Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Tiedemiehet löytävät yllättävän vastauksen tietokoneiden tulevaisuuteen – paperiin

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tiedemiehet löytävät yllättävän vastauksen tietokoneiden tulevaisuuteen – paperiin

Tekniikka on uskomatonta, mutta usein se ei ole täysin ympäristöystävällinen – ainakaan kertakäyttöelektroniikassa. Siksi tutkijat ja tiedemiehet ympäri maailmaa yrittävät keksiä tapoja rajoittaa elektroniikkaromua, ja tällä kertaa he ovat saattaneet löytää odottamattoman ratkaisun… paperista.

Tuoreen tutkimuksen mukaan piirilevyjen (PCB) valmistaminen paperista voisi olla ympäristöystävällisen elektroniikan tulevaisuus. Tässä on mitä tiedämme siitä.

New Yorkin osavaltion yliopisto Binghamtonissa

Tällä hetkellä piirilevyt on valmistettu materiaaleista, jotka eivät ole lainkaan ympäristöystävällisiä, mukaan lukien hartsit, metallijohdot ja lasikuidut. Näitä piirilevyjä löytyy niin monista erilaisista elektroniikkatyypeistä, ja ne päätyvät usein kaatopaikoille – sekä laitteet, joissa ne ovat kriittisiä osia – ja lisäävät jo ennestään valtavaa jätemäärää, jota planeettamme joutuu käsittelemään. Ratkaisuja tarvitaan, ja joskus ne ovat luovempia kuin voisi odottaa.

Tutkimusryhmä New Yorkin osavaltion yliopistosta Binghamtonista sukeltai syvälle paperipohjaisten PCB-levyjen luomiseen, ja tutkimuksen mukaan ne onnistuivat. “Integrated Papertronic Techniques” -nimisessä tutkimuksessa tutkitaan vastusten, superkondensaattorien ja transistorien upottamista ohuelle ja joustavalle paperiarkille. Tuotteen käyttöiän lopussa tällainen piirilevy voidaan kierrättää tai yksinkertaisesti tuhota ympäristöä vahingoittamatta.

Tutkimuksen mukana tulee nopea kaavio, joka osoittaa, kuinka tällainen piirilevy voidaan tehdä, ja se näyttää riittävän yksinkertaiselta huolimatta huipputekniikasta. Vahakuvio painetaan ensin ja sulatetaan sitten 130 celsiusasteessa, jotta se imeytyy paperiin. Seuraavaksi kuvioon ruiskutetaan johtavaa mustetta, silkkipainataan lisää metalliosia, leikataan läpireiät laserilla ja paperiarkille lisätään geelipohjaista elektrolyyttiä.

Musteet pystyvät muodostamaan transistoreita, vastuksia ja kondensaattoreita, ja koko rakenteen oletetaan olevan yhtä joustava kuin paperi, johon se lisättiin. Se on myös ohut ja täysin hajoava – se syttyi tuleen ja muuttui tuhkaksi osana testausta. Vaihtoehtoisesti se voidaan liuottaa veteen ja kierrättää jossain määrin.

🔥 Empfohlen:  Kuinka integroida sosiaalinen media sähköiseen kaupankäyntiin vuonna 2023
New Yorkin osavaltion yliopisto Binghamtonissa

Valitettavasti paperipohjaisella elektroniikalla on yksi räikeä haittapuoli – se ei todennäköisesti pärjää hyvin kosteuden kanssa. Toisaalta useimmat meistä pyrkivät välttämään kalliin elektroniikkamme upottamista veteen, joten joissain käyttötapauksissa tämä voi varmasti toimia.

Olemme jo nähneet hunajapohjaisia ​​siruja, ja nyt näemme paperipohjaisia ​​piirilevyjä. Mitä seuraavaksi? Vaikea sanoa, mutta on aina hienoa nähdä innovatiivinen lähestymistapa meneillään oleviin ongelmiin.