Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Todellisen luovuuden tutkiminen tekoälyn luomassa taiteessa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Todellisen luovuuden tutkiminen tekoälyn luomassa taiteessa

Sony World Photography Awards julkisti maaliskuussa voittajan luovassa valokuvakategoriassa: PSEUDOMNESIA: Sähköasentaja, mustavalkoinen kuva vanhemmasta naisesta, joka syleilee nuorempaa naista. Laukausta kuvataan lehdistötiedotteessa “kummittelevaksi” ja “muistuttamaan 1940-luvun perhemuotokuvien visuaalista kieltä”.

Taiteilija, Berliinissä asuva Boris Eldagsen kuitenkin kieltäytyi mitalista. Hän ilmoitti, ettei hänen valokuvansa ollut oikea valokuva. Kaikkien hämmästykseksi kuva oli luotu DALL-E 2:lla, tekoälyn kuvageneraattorilla.

Tällaisten tapausten vuoksi luova maailma on kuhisenut puheita tekoälyn valtaamisesta ja taiteilijoiden näennäisen sairaalloisesta tulevaisuudesta. Jotkut taiteilijat toisaalta omaksuvat uuden teknologian ja tutkivat tekoälyn sisällyttämistä luomaan taideteoksia, joita perinteiset keinot eivät salli.

Polttava kysymys liittyy kuitenkin ihmisen luovuuteen. Onko se todellisen luovuuden loppu? Vai onko se vain töksy meille pohtimaan ja määrittelemään uudelleen ihmisen luovuus?

Tekoälyn taidegeneraattorit
“Ihmisen” panos tekoälyn luomaan taiteeseen
Pidä todellinen luovuus elossa

Tekoälyn taidegeneraattorit

AI-taidegeneraattorit tekevät digitaalista grafiikkaa lyhyistä tekstiriveistä tai “kehotteista”. He voivat kehittää erilaisia ​​taidevälineitä, kuten musiikkia, kollaaseja, digitaalista taidetta ja muita. He analysoivat olemassa olevia taidetyylejä ja sävellyksiä käyttämällä hermoverkkoja ja koneoppimista kehittääkseen uusia digitaalisia taideteoksia. Tekoälygeneraattoreita voidaan nyt käyttää logojen, lentolehtisten, 3D-esitysten ja muiden tekemiseen. MidJourney, Jasper, DALL-E, BlueWillow ja Leonardo AI ovat AI-taidegeneraattoreita, jotka ovat saavuttaneet valtavan suosion viime aikoina.

Sinun ei tarvitse itse osata mitään ohjelmointikieltä tai omaa käytännön taiteellisia taitoja. Näillä työkaluilla kuka tahansa voi luoda kuvia (ehkä kaikkea ei voi vielä kutsua “taideksi”) muutamalla napsautuksella ja muutamassa sekunnissa. Esimerkiksi alla oleva kuva luotiin Leonardo AI:n tekoälygeneraattorilla antamalla tekoälymallille lyhyt sarja kehotteita.

“Ihmisen” panos tekoälyn luomaan taiteeseen

Ymmärrämme ensin kuinka tekoäly luo taidetta. Tekoälyn taidegeneraattorit keräävät dataa (tässä tapauksessa valokuvia), ja niitä käytetään tekoälyn kouluttamiseen syväoppimismallin avulla. Kuvittele, kuinka piirustusopettajasi näyttäisi sinulle näytteitä taideteoksista ja pyytää sinua luomaan ne uudelleen. Koneoppiminen käy läpi saman prosessin, mutta miljoonia kuvia on saatavilla verkossa tai taiteen luojan lataamia kuvia.

🔥 Empfohlen:  5 nopeasti kasvavaa yritystä, joihin kannattaa investoida

ML-malli tunnistaa kuviot, kuten tiettyjen taideteosten tyylit. Tekoäly käyttää sitten näitä kuvioita ainutlaatuisen grafiikan luomiseen vastauksena käyttäjän kehotteisiin. Nämä kehotukset ovat prosessin tärkein osa.

Mitä yksityiskohtaisemman kehotteen annat, sitä parempia tekoälyn tuottamia tuloksia. Iteratiiviset prosessit antavat usein myös mahdollisuuden hienosäätää haluttua tulosta tekemällä useita kuvia. Jotkut alustat mahdollistavat jopa “negatiivisten kehotteiden” tarjoamisen, mikä auttaa mallia sulkemaan pois asiat, jotka eivät saa näkyä lopullisessa luomuksessa.

Pidä todellinen luovuus elossa

Jokainen luova prosessi alkaa luovista ajatuksista. Valokuvaaja, kuvaaja, koreografi, taidemaalari tai kirjailija käyvät kaikki läpi samanlaisen prosessin. He visualisoivat lopullisen luomisen mielessään. He tarkkailevat ympärillään olevaa maailmaa tarkasti ja etsivät inspiraatiota luonnosta ja aikaisemmista tekijöistä.

Kognitiiviset psykologit kuvaavat ja mittaavat luovuutta divergentin ajattelun ja etäyhteyksien käsitteillä. Vaikka tekoälyllä on se etu, että sillä on pääsy miljooniin “inspiroiviin” kuviin, se ei silti pysty luomaan mielekkäitä assosiaatioita joissakin tapauksissa. Yleisin esimerkki nykyisten tekoälygeneraattoreiden rajoituksista on todennäköisyys luoda ihmishahmoja, joissa on kuusi sormea ​​tai neljä varvasta.

Voimmeko palata perinteisiin luovuuden määritelmiimme? Voimmeko kouluttaa nuoremman sukupolven taiteilijoita käyttämään tekoälyä työkaluna luomustensa tehostamiseen? Tarkkojen havaintojen, olemassa olevan työn kriittisen arvioinnin ja visualisoinnin ydinkoulutus säilyy ratkaisevan tärkeänä myös lähitulevaisuudessa. Luovuuden arvioinnin ja arvioinnin tavat muuttuisivat. Esimerkiksi yksilöä, joka tuottaa monimutkaisempia ja monimutkaisempia kehotuksia, jotka johtavat realistisempaan ja virheettömämpään kuvaan, voidaan kutsua luovemmaksi kuin henkilöä, joka ei pysty.

Lyhyesti sanottuna meidän on tultava luovemmaksi ihmisen luovuuden määrittelemisessä, mittaamisessa ja toteuttamisessa, jos emme halua tuntea olevansa vanhentuneita ennen tekoälyn tarjoamaa kilpailua.