Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Tölkkien kierrätys rahasta: missä myydä alumiinitölkkejä (0,02 dollaria/c)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tölkkien kierrätys rahasta: missä myydä alumiinitölkkejä (0,02 dollaria/c)

Oletko koskaan miettinyt, mitä tehdä tyhjille soodatölkeille juhlien jälkeen tai oluttölkeille grillauksen jälkeen?

Vaikka voit kierrättää ne, voit myös myydä ne kierrätyslaitoksille tai metalliromutelakoille käteisellä.

Tölkkien kierrätykseen ja myyntiin liittyy muutamia aloituskuluja, mutta suurimman osan ansaitsemistasi rahoista pidät. Tarvitset vain kierrätysastiat, roskapussit ja auton tölkkien kuljettamiseen.

Voit maksimoida ansiosi keräämällä osavaltiossa, jossa on pullolaskulakeja, tuntemalla alumiinin hinnan ja sinulla on useita paikkoja kerätä tölkkejä.

Se on helppo tapa ansaita hieman ylimääräistä rahaa ilman erityisiä taitoja tai laitteita, ja kuka tahansa voi tehdä sen.

Kuinka ansaita rahaa kierrättämällä tölkkejä ja pulloja

Jos päätät alkaa kierrättää tölkkejä ja pulloja lisärahaa vastaan, voit maksimoida tulosi ja olla tehokas keräystoimissa muutamalla tavalla.

Pullon talletusmaksu

Pullon panttimaksu on rahasumma, jonka kuluttaja maksaa kierrätettävästä juomapakkauksesta. Maksu voi vaihdella 0,05–0,15 dollarista riippuen muuttujista, kuten tilavuudesta, astian materiaalista ja juoman tyypistä. Jälleenmyyjät maksavat jokaisesta jakelijoilta ostamansa tölkin tai pullon maksun ja siirtävät maksun asiakkaille juoman lopullisessa hinnassa.

Kun kuluttaja on nauttinut juoman, tyhjän astian voi palauttaa jälleenmyyjälle tai lunastuskeskukseen panttirahaa vastaan. Tämän jälkeen jakelija palauttaa jälleenmyyjälle tai lunastuskeskukselle kunkin kontin panttisumman sekä ylimääräisen käsittelymaksun.

Miksi keskittyä pulloihin ja tölkkeihin? Container Recycling Instituten mukaan juomapakkaukset muodostavat 40–60 prosenttia roskista.[1] Panttimaksun tarjoaminen jokaiselle voi kannustaa ihmisiä palauttamaan nämä kontit ja pitämään ne poissa kaduilta, vesistöiltä ja metsäalueilta.

Pullolaskut Yhdysvalloissa

Pullolaskulaki on toinen termi “konttitalletuslaille”, joka vaatii kierrätettävistä astioista, mukaan lukien olutpullot, virvoitusjuomat ja muut juomapakkaukset, vähimmäistalletuksen. Näillä laskuilla toteutetaan pantti-palautusjärjestelmä, jossa kuluttaja maksaa pantin jokaisesta kierrätettävästä astiasta ja saa sitten palautuksen jokaisesta palautetusta säiliöstä.

Näiden lakien tarkoituksena on kannustaa suurempaa kierrätystä ja juomapakkausten uudelleenkäyttöä. Se, kuinka paljon saat jokaisesta säiliöstä, riippuu säiliön tilasta ja tyypistä ja tilavuudesta. Talletussummat vaihtelevat kahdesta 15 senttiin kukin.

Tällä hetkellä 10 Yhdysvaltain osavaltiossa on pullolaskuja, ja jokaisella osavaltiolla on omat maksunsa:

Osavaltio Pullon talletusmaksu
Kalifornia 0,10 dollaria vähintään 24 unssia

0,5 dollaria alle 24 unssia.

Connecticut 0,05 dollaria
Havaiji 0,05 dollaria
Iowa 0,05 dollaria
Maine 0,15 dollaria
Massachusetts 0,05 dollaria
Michigan 0,10 dollaria
New York 0,05 dollaria
Oregon 0,10 dollaria

0,02 dollaria (tavallinen uudelleentäytettävä pullo)

Vermont 0,15 dollaria (viinapullot)

0,05 $ (kaikki muut)

Guam 0,05 dollaria
🔥 Empfohlen:  Mikä on OpenAI:n Shap-E ja mitä se voi tehdä?

Parhaat valtiot alumiinitölkkien kierrätykseen

Yleensä on parempi kierrättää alumiinitölkit ja muut astiat osavaltioissa, joissa on pullolaskulaki, koska kyseiset osavaltiot tarjoavat korkeamman hinnan konttia kohden. Jos et kuitenkaan asu lähellä yhtä näistä osavaltioista tai liian kaukana kierrätyskeskuksesta, ansaitsemasi summa riippuu muista tekijöistä, kuten alumiiniromun hinnasta.

Alumiinitölkkien romun hinta

Kun myyt alumiinitölkkejä osavaltioissa, joissa ei ole pullolaskuja, tulosi riippuvat alumiiniromun nykyisestä hinnasta. Hinta vaihtelee riippuen metallien hinnasta ja tyypistä, energiasta ja tuotannosta, kysynnästä ja tarjonnasta sekä muista muuttujista.

Pitää hintaa silmällä joten kun tuot pullot ja tölkit lunastuskeskukseen tai kierrätyskeskukseen, voit neuvotella paremmasta maksusta. Muista, että alumiinipurkin keskimääräinen paino on noin puoli unssia.

Osavaltiossa, jossa ei ole pullolaskua ja oletetaan 0,40 dollaria paunalta alumiinista, tarvitset 80 tölkkiä ansaitaksesi 1 dollarin. Kuitenkin osavaltiossa, jossa on pullolasku, ansaitset 4 dollaria puntaa kohden samasta määrästä tölkkejä.

Tämä ero on syytä pitää mielessä, jos päätät myydä alumiinitölkkejä sivuhulinana.

Aiheeseen liittyvä: 185+ sivuhustleideaa ylimääräisen rahan ansaitsemiseen vapaa-ajallasi

Missä myydä alumiinitölkkejä

On monia paikkoja, joissa voit myydä alumiinitölkkejäsi. Jos asut osavaltiossa, jossa on pullolasku, voit löytää kierrätysasemia tai palautusautomaatteja kivijalkakaupoista, kuten ruokakaupoista. Nämä keräävät automaattisesti tyhjät säiliösi ja palauttavat panttisi sinulle. Voit myös etsi lunastus- tai kierrätyskeskuksia alueellasi.

Osavaltioissa, joissa ei ole pullolaskuja, sinun on vietävä alumiinitölkit metalliromun ostajalle tai kierrätyskeskukseen. Kun palautat ne, kontit punnitaan ja saat erästä hintatarjouksen. Etsi paikallisia kierrätyskeskuksia ja muista lukea arvosteluja löytääksesi keskuksen, joka tarjoaa kohtuullisen hinnan.

6 paikkaa, joista voit löytää alumiinitölkkejä

Kunnollisen rahan ansaitseminen alumiinin myynnistä vaatii paljon tölkkejä, ja saatat joutua etsimään lisää tölkkejä kuluttavien tölkkien lisäksi.

1. Kotisi ja naapurustosi

Ensimmäinen pysäkki on oma kotisi, varsinkin jos sinä ja perheesi juot paljon virvoitusjuomaa tai olutta. Aseta autotalliin erillinen pussi tai roskakori, jotta jokainen voi jättää tyhjät alumiinitölkit.

🔥 Empfohlen:  Vahva tekoäly vs. heikko tekoäly: mitä eroa on?

Kysy naapuriltasi, perheeltäsi ja ystäviltäsi, haluavatko he sinun huolehtivan heidän alumiinitölkeistään. Varaa aika kerran tai kahdesti viikossa poikkeamaan ja keräämään kaikki tölkit välttääksesi kasaantumisen.

Mitä helpommin voit tehdä sen ihmisille, sitä todennäköisemmin he ovat valmiita kierrättämään. Harkitse järjestelmän perustamista, jossa jaat osan alumiinitölkkien kierrätyksestä ansaitsemistasi rahoista.

2. Työpaikkasi

Jos työpaikallasi on virvoitusjuoma-automaatti, tämä on loistava tilaisuus kerätä lisää juomapakkauksia. Keskustele yrityksesi johdon kanssa ja varmista, että he pärjäävät tölkkien keräämisessä.

Useimmissa paikoissa ei pitäisi olla ongelmia, koska autat niitä kierrättämään. Kun sinulla on lupa jatkaa, aseta erillinen roskakori, jossa on merkintä “vain alumiinitölkit” tai jotain vastaavaa. Tarkista roskakorisi päivittäin, ehkä lounaalla ja töiden jälkeen joka päivä.

Muista myös keskustella siivoushenkilökunnan kanssa ja kertoa heille, että keräät tölkkejä. Et halua heidän heittävän tölkkejä vahingossa pois.

Avain tämän onnistumiseen on pysyä tölkkikokoelmasi kärjessä. Älä anna tölkkien kasaantua ja pidä alue puhtaana. Aseta päivittäinen keräilyaika, kuten heti töistä poistuttuasi. Näin voit jatkaa ylimääräisten tölkkien keräämistä ilmaiseksi.

3. Paikalliset yritykset

Toinen tapa kerätä lisää tölkkejä on ottaa yhteyttä paikallisiin yrityksiin ja tarjota alumiinitölkkien kierrätysastia heidän taukohuoneeseensa. Kerää tölkit viikoittain varmistaaksesi, että alue pysyy puhtaana eikä mitään kasaudu. Monet yritykset osallistuvat mielellään kierrätysohjelmaan, varsinkin jos se on ilmainen.

4. Paikalliset koulut

Ota yhteyttä paikallisiin kouluihin ja tarjoa kierrätysastioiden asentamista. Sinulla saattaa olla helpompaa tehdä tämä, jos sinulla on lapsi koulussa tai jos työskentelet siellä. Turvallisuussyistä koulut eivät ehkä päästä satunnaisia ​​ihmisiä sisään rakennukseen, varsinkaan jos siellä on opiskelijoita. Jos kuitenkin voit sopia noutoajan viikonloppuisin tai koulun jälkeen, he saattavat olla valmiita työskentelemään kanssasi.

Aloita tölkkien kerääminen tällä tavalla soittamalla koululle ja kysymällä, onko heillä automaatteja, jotka myyvät juomia alumiinitölkeissä. Jos he tekevät niin, tarjoutukaa asettamaan kierrätysastiat ilmaiseksi kahvilaan ja myyntiautomaatin viereen. Varmista, että luot heidän kanssaan noutoaikataulun, jotta roskakorit eivät vuoda yli.

Kouluissa tapahtuva kierrätys auttaa pitämään tölkit poissa kaatopaikalta, auttaa keräämään lisää kontteja helposti ja kannustaa opiskelijoita ja henkilökuntaa osallistumaan kierrätysohjelmiin.

🔥 Empfohlen:  Parhaat vakaat diffuusiolaajennukset

5. Julkiset puistot

Julkiset puistot ovat hyvä paikka etsiä tyhjiä tölkkejä, varsinkin jos alueellasi järjestetään ulkoilmakonsertteja tai festivaaleja. Kun tuhansia ihmisiä osallistuu näihin tapahtumiin, voit helposti kerätä kuorma-auton sängyn täynnä tyhjiä tölkkejä.

Varmista, että tarkistat pysäköintialueet ja puiston ympärillä olevat alueet. Monet ihmiset jättävät takaluukun ennen konserttiin lähtöä jättäen tyhjät tölkit taakseen. Se on helppo tapa lisätä varastoon.

Tutustu myös avoimiin nurmialueisiin ja piknikpöytiin. Ihmiset jättävät usein tyhjät tölkit pöydille tai maahan, eikä roskakorisukellusta vaadita.

6. Tienvarsi

Koska ihmiset heittävät säännöllisesti alumiinitölkkejä pois tien viereen, voit kerätä ylimääräisiä tölkkejä kävelemällä näitä reittejä pitkin. Tämä voi olla hyvä tapa saada lisää tyhjiä tölkkejä ja samalla auttaa puhdistamaan ja säästämään ympäristöä.

Tarvitset vain hyvät kävelykengät, tyhjän roskapussin ja vähän aikaa. Voit myös tienaa rahaa kävelemällä kun etsit tyhjiä alumiinitölkkejä, joita voit lisätä pinoosi.

Varmista, että noudatat kaikkia turvatoimia, kuten keräät vain päivänvalossa turvallisilla alueilla, etkä riko paikallisia tai osavaltion lakeja keräämällä tölkkejä.

Voit ansaita rahaa myymällä alumiinitölkkejä

Vaikka et rikastu myymällä alumiiniromua, se voi olla helppo tapa ansaita rahaa sivuilla. Koulutusta, käynnistyskuluja tai erikoislaitteita ei tarvita. Voit aloittaa tänään ja ansaita rahaa nopeasti ja helposti. Jos keräät tarpeeksi tölkkejä tai pulloja, saatat pystyä tienaamaan jopa 100 dollaria viikossa.

Voitot ovat suuremmat, jos asut osavaltiossa, jossa on pullolasku, mutta voit silti ansaita rahaa kierrättämällä alumiinitölkkejä asuinpaikastasi riippumatta. Muista vain kiinnittää huomiota nykyiseen hintaan ja löytää hyvämaineinen paikka tehdä liiketoimintaa.

Sen lisäksi, että ansaitset ylimääräistä rahaa, autat myös ympäristöä auttamalla pitämään tölkit poissa kaatopaikalta.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka ansaita 100 dollaria nopeasti, kun tarvitset rahaa