Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Testasimme, varastaako ChatGPT työpaikkamme – näin se meni

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Testasimme, varastaako ChatGPT työpaikkamme – näin se meni

Tom’s Guiden tiimi on seurannut äskettäistä tekoäly-chatbot-vallankumousta ja raportoinut siitä, ja mielessämme pyörii kysymys: Voivatko ChatGPT:n kaltaiset korvata meidät teknisten laitteiden arvioinnissa?

Yhtä huolestuneena ja uteliaana saimme OpenAI:n chatbotin kirjoittamaan arvostelu-esittelyt tuotteista, joita olemme testannut vuosien varrella. ChatGPT on koulutettu tiedoilla vuoteen 2021 asti, joten emme voineet pyytää sitä sylkemään arvostelua iPhone 14 Pro Maxista tai PSVR 2:sta, mutta käytimme joitain arkistoista erottuvia laitteita koeponnuksina.

Lisäksi haastoimme henkilökuntamme luomaan tekoälyn kirjoittaman kopion verrattuna Tom’s Guiden asiantuntijatuotearvostelijoiden kirjoittamaan kopioon – kertomatta, kumpi oli kumpi. Katso alla oleva video nähdäksesi, kuinka se meni:

Ihmiset vs. tekoäly: Kuka kirjoittaa paremman tuotearvostelun?

Tuotearvostelut ovat tärkeitä auttamaan lukijoitamme tekemään tietoisia ostopäätöksiä. Tämä on erityisen totta, kun kyse on ensimmäisen sukupolven laitteista, joissa on uutta tekniikkaa. Otetaan esimerkiksi Samsung Galaxy Z Flip (2020).

Toimitustoimittaja Philip Michaelsin kirjoittama Samsung Galaxy Z Flip -arvostelumme osoittaa innovatiivisen älypuhelimen päivittäisen käytön sellaisen henkilön näkökulmasta, jolla on monen vuoden mobiilitestauskokemus.

Lukiessaan ääneen Michaelsin arvostelun esittelyn ja ChatGPT:n laatiman esittelyn (mutta ei ollut tietoinen siitä, mikä oli mikä), tietojenkäsittelykirjoittaja Tony Polanco sanoi, että tekoälyversio vaikutti “liian kuivalta” ollakseen ihmisen kirjoittama. Toimittaja Kate Kozuch tunnisti oikein, että yksi rivi todellisesta arvostelusta – “suljettu Z Flip sopii helposti käteeni ja käpäläni eivät ole aivan lihaisia” – kuulosti siltä, ​​mitä Michaels sanoisi.

Kokeilimme myös alkuperäisen Apple Watchin arvostelua. Vaikka ChatGPT:n versiossa oli tarkat tiedot ja kohtuullinen yleiskatsaus Applen debyyttiälykellosta, maailmanlaajuinen päätoimittaja Mark Spoonauer sanoi, että “se vaikutti liian yleiseltä ollakseen todellinen arvostelu.” Spoonauer sattui kirjoittamaan alkuperäisen arvostelun ensimmäisen sukupolven Apple Watchille vuonna 2017, joten hän tiesi, kumpi esittelystä kertoi todellisen tarinan.

🔥 Empfohlen:  Onko ChatGPT luotettava vai valehteleeko ChatGPT?

Lopuksi vertailimme arvosteluja Amazon Echo Spotista, menneestä pyöreästä älynäytöstä. Vaikka Polanco havaitsi, että molemmat arvostelut “luivat erittäin hyvin”, Spoonauer vertasi tekoälyversiota “Amazonin tuotelistaukseen”. Päätoimittaja Mike Prospero tunnisti helposti oman kirjoituksensa myös tuotteen alkuperäisestä arvostelusta.

Pitäisikö meidän olla huolissamme työstämme?

Kaikki neljä Tom’s Guiden henkilöä erottivat tekoälyn kirjoittamat arvostelut oikein ihmisten arvosteluista. Luettuaan kaikki tämän kokeilun kierrokset Kozuch huomasi, kuinka ChatGPT käytti usein “yleisiä ilmauksia, kuten ainutlaatuinen ja tyylikäs” tuotteiden kuvaamiseen. Hän ei ollut vaikuttunut.

“Tekoäly ei korvaa ihmisen kokemusta tuotteen kanssa elämisestä ja käytöstä”, Spoonauer sanoi. “En ole huolissani sen tulevasta työpaikoillemme tällä hetkellä, mutta on selvää, että teollisuus käyttää näitä työkaluja.”

Prospero sanoi, että ChatGPT:ssä on “liian monia ongelmallisia asioita”. Vaikka pystyimme löytämään todellisen arvostelun chatbotin luomasta arvostelusta, kaikki kuluttajat eivät välttämättä näe samoja vihjeitä. Ja se voi muuttua hämärämmäksi, kun Bing with ChatGPT ja Google Bard nousevat tekoälyllä toimiviksi kohteiksi arvosteluihin perustuville ostoneuvoille.