Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Tekniikan alan irtisanomiset: mitä ne tarkoittavat?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tekniikan alan irtisanomiset: mitä ne tarkoittavat?

Tietojenkäsittelytieteen tieteenala syntyi ensimmäisen kerran 1950-luvun lopulla, ja johdonmukainen ja jatkuva tutkimus ja päivitykset johtivat World Wide Webin tuloon, kun maailma astui Internetin uuteen aikakauteen. Nousevan teknologian vallankumouksellinen vaikutus kulttuuriin ja kauppaan sisälsi lähes välittömän viestinnän sähköposti, pikaviestit, Voice-over-Internet Protocol (VoIP), videokeskustelut, keskustelufoorumit, blogit, sosiaalisen verkostoitumisen sivustot ja verkkokauppasivustot. Tämän teknologian tärkeys tuntui 1990-luvulla, kun monet yritykset syntyivät liikeideoilla teknologian ympäriltä.

Big Techin syntyminen
Äkillinen kasvupyrähdys ja yli palkkaaminen
Nykyinen todellisuus
Mitä nämä irtisanomiset tarkoittavat?
Johtopäätös

Big Techin syntyminen

Nämä teknologiayritykset menestyivät vuoden 2000 dot-com-kuplan romahduksen jälkeen ja kasvoivat hallitsemaan markkinoita vähäisellä sääntelyllä. Vuosi 2013 oli termi “Suuri Tekniikka‘ tuli massatietoisuuteen. “Big Tech” nousi suosituksi vuonna 2017, koska tutkittiin teknologiayritysten roolia Yhdysvaltain vuoden 2016 vaaleissa. Termi viittaa myös teknologiajättiläisiin, jotka tällä hetkellä hallitsevat globaaleja teknologiamarkkinoita. Nämä ovat viisi suurinta amerikkalaista teknologiayritystä – Alphabet, Amazon, Apple, Meta ja Microsoft. Näitä yrityksiä kutsutaan myösBig Five‘.

Nämä yritykset ovat johtavia toimijoita omilla teknologia-aloillaan, jotka vaihtelevat tekoälystä, pilvipalveluista, kulutuselektroniikasta, sähköisestä kaupankäynnistä, kotiautomaatiosta, verkkomainonnasta, itseohjautuvista autoista, sosiaalisista verkostoista, ohjelmistoista ja suoratoistomediasta. Näiden yritysten markkina-arvo on 1 biljoonasta 3 biljoonaan dollariin, ja ne ovat maailman arvostetuimpia työnantajia.

Äkillinen kasvupyrähdys ja yli palkkaaminen

Teknologiateollisuus on nähnyt ennennäkemättömän kasvun viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana moninkertaistuneen maailmanlaajuisen covid-19-pandemian aikana. Globaalit lukitukset pakottivat yritykset yhdessä yössä laajentamaan etätyövaihtoehtojaan ja löytämään tehokkaita vaihtoehtoja henkilökohtaisille tapaamisille ja konferensseille. Tämä johti siihen, että teknologiayritykset reagoivat nopeasti ylipalkkaamiseen, kun tuotetarpeet kehittyivät nopeasti.

Esimerkkejä tällaisista nopeista vastauksista eri yritysten tuotetarpeisiin ovat Google, joka muutti videokonferenssialustaan ​​Google Meet, jotta siihen mahtuisi enemmän osallistujia, ja Meta muutti Whatsappin videoneuvottelutoimintoa. Nämä muutokset vaativat erikoistunutta työvoimaa, johon kuului tuotepäälliköitä, kehittäjiä, UI/UX-suunnittelijoita jne., mikä johti siihen, että yritykset palkkasivat lisähenkilöstöä. Valitettavasti nämä yritykset näkivät näin suuren kysynnän jatkuvan ja aloittivat rekrytointimatkan, joka johti ylipalkkaukseen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka säätää tyylejä DuckDuckGossa

Nykyinen todellisuus

Teknologiateollisuudessa on vuoden 2022 alusta lähtien leikattu yli 200 000 työpaikkaa, joista suurin osa on tullut viiden suurelta. Yksi suuri syy näihin irtisanomisiin on ollut maailmantalouden hidastuminen ja uhkaava laman uhka. Tietenkin korkeasuhdanteen aikana tapahtuva ylipalkaminen on myös aiheuttanut yritysten supistuksia säilyttääkseen yrityksen tuloksen tämän hidastumisen aikana.

Rahastonhoitajat ja menestyneiden teknologiayritysten varhaiset sijoittajat lisäävät myös painetta tehdä nopeita ja tuottavia päätöksiä hidastuvan talouden torjumiseksi. Altimeter Capital, yksi Mark Zuckerbergin Metan sijoittajista, kirjoitti Zuckerbergille kirjeen, jossa hän totesi – “Kuten monet muut yritykset nollaveron maailmassa – Meta on ajautunut liiallisuuden maahan – liikaa ihmisiä, liian monia ideoita – liian vähän kiireellisyyttä . Tämä keskittymisen ja kunnon puute hämärtyy, kun kasvu on helppoa, mutta tappavaa, kun kasvu hidastuu ja teknologia muuttuu. Vastaavasti Sunder Pichai sai kirjeen TCI Fund Managementin perustajalta ja toimitusjohtajalta Christopher Hohnilta, jossa todettiin: “Uskon, että johdon tulisi pyrkiä vähentämään henkilöstömäärää noin 150 000:een, mikä on linjassa Alphabetin henkilöstömäärän kanssa vuoden 2021 lopussa. edellyttävät noin 20 prosentin kokonaisvähennystä.”

Toinen suuri syy on se, että monet investoinnit uusiin hankkeisiin ovat osoittautuneet kannattamattomiksi. Joitakin esimerkkejä ovat Amazonin robotiikkadivisioona, Microsoftin virtuaalitodellisuus- ja metaverse-divisioona AltspaceVR ja Metan Substack-kilpailija nimeltä Bulletin.

Mitä nämä irtisanomiset tarkoittavat?

Vaikka teknologian irtisanomiset ovat viime aikoina dominoineet uutisotsikoita, Yhdysvaltain talous on lisännyt 223 000 työpaikkaa. Vaikka Microsoft irtisanoi 10 000 työntekijää, he ovat lisänneet vuoden 2019 jälkeen lähes 80 000 työpaikkaa. Amazon palkkasi viime vuonna 300 000 ihmistä, vaikka he irtisanoivat 18 000 työntekijää.

Tämä tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että teknologia-ala on kypsymässä ja palkkaa nyt ihmisiä, jotka voivat auttaa parantamaan yrityksen tulosta. Teknologiayritykset vähentävät suunnittelu- ja operatiivisia rooleja samalla, kun he jakavat palkkausbudjettinsa liiketoimintaan liittyviin rooleihin, jotka keskittyvät yrityksen terveiden kassavirtojen ylläpitämiseen.

🔥 Empfohlen:  Mitä on PPC-ulkoistaminen ja miten se voi hyödyttää yritystäsi

Johtopäätös

Vaikka on todennäköistä, että teknologian irtisanomiset jatkuvat vuonna 2023, ala kasvaa ja monet alan yritykset jatkavat palkkaamista. Työntekijälle voi olla eduksi panostaa henkilökohtaiseen ja ammatilliseen kasvuun ja kapeaan pyrkimykseen avata mahdollisuuksia kasvavien yritysten kanssa.

UKK

Irtisanovatko teknologiayritykset?

Yli 106 000 työntekijää Yhdysvalloissa sijaitsevissa teknologiayrityksissä (tai teknologiayrityksissä, joissa on paljon yhdysvaltalaista työvoimaa) on lomautettu massaleikkauksissa vuonna 2023.

Mitkä teknologia-alat irtisanoutuvat?

Vuonna 2023 työvoiman vähennyksiä ovat johtaneet tekniikan suurimmat nimet, kuten Google, Amazon, Microsoft ja Meta.

Miksi teknologiateollisuus irtisanoutuu?

On useita tekijöitä, jotka vaikuttavat teknologian irtisanomisiin, mukaan lukien talous, inflaatio, korkeammat korot ja ylipalkkaaminen.