Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Tekoäly on tulossa PC-peleihisi, mutta sinun pitäisi olla innoissasi, ei huolissasi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tekoäly on tulossa PC-peleihisi, mutta sinun pitäisi olla innoissasi, ei huolissasi

Teknologiayhteisö on ollut ylikyllästetty tekoälyllä viime viikolla ChatGPT:stä Google Bardiin, mutta ei ilman syytä. Näemme villityksiä, kuten NFT:t ja web3, tulevat ja menevät, mutta tekoäly on tullut jäädäkseen – jopa PC-peleissäsi.

Kaikki ei kuitenkaan ole tuhoa ja synkkyyttä. Tekoäly ja koneoppiminen ovat jo osoittautuneet erittäin hyödyllisiksi PC-peleissä, ja sillä on kauaskantoisia vaikutuksia pelien tekemiseen ja kokemiseen. En yritä sovittaa neliönmuotoista tappia pyöreään reikään – ja jos pysyt minussa, näet miksi.

Miten sitä nyt käytetään

PC-pelien tekoälyn koetinkivi on tällä hetkellä Nvidian Deep Learning Super Sampling (DLSS). Kouluta tekoälymalli rekonstruoimaan pelin kehys ja renderöimään peli pienemmällä resoluutiolla ja nauti ilmaisesta suorituskyvystä vaikuttamatta visuaaliisiisi.

DLSS:stä on tullut todella hyvä, ja vaikka algoritmisia kilpailijoita, kuten AMD:n FidelityFX Super Resolution (FSR) on, Nvidia on osoittanut, että tekoäly tarjoaa etua. DLSS 3 on osoitus siitä, sillä se tarjoaa ylimääräisiä kehyksiä, jotka on luotu yksinomaan tekoälyn avulla. AMD ei luultavasti olisi myöskään eri mieltä – sen uusimmat RX 7900 XTX ja RX 7900 XT sisältävät vielä käyttämättömän AI-kiihdytin.

Skaalauksen lisäksi tekoäly on näkynyt Nvidian RTX Remix -muokkausalustassa, joka tarjoaa joukon tekoälytyökaluja tekstuurien parantamiseen, lisävalaistuksen lisäämiseen kohtauksiin ja paljon muuta. on loistava esimerkki siitä, mitä nämä tekoälytyökalut voivat tehdä ikääntyvän pelin elvyttämiseksi.

Nvidia ei ole myöskään ainoa täällä. Tuore modi klassikkoon lisäsi peliin tekoälyllä luotuja äänilinjoja. Vuoropuhelun valtavan kaatopaikan ansiosta tämä ei olisi mahdollista ilman vuosien työtä modaajilta ääninäyttelijöiden palkkaamiseksi (epätodennäköistä) tai rekkakuormaa Bethesdasta (jopa epätodennäköisempää).

Nämä ovat vain muutamia korkean tason esimerkkejä siitä, kuinka tekoälyä käytetään pelien parantamiseen nykyään, mutta on tärkeää muistaa tekoälyn peruskallio itse peleissä. Unreal Engine 5:n MassEntityn kaltaiset työkalut lupaavat tarjota valtavan määrän tekoälyohjattuja hahmoja yksinkertaisilla syötteillä. Ja se on yksi PC-pelien tekoälyn jännittävimmistä puolista – sen käyttö pelien kehityksen nopeuttamiseen.

🔥 Empfohlen:  Pitäisikö sinun vaihtaa nyt GA4:ään? Mitä sinun tarvitsee tietää

Tehokas pelikehitys

NVIDIA GameGAN: juhlii PAC-MANin 40-vuotisjuhlia peliä muuttavan tekoälyn avulla

Vuonna 2020 Nvidia koulutti tekoälymallin luomaan uudelleen . Sitä koulutettiin 50 000 pelin jaksossa, ja kaksi hermoverkkoa pystyivät luomaan pelattavan version ilman taustalla olevaa pelimoottoria. Ei asetettuja sääntöjä, ei parametreja – tekoäly vain katseli pelattavaa peliä paljon ja keksi, kuinka se luodaan uudelleen.

Se on osoitus siitä, kuinka pitkälle tekoäly on edennyt pelien kehityksen nopeuttamisessa. Älä kuitenkaan huoli, että tekoäly alkaa tehdä PC-pelejä puolestasi. Kuten Take-Twon toimitusjohtaja Strauss Zelnick sanoi äskettäisessä tulospuhelussa, “[AI is] ei anna kenenkään sanoa: ‘Kehitä kilpailijaa paremmaksi kuin ‘… ihmiset yrittävät, mutta niin ei tapahdu.

Näin ei ehkä tapahdu, mutta Zelnick oli selvää, että tekoälyllä on paljon käyttöä pelien kehityksessä. Eräs käyttö, joka on lisääntynyt viime vuosien aikana, on AI-driven Quality Assurance (QA) -testaus. Pelaajat käyttävät yleensä tuhansia tunteja löytääkseen vain murto-osan PC-pelien vioista, mutta tekoäly voi suorittaa tuhansia testejä pelissä muutamassa sekunnissa.

Tekoälyä voidaan käyttää myös monimutkaisempien ja monipuolisempien pelien luomiseen, erityisesti niihin, joissa on haarautuvia polkuja. Esimerkiksi vuonna 2019 julkaistu tekstipohjainen tekoälyn luoma seikkailu, joka voi tarjota loputtomasti tarinoita. Sitten on loputon sarja tarinoita proseduurien luomisesta sellaisissa peleissä, joita ohjaavat miljardeja planeettoja luovat algoritmit.

Vaikka pelit kuten luovat uusia maailmoja, ne tulevat silti ihmisen suunnittelun ytimestä. Generatiivinen tekoäly mahdollistaa täysin uusia kokemuksia, jotka eivät vaadi asetettuja parametreja, vain tarpeeksi koulutusta.

Pelasin äskettäin demon – neo-noir-trillerin, joka luo menettelyllisesti koko maailman – Steam Next Festin kautta. Sen avulla voit saada täysin ainutlaatuisen kokemuksen joka kerta kun pelaat erilaisilla vihjeillä, NPC:illä ja ympäristöillä. Tekoälyn soveltamisen tämäntyyppisiin asetuksiin pitäisi riittää innostamaan kuka tahansa, sillä se tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia jokaiselle peliin koskettavalle pelaajalle.

🔥 Empfohlen:  6 parasta ilmaista tekstinkirjoitusohjelmistoa, joita et halua missata vuonna 2023

Ei ilman huolta

Sillä niin jännittävää kuin tekoäly on PC-peleissä, se herättää myös paljon päteviä huolenaiheita. Loppujen lopuksi olemme nähneet tekoälyn, joka päihitti melkein kaikki pelaajat maailmassa, eikä ole vaikea kuvitella tekoälyn ilkeitä käyttöjä kilpailupeleissä.

Pelikehityksessä on myös suuri joukko työpaikkoja, joihin tekoäly voi vaikuttaa. Konseptitaiteesta tasosuunnitteluun ääninäyttelijöihin – tekoäly pystyy jo hoitamaan nämä tehtävät, ja se on paljon halvempaa kuin palkkaamalla joukko työntekijöitä. Toivon, että tekoälyä käytetään pelien kehittämisen laajentamiseen tällä rintamalla sen sijaan, että sitä vähennettäisiin. Samankaltaisesti kuin toivon, että sitä hyödynnetään auttamaan pienempiä tiimejä rakentamaan suurempia pelejä eikä vain nostaa maailman suurimpien julkaisijoiden tulosta.

Vaikka on olemassa perusteltuja huolenaiheita, on myös paljon jännittävää. Kuten DLSS, RTX Remix ja jokin aivan vasemmanpuoleinen ääninäyttelijäversio osoittavat, PC-peleissä on tekoälyn käyttöjä, joita ei ole vielä kuviteltu, ja se on jännittävä paikka.