Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

TikTok for Business: Kaikki tuotemerkkien tarvitsee tietää

Seuraava artikkeli auttaa sinua: TikTok for Business: Kaikki tuotemerkkien tarvitsee tietää

Facebookia ja Instagramia tiiviisti seuraamassa TikTok on sosiaalisen median voimanpesä. Sen on arvioitu 45 % sosiaalisen median käyttäjistä Yhdysvalloissa käyttävät alustaa. Oppivatpa he uusinta virustanssia tai tekevät hashtag-haasteita, on selvää, että TikTok-yhteisö kukoistaa ympäri maailmaa.

Tämä tekee TikTokista loistavan mahdollisuuden kasvattaa yrityksesi kattavuutta ja jopa tehdä verkkomyyntiä. Mutta jos olet uusi alustalla tai sosiaalisen median markkinoinnissa yleensä, voi olla hieman pelottavaa tietää, mistä aloittaa.

Harkitse tätä artikkelia TikTok for Business 101. Esittelemme ensimmäiset askeleet alustaan ​​tutustumisessa, tappavan sisällön luomisessa, videomainosten näyttämisessä ja yleisön sitouttamisessa joka vaiheessa.

Luo TikTok-yritystili

TikTokin käyttäminen brändinä edellyttää yritystilin luomista. Tässä ovat vaiheet, jotka sinun on suoritettava:

 1. Lataa, asenna ja avaa TikTok älypuhelimellasi.
 2. Rekisteröidy tilille. Voit käyttää puhelinnumeroasi tai sähköpostiosoitetta tai kirjautua sisään jollakin luetelluista sosiaalisen median alustoista.
 3. Anna käyttäjänimi. Napsauta sitten Muokkaa profiilia luodaksesi kuvauksen, ladataksesi profiilikuvan ja linkittääksesi YouTube- ja Instagram-tilisi.
 4. Olet onnistuneesti luonut TikTok-tilin. Mutta jotta voit käyttää TikTokin kaikkia ominaisuuksia, sinun on tultava Pro-käyttäjäksi. Voit tehdä tämän napsauttamalla Minä-välilehden oikeaa yläkulmaa (tai kolmen pisteen kuvaketta).
 5. Napauta Hallinnoi tiliä > Vaihda yritystiliin.
 6. Valitse tilityypiksi Creator tai Business.
 7. Valitse luokka, joka kuvaa parhaiten yritystäsi/liiketoimintaasi.
 8. Viimeistele profiilisi lisäämällä sähköpostiosoitteesi ja verkkosivustosi.

Ja siinä se. Olet virallisesti hyvä lähtemään. Päivittämällä TikTok-yritystiliin saat käyttöösi lukuisia etuja, kuten ajantasaisen suorituskyvyn seurannan sekä orgaanisen sisällön että mainosten osalta sekä mahdollisuuden ohjata liikennettä ulkoisille verkkosivustoille.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Tutustu TikTokin algoritmiin

Mitä tulee TikTok-algoritmiin, Sinulle -sivu on pelin muuttaja. Tuntemattomille se on kunkin käyttäjän kiinnostuksen kohteiden mukaan räätälöity videosyöte, joka on kuratoitu alustan algoritmin avulla. Koska se on useimpien käyttäjien oletuskotisivu ja missä he viettävät suurimman osan ajastaan, TikTokin leviäminen on helpompaa. Jotta saat kaiken irti tästä algoritmista, pidä mielessä nämä kolme tärkeintä tekijää, jotka vaikuttavat siihen ja eivät:

Algoritmiin vaikuttavat tekijät

 • Käyttäjän sijainti määrittää hänen TikTok-tilinsä ensimmäisen näkyvyyden
 • Yleisön vuorovaikutuksella on merkittävä vaikutus TikTokin valintaan näyttää videoita
 • Nousussa olevien äänien ja hashtagejen käytön pitäisi auttaa parantamaan löydettävyyttä

Tekijät, jotka eivät vaikuta algoritmiin

 • Seuraajien kokonaismäärä lasketaan
 • TikToksin suoritusennätys
 • Videoiden ikä (eli kuinka kauan sitten ne on julkaistu)

Kuinka käyttää TikTokia yritysmarkkinointiin

Hyvä uutinen on, että ei ole yhtä oikeaa tapaa käyttää TikTok-yritystiliäsi. Tästä huolimatta on olemassa joitakin yleisiä vinkkejä ja parhaita käytäntöjä, joita voit noudattaa varmistaaksesi, että olet oikealla tiellä.

🔥 Empfohlen:  Onko Etsyssä myyminen sen arvoista? Kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tee tutkimusta

Yksi parhaista tavoista saada maiseman tuntua on kaivaa sisään. Aloita tutkimalla kilpailijoitasi ja muita merkkejäsi alallasi ja markkina-alueellasi. Siirry heidän TikTok-tileilleen ja kerää niin paljon tietoa kuin mahdollista, kuten paras aika lähettää tiktokiin. Etsi esimerkiksi seuraavia asioita:

 • heidän julkaisemansa sisällön tyypit
 • Kuinka säännöllisesti he julkaisevat
 • Kuinka monta seuraajaa heillä on
 • Kuinka sitoutuneita käyttäjät ovat viesteihinsä tykkäysten, kommenttien ja jakojen suhteen
 • Viestit, jotka ovat olleet menestyneimmät
 • Kaikki hienot, luovat tai onnistuneet ideat ja strategiat, joita he tuovat pöytään

Kun näet, mikä toimii ja mikä ei, olet askeleen lähempänä löytääksesi, mikä toimii sinulle parhaiten.

Aseta SMART-tavoitteet

Toki haluat levitä ja saada miljoona seuraajaa mahdollisimman nopeasti. Mutta olkaamme tosia: on erittäin harvinaista löytää tällaista menestystä yhdessä yössä (ja mikä tahansa markkinointiguru, joka lupaa sinulle tämän, valehtelee!). Tasaisin lähestymistapa sisältää konkreettisten, erityisten tavoitteiden asettamisen, joita voit mitata ja saavuttaa asteittain.

Lähde

Yksi hyväksi havaituista tavoitteiden asettamisharjoituksista on nimeltään SMART:

 • Erityiset: Enemmän kuin vain “Haluan menestyä” – kokeile esimerkiksi “Haluan kasvattaa bränditietoisuuttani” tai “Haluan lisätä TikTok-seuraajiani”.
 • Mitattavissa: Lisää tavoitteeseen lukuja, kuten seuraajien kaksinkertaistaminen kuudessa kuukaudessa tai 1 000 uuden vierailijan saaminen verkkosivustollesi TikTokista seuraavien kolmen kolmen kuukauden aikana. Valitse jotain, jota voit seurata TikTokin tai verkkosivustosi analytiikan kautta.
 • Saavutettavissa oleva: Kuten mainitsimme, miljoona seuraajaa ei tapahdu yhdessä yössä. Pidä tavoitteesi saavutettavissa sen perusteella, kuinka paljon aikaa ja resursseja voit käyttää markkinointiin.
 • Asiaankuuluvat: Enemmän kuin vain saada lisää tykkäyksiä ja katselukertoja, varmista, että tavoitteesi liittyy yrityksesi ydinmenestykseen. Mihin tavoite johtaa, joka edistää tulostasi?
 • Aikarajoitettu: “Mitattavissa” -vaiheessa näet määräajat. Aseta tietyt päivämäärät, jotta voit pitää itsesi ja tiimisi vastuullisena näiden tavoitteiden saavuttamisesta.

Postita säännöllisesti

Haluat pysyä jatkuvasti TikTokin käyttäjien syötteissä, jotta he rakentavat suhteen brändiisi ajan myötä. Tästä syystä sinulla pitäisi olla johdonmukainen sisältöstrategia: luo videoita säännöllisesti ja julkaise ne säännöllisesti.

Huomioi myös parhaat ajat päivästä julkaista. Jos sinulla on Pro-tili, voit siirtyä Analyticsiin ja nähdä kellonajat, jolloin kohdeyleisösi on aktiivisin.

TikTok yrityksille: Kellonaika

Lähde

Luo kulissien takana olevaa sisältöä

TikTok tunnetaan rennosta, epävirallisesta sisällöstä. TikTokin käyttäjät haluavat tietää, kuka on brändin takana, millaisia ​​he ovat ja mitä he edustavat. Kulissien takana oleva sisältö on loistava tapa näyttää TikTok-yhteisölle, kuka olet – ja pitää hauskaa matkan varrella.

Verkkokauppayritykset voivat tehdä tämän luomalla sisältöä tilausten pakkaamisesta, hankinnasta tai tuotteiden luomisesta tai klassisesta “tapaa tiimistä”.

Jaa UGC (käyttäjien luoma sisältö)

Onko sinulla vaikeuksia luoda paljon sisältöä? Kokeile jakaa sisältöä muilta TikTok-käyttäjiltä. Käyttäjien luoma sisältö voi olla hämmästyttävä työkalu hyödyntää TikTok-yhteisöäsi. Se myös antaa käyttäjille valokeilan, antaa heille hieman lisäpotkua ja usein enemmän kiinnostusta brändiäsi kohtaan.

Julkaisemalla alkuperäistä ja käyttäjien luomaa sisältöä Shopify pyrkii rakentamaan sosiaalisen median yhteisöään, esittelemään erilaisia ​​sisällöntuottajia ja tarjoamaan monipuolista ja viihdyttävää TikTok-läsnäoloa.

Shopify TikTokin läsnäolo

Lähde

TikTok-sisällön parhaat käytännöt

Haluatko luoda tappavaa sisältöä, joka lisää yleisösi tavoittavuutta ja saa heidät palaamaan lisää? Tässä on muutamia tapoja, joilla voit menestyä sisältöstrategiasi avulla.

Aloita vahvasti

Ensimmäiset sekunnit ovat tärkeimpiä. Varmista, että olet lyömätön, tai saatat menettää katsojasi. Tässä postauksessa, Cult Beauty johtaa uteliaasti kysymällä: “Oletko koskaan miettinyt, miltä ihonhoitoaineesi näyttävät luonnollisessa muodossaan?” Todennäköisesti useimmat ihonhoitotuotteiden kuluttajat eivät ole nähneet näitä ainesosia aiemmin, joten he houkuttelevat pysymään mukana.

TikTok koukku

Lähde

Pidä se lyhyenä

Yksi tärkeimmistä tavoitteista on, että käyttäjät katsovat loppuun asti. Tämä tarkoittaa, että lyhyempi on parempi. Jos videosi ovat liian pitkiä, voit menettää niiden huomion ja joutua vierimään ohitse. Ihannetapauksessa kuvaa alle 30 sekunnista minuuttiin.

Mainosta sisältöä ristiin

Hyödynnä hämmästyttävä sisältösi lähettämällä se muille sosiaalisen median kanavillesi. Lähetä esimerkiksi TikTok-videosi uudelleen tarinana tai rullana Instagramissa tai Facebookissa tai YouTube Shorts -videona. Muista vain, että sisällöllä “on järkeä” myös muilla alustoilla. Kukaan ei tunne käyttäjiäsi paremmin kuin sinä, joten ota selvää, mihin julkaisuihin he voivat reagoida paremmin.

Virtaviivaista asioita Shopify TikTok -myyntikanavalla

Jos tunnet olosi hieman masentuneeksi, kun olet perehtynyt TikTokin yrityskäyttöön liittyviin vaiheisiin, älä huoli! On olemassa ratkaisu, joka voi tehdä elämästäsi paljon helpompaa: Shopify TikTokin myyntikanava. Sano hyvästit kampanjoiden toteuttamisen ja videoiden luomisen päänsärkylle puhelimellasi. Lisäämällä TikTok-myyntikanavan Shopify-kauppaasi voit virtaviivaistaa toimintaasi ja hallita kaikkea tehokkaasti suoraan työpöydältäsi.

Käytä profiilin sisäistä ostosvälilehteä

TikTokin avulla voit lisätä profiilin sisäisen ostosvälilehden, jonka avulla katsojat pääsevät kaikkiin tuotteisiisi pyyhkäisemällä. Shopify-kauppa Kylie Cosmetics käyttää ostosvälilehteä myymään suoraan TikTokissa.

Kun kiehtovat tuoterullat tarttuvat yleisöösi, heidän ei tarvitse poistua TikTokista, vaan he voivat tehdä ostoksen siellä ja silloin. Heille TikTok-profiilisi on kuin yhden luukun myymälä, joten he todennäköisesti ostavat ja tulevat takaisin hakemaan lisää.

Suorita, seuraa ja optimoi kampanjoita

Kaikki työkalut, joita tarvitset myynnin kasvattamiseen, ovat myyntikanavan ulottuvillasi. Vaivattomasta Pixel-asennuksesta laseriin kohdistettuun yleisökohdistukseen ja kampanjan optimointiin tämä integrointi auttaa sinua.

Löydä menestystä TikTokista

Vaikka se saattaa tuntua pelottavalta, monet yritykset käyttävät TikTokia saavuttaakseen tavoitteensa. Pelin nimi on johdonmukaisuus: kehitä älykkäitä tavoitteita ja vankka markkinointisuunnitelma, julkaise säännöllisesti, seuraa ja mittaa suorituskykyäsi ja jatka kehittymistä matkan varrella.

Ajan, kärsivällisyyden ja luovuuden myötä huomaat todennäköisesti, etteivät tavoitteesi ole niin kaukana.

Kuinka käyttää TikTokia yrityksille UKK

Kuinka yritystili TikTokissa toimii?

Jos tunnet henkilökohtaiset TikTok-tilit, sinulla ei ole vaikeuksia perehtyä yritystiliin. Näiden tilien avulla voit luoda ja jakaa videoita, olla yhteydessä muihin käyttäjiin ja paljon muuta. Yritystilin todellinen arvo on kuitenkin sen lisäresursseissa. Yritystilin avulla pääset käyttämään tehokkaita analytiikkatyökaluja ja mainontaominaisuuksia sekä voit luoda mukautetun yritysprofiilin. Lisäksi voit lisätä toimintakehotuspainikkeen ja mukautettuja linkkejä, jotka ohjaavat katsojat sovelluksellesi tai verkkosivustollesi.

Mitä haittoja TikTokin käyttämisestä liiketoimintaan liittyy?

 • Mitä tulee markkinointivaihtoehtoihin, TikTok jää hieman vajaaksi. Yritykset eivät pysty seuraamaan asiakasanalytiikkaa tai hyödyntämään ominaisuuksia, kuten vaikuttajamarkkinointia, kohdistettuja mainoksia ja A/B-testausta.
 • Mainosvaihtoehdot ovat rajalliset. Yritykset voivat mainostaa vain sponsoroitujen viestien kautta, jotka eivät aina ole yhtä tehokkaita kuin muut mainonnan muodot.
 • Myös asiakaspalvelutyökalut puuttuvat alustalta. Yritykset eivät löydä live-chat- tai asiakaspalautelomakkeita, mikä vaikeuttaa yhteydenpitoa yleisöön.
 • Sisällön luominen TikTokille voi olla aikaa vievää, koska yritysten on luotava, editoitava ja valvottava videoitaan.
 • Lopuksi, TikTokin tiukat sisältökäytännöt voivat vaikeuttaa yritysten tuotteidensa tai palveluidensa mainostamista.

Kuinka määritän TikTokin yritykselleni?

 • Luo ammattiprofiili: Kun rakennat profiiliasi, sisällytä profiilitietoihin yrityksesi nimi, logo ja lyhyt kuvaus tekemisistäsi.
 • Kehitä sisältöstrategia: Käytä aikaa selvittääksesi, minkä tyyppistä sisältöä haluat julkaista ja kuinka usein julkaiset sen.
 • Tue sisältöäsi: Käytä asiaankuuluvia hashtageja, linkitä muihin tileihin kuvauksessasi ja harkitse TikTokin mainosalustan käyttöä sisältösi tehostamiseksi.
 • Arvioi tulokset: Tutustu tietoihin nähdäksesi, minkä tyyppinen sisältö resonoi parhaiten kohdeyleisösi kanssa. Julkaise sitten lisää tällaista sisältöä saadaksesi lisää sitoutumista ja kasvattaaksesi myyntiä.

Onko TikTok yrityksille ilmainen?

Ei, TikTok for business ei ole ilmainen palvelu. Sen ominaisuuksien käyttäminen edellyttää maksullista tilausta.

Haluatko oppia lisää?

Table of Contents