamat, allekirjoitukset, veistokset ja tallenteet, kuvat, jne., kuuluvat myös tekijänoikeuden piiriin.

Aina on väärinkäsitys, että henkilöllä on oltava tekijänoikeusrekisteröintitodistus, jotta tiedot tai sisältö voidaan suojata kopioimiselta. Mutta totuus on, että tekijänoikeus on automaattinen eikä vaadi muodollista prosessia. Tätä tekijänoikeuden rekisteröintitodistusta voidaan kuitenkin käyttää todisteena tuomioistuimessa, koska omistusoikeusvaatimuksesta syntyi viittaus riitaan.

Tekijänoikeusrekisteröinnin vaiheet

Tekijänoikeusrekisteröinnin hakijan on liitettävä tarvittavat asiakirjat verkkoportaaliin. Tekijänoikeusrekisteröintipyyntö tulee tehdä osoitteessa Keskustiedotusvastaava (CPIO), ja Intian postimääräys (IPO) tai DD Rs. 10, koska palkkiot maksetaan “Pat and Accounts Officerille (PAO).

Useasta työstä on tehtävä erillinen hakemus. Rekisteröinnin vaadittavat maksut on kerrottu tekijänoikeussääntöjen toisessa luettelossa. Lomakkeen lähettämisen jälkeen luodaan päiväkirjanumero myöhempää käyttöä varten. 30 päivän kuluttua rekisteröintiprosessista luodaan vastalause tai poikkeaman korjausilmoitus. Tai muuten voidaan ylittää nollapoikkeama.

🔥 Empfohlen:  Johtavat vaikuttajamarkkinoinnin virastot Intiassa

Jos nollapoikkeaman vaiheessa havaitaan poikkeamia, lähetetään kirje tai huomautus, joka lähetetään asianomaiselle henkilölle. Asian ratkaisemisesta järjestetään kuulemistilaisuus, kysely ratkaistaan ​​ja sen jälkeen lähetetään rekisteröitäväksi. Jos eroavaisuuksia ei kuitenkaan ole, voidaan ryhtyä lisätoimenpiteisiin. Koko hakuprosessin jälkeen, kun saat hyväksynnän, myönnetään todistus tekijänoikeuden rekisteröinnistä. Jos hakemus hylätään virheen vuoksi, lähetetään hylkäyskirje, joka lähetetään hakijalle.

Lue myös: Kuinka rekisteröidä yritys Intiassa

Tekijänoikeusrekisteröinnin elinikä

Tekijänoikeusrekisteröinnin voimassaoloaika on melko pitkä. Kaikki, mikä on luotu 1.1.1978 jälkeen, niin tekijänoikeussuojarekisteröinti kestää tekijän eloon asti ja vielä yli 70 vuotta. Tekijänoikeusrekisteröinnin voimassaoloaika kirjallisuuteen, dramatiikkaan, musiikkiin, taiteeseen jne. liittyvissä töissä on elinikäinen plus 60 vuotta, mikä tarkoittaa, että voimassaoloaika laskee päivästä omistajan kuolemaan plus 60 vuotta lisää. . Sen sijaan elokuva-, äänitys-, valokuvaus-, valtionhallinnon ja kansainvälisten ennätysten osalta validointiaika alkaa teoksen julkaisupäivästä.

Oikeusloukkauksiin liittyvät rangaistukset

Tekijänoikeuksia pidetään suurena rikoksena, joka ei vain riko lakia, vaan loukkaa alkuperäisen luojan tai keksijän tunteita. Ankara rangaistus oikeuksien loukkaamisesta sisältää enintään 3 vuoden vankeusrangaistuksen tai Rs:n sakon. 2 lakhia.

Vaikka rekisteröintiprosessi ei ole pakollinen tekijänoikeuskysymyksen tullessa esiin ja asia menee oikeuteen, niin tämä rekisteröinti toimii konkreettisena ja ratkaisevana todisteena sisällön tai tietojen omistajan tai luojan tms.

Tekijänoikeudella suojatut työtyypit

Tekijänoikeus koskee yleensä eri alojen teoksia, kuten kirjallisuutta, draamaa, musiikkia, muotiteollisuutta tai mitä tahansa muuta taiteellista työtä, äänitallenteita ja monia muita. Tekijänoikeusalueen luokittelu sisältää:

  • Kirjalliset teokset: Tämä sisältää erilaisia ​​tietokoneohjelmia, kirjoja, artikkeleita, taulukoita ja tietokantoja.
  • Taiteellinen työ: Tämä työalue sisältää teoksia, kuten maalauksia, veistoksia, piirustuksia, valokuvia tai muita taidokkaasti valmistettuja töitä.
  • Musiikkiteos: Musiikin ala on yksi luovimmista aloista, joka sisältää niin monia luovia ideoita, jotka sisältävät musiikkia ja tai mitä tahansa kirjallista työtä, kuten sanoittaja, säveltäjä ja laulajan oikeudet.
  • Äänitys: Tämä on eräänlainen tallenne, josta syntyy ääniä tallennusvälineestä riippumatta. Se sisältää CD-ROM-, DVD-ROM-, USB-asemaan kiinnitetyt äänitallenteet.
🔥 Empfohlen:  12 vaikuttavaa kaupankäyntisovellusta Intiassa aloittelijoille [2023]

Uuden ja arvokkaan sisällön luomisessa tarvitaan paljon aivoriihiä ja luovaa temperamenttia, ja on epäreilua, jos sisältö menee hukkaan niiden ihmisten käsiin, jotka kopioivat sisältöä omaan käyttöönsä. Kappaleiden sanoituksesta blogin sisältöön, vaatesuunnitteluun, elokuvien sisältöön, mitä tahansa voidaan kopioida, ja tätä kutsutaan tekijänoikeusrikkomukseksi.

Tekijänoikeuslaki kieltää sisällön kopioimisen, ja tämä säilyttää sisällön/idean autoritaarisen arvon. Logot, tuotemerkit, verkkotunnukset ja nimet eivät kuulu tekijänoikeuslain piiriin.

Lue myös: Vuoden 1882 lain mukainen luottamuksen rekisteröintiprosessi

Intiassa tekijänoikeuksien rekisteröinti on motivoinut loistavien henkisten sisältöjen, taiteen, suunnittelun luomista, ja lisäksi niitä on kannustettava mihin tahansa taiteelliseen toimintaan. Vahva laki on luonut ympäristön hyvien luovien ideoiden ja teosten syntymiselle ja siten rohkaissut ihmisiä keksimään omia ideoitaan ja sisältöään ja saamaan tunnustusta.