Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

The Beginners Guide to Freelance Writing (2023 painos)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: The Beginners Guide to Freelance Writing (2023 painos)

Onko freelance-kirjoittaminen hyvää työtä, kun AI-chatbotit voivat kirjoittaa sisältöä mistä tahansa aiheesta? Voitko silti ansaita elantonsa kirjoittamalla sisältöä ja työskentelemällä freelancerina?

Vastaus molempiin kysymyksiin on KYLLÄ. Keinotekoisesti luodun sisällön noususta huolimatta osaavilla ihmiskirjoittajilla on vielä tilaa sisältömarkkinoinnin uralle.

Avain onnistumisen ja epäonnistumisen välillä on asiantuntemus. Kirjoittajat, joilla on kokemusta ja asiantuntemusta aiheesta, voivat tarjota syvällistä näkemystä ja luovuutta, jota teknologia ei vielä hallitse.

Tämä tekee niistä tärkeän voimavaran mille tahansa yritykselle, joka haluaa julkaista korkealaatuista ja ihmisille suunnattua sisältöä.

Tässä kattavassa oppaassa opit aloittamaan freelance-kirjoittajan uran tyhjästä ilman aikaisempaa kokemusta.

Aloittelijan opas freelance-kirjoittamiseen

1. Mitä freelance-kirjoittaja tekee?

Tämä on kysymys, jonka olen kohdannut paljon lähes vuosikymmenen freelance-kirjoittamisen aikana. On edelleen ihmisiä, jotka olettavat, että freelance-kirjoittaminen on vain toinen sana “blogille”.

Todellisuus on kuitenkin se, että freelance-kirjailijan rooli voi olla uskomattoman monipuolinen.

Freelance-kirjoittaja voi tuottaa kymmeniä erityyppistä sisältöä verkkosivustojen sivujen kopiosta (kuten Tietoja, etusivu ja aloitussivut) PPC-kampanjoiden mainostekstiin, videoskripteihin, sosiaalisen median viesteihin ja jopa sähköpostimalleihin.

Kirjoittaminen on vain yksi osa freelance-kirjoitusroolia; monet kirjoittajat investoivat myös:

 • Tutkimus: Tutkimus on olennainen osa mitä tahansa freelance-kirjoitusroolia. Sinun on varmistettava, että luot sisältöä, joka liittyy valitsemaasi markkinarakoon ja kiinnostaa kohdeyleisöäsi. Perusteellinen tutkimus varmistaa, että voit luoda sisältöä, joka kattaa kaikki asiakaspolun osat ja tuottaa tuloksia brändeille.
 • Hakukoneoptimointi: Useimmat freelance-kirjailijat ovat myös erikoistuneet Hakukoneoptimointi. He osaavat valita oikeat avainsanat ja lisätä ne tehokkaasti sisältöön. He ymmärtävät myös kuinka muotoilla sisältöä hakukoneille ja kirjoittaa metakuvauksia, alt-tageja ja kiinnostavia otsikoita.
 • Neuvonta ja ohjaus: Freelance-kirjoittajana olet tärkeä jäsen kattavassa markkinointitiimissa. Sinua voidaan pyytää antamaan ohjeita siitä, minkä tyyppistä sisältöä yritykselle on tuotettava. Saatat myös joutua jakamaan tutkimukseesi perustuvia raportteja ja esityksiä.
 • Brändin kehitys: Freelance-kirjoittajilla on merkittävä rooli niiden yritysten brändin kehittämisessä, joiden kanssa he työskentelevät. Ne auttavat luomaan yrityksen äänensävyä ja tuovat esiin ainutlaatuisen persoonallisuuden yhteisillä sanoilla.
 • Yhteistyö muiden sisällöntuottajien kanssa: Monet freelance-kirjoittajat työskentelevät käsi kädessä graafisten suunnittelijoiden, videotuottajien, podcastien ja lukemattomien muiden tekijöiden kanssa. Voit kirjoittaa käsikirjoituksia videokappaleille tai auttaa luomaan infografioita, kursseja, webinaareja ja muuta multimediasisältöä.

2. Kuinka tulla freelance-kirjailijaksi

Nämä ovat 10 askelta, jotka sinun on noudatettava aloittaaksesi uran freelance-kirjailijana.

 1. Harjoittele kirjoitustaitojasi
 2. Master SEO sisällön kirjoittaminen
 3. Kehitä asiantuntemusta valituista aiheista
 4. Työskentele maineesi parissa
 5. Luo verkkosivusto ja portfolio
 6. Asenna kotitoimistosi
 7. Aseta kilpailukykyiset freelance-kirjoitushinnat
 8. Luo profiileja freelance-alustoille
 9. Luo malleja asiakasviestintää varten
 10. Luo strategia asiakkaiden säilyttämiseksi ja liiketoiminnan toistamiseksi

1. Harjoittele kirjoitustaitojasi

Vaikka tehokkaaksi freelance-kirjailijaksi vaaditaan monia taitoja, harvat asiat ovat tärkeämpiä kuin sanojen tavan kehittäminen.

Sinulla saattaa jo olla tarinankerrontakykyä ja hyvä englannin kielen taito, mutta tämän taiteen aidosti hallitseminen vaatii työtä.

On monia tapoja, joilla voit aloittaa kirjoitustaitosi parantamisen, mutta helpoin vaihtoehto on vain harjoitella kirjoittamista.

Seuraa muita omalla alueellasi olevia kirjoittajia ja haasta itsesi kirjoittamaan parempia versioita heidän tuottamastaan, lisää oivalluksia, hyödyllistä tietoa ja tutkimusta.

Aktiivisen sisällön kirjoittamisen ohella suosittelen myös tutkimustaitojen harjoittamista. Toisin sanoen, opi mahdollisimman paljon alasta, jolle haluat kirjoittaa.

Muiden markkinajohtajien tuottaman sisällön lukeminen on erinomainen tapa löytää uusia tapoja kirjoittaa, ja se auttaa myös laajentamaan sanavarastoasi.

Saat lisätietoja lukemalla sisällön kirjoittamista koskevan oppaamme.

2. Master SEO sisällön kirjoittaminen

Freelance-kirjoittaminen digitaaliaikana kulkee usein käsi kädessä hakukoneoptimoinnin (SEO) kanssa.

Kirjoititpa sitten tuotesivuja, blogeja tai aloitussivuja, on tärkeää ymmärtää, miten hakukoneet arvioivat ja luokittelevat sisällön.

Hyvä tapa aloittaa SEO-taitojen kehittäminen on noudata Googlen ohjeita.

Käytä näitä ohjeita arvioidaksesi työtäsi aina, kun kirjoitat jotain uutta. Varmista, että sisältösi on hyödyllistä, luotettavaa ja ihmisten etusijalla, jotta voit voittaa kilpailijat.

SEO sisällön tarkistuslista freelance-kirjoittajille

Käytä omaa blogiasi SEO-tekniikoiden harjoittamiseen ennen kuin alat työskennellä asiakkaiden kanssa.

Kun luot uutta sisältöä, kysy itseltäsi, tuotko arvoa lukijoillesi helposti luettavien ja oivaltavien neuvojen avulla.

Jos haluat tulla SEO-sisällön kirjoittamisen asiantuntijaksi, lue alla olevat oppaamme.

🔥 Empfohlen:  18+ HELPPOA tapaa ansaita 800 dollaria nopeasti (Ultimate 2023 Guide)

3. Kehitä asiantuntemusta valituista aiheista

Kilpailutilanteessa, kuten freelance-kirjoitusalalla, tiedän, kuinka houkuttelevaa voi olla omaksua “yleinen” lähestymistapa uraasi.

On helppo olettaa, että voit ansaita enemmän asiakkaita, jos olet valmis kirjoittamaan mistä tahansa aiheesta.

Yleinen lähestymistapa voi kuitenkin tehdä mieleenpainuvan ammattibrändin rakentamisen erittäin vaikeaksi.

Maailmassa, jossa ChatGPT:n kaltaiset tekoälyratkaisut voivat tuottaa perus-, korkeatasoisia artikkeleita melkein mistä tahansa, kirjoittajat, jotka menestyvät, ovat niitä, joilla on aito asiantuntemus.

Keskittyminen tiettyyn markkinarakoon tarkoittaa, että voit kehittää syvempää ymmärrystä yleisöstä, jonka kanssa haluat olla yhteydessä.

Kasvata asiantuntemusta ja ryhdy oman markkinaraon asiantuntijaksi.

Mitä enemmän kokemusta kehität omalla markkinaraollasi, sitä enemmän voit parantaa sisältöäsi henkilökohtaisilla, autenttisilla oivalluksilla.

Lisäksi keskittynyt lähestymistapa freelance-kirjoittamiseen tarkoittaa, että voit rakentaa uskottavan brändin ajatusjohtajana.

Mitä enemmän ihmiset näkevät sinut alasi todellisena asiantuntijana, sitä enemmän he ovat valmiita maksamaan sinulle sisällön luomisesta, joka on muiden yläpuolella.

Hyvä uutinen on se, että valittavana on paljon erilaisia ​​markkinarakoja. Sinulle sopiva vaihtoehto riippuu nykyisestä kokemuksestasi, taustastasi ja intohimostasi.

Jos olet esimerkiksi aloittamassa freelance-kirjoitusuraasi pitkän tekniikan myynnin asiantuntijan työskentelyn jälkeen, voit keskittyä teknologiamaailmaan.

Voit myös rakentaa erikoisuutesi tietyntyyppisen sisällön kirjoittamisen ympärille. Saatat esimerkiksi olla erityisen hyvä kirjoittamaan tehokkaita sähköpostikampanjoita, luomaan skriptejä videoille tai tuottamaan selvityksiä B2B-yrityksille.

4. Työskentele maineesi parissa

Maineesi on kaikki freelance-kirjoitusmaailmassa. Sen on kyettävä vakuuttamaan potentiaaliset asiakkaat siitä, että voit tuottaa syvällisempää, tehokkaampaa ja arvokkaampaa sisältöä kuin mikään luova tekoälyjärjestelmä tai muut kirjoittajat.

Brändin maine freelance-kirjoittajille

Ihmisten pitäisi pystyä hakemaan Googlesta tiettyä aihetta ja nähdä nimesi liitettynä useisiin korkealaatuisiin artikkeleihin ja sisältöön.

Vaikka vahvan maineen kehittäminen vie aikaa, voit parantaa menestymismahdollisuuksiasi seuraavilla tavoilla:

 • Sisällön tuottaminen muille sivustoille: Mitä enemmän nimeäsi julkaistaan ​​alallasi tunnetuilla sivustoilla ja alustoilla, sitä enemmän erotut joukosta ammattilaisena. Harkitse vierasblogien ja muun sisällön sijoittamista sivustoille, joilla on vahva yhteys kohdeyleisösi.
 • Oman blogin rakentaminen: Blogisi tai verkkosivustosi on yksi ensimmäisistä paikoista, joihin asiakkaasi katsovat yrittäessään erottaa arvosi kirjoittajana. Laadukas blogi, joka on täynnä erilaista kiinnostavaa sisältöä, antaa sinulle erinomaisen tilaisuuden osoittaa taitosi.
 • Verkostoituminen muiden asiantuntijoiden kanssa: Freelance-kirjoittajana tekemäsi yhteydet voivat myös vahvistaa mainettasi. Kirjoitusryhmiin ja -verkostoihin liittyminen on loistava tapa laajentaa taitojasi ja löytää uusia potentiaalisia kumppaneita. Voit myös pyytää verkostoasi tukemaan taitojasi LinkedInin kaltaisilla alustoilla tai pyytää heitä kirjoittamaan arvosteluja, joita voit näyttää verkkosivustollasi.

Kiinnitä huomiota maineeseesi, kun se kehittyy ajan myötä. Hae nimeäsi säännöllisesti selvittääksesi, mitä ihmiset näkevät etsiessään sinua, ja muista olla varovainen sen suhteen, mitä jaat verkossa.

Vältä yhdistämästä itseäsi huonolaatuisiin julkaisuihin ja pidä sosiaalisen median profiilisi ammattimaisina.

5. Luo verkkosivusto ja portfolio

Verkkosivusto tai portfolio on toinen erinomainen tapa parantaa mainettasi ja varmistaa, että potentiaaliset asiakkaat löytävät sinut ja voivat ottaa sinuun yhteyttä.

Useimmat freelance-kirjoittajaa etsivät työnantajat kysyvät esimerkkejä työstäsi ennen kuin he edes harkitsevat keskustelua hinnoistasi.

Portfolion avulla voit korostaa kaiken parhaan sisältösi yhdessä kätevässä paikassa. Voit käyttää sitä esitelläksesi työtä, josta olet ylpeä.

Työnäytteiden ohella voit jakaa tarinoita siitä, miten loit sisällön ja mitä tuloksia sillä saavutettiin. Hakukoneoptimoinnin mittareiden ja tulosprosenttien kaltaisten näkemysten antaminen auttaa vahvistamaan työsi laadun.

Freelance Writer -verkkosivuston rakenne

Työesimerkkien lisäksi verkkosivustosi ja portfoliosi tulisi sisältää myös muita tietoja, joita asiakkaasi saattavat tarvita ennen kuin he voivat palkata sinut.

Voit esimerkiksi luoda seuraavan:

 • Yhteydenottosivu: Tarjoa potentiaalisille asiakkaille monia tapoja ottaa sinuun yhteyttä. Yhteystietosivullasi voi olla lomake, jonka asiakkaat voivat täyttää, tai sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja muut yhteystietosi. Se voi myös sisältää linkkejä sosiaalisen median profiileihisi, jotta asiakkaat voivat “seurata” sinua verkossa.
 • Palvelusivu: Palvelusivut tarjoavat mahdollisille asiakkaille kaiken tarvitsemansa tiedon tarjoamistasi kirjoitusratkaisuista. Voit hahmotella, millaista sisältöä tuot, saatavuuden ja jopa prosessisi.
 • Hintasivu: Vaikka hinta, jonka annat kullekin asiakkaalle heidän projektistaan, voi vaihdella useiden tekijöiden mukaan, useimmat asiakkaat haluavat perustiedot siitä, kuinka paljon veloitat. Hinnoittelusivusi voi sisältää tietoja sana- tai tuntikohtaisesta hinnoittelurakenteesta ja mahdollisista tarjouksistasi.

Älä unohda sisällyttää myös paljon sosiaalista näyttöä verkkosivustollesi. Tyytyväisten asiakkaiden arvostelut ja suosittelut auttavat sinua näyttämään luotettavammalta.

🔥 Empfohlen:  Syitä käyttää sisältömarkkinointia sähköisessä kaupankäynnissä

Voit jopa luoda sivun esitelläksesi kirjoitustilassa ansaittuja todistuksia tai valtuustietoja.

6. Määritä kotitoimistosi

Freelance-työssä on paljon rakastamisen arvoisia asioita. Saat olla oma pomosi, asettaa omat hinnat ja jopa päättää, minkä asiakkaiden kanssa haluat työskennellä.

Freelance Writer Home Office

Ehkä yksi houkuttelevimmista asioista tällä urapolulla useimmille sisällöntuottajille on kyky työskennellä mukavasti kotoa käsin.

On kuitenkin syytä muistaa, että toimistoympäristölläsi on suora vaikutus tuottavuuteen.

Kaikki käyttämistäsi ergonomisista huonekaluista kotitoimistosi ilmanlaatuun ja valaistukseen voi vaikuttaa luovuuteen.

Sijoita tämä huomioon ottaen sellaisen tilan rakentamiseen, jossa voit todella menestyä työskennellessäsi. Valitse oma huone talostasi poissa häiriötekijöistä, kuten lemmikkieläimistä, perheenjäsenistä ja televisiosta.

Sinun on varmistettava, että sinulla on seuraavat asiat:

 • Työpöytätila: Luo oma työpöytätila, jossa voit työskennellä mukavasti ja johdonmukaisesti. Älä kirjoita vain sohvaltasi. Sijoita ergonomiseen tuoliin ja seisomapöytään.
 • Oikea laitteisto: Tärkein asia, jonka tarvitset freelance-kirjoittajana, on tietokone tai kannettava tietokone. Saatat kuitenkin joutua investoimaan myös verkkotyökaluihin Internet-yhteytesi parantamiseksi, verkkokameraan asiakkaiden kanssa kommunikointia varten ja kuulokkeisiin. Suosittelen melua vaimentavia kuulokkeita tarkennuksen säilyttämiseksi.
 • Tärkeä ohjelmisto: Mieti ohjelmistoja, jotka voivat auttaa sinua toimimaan tehokkaammin roolissasi. Tarvitset tekstinkäsittelytyökalun, mutta saatat haluta kokeilla myös ohjelmistoja, kuten Grammarly, muokkausta ja oikolukua varten tai työkaluja, kuten SEMrush avainsanatutkimukseen.

7. Aseta kilpailukykyiset freelance-kirjoitushinnat

Kun olet saanut kaiken valmiiksi kotitoimistossasi, on aika alkaa miettimään hinnoittelustrategiaasi. On olemassa lukuisia tapoja ansaita tuloja freelance-kirjailijana.

Jotkut ihmiset veloittavat sanan, kun taas toiset tarjoavat kiinteän tuntimaksun erilaisista kirjoittamisesta.

Voit myös tarjota asiakkaille projektikohtaista hinnoittelua, joka vaihtelee heidän erityistarpeidensa mukaan, tai kuukausittaisia ​​pidäkkeitä.

Kirjoitusmaailman hinnat voivat vaihdella monista tekijöistä riippuen kokemuksesta tuottamasi sisällön tyyppiin.

Jotkut aloittelijat veloittaa jopa 0,10 dollaria sanaa kohden tietyistä kirjoitustehtävistä, kun taas edistyneemmät kirjoittajat voivat veloittaa jopa 1 dollarin sanalta.

Paras tapa valita oikea hinnoittelurakenne on tehdä tutkimus. Selvitä, mitä muut kirjailijat omalla markkinaraollasi veloittaa, tarkistamalla luettelot freelance-kirjoitusalustoilla, kuten Fiverr.

Tai harkitse muilta kirjoittajilta kysymistä heidän hinnoittelurakenteestaan ​​sosiaalisen median ryhmissä ja copywriting-foorumeilla.

Ole joustava hintojen kanssa ja muista muokata niitä ajan myötä kokemuksesi, historiasi ja muuttuvien markkinapaikkojen perusteella.

8. Luo profiileja freelance-alustoille

Nyt tiedät, mitä veloitat asiakkailtasi, on aika alkaa etsiä mahdollisia liidejä freelance-kirjoitusyrityksellesi.

Freelance-kirjailijaksi tuleminen tarkoittaa, että vietät paljon aikaa uusien työmahdollisuuksien ja asiakkaiden etsimiseen.

On olemassa muutamia tapoja löytää potentiaalisia asiakkaita tästä maailmasta, kuten liittymällä sosiaalisen median ryhmiin tekstinkirjoittajille tai etsimällä työpaikkoja LinkedInin kaltaisista kanavista.

Useimmille aloittelijoille helpoin vaihtoehto on kuitenkin luoda profiili freelance-alustoilla.

Suosituimmat sivustot freelance-kirjoittajille

Siellä on paljon erinomaisia ​​freelance-alustoja, mukaan lukien Fiverr, Upwork ja Freelancer.com.

Avain menestykseen kaikissa niistä on varmistaa, että esittelet taitosi tehokkaasti. Lisää profiiliisi linkki portfolioosi ja jaa mahdollisimman paljon tietoa kokemuksistasi.

Kun sinulla on profiili, ala tehdä tarjous tai hakea työtä niin usein kuin mahdollista.

Keskity vahvan maineen kasvattamiseen tulevaisuuden myynnin edistämiseksi. Monet kanavat, kuten Upwork, antavat asiakkaille mahdollisuuden arvioida kirjoittajiaan oston jälkeen. Vahva luokitus tekee sinusta houkuttelevamman tuleville asiakkaille.

9. Luo malleja asiakasviestintää varten

Freelance-kirjoittajana vietät suurimman osan ajasta sisällön tutkimiseen, luomiseen ja muokkaamiseen. Sinun on kuitenkin myös varmistettava, että kommunikoit ja työskentelet jatkuvasti asiakkaidesi kanssa.

Koska asiakasviestintä voi viedä paljon aikaa, kannattaa etsiä tapoja virtaviivaistaa prosessia.

Mallit voivat olla erittäin hyödyllisiä, jos haluat välttää pitkien sähköpostien jatkuvan kirjoittamisen ja yleisiin kysymyksiin vastaamisen.

Voit luoda malleja, jotka kattavat seuraavat:

 • Palvelusi ja hinnoittelurakenne: Kattava malli, joka kattaa erityyppisistä sisällöistä veloitettavat hinnat, on erittäin tärkeä, kun olet aluksi vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Varmista, että hahmotat selkeästi, mitä kukin palvelu tai paketti sisältää, kuten mahdolliset muokkaukset, uudistukset tai hakukoneoptimoinnin.
 • Maksupyynnöt: Projektin päätyttyä sinun tulee lähettää lasku ja ystävällinen maksupyyntö. Varmista, että liität mukaan tiedot maksujen hyväksymisestä ja mahdollisten tapahtumien eräpäivästä.
 • Seurantasähköpostit: Freelance-kirjoitusmaailman seurantasähköpostit voivat sisältää esimerkiksi pyyntöjä lisäsisällöstä tai lisätyötä koskevista tiedoista tai tiedusteluista. Voit myös lähettää seurantasähköposteja, joissa pyydetään arvosteluja, suosituksia tai palautetta palvelustasi.
🔥 Empfohlen:  Tulevaisuus epävarma, koska Matinas-BioNTechin sopimus lähenee loppuaan

10. Luo strategia asiakkaiden säilyttämiseksi ja toista liiketoimintaa

Lopuksi, vaikka saatat viettää paljon aikaa freelance-kirjoittajana uusien asiakkaiden etsimiseen, sinun tulee ensisijaisesti pitää jo olemassa olevat asiakkaat.

Loppujen lopuksi on paljon helpompaa ja kannattavampaa jatkaa työskentelyä samojen asiakkaiden kanssa kuin viettää koko aikasi uuden työn etsimiseen.

Lisäksi, jos pystyt tehokkaasti kasvattamaan tyytyväisten asiakkaiden yhteisöä, heidän arvostelunsa ja edunvalvontansa auttavat sinua ansaitsemaan lisää asiakkaita.

Voit parantaa mahdollisuuksiasi säilyttää asiakkaita seuraavasti:

 • Tarjoa uskomatonta asiakaspalvelua: Harvat asiat ovat tärkeämpiä kuin hämmästyttävä asiakaspalvelu, jos haluat säilyttää asiakkaat. Kommunikoi aina asiakkaidesi kanssa nopeasti ja pyri ratkaisemaan mahdolliset ongelmat.
 • Sitoudu tarjoamaan jatkuvasti enemmän arvoa: Varmista, että löydät aina tapoja parantaa palveluasi. Koulutuksen laajentaminen kursseilla ja ohjelmilla voi tehdä sinusta arvokkaamman asiakkaillesi. Voit myös harkita lisäpalvelujen tarjoamista, kuten apua WordPressin tai verkkosivustojen taustaohjelmien hallinnassa, kopioiden kirjoittamista PPC-mainoksiin tai kampanjoiden tarkistamista ja raportointia.
 • Tarjoa tarjouksia lisätäksesi uskollisuutta: Paljon voi olla hyvä tapa lisätä asiakasuskollisuutta. Tarjoa esimerkiksi asiakkaille alennusta, jos he ovat valmiita käyttämään palveluitasi pitkällä aikavälillä. Harkitse jotain “ilmaista” tarjoamista VIP-asiakkaillesi, kuten hakukoneoptimointitutkimusta tai kuukausittaisia ​​avainsanaraportteja.

3. Kuinka paljon freelance-kirjoittaminen maksaa?

Freelance-kirjailijana ansaitsemasi summa vaihtelee useiden tekijöiden mukaan. Tulosi riippuvat hinnoittelurakenteesta, kokemuksesi tasosta ja jopa tarjoamiesi kirjoituspalveluiden tyypistä.

Freelance-kirjoittajan keskipalkka

Freelance-kirjoittaminen voi kuitenkin olla erittäin tuottoisaa. Mukaan , keskimääräinen freelance-kirjoittaja ansaitsee noin 22,13 dollaria tunnissa.

Glassdoor ehdottaa, että freelance-kirjailijat voivat ansaita jopa uransa alussa noin 50 135 dollaria vuodessa.

4. Kuinka palkata freelance-kirjoittaja

Freelance-kirjailijaksi palkkaaminen vaatii aikaa, keskittymistä ja sinnikkyyttä. Hyvä uutinen on, että online- ja jopa offline-maailmassa on monia tapoja etsiä mahdollisuuksia. Offline-tilassa voit osallistua kirjoitustyöpajoihin, tapahtumiin ja konferensseihin verkostoituaksesi mahdollisten kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Verkossa voit kokeilla seuraavia:

 • Freelance-sivustoille liittyminen: Nykyään saatavilla on paljon freelance-alustoja, jotka listaavat mahdollisia mahdollisuuksia kirjailijoille. Voit luoda profiilin näille alustoille joko hakeaksesi työpaikkoja tai mainostaaksesi itseäsi potentiaalisille asiakkaille.
 • Haku freelance-työpaikoista: Työpaikkailmoitukset ja kanavat, kuten LinkedIn, esittelevät säännöllisesti uusia mahdollisuuksia kaikenlaisille freelancereille. Etsi näiltä tauluilta osaamisesi kannalta tärkeitä rooleja.
 • Sähköpostien lähettäminen hyvämaineisille yrityksille: Jos sinulla on yritys, jonka kanssa haluat epätoivoisesti työskennellä, sähköpostien tai viestien lähettäminen näille brändeille voi olla loistava tapa löytää uusia työmahdollisuuksia. Muista kertoa etusi freelance-kirjoittajana ja miksi heidän pitäisi harkita sinun palkkaamista.

Myös itsesi säännöllinen mainostaminen on tärkeää. Verkkosivustollesi julkaistu SEO-optimoitu sisältö auttaa sinua houkuttelemaan asiakkaita hakukoneiden tulossivuilta.

Lue alla oleva opas parhaista verkkosivustoista, joita freelancerit voivat käyttää työnhakuun.

5. Onko freelance-kirjoittaminen hyvä työ?

Freelance-kirjoittaminen voi olla loistava työmahdollisuus. Jopa maailmassa, jossa tekoäly tuottaa enemmän sisältöä joka päivä, on edelleen yrityksiä, jotka etsivät sellaista asiantuntemusta, jota tunneälybotit eivät yksinkertaisesti pysty tarjoamaan.

Jos pystyt osoittamaan arvosi ihmisenä kirjoittajana uskomattomalla kokemuksella ja taidoilla, voit silti ansaita merkittäviä tuloja freelance-kirjailijana.

Tämä tehtävä antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä alalla, josta olet intohimoinen, olla yhteydessä uusiin ihmisiin ja kehittää jatkuvasti taitojasi.

Jos osaat käyttää sanoja ja osaat myydä itsesi alasi asiantuntijana, sinulla voi olla upea ura freelance-kirjailijana.

6. Muut freelance-työt

Muista, että kirjoittaminen on vain yksi rooleista, joita voit harjoittaa freelancerina. Nykypäivän digitaalisessa maailmassa “luojien talous” kukoistaa, mikä antaa ammattilaisille uusia mahdollisuuksia etsiä töitä useilta eri aloilta.

Taidoistasi riippuen voit tutkia rooleja, kuten sosiaalisen median markkinointia, graafista suunnittelua, hakukoneoptimointia ja digitaalisen markkinoinnin freelancerina.

Voit aloittaa lisävaihtoehtojen tutkimisen lukemalla nämä resurssit.