Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tekoäly tekee Google Kääntäjästä paljon älykkäämmän
Google ilmoitti tänään päivityksistä Kääntäjä-sovellukseensa iOS:lle, Androidille ja webille. Yritys tuo lisäkontekstia käännöksiin auttaakseen sinua ymmärtämään paremmin kohdekieltäsi, ja se käyttää myös paljon enemmän AI-voimaa Kääntäjälle tämän toteuttamiseen.
Ensinnäkin Google käyttää tekoälyä lisätäkseen kontekstia siirtymiin ja kääntääkseen kuvia paremmin. Ensimmäisen tarkoituksena on auttaa ihmisiä ymmärtämään oikein sanoja, joilla on useita merkityksiä.
Google antaa esimerkin “romaanista”. Tämä voi tarkoittaa romaania, jotain uutta tai jotain ainutlaatuista ja omaperäistä. Kääntäjä käyttää nyt tekoälyä asiayhteyteen liittyvien tietojen toimittamiseen, jotta voit valita tilaisuuteen oikean sanan. Google tukee tätä ominaisuutta seuraavien viikkojen aikana englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja espanjaksi.
Toinen ominaisuus käyttää tekoälyä ja koneoppimista (ML) sijoittamaan käännetyn tekstin oikein kuvaan. Tällä hetkellä Google näyttää tekstiä peittokuvana, joka saattaa näkyä oikein tai ei. Google sanoo, että jos käytät Android-puhelinta, jossa on yli 6 Gt RAM-muistia, se pystyy nyt yhdistämään tekstin kuvaan oikein, jotta se näyttää “luonnollisemmalta”.
Uudet ominaisuudet tekevät Kääntäjästä helpommin saatavilla sen 1 miljardille käyttäjälle
Google tuo myös uuden ulkoasun iOS-sovellukseen sen jälkeen, kun Material You -redesign on otettu käyttöön Android-puhelimissa. Ei ole selvää, käyttääkö Google samaa tyyliä vai enemmän Applen Human Interface Design -ohjeiden mukaista tyyliä, kuten yritys on ilmoittanut aikovansa aloittaa. Joka tapauksessa uusi muotoilu sisältää “uudelleen suunnitellun käännöskokemuksen, joka tarjoaa suuremman tekstin kirjoittamiseen ja helpommin saavutettavia aloituspisteitä keskustelujen, äänisyötteen ja Lens-kamerakäännöksen kääntämiseen.” Universaali iOS:lle ja Androidille on uusia eleitä, luettavampi fontti ja tuki useammille kielille käytettäessä laitteen käännöstä. Korostettu on baskin, korsikan, havaijin, hmongin, kurdin, latinan, luxemburgin, sundanin, jiddishin ja zulun tuki.
Google on aina käyttänyt vähän tekoälyä palveluissaan, mutta generatiivisen tekoälyn nousu viime aikoina on tehnyt Googlen (ja Microsoftin uuden Bing-kokemuksen) kaltaisista yrityksistä huomattavasti innokkaampia esittelemään, kuinka hyvä ja hyödyllinen tekoäly on. Google Translate -sovellus on fantastinen työkalu matkustajien arsenaalissa, ja nämä päivitykset ainakin ohittavat tekoälyn tämän vuoden vaikeimmat ongelmat.