Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Tekoälyn edut ja haitat: mitkä ovat tekoälyn edut ja haitat

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tekoälyn edut ja haitat: mitkä ovat tekoälyn edut ja haitat

Olitpa innostunut, utelias tai pelkäävä tekoälyn nousua, se alkaa näkyä yhä enemmän eri aloilla, mukaan lukien markkinointi.

Tekoälyllä on nousevana teknologiana jo keskeinen rooli lääketieteen, tieteen, tekniikan, mainonnan ja data-analyysin kaltaisilla aloilla.

Katso vain, kuinka hyödyt jo tekoälystä Alexan, Sirin, Cortanan ja Google Assistin kaltaisten kanssa. Ja se on vasta alkua.

Tietokoneet laajentavat ominaisuuksiaan, oppivat erilaisista ärsykkeistä ja reagoivat ihmismaisesti kuin koskaan ennen.

Vaikka kaikki eivät voikaan olla yhtä mieltä tekoälyn eduista ja haitoista, se on tullut jäädäkseen, joten kaiken sen oppiminen auttaa sinua käyttämään sitä hyödyksesi nyt tai lähitulevaisuudessa.

Tämä blogikirjoitus kattaa tekoälyn hyvät ja huonot puolet, mutta sitä ennen on ymmärrettävä, miten se toimii.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Kuinka tekoäly toimii?

Ei enää futuristinen käsite, vaan tekoälyominaisuuksilla varustetut koneet tekevät nyt asioita, jotka aiemmin rajoittuivat ihmisaivojen toimintaan.

Pohjimmiltaan tekoäly antaa tietokoneen oppia ja ajatella (melkein) yksinään. On selvää, että vaikka tekoäly voidaan kouluttaa käsittelemään ja analysoimaan dataa, sillä ei ilmeisesti ole samoja kognitiivisia kykyjä kuin ihmisen aivoilla.

Mutta miten se tarkalleen ottaen toimii?

Kaikki alkaa tekoälyn suunnittelusta tietyn tavoitteen saavuttamiseksi. Sieltä se koulutetaan käytettävissä olevien tietojen perusteella, kun se oppii, kuinka parhaiten saavuttaa annettu tavoite.

Kun se saavuttaa oppimisen tason, tekoäly ottaa tiedot itsenäisesti. Sitten analysoituaan kaikki tiedot, tekoäly tekee ennusteita sen perusteella, mitä se löytää.

Jatkossa se käyttää oppimaansa parantaakseen lähestymistapaansa. Toisin sanoen siitä tulee älykkäämpiä ja älykkäämpiä.

Tämä voi olla hyvä tai voi mennä pahasti pieleen tiellä. Silti tänään se tarjoaa joukon etuja ja haittoja, jotka sinun ja organisaatiosi on nyt tiedettävä.

Interaktiivinen e-kirja: tekoälyn vaikutus sisältömarkkinointiin

Tekoälyn (AI) plussat

Tekoälysovellusten plussat voivat mullistaa sektoreita tai toimialoja eteenpäin syvällisesti, mukaan lukien seuraavat:

1. Vähentää inhimillistä virhettä

Ihminen voi tehdä virheitä, mutta oikein ohjelmoituna tietokoneet tekevät vähemmän virheitä tietyillä alueilla.

Koska tekoälypäätökset tulevat kootuista tiedoista suunniteltujen algoritmien avulla, virheet vähenevät, tarkkuus kasvaa ja tarkkuus on mahdollista.

On kuitenkin tärkeää huomata, että ihmiset ovat vastuussa algoritmien suunnittelusta ja ohjelmoinnista.

Vaikka tekoäly voi vähentää tietyntyyppisiä virheitä, se ei ole immuuni omille rajoituksilleen, ja se voi tehdä virheitä tai tuottaa puolueellisia tuloksia koulutuksensa perusteella.

2. Helpottaa nopeampaa päätöksentekoa

On aina arvokasta löytää tapoja säästää aikaa tekemällä nopeampia päätöksiä. AI voi tehdä tämän puolestasi.

🔥 Empfohlen:  Coworking Space - tilat ja edut

Tekoäly toimii eri teknologioiden rinnalla auttaakseen koneita tekemään nämä päätökset nopeammin kuin monet työntekijät.

Mitä enemmän päätöksiä tekoäly tekee, sitä enemmän sen on vedettävä pois tulevasta päätöksenteostaparantaa prosessia.

3. Tarjoukset Jatkuva 24/7 Saatavuus

AI (melkein) ei koskaan lepää tai vaadi unta, kun taas ihmiskeho ja mieli tarvitsevat lepoa toimiakseen optimaalisella tasolla.

Sanoin “melkein”, koska vaikka tekoälyjärjestelmät voivat toimia jatkuvasti, ne vaativat silti säännöllistä huoltoa, päivityksiä ja satunnaisia ​​seisokkeja huoltoa ja optimointia varten.

Kuitenkin, tämä lähes jatkuva saatavuus voi vaikuttaa valtavasti yrityksesi tuottavuuden kasvuun.

4. Vähentää riskiä

Tekoälyn valtava etu on se, että se voi suorittaa riskialttiita tehtäviä, jotka olisivat ihmisille erittäin vaarallisia.

Tämä minimoi tiettyihin pyrkimyksiin liittyvät riskit.

Tekoälyrobotit voivat esimerkiksi louhia hiiltä ja tutkia meren syvimpiä syvyyksiäpurkaa pommin ja jopa astua tulivuoreen.

5. Automatisoi toiston

Toistuva työ ja tehtävät ovat nykyään osa monien töiden osia, mutta usein ei hyödynnetä ihmistyöntekijöiden korkeimpia mahdollisuuksia.

Tekoäly voi automatisoida toiston useilla tavoilla, kuten valmistustehtävissä ja sähköposteihin vastaamisessa.

Pohjimmiltaan automatisoimalla toistuvia töitä voit keskittyä tuottavuuden parantamiseenjolloin voit keskittyä enemmän luovuuteen tai muihin aloihin, jotka vaativat ainutlaatuisia inhimillisiä taitoja.

6. Tarjoaa digitaalisia avustajia

Nykyään monet organisaatiot käyttävät digitaalisia avustajia asiakasvuorovaikutuksessa.

Pelkästään tämä yksi teko voi vähentää merkittävästi ylimääräisen asiakaspalveluhenkilöstön tarvetta.

Esimerkiksi chatbottien käytön lisääntyminen osoittaa jo, kuinka hyödyllisiä ne voivat ohjata asiakkaita tarvittaviin tietoihin. Toinen on nouseva äänibotti, joka auttaa kyselyissä.

Tekoälytekniikka saattaa joissain olosuhteissa päästä pisteeseen, jossa et ehkä edes pysty määrittämään, keskusteletko chatbotin kanssa.

7. Tunnistaa kuviot

Tekoäly tunnistaa tehokkaasti datassasi olevat mallit ja voi puolestaan ​​tehdä nopeampia ennusteita.

Nämä voivat auttaa sinua markkinointipäätöksiä mahdollistamalla suuremman kuvan näkemisen nopeammin.

Tekoäly ylittää jo ihmisen kyvyt, kun se tulee havaitsemaan kuvioita sanoissa, numeroissa tai kuvissa.

Kaikki tämä ei ainoastaan ​​vaikuta positiivisesti markkinointianalytiikkaominaisuuksiisi, vaan se palvelee sinua myös seuraavan digitaalisen markkinointisuunnitelmasi suunnittelussa.

8. Tunnistaa paremmat ihmisten työnkulut

Tehokkaampien työskentelytapojen löytäminen ja tuottavuuden ja puolestaan ​​tuottavuuden lisääminen sisältää parempien ihmisten työnkulkujen kehittämisen.

Toisin sanoen se tarjoaa keinon tekoälylle ja ihmisille työskennellä yhdessä maksimaalisella kapasiteetilla ja voi positiivisesti muuttaa toimintatapojamme tulevaisuudessa.

9. Erinomainen työskentely suurten tietojoukkojen kanssa

Mitä enemmän tietoa on saatavilla, sitä enemmän tekoälyä tarvitaan, jotta se ymmärretään lyhyemmässä ajassa.

Tekoäly on erittäin hyödyllinen nykypäivänä saatavilla olevien suurten tietomäärien ymmärtämisessä.

Se voi sekä hankkia että poimia tietoja nopeasti, mutta siinä ei vielä kaikki. Sieltä tekoäly vie dataa pidemmälle tulkinnan ja muuntamisen avulla.

🔥 Empfohlen:  Kuinka välttää Ponzi-skeemoja: Etsi punaisia ​​lippuja

Tekoälyn (AI) haitat

Tekoäly ei ole immuuni haitoista ja ongelmallisista huolenaiheista, mukaan lukien nämä kahdeksan:

1. Vähentää työllisyyttä

Vaikka toistuvien töiden ja muun tyyppisten töiden korvaaminen tekoälyllä on hyödyllistä yritykselle, se vaikuttaa epäilemättä myös työllisyyteen.

Perinteiset työtehtävät poistetaan vaiheittain, mikä johtaa niitä tekevien työttömyyteen.

Vaikka tätä voidaan pitää merkkinä edistymisestä, työntekijät suljetaan pois monista kerran olemassa olevista työmahdollisuuksista.

2. Puuttuu luovia kykyjä

Yksi tekoälyn käytön haitoista, varsinkin sisältömarkkinointistrategiassasi, on sen kyvyttömyys olla luova ja innovatiivinen.

Nykyiset tekoälyjärjestelmät ovat loistavia hahmontunnistuksessa ja uuden sisällön luomisessa olemassa olevan datan perusteella, mutta niillä ei ole todellista luovuutta tai kykyä ajatella laatikon ulkopuolella.

Monien mukaan tekoälyn odotetaan muuttuvan älykkäämmäksi tulevina vuosinaylittää paljon ihmisen kyvyt. Mutta tämä lausunto on spekulatiivinen eikä asiantuntijoiden yleisesti hyväksymä.

Inhimillistä viisautta ja luovaa ajattelua tarvitaan ja arvostetaan edelleen eri toimialoilla maailmanlaajuisesti.

3. Tunnealueen puuttuminen

Tekoälyllä tehostetut koneet voivat toimia nopeammin ja jatkuvasti, mutta ne eivät voi ottaa tunteita huomioon päätöksissä.

Tekoäly on aina erittäin järkevä ja käytännöllinen. Ja tämän vuoksi se ei voi kehittää siteitä ihmisiin tai luoda sitä todellista inhimillistä yhteyttä.

Tunteet ovat avainroolissa ostajan matkajoten näet, miksi tämä voi olla ongelma, kun on kyse tekoälyn sisällyttämisestä digitaaliseen markkinointistrategiaasi.

Joitakin tekoälyjärjestelmiä kehitetään kuitenkin tunnistamaan ja reagoimaan jossain määrin ihmisen tunteita.

4. Eettiset ongelmat

Tekoälyn käytön ongelmana on sen rajoitus sisällyttää etiikka ja moraali, jotka ovat tärkeitä inhimillisiä piirteitä.

Tekoälyllä on vain dataa ja algoritmeja päätösten ja ennusteiden muodostamiseksi.

Vuorovaikutus voi puolestaan ​​olla jollain tavalla luontaista tiedoilletietoinen tai tiedostamaton, ja se voi johtaa syrjivään tulokseen, koska se voi keskittyä vain loogisiin johtopäätöksiin,

Tekoälyn kehittämisen ja käyttöönoton eettiset näkökohdat ovat aktiivinen tutkimus- ja keskustelualue, ja yritetään kehittää tekoälyjärjestelmiä, jotka voivat sisältää eettisiä periaatteita.

5. Lisää ihmisten laiskuuden mahdollisuuksia

Tehtävien automatisointi ja yhä useamman digitaalisen avustajan hyödyntäminen voivat johtaa lisääntyneeseen koneriippuvuuteen ja jopa ihmisen laiskuuteen.

Tekoälyyn luottaminen voi saada meidät käyttämään aivojamme vähemmän muistamiseen ja strategioiden laatimiseenja ratkaista ongelmat itse. Tämän mahdolliset vaikutukset tuleviin sukupolviin voivat olla valtavat, jos niitä ei tunnusteta.

Tekoäly voi olla erittäin hyödyllistä kaikille eteenpäin, kunhan tietty määrä huomiota suunnataan siihen, ettei se päästä liian pitkälle kehittymään vaaralliseksi.

🔥 Empfohlen:  Mitkä ovat hallituksen viimeisimmät verovapautukset Covid-19-hoitoon?

Tekoäly voi loppujen lopuksi automatisoida tiettyjä tehtäviä ja auttaa päätöksenteossa, mutta yksilöiden ja organisaatioiden on päätettävä, kuinka he käyttävät tekoälyteknologiaa ja lisääkö se laiskuutta tai tuottavuutta.

6. Yksityisyyttä ja tietoturvaa koskevat huolenaiheet

Tekoälyjärjestelmät tarvitsevat usein suuria tietomääriä toimiakseen tehokkaasti. Tämä herättää huolta yksityisyydestä ja tietoturvasta.

Laajaan henkilötietojen keräämiseen ja analysointiin liittyy luvaton pääsyn, tietomurtojen ja arkaluonteisten tietojen mahdollisen väärinkäytön riski. Tietosuojan turvaamisesta tulee ratkaisevaa, kun tekoälyteknologiat ovat mukana.

7. Avoimuuden ja selitettävyyden puute

Tekoälyalgoritmit voivat olla monimutkaisia ​​ja vaikeasti ymmärrettäviä, erityisesti syväoppimisessa ja hermoverkkomalleissa.

Tämä läpinäkyvyyden ja selitettävyyden puute voi tehdä haastavaksi määrittää, kuinka tekoälyjärjestelmät päätyvät tiettyihin päätöksiin tai ennusteisiin.

Tämä tekoälyn “mustan laatikon” luonne voi nostaa esiin vastuullisuuteen, oikeudenmukaisuuteen ja ennakkoluuloihin liittyviä ongelmia, koska mahdollisten algoritmisten harhojen tai virheiden tunnistaminen ja korjaaminen on haastavaa.

8. Riippuvuus ja luotettavuus

Tekoälyn integroituessa yhä enemmän erilaisiin järjestelmiin ja prosesseihin, riippuvuus sen kyvyistä kasvaa.

Tämä riippuvuus voi aiheuttaa riskejä, jos tekoälyjärjestelmissä ilmenee vikoja tai toimintahäiriöitä. Luotettavuudesta tulee huolenaihe, kun kriittiset tehtävät ja päätöksentekoprosessit ovat vahvasti riippuvaisia ​​tekoälystä.

Tekoälyjärjestelmien kestävyyden ja luotettavuuden varmistaminen sekä ihmisten työhön luottaminen on välttämätöntä mahdollisten häiriöiden ehkäisemiseksi ja tekoälytekniikoista riippuvuuteen liittyvien riskien vähentämiseksi.

Päätös: tekoälyn etujen ja haittojen punnitseminen

Hyvä tai huono, tekoäly on tullut jäädäkseen.

Tekoäly on jo iso osa monilla aloilla, mukaan lukien markkinointi, joten etujen ja haittojen tunteminen nyt voi valmistaa sinut nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

On tärkeää muistaa, että tekoäly ei voi koskaan täysin korvata ihmisen kosketuksen arvoa.

Itse asiassa markkinoinnin suhteen tekoäly ja ihmiset muodostavat fantastisen joukkueen.

Siksi kutsumme sinut mielellämme mukaan kokeile 14 päivän WriterAccess-kokeilua.

Tekoälypohjaisen alustamme avulla olet yhteydessä huippuluokan kirjoittajiin, jotka nostavat sisältösi uusiin korkeuksiin.

Joten miksi odottaa? Kokeile ja katso tulokset itse!

Table of Contents