Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Televisiokanavien tulonmuodostusmalli

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Televisiokanavien tulonmuodostusmalli

Intian televisioteollisuus tuottaa tuhansia ohjelmia monilla Intian kielillä, ja alan hindi-, tamili- ja telugu-ryhmät ovat suurimmat. Vuonna 2021 Intian televisioteollisuuden arvo oli 720 miljardia INR, ja sen arvioidaan nousevan 826 miljardiin INR:iin vuoteen 2024 mennessä.

Televisioteollisuuden syntyminen ja laajentuminen

Televisio nousi Intian markkinoille vuonna 1959 kokeiluna, joka tarjosi kahden tunnin ohjelmia viikon ajan. Se keräsi pian suosiota, ja 1970-luvulla televisiokeskukset avattiin muuallakin maassa. Vuonna 1976 Doordarshan nousi erilliseksi ministeriöksi, ja vuonna 1982 se televisioi 9. Aasian kisat. 1990-luvulla televisioteollisuus laajeni yksityisten televisiokanavien ilmaantumisen myötä. Se alkoi sen jälkeen, kun CNN lähetti Persianlahden sodan. STAR (Satellite Television Asian Region), jonka kotipaikka oli Hongkongissa, teki sopimuksen intialaisen yrityksen kanssa, joka synnytti Zee TV:n. Tänä aikana syntyi useita muita kanavia, mukaan lukien alueelliset ja kansainväliset kanavat, kuten CNN, BBC ja Discovery, jotka tarjoavat erilaisia ​​viihdekategorioita laajalle yleisölle. Tämä laajennus johti myös DTH (Direct To Home) -kaapelioperaattoreihin. Vuoteen 2016 mennessä Intian televisiossa oli 857 kanavaa, joista 184 oli maksullisia.

Televisiosta on tullut olennainen osa ihmisten jokapäiväistä elämää. Median suosio johtuu sen kyvystä vastata yleisönsä tarpeisiin erilaisten eri genrejen ohjelmien kautta, jotka lähetetään eri kanavien kautta.

Tulonmuodostusmalli

Kuten kaikki kaupalliset yritykset, televisioteollisuus toimii perusajatuksena tulojen ja voittojen keräämisestä. Eri kanavat tuottavat tuloja kolmesta perusvirrasta – mainoksista, tilauspalveluista, sponsoroinnista ja tuotesijoitteluista, lisensoidusta sisällöstä ja uudelleenlähetysmaksuista.

1. Mainokset

Televisiokanavat myyvät lähetysaikaa ja paikkoja mainostajille, jotka haluavat esitellä tuotteitaan tai palveluitaan mainoskatkojen aikana. Lähtö- ja lähetysaikahinnat riippuvat esityksen ajasta ja suosiosta sekä itse mainoksen kestosta. Parhaan katseluajan aikana lähetettävät mainokset maksavat enemmän kuin mainokset, jotka lähetetään alhaisella katsojamäärällä, kuten aamuisin tai aikaisin iltaisin. Jopa ohjelman TRP (Television Rating Points) -luokitukset vaikuttavat lähetysaikaan.

🔥 Empfohlen:  Uudet Magento 2 -laajennukset & Päivitykset [January 2023]

2. Tilauspalvelut

Tämä on kaksitahoinen prosessi. DTH-operaattorit tarjoavat jotkin televisiokanavat tilaajien saataville maksua vastaan, joka voi olla kuukausittain tai vuosittain. Osa tilausmaksuista menee kanavalle itselleen. Tämä tulonmuodostusmalli perustuu suurelta osin volyymiin.

3. Sponsorointi ja tuotesijoittelut

Televisiokanavat ovat suuren kiinnostuksen kohteena oleva sponsorointipaikka laajan ja syvän yleisöpenetraation vuoksi. He saavat rahoitusta sponsoreilta ohjelmointiin. Suuria tuloja syntyy myös tiettyjen mainostajien tuotesijoittelusta heidän ohjelmissaan.

4. Otetun sisällön lisensointi

Televisiokanavat myös tuottavat ja jakavat sisältöä, kuten ohjelmia tai elokuvia, ja tuottavat tuloja lisensoimalla tai myymällä suoraan oikeudet muihin verkkoihin tai suoratoistolaitteisiin.

5. Uudelleenlähetysmaksut

Televisiokanavat perivät maksuja kaapelijakelijoilta ja satelliittioperaattoreilta, jotta he voivat lähettää uudelleen paikallisia signaalejaan. Tämä voi tapahtua ohjelmalle, jolla on suuri kysyntä.

Erityinen kattavuus suorista tapahtumista, kuten urheilusta, konserteista tai palkintoesityksistä, on myös suuri tuloja tuottava virta televisiokanaville. Tällaiset tapahtumat houkuttelevat suuria yleisöjä, mikä puolestaan ​​​​johtaa korkeampiin mainoksiin. Toinen pieni, tehokas tulonlähde on kuitenkin Internet. Televisiokanavat suoratoistavat ohjelmajaksonsa YouTuben kautta ja keräävät tuloja ohjelman katselukertojen perusteella. Tämä toimii myös ohjelman ja kanavan mainoksena ja voi lisätä yleisön tavoittavuutta.

Televisioalan trendit

Televisio-ohjelmien toimittaminen yleisölle on kokenut suuren muutoksen erityisesti viime vuosina. Luotettujen antennien kautta toimitettu on siirtynyt lautasille, jakeluun kaapeliverkkojen ja suorien lähetyssatelliittien kautta. Internet Protocol Televisionin avulla ohjelmat ovat katsottavissa matkapuhelimilla.

Johtopäätös

Televisioteollisuus on kovaa kilpailua ja sen tulojen tuotto on vahvasti riippuvainen katsojien huomion vangitsemisesta ja sen ylläpitämisestä. Käytännössä juuri sitä huomiota kanavat myyvät mainostajille. Vaikka tv-kanavat kehittyvät edelleen digitaalisen median ja suoratoistopalveluiden nousun myötä, perusperiaatteet korkealaatuisen sisällön ja tehokkaan mainonnan kautta tuottamiseen pysyvät ennallaan.

💡

  • Alan arvioiden mukaan Intian TV-mainontamarkkinoiden arvoksi arvioitiin noin 35 000 miljardia INR (~4,7 miljardia dollaria) vuonna 2021.
  • Televisiotulojen odotetaan kasvavan CAGR:llä 4-5 % ja rkumpikin 826 miljardia ruplaa vuoteen 2024 mennessäEY FICCI M&E 2022 -raportin mukaan.
  • Raportin mukaan television mainostulojen odotetaan olevan 394 miljardia ruplaa vuonna 2024.
  • Televisiokanavien tilaustulojen odotetaan nousevan 415 miljardiin ruplaan vuonna 2023.
🔥 Empfohlen:  Ilmaiset Lightroom-esiasetukset kevätvalokuvaukseen

UKK

Miten ilmaiset tv-kanavat tienaavat rahaa?

Ilmaiset tv-kanavat ansaitsevat tuloja näyttämällä mainoksia ohjelmien välillä.

Kuinka paljon TV-kanavan perustaminen maksaa?

Ei-uutiskanavan perustamiseksi yrityksen nettovarallisuuden tulisi olla noin 5 miljoonaa.

Mitä hyötyä korkeasta TRP:stä on?

Jos kanavalla on korkea TRP, se voi veloittaa mainostajilta suuremman summan.

Mikä on televisiokanavien tulomalli?

TV-kanavien kaksi keskeistä tulotapaa ovat:

  • Tilaajamaksu
  • Mainonta

Kuinka monta tv-kanavaa Intiassa on?

Intiassa on 850 tv-kanavaa.

Mikä on TRP:n täysi muoto?

TRP on lyhenne sanoista Television Rating Point.

Kuka laskee televisiokanavien TRP:n?

Broadcast Audience Research Council laskee TRP:n käyttämällä BAR-O-metrejä.