Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Tekoäly ja kyberturvallisuus: miten ne toimivat yhdessä?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tekoäly ja kyberturvallisuus: miten ne toimivat yhdessä?

Tekoäly on tehokas työkalu, joka mullistaa monia toimialoja.

Se voi kuratoida sisältöä ja käsitellä tietoja sekä personoida käyttäjäkokemuksia brändiuskollisuuden luomiseksi. Se voi myös suojata yritystä tietomurroilta, hakkeroilta ja muilta Internet-pohjaisilta uhilta.

Tietoverkkorikollisuus on vakava ongelma jokaiselle yritykselle. Vuonna 2022, yli 420 miljoonaa ihmistä vain tietomurrot vaikuttivat niihin.

Tekoälyn käyttäminen kyberturvallisuuteen voi paitsi estää monia näistä hyökkäyksistä, myös lieventää vahinkoja onnistuneen hyökkäyksen tapahtuessa.

Käyttääkseen tätä teknologiaa parhaalla mahdollisella tavalla yritysten omistajien on kuitenkin ymmärrettävä, miten tekoälyllä toimivat kyberturvallisuustyökalut toimivat, ja tunnustettava myös niiden rajoitukset.

Tässä blogissa opit:

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mikä on kyberturvallisuus?

Kyberturvallisuus on käytäntö, jolla suojellaan digitaalista omaisuuttasi. Se sisältää esimerkiksi reaaliaikaisen uhkien havaitsemisen, haittaohjelmien torjuntaohjelmat ja vahvat salasanat, jotka suojaavat järjestelmääsi verkkomurroilta.

Siihen kuuluu myös säännöllisten järjestelmäpäivitysten suorittaminen hakkereiden mahdollisesti hyödyntämien ohjelmien haavoittuvuuksien poistamiseksi.

Työntekijöiden koulutus on tärkeä osa kyberturvallisuutta. Jokaisen, joka käyttää digitaalista omaisuutta työssään, tulisi tietää, kuinka tunnistaa yleiset kyberhyökkäykset, kuten tietojenkalastelu, huijaus, petolliset sähköpostit ja haittaohjelmat.

Heidän tulee myös tietää, kuinka tunnistaa lunnasohjelmahyökkäyksen merkit ja suojata tietoja luvattomalta takavarikoinnin varalta.

Kuinka tekoälyä käytetään kyberturvallisuudessa?

Tekoäly on prosessi, jonka kautta kone voi suorittaa tehtäviä, jotka tyypillisesti suorittaa ihminen. Sitä ei pidä sekoittaa kyberturvallisuuteen.

On monia tekoälysovelluksia, jotka suorittavat tehtäviä, jotka eivät liity digitaalisten järjestelmien turvaamiseen. On myös perinteisiä kyberturvallisuustyökaluja, jotka eivät käytä tekoälyä.

Samaan aikaan, Tekoäly ja kyberturvallisuus kulkevat käsi kädessä.

Yritysomistajat ja jopa kyberturvallisuusasiantuntijat käyttävät tekoälyä pitääkseen digitaaliset järjestelmät turvassa monilta erilaisilta uhilta. He käyttävät sitä myös ennakoimaan mahdollisia kyberturvallisuusongelmia, joita saattaa syntyä tulevaisuudessa.

Tekoälyn käytön ymmärtäminen kyberturvallisuudessa voi auttaa sinua tutustumaan käytettävissäsi oleviin työkaluihin, joiden avulla voit pitää järjestelmäsi turvassa. Se voi myös auttaa sinua löytämään tapoja parantaa digitaalista suorituskykyä turvallisuudesta tinkimättä.

Tekoäly uhkien mallintamisessa

Uhkamallinnus on prosessi, jossa tunnistetaan mahdolliset uhat ja selvitetään, miten niitä käsitellään.

Tekoäly on erittäin tehokas uhkien mallintamisessa koska se voi skannata suuria määriä dataa ja havaita mahdollisesti uhkaavia toimia, jotka ihmiset saattavat jäädä huomaamatta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka käynnistää jalkapalloblogi ja ansaita siitä rahaa vuonna 2023

AI suorittaa nopeampi uhkamallinnus kuin perinteiset kyberturvallisuustyökalut tai ihmisen kyberturvallisuuden asiantuntija. Tämä rajoittaa vahinkoa, jonka kyberhyökkäys voi aiheuttaa, koska uhka poistetaan ennen kuin se pääsee käsiksi liian suureen tietomäärään.

päinvastoin, AI tunnistaa hyvin vääriä positiivisia tuloksia. Tämä on asia, jota jopa kyberturvallisuuden asiantuntijat kamppailevat. Väärien positiivisten tulosten tunnistaminen säästää aikaa ja antaa sinun keskittyä todellisiin uhkiin.

AI hahmontunnistuksessa

Koska tekoäly voi valvoa suuria määriä dataa, se voi tunnistaa käyttäjien käyttäytymisen malleja. Lisäksi se voi ryhtyä toimiin havaintojensa perusteella.

Haitalliset työntekijät aiheuttaa 36 prosenttia tietomurroista yrityksissä, joissa on yli 1 000 työntekijää, ja 44 prosenttia tietomurroista alle 1 000 työntekijän yrityksissä.

Tekoäly voi estää nämä hakkerit ilmoittamalla epäilyttävästä käytöksestä ennen tietomurron tapahtumista. Se voi myös estää arvokkaiden tietojen katoamisen estämällä pääsyn automaattisesti mahdollisesti haitallisen toiminnan perusteella.

Koska se valvoo jatkuvasti työntekijöiden käyttäytymistä, Tekoäly voi havaita epätavallisen hiiren toiminnan ja/tai tiedostojen liikkeet. Jos tekoälypohjainen ohjelma havaitsee, että tili on hakkeroitu, se voi lukita käyttäjän pois tililtä rikkomisen estämiseksi.

AI salasananhallinnassa

Maailman talousfoorumi arvioita että huikeat 80 prosenttia tietomurroista tapahtuu heikkojen ja/tai varastettujen salasanojen seurauksena.

Tämä vaarantaa koko yrityksen, sillä parhaatkin kyberturvallisuustoimenpiteet voidaan kiertää, kun jonkun salasana vaarantuu.

Monet yritykset ja jopa verkkosivustot käyttävät tekoälypohjaisia ​​salasananvalintaohjelmia, jotka vaativat käyttäjiä valitsemaan turvalliset salasanat. Tyypillisiin vaatimuksiin kuuluu vähintään yhden ison kirjaimen, numeron ja/tai symbolin käyttö.

AI ja jatkuva seuranta

Koskaan ei ole aikaa päivästä tai yöstä, jolloin yrityksen ei tarvitse huolehtia tietomurroista. Onneksi tekoäly ei lepää. Se on töissä kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Jatkuva tekoälyvalvonta arvioi mahdollisia uhkia ja vähentää niitä. Se varoittaa käyttäjiä mahdollisista rikkomuksista reaaliajassa.

Tekoälyllä toimiva tapausvastaus ja palautus

Tekoälyllä toimivat työkalut voivat havaita mahdolliset rikkomukset heti rajoittaaksesi vahingon määrää, jonka hakkerit voivat tehdä järjestelmällesi. Tietyt työkalut voivat myös suunnitella, kuinka käsitellä tapaturmien reagointia ja digitaalisen omaisuuden palautusta.

Kun palautumisaika on ohi, järjestelmä voi suositella tapoja estää vastaavat hyökkäykset.

🔥 Empfohlen:  8 todistettua tapaa kasvattaa brändiäsi sosiaalisen todisteen avulla

Tekoälyn edut ja rajoitukset kyberturvallisuudessa

Valitettavasti tekoäly ei ole vain laillisten yritysten omistajien ja kyberturvallisuuden asiantuntijoiden saatavilla. Hakkereilla ja kyberrikollisilla on myös pääsy siihen. Tekoälyohjelmat voivat luoda haitallista koodia ja hakkeroida heikkoja salasanoja.

He voivat myös luoda syvää väärennettyä dataa ja suorittaa varkain hyökkäyksiä.

Tekoälyn käytön tärkein etu kyberturvallisuudessa on se se tasoittaa pelikentän. Sen avulla voit estää yhä kehittyneempiä hyökkäyksiä.

Se myös pysäyttää hyökkäykset korostamalla haavoittuvuuksia, joita saattaa esiintyä tulevaisuudessa. Oikein käytettynä tekoäly voi auttaa sinua pysymään askeleen edellä kyberrikollisia.

  • Cognito, tekoälypohjainen uhkien havaitsemisalusta, käyttää tallennettua dataa ja koneoppimistekniikoita hyökkäysten tunnistamiseen ja estämiseen. Tämän ohjelman avulla ED&F Man Holdings löysi haittaohjelmia, jotka olivat piilossa sen järjestelmässä useita vuosia. Cognito havaitsi ja esti myös man-in-the-middle-hyökkäykset.
  • Energy Saving Trust käyttää Yrityksen immuunijärjestelmä havaita hyökkäykset reaaliajassa. Tämä työkalu, joka käyttää koneoppimistekniikkaahavaitsi useita epätavallisia toimintoja, joita yrityksen turvallisuustiimi voi tutkia.

Tekoälyn käyttö kyberturvallisuuteen on nykymaailmassa välttämätöntä. Samaan aikaan tekoälyn kyberturvallisuustyökaluilla on haittapuolensa. Yksi ongelma on se ne toimivat paremmin suurille yrityksille kuin pienet äiti- ja pop-yritykset.

Tämä johtuu siitä, että tekoälyn kyberturvallisuustyökalut luottavat valtaviin tietomääriin analysoidakseen käyttäytymismalleja oikein. Suuret yritykset voivat tarjota suuria tietoja, joita tarvitaan verkkotoiminnan asianmukaiseen seurantaan. Pienyritysten omistajat eivät voi.

Lisäksi tekoälyn kyberturvallisuustyökalujen käyttöönotto ja käyttö ei ole helppoa. Tarvitset asiantuntijan apua. Pienille ja keskisuurille yrityksille tämä tarkoittaa kyberturvayrityksen palkkaamista asentamaan ja valvomaan työkaluja.

Tämä aiheuttaa tietosuojaongelman koska porsaanreikiä Yhdysvaltain tietosuojalaeissa sallia monien yritysten käyttää, jakaa tai jopa myydä tietojasi ilmoittamatta sinulle tai pyytämättä lupaasi.

Kuinka tekoäly ja koneoppiminen määrittelevät uudelleen kyberturvallisuuden

Tekoäly ja koneoppiminen ovat nopeasti yleistymässä. Hallitus ja yksityinen sektori käyttävät tekoälypohjaisia ​​kyberturvallisuustyökaluja ennakoimaan tulevia hyökkäyksiä, tunnistamaan mahdollisia hyökkäyksiä reaaliajassa ja suorittamaan vahinkojen hallintaa tietomurtojen jälkeen.

Ne muuttavat kyberturvallisuusalaa sallimalla sen käsitellä tietoja, havaita haavoittuvuuksia ja ennustaa hyökkäyksiä nopeammin ja tarkemmin.

Kvanttilaskenta tuo lisäsäätöjä. Algoritmit pystyvät ratkaisemaan monimutkaisia ​​ongelmia nopeammin ja tarkemmin kuin menneinä aikoina oli mahdollista.

🔥 Empfohlen:  Puhtaan Web 2.0 -tyylisen web-suunnittelun luominen Photoshopissa

Lisäksi, kvanttilaskenta auttaa tekoälytyökaluja havaitsemaan ja estämään uusia hyökkäyksiä. Tämä on valtava askel eteenpäin. Nykyiset tekoälyllä toimivat kyberturvallisuustyökalut saavat tietonsa olemassa olevista tiedoista, joten niillä on vaikeuksia tunnistaa uusia tietomurtotyökaluja ja -menetelmiä.

Korvaako tekoäly kyberturvallisuustyöt?

Tekoälyteollisuuden uudet kehityssuunnat ovat saaneet jotkut miettimään, vanhenevatko ihmisten kyberturvallisuuden asiantuntijat. Nykyiset tiedot osoittavat kuitenkin, että näin ei ole.

Työtilastovirasto raportoi, että tietoturva-analyytikkojen kysyntä kasvaa 35 prosenttia tulevina vuosina. Tekoäly muuttaa kyberturvallisuuden toimintaa, se ei poista inhimillisten analyytikoiden tai perinteisten kyberturvallisuustyökalujen kysyntää.

Ihmisiä tarvitaan edelleen valvomaan tekoälyn kyberturvallisuusohjelmistoja. Tarvitsemme myös oikeita ihmisiä seuraamaan hälytyksiä ja toteuttamaan tekoälypohjaisen järjestelmän antamia suosituksia.

Lisäksi ihmisen luovuus ja kekseliäisyys voivat joissain tapauksissa tarjota paremman suojan uusia hyökkäyksiä vastaan ​​kuin aikaisempaan tietoon perustuvat tekoälytyökalut.

Mitä nyt?

Tekoälyllä on useita etuja. Se voi saada aikaan asioita, joihin ihmiset eivät pysty. Tekoäly suorittaa myös tehtäviä, jotka ihmiset voivat suorittaa, mutta se tekee sen nopeammin ja tehokkaammin.

Kuten tekoälyn ja kyberturvallisuuden huolellinen analyysi osoittaa, tekoäly ei kuitenkaan voi korvata ihmisiä. Tämä ei päde vain kyberturvallisuuteen, vaan myös muihin aloihin, mukaan lukien markkinointi ja sisällöntuotanto.

Siksi WriterAccess yhdistää tekoälytyökalut ihmisasiantuntijoiden kanssa luodakseen huippuluokan sisältöä yritysten omistajille kaikilla toimialoilla.

Tekoälypohjainen kirjoittajahakumme auttaa sinua löytämään parhaan kirjoittajan mihin tahansa projektiin. Tekoälysisällön ideageneraattori auttaa sinua löytämään upeita sisältöideoita verkkosivustollesi.

WriterAccessissa on myös AI-sisällöntunnistin. Tämä varmistaa, että kaikki freelancereiden sivustollamme tarjoama sisältö on täysin ihmisten luomaa.

Kun työskentelet kanssamme, voit olla varma, että sisältömme on ainutlaatuinen, tosiasiallisesti tarkistettu, mukaansatempaava ja brändisi persoonallisuuden mukainen.

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja tai aloita toimintamme 14 päivän ilmainen kokeilu ja katso itse, miksi tuhannet yritysten omistajat luottavat meihin täyttämään tai ylittämään heidän odotuksensa.