Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Yhden sivun markkinointisuunnitelma [What It Is and How to Make a Great One]

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Yhden sivun markkinointisuunnitelma [What It Is and How to Make a Great One]

Onko yritykselläsi markkinointisuunnitelmaa? Jos on, kuinka kauan se on?

Jos kuuntelet asiantuntijoita – kuten pienyrityshallinnon asiantuntijoita – olet todennäköisesti kuullut, että markkinointisuunnitelmasi on oltava vähintään 50-sivuinen. Ja jos sinulla on enemmän, sekin on OK. Mitä pidempi, sen parempi, koska se näyttää kattavammalta.

Mutta entä jos mahtuisit kaikki markkinointisuunnitelmasi yhdelle paperille?

Yhden sivun markkinointisuunnitelma ei voi vain virtaviivaistaa toimintaasi, vaan myös antaa huomattavan selkeyden siitä, mitä yrityksessäsi todella tapahtuu, sen sijaan, että mitä luulet tapahtuvan.

Mikä on markkinointisuunnitelma?

Kuten nimi kertoo, markkinointisuunnitelma on yksinkertaisesti korkean tason näkymä kaikista tavoista, joilla yrityksesi mainostaa palveluitaan tai tuotteitaan.

Tämä ei koske vain verkkosivustoasi, vaan myös sosiaalista mediaa, sähköpostia, painettua mediaa ja radio-/TV-mainoksia.

Se on tarkoituksella laaja, koska tapa, jolla yritys suorittaa markkinointitoimintaansa, vaihtelee toimialasta toiseen.

Markkinointi muodostaa valtavan osan useimpien yritysten budjeteista (palkkojen ulkopuolella). Ymmärtäminen, mihin nämä rahat menevät, voi auttaa parantamaan tulostasi yksinkertaisesti täyttöön kaikki taseen aukot.

Hyvä markkinointisuunnitelma on riittävän yksityiskohtainen näyttääkseen, mitä yrityksesi aikoo tehdä saadakseen kiinnostuneita liidejä ja kasvattaakseen myyntiä.

Tämä sisältää markkinatutkimuksen, viestinnän ja alustan sekä sen, mitä mittareita seurataan onnistumisasteiden mittaamiseksi.

Tavoitteesta riippuen sinulla voi olla joko yhden sivun markkinointisuunnitelma koko yritykselle tai yksittäinen kampanja.

Siitä huolimatta jokaisen tulisi hahmotella strategiasi tietylle ajanjaksolle – kuukausittain, neljännesvuosittain tai vuosittain.

Liitä mukaan toiminnot, joihin osallistut tällä hetkellä (ja aiot jatkaa), sekä ne toiminnot, jotka lisäät prosessiin.

Miksi tarvitsen markkinointisuunnitelman?

Ainakin yhden tutkimuksen mukaan lähes puolella pienyrityksistä ei ole markkinointisuunnitelmaa ollenkaan.

Se, miksi he eivät halua sellaista, vaihtelee – aikarajoitukset, ymmärryksen puute, ei aikomusta markkinoida – mutta pienelläkin markkinointiponnistelulla voi päästä pitkälle.

Sama tutkimus osoitti, että 81 % yrityksistä, jotka investoivat vähintään 5 % liikevaihdostaan ​​markkinointiin, raportoi tulojen kasvusta.

Mitä järkeä? Sinun tulee olla tarkoituksellinen yrityksesi kaikissa toiminnoissa, mutta erityisesti markkinoinnissa.

Perusteellinen markkinointisuunnitelma pakottaa yrityksesi olemaan rehellinen siitä, mihin rahat menevät. Se luo 100 %:n läpinäkyvyyttä ja (toivottavasti) kumoaa ne tausta-argumentit siitä, miksi tämä osasto tarvitsee enemmän rahaa kuin toinen.

Kaikki on suunniteltu ja sovittu säännöllisin väliajoin – ota tai jätä.

Luotettava suunnitelma mahdollistaa myös resurssien tehokkaan hallinnan.

Hyötyykö yrityksesi todella Facebook- ja Google-mainoksista vai olisiko parempi sijoittaa perinteiseen painettuun mediaan?

🔥 Empfohlen:  Yli 100 parasta ystävänpäiväsähköpostin aiheriviä sydämen voittamiseen

Vain seuraamalla, missä yrityksesi on ollut, voit toivoa maksimoitavasi tällä hetkellä tekemäsi markkinointiinvestoinnit.

Onko yhden sivun markkinointisuunnitelma mahdollinen?

Kaiken tämän markkinointisuunnitelmien tärkeydestä puhumisen myötä onko mahdollista saada koko materiaali yhdelle sivulle?

Se ei ole vain mahdollista, vaan jotkut väittävät, että se on ehdottoman välttämätöntä selviytyä nykypäivän liiketoimintaympäristössä.

Ihmiset esittävät useita argumentteja tälle, mutta se kaikki tiivistyy muutamaan keskeiseen periaatteeseen:

Jos se ei ole yksinkertaista, se ei toimi

Kuinka monta kertaa olet istunut tiimisi kanssa hahmottelemaan markkinointistrategiaa, jotta kaikkien harrastushevoset ovat löytäneet tiensä suunnitelmaan?

Jos noudatat yllä olevia SBA-ohjeita ja sinulla on 30–50-sivuinen markkinointisuunnitelma, siinä on niin monia osia, että sitä on lähes mahdotonta noudattaa.

Yksityiskohtia voi olla niin paljon, että ihmiset jättävät suunnitelman kokonaan huomiotta. Yhden sivun markkinointisuunnitelma välttää sen kokonaan.

Se kattaa vain perustukset

Ei ole mitenkään mahdollista, että markkinointisuunnitelmasi kattaisi kaikkea sen tarvitsemaa, joten miksi yrittää?

Sen sijaan, että laatisit 50-sivuisen hienostuneen markkinointisuunnitelman, jossa esitetään tarkat skenaariot, aseta ohjeet (mitattavissa olevien markkinointitavoitteiden kanssa) ja anna tiimisi työskennellä luovasti.

Muutaman perustavanlaatuisen kohdan antaminen antaa heille vapauden keskittyä tärkeimpään, mutta myös varmistaa, että niistä huolehditaan lopulta.

Mitä yhden sivun markkinointisuunnitelma sisältää?

Kun sinä ja tiimisi päätät saada kaikki markkinointitiedot yhdelle sivulle, vaikein osa ei ole päättää, mitä sisällyttää, vaan mitä jättää pois.

Toki voit käyttää fonttikokoa 4 saadaksesi kaiken sivulle, mutta se on tavallaan tappiollinen, eikö niin?

Tästä syystä 1-sivuisen markkinointisuunnitelman tulisi kattaa joitain hyvin yksinkertaisia ​​aiheita (samalla, kun näitä aiheita voidaan käsitellä myöhemmin). Alla on joitain tärkeimmistä; käytä sitä yksisivuisena markkinointisuunnitelmamallina ideoiden luomisessa.

Tuote

Vaikka olet jo päättänyt, mitä tuotetta haluat markkinoida (tai jos olet luomassa brändille strategiaa), sinun on silti tehtävä jonkin verran työtä sen toteuttamiseksi.

Ensinnäkin sinun on esitettävä selkeästi tuotteesi tai palvelusi arvoehdotus. Tässä “lyhyyden” teeman mukaisesti yritä jakaa se yhdeksi lauseeksi. Joitakin kysymyksiä, joita saatat kysyä, ovat:

  • Miten se eroaa muista markkinoilla olevista nykyään?
  • Miten se vaikuttaa potentiaalisten asiakkaidesi elämään?
  • Miksi he eivät ole ostaneet aiemmin?
  • Millaista laatutasoa nykyinen asiakas odottaa?

Apple vastasi kaikkiin näihin kysymyksiin (ja muihin), kun he esittelivät iPodin.

Vuonna 2001 Steve Jobs hyppäsi lavalle yhtiön Infinite Loop -kampuksella ja ilmoitti uudesta laitteesta, joka lupasi laittaa “tuhat kappaletta taskuusi”. Kuusi sanaa, jotka muuttivat musiikkiteollisuuden pysyvästi.

🔥 Empfohlen:  15 tuuman MacBook Air toistaa yhden Applen pahimmista virheistä

Kun harkitset tuotettasi, älä vain mieti, mitä se on, vaan mieti, kuinka se muuttaa ihmisten elämää.

Yleisö

Yleisösi on kuka tahansa, joka ostaa tuotteesi. Sen ei tarvitse olla sen monimutkaisempaa.

Yritämme tehdä siitä monimutkaisempaa, kun sisällytämme siihen hyperspesifisiä demografisia tietoja ja kulutustottumuksia, mutta yksinkertaisen markkinointisuunnitelman vuoksi soita sitä hieman taaksepäin.

Sen sijaan, että keskittyisit kohdeyleisösi kulmiin, kehitä yksi asiakaspersoona tyypillisiltä kohdemarkkinoiltasi.

Anna tälle henkilölle nimi ja keskustelkaa keskenänne, missä hän asuu, mitä hän tekee ja kuinka todennäköisesti hän ostaa tuotteesi. Jos he eivät halua ostaa sitä ollenkaan, miksi eivät?

Tämän lisäksi kysy, kuka tuotteesi hyötyy eniten. Todellisuudessa kohdemarkkinasi ei välttämättä ole se, joka tällä hetkellä ostaa tuotettasi, vaan vielä määrittelemätön segmentti.

Netflix kävi tämän läpi useita vuosia sitten, kun he huomasivat markkinoiden trendin postimyynnistä digitaaliseen suoratoistoon.

Asiakaskunta nuoreutui, ihmiset halusivat katsoa enemmän sisältöä ja olivat jopa valmiita ottamaan riskin alkuperäisen sisällön suhteen. Tämä muutti Netflixin suunnitelman lähes 150 miljardin dollarin arvoiseksi.

Kysy itseltäsi markkinointisuunnitelmassasi, kuka tarvitsee tuotettani eniten? Vertaa sitten sitä siihen, kuka sen todella ostaa, ja luo strategiasi Venn-kaavion perusteella.

Outreach

Miten tavoitat ne ihmiset, jotka tarvitsevat tai haluavat tuotteitasi? Keskitytkö sisältömarkkinointiin ja lisäätkö myöhemmin sosiaalisen median kanavaan? Suoravastausmarkkinointi ja sähköpostimarkkinointi kenties?

Nykyään ei ole harvinaista, että yrityksillä on useita erilaisia ​​​​alustoja, joita ne yrittävät optimoida.

Heillä on Facebook-sivu, sähköpostilista, kivijalkakauppa, verkkosivusto ja tytäryhtiökanavia. Ne kaikki ovat tehokkaita, ja niitä kaikkia on ruokittava. Kuinka sovitat suunnitelman niitä kaikkia varten yhdelle sivulle?

Et. Sen sijaan, että suunnittelet jokaiselle alustalle yksilöllisen strategian, päätä 1 tai 2 taktiikkaa ja keskustele sitten siitä, kuinka kukin alusta auttaa saavuttamaan tavoitteen.

Voit esimerkiksi ohjata liikennettä tytäryhtiöverkon kautta. Jos näin on, luo verkkosivu ja sosiaalisen median viestit, jotka mainostavat näitä kannustimia.

Keskustele myös kaikista tarjouksista tai hinnoista, joita voit käyttää kasvun luomiseen. Mainokset on sisällytettävä (otsikko, kopio ja media), mutta niitä ei saa silittää tässä vaiheessa.

Keskity sen sijaan yhteen kohtaan, jonka haluat saavuttaa, ja anna mainosten tulla siitä.

Aikajana

Markkinointisuunnitelmat eivät ole avoimia; Niiden tulisi sisältää selkeästi määritellyt ajanjaksot, jotka ovat kohtuullisia ja edistävät jatkuvaa kasvua.

Tavoitteena ei ole ampua kuuta kohti ensimmäisenä kuukautena, vaan askel askeleelta kohti näkymätöntä maaliviivaa.

Jotta voit luoda selkeän aikataulun henkilökohtaiselle markkinointisuunnitelmallesi, arvioi ensin nykyinen tilanteesi.

🔥 Empfohlen:  Applen XR-kuulokkeet voisivat saada yhden Macin parhaista ominaisuuksista

Mitä luulet nykyisten kykyjesi perusteella olevan mahdollista seuraavien 3–6 kuukauden aikana? Mitä markkinoiden aukkoja uskot voivasi hyödyntää?

Kun olet korjannut nykyisen tilanteen, määritä selkeät markkinointitavoitteet viitekehyksen avulla. SMART-suunnitelma on melko suosittu; se tarkoittaa tiettyjen, mitattavissa olevien, saavutettavissa olevien, osuvien ja aikaperusteisten tavoitteiden seurantaa.

Kun olet määrittänyt kohtuulliset tavoitteet, aikajanan tärkein osa on…. no, aikajana.

Suunnittele minipäivämäärät suuremmalla aikajanalla sen suhteen, milloin tietyt tavoitteet tulisi saavuttaa. Älä tee siitä liian monimutkaista, vaan keskity tärkeimpiin kohtiin.

Toinen hyvä nyrkkisääntö aikajanojen määrittämisessä: Yliarvioi aina aika. Jos luulet (tai haluat) tavoitteen saavutettavan 2 viikon kuluessa, kirjoita se muistiin 3.

Näin tiimisi ei lannistu, kun he jatkuvasti näkevät menettävän päivämääriä tai työskentelevän maahan idealististen tavoitejaksojen saavuttamiseksi.

Osa aikajanastasi määräytyy myös näille toiminnoille määrittämäsi budjetin mukaan.

Tarkista taseesta, kuinka paljon rahaa voidaan kohtuudella kohdentaa kuhunkin osaan. Jos suunnitelmasi sisältää vaikuttajien tavoittamisen, budjettisi ratkaisee kuinka monta vaikuttajaa ja millaisia.

Kun olet tarkistanut budjettisi, saatat joutua tarkistamaan tiettyjä päivämääriä, jotta ne vastaisivat todellisuutta.

Lisämyynti

Kun olet lopettanut myynnin yleisöllesi, miten aiot myydä heille uudelleen?

Monet yritykset kaipaavat kriittistä lisämyynti-/ristimyynti-/uudelleensitoutumiskomponenttia markkinointisuunnitelmassaan, mutta sen tekeminen merkitsee valtavan mahdollisuuden menettämistä.

Olet jo tehnyt kaiken työsuhteen luomiseen asiakkaidesi kanssa, joten miksi et yrittäisi saada uudelleen mukaan sama lämmin yleisö sen sijaan, että etsisit vain uusia asiakkaita?

Lisämyyntivaiheen luomiseen voi sisältyä toissijainen markkinointisuunnitelma, mutta ainakin yhden sivun suunnitelmassasi pitäisi olla lisämyyntiä koskeva osio.

Aputuotteet, täydentävät tuotteet ja palvelut sekä asiakaspalvelu voivat kaikki olla osa tätä suunnitelmaa. Sinun tulisi myös ottaa käyttöön taktiikka tämäntyyppisten suhteiden ylläpitämiseksi sähköpostin automaatiojaksoista verkkoyhteisöihin.

Miltä suunnitelmasi näyttää?

Yhden sivun markkinointisuunnitelman yhtenäisyydestä huolimatta kahta samanlaista ei ole koskaan. Joissakin on suurempi osio tavoitteiden asettamisesta ja KPI:iden mittaamisesta, kun taas toiset keskittyvät aikajanaan. Mitä tahansa liiketoimintaa harjoitatkin, räätälöi suunnitelma vastaamaan erityistarpeitasi.

Avain tässä on “tahallisuus”. Keskity luomaan tietoinen suunnitelma menestyvälle yrityksellesi, joka on laadittu siten, että kaikki voivat seurata, ja se parantaa tulostasi jollain tavalla.

Jätä pyöräily ja jakaminen blackjack-pöytiin.