Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

TP-Link Deco XE75 -arvostelu: Wi-Fi 6E:n demokratisointi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: TP-Link Deco XE75 -arvostelu: Wi-Fi 6E:n demokratisointi

TP-Link Deco XE75

MSRP 299,00 $

“TP-Link Deco XE75 tarjoaa poikkeuksellisen suorituskyvyn 60 %:lla kilpailijoiden kustannuksista.”

Plussat

  • Tukee nopeita Wi-Fi 6E -nopeuksia

  • Edulliseen hintaan

  • Vahva mesh-suorituskyky

  • Houkutteleva muotoilu

Haittoja

  • Ei multigigabit Ethernet-tukea

  • Ei niin muokattavissa ammattikäyttäjille

Usean viime vuoden ajan kodin Wi-Fi 6E oli päivitys, joka on varattu niille, joilla on syvät taskut. Alkuperäisten Wi-Fi 6E -verkkojärjestelmien hinta oli reilusti yli 1 000 dollaria, joten nämä reitittimet olivat suurelta osin keskimääräisen ihmisen ulottumattomissa. Nopeasti eteenpäin vuoteen 2022, ja alamme nähdä seismisen muutoksen, jonka pitäisi auttaa Wi-Fi 6E -verkkojärjestelmien ja kotireitittimien käyttöönotossa.

Esimerkiksi Eeron Pro 6E tarjoaa vankan suorituskyvyn huomattavalla alennuksella verrattuna tilan varhaisiin tulokkaisiin. Nyt TP-Link ravistelee Wi-Fi 6E -verkkomarkkinoita entistä edullisemmalla Deco XE75 mesh -verkolla.

Alkaen vain 299 dollarista kaksikomponenttisesta järjestelmästä, TP-Link Deco XE75 lupaa Wi-Fi 6E -nopeuksia ja suorituskykyä vain viidenneksellä Netgearin kolmikomponenttisen Orbi-järjestelmän hinnasta. Luultavasti tämä tekee Deco XE75:stä järkevämmän päivityksen niille, jotka haluavat Wi-Fi 6E:n rikkomatta pankkia. Ja suurimmaksi osaksi TP-Link tekee fantastista työtä tarjotakseen suoritustasoa, joka vastaa kilpailevia järjestelmiä, jotka maksavat viisi kertaa enemmän.

Design

Kuten useimmat nykyaikaiset verkkojärjestelmät, Deco XE75:ssä on yksinkertainen, moderni ja minimalistinen muotoilu, joka koostuu korkeasta ja hoikasta lieriömäisestä muodosta puhtaan mattavalkoisella viimeistelyllä, jota korostavat kiiltävät mustat reunat. Se on vaatimatonta ja huomaamatonta, kun Deco XE75 on hajallaan kotonasi, ja se on hyvä asia. Toisin kuin perinteiset reitittimet, jotka ovat tyypillisesti piilossa hyllyjen takana tai kaapeissa, mesh-verkot toimivat parhaiten, kun ne sijoitetaan suoraan näkyville, jotta signaali ei esty.

4,1 tuuman halkaisija ja 6,7 ​​tuumaa korkea XE75 on hieman kompaktimpi kuin 11,1 tuuman korkea Orbi RBKE963, mutta silti se vie enemmän tilaa kotona kuin pienikokoinen Amazon Eero Pro 6E, joka on vain kooltaan 2,1 tuumaa korkea ja siinä on hieman suurempi 5,3 tuuman neliöjälki.

Silti TP-Link ei poikennut paljon perinteisestä verkkosuunnittelustaan. Deco XE75:n yleinen estetiikka muistuttaa hyvin Deco S4:ää, joka tulee vanhemmalla Wi-Fi 5 -tekniikalla, ja se on hieman korkeampi kuin Deco X60 ja X55.

Korkeampaan korkeuteen mahtuu todennäköisesti kolmikaistainen AX5400-liitäntä, jonka mukana tulee uusi 6 GHz:n kaista, joka toimii erillisenä backhaulina suorituskyvyn parantamiseksi. TP-Link väittää, että yhteensä suunnittelu tukee jopa 200 laitetta jopa 5 400 Mbps:n nopeudella. 5,4 Gbps:n nopeudella Deco XE75 ei ole nopein ostettavissa oleva Wi-Fi 6E -modeemi – Orbi RBKE963 voi saavuttaa kaksinkertaisen nopeuden, mutta hintaan viisi kertaa suurempi kuin TP-Link-laite.

Selkeän muotoilun mukana tulee kiiltävä musta, pyöreä ritilän muotoinen levy päällä, joka muistuttaa vanhempia älykaiutinmalleja, sekä pystysuora asettelu, jossa on kolme Ethernet-porttia ja virtaliitin takana. Portit tarjoavat Gigabitin nopeudet langalliselle yhteydelle, mutta toisin kuin premium-luokan Wi-Fi 6E -reitittimissä, et saa useiden keikojen nopeuksia.

Ottaen huomioon, että monikeikkalaajakaistasuunnitelmat alkavat levitä Yhdysvalloissa, tämä näyttää suurelta puutteelta tulevaisuuden turvaamiseksi. Etuosan alaosaa koristaa yksi LED-valo, jota voidaan vaihtaa sovelluksen sisällä, jotta saat yhdellä silmäyksellä visuaalisen osoituksen verkkosi tilasta.

TP-Link mainostaa, että kaksikomponenttinen XE75-järjestelmä voi peittää jopa 5 500 neliöjalkaa koteja luotettavalla Wi-Fi-signaalilla.

Perustaa

Vaikka ne, jotka eivät ole koskaan aiemmin määrittäneet reititintä, arvostavat TP-Linkin sovelluspohjaista asennusprosessia, kokeneemmat verkkokokemuksen omaavat käyttäjät pitävät yksinkertaisuutta todennäköisesti hieman liian yksinkertaisena. Deco XE75:n asennusprosessin hoitaa täysin sovellus, joka opastaa modeemin ja solmujen yhdistämisessä ja milloin yhdistät sen, kuten sen modernit kotikäyttöiset aikalaiset. Se on idioottivarma, tehokas ja helppo, minkä pitäisi miellyttää useimpia käyttäjiä. Edistyneemmät verkkokäyttäjät haluavat todennäköisesti lisäasetuksia ja määrityksiä heidän käyttöönsä verkkoportaalin kautta.

Kun kytket Decon pistorasiaan, edessä oleva LED-valo palaa keltaisena. Valo vaihtaa väriä ja vilkkuu verkkosi tilan mukaan antaakseen sinulle visuaalisen ilmaisimen siitä, mitä tapahtuu, jos et halua tarkistaa sovellusta. Kun Deco on kytketty, haluat käynnistää sovelluksen ja aloittaa asennusprosessin valitsemalla Deco-mallin luettelosta. Tässä tapauksessa se on Deco XE75. TP-Link-sovellus, joka on ladattavissa ilmaiseksi iOS- ja Android-laitteille, opastaa sinua prosessin läpi.

Automaattinen reititys toimii TP-Linkin tekoälyohjatulla meshillä.

Sovelluksen kautta voit lisätä lisää satelliittisolmuja kattavuuden parantamiseksi. Sinun pitäisi myös pystyä sekoittamaan ja sovittamaan solmuja TP-Linkin Deco-kokoelmasta. Teoriassa niin kauan kuin sinulla on toinen kahdesta Deco XE75 -yksiköstä kytkettynä modeemiin ja toimii reitittimenä, sinulla voi olla Wi-Fi 6E -pääverkko, jota voidaan täydentää Wi-Fi 6E:llä, Wi-Fi 6:lla, tai jopa Wi-Fi 5 -solmua kotisi eri alueilla. Kun liikut kotona, järjestelmän tulee automaattisesti reitittää yhteytesi lähimpään solmuun tai siihen, jolla on voimakkain signaali.

Tämä automaattinen reititys saa virtansa TP-Linkin tekoälyohjatusta meshistä. Se on pohjimmiltaan markkinointikielenkäyttöä säteen ohjaukselle, ja koko asiaa ohjaa tekoäly laitteen sisäänrakennetun 1,7 GHz:n neliytimisen prosessorin kautta.

Voit nimetä verkkosi sovelluksessa, vaihtaa verkon salasanan ja määrittää vierasverkon, jos sinulla on vierailijoita, joille et halua jakaa pääverkkosi salasanaa.

Esitys

XE75:n suorituskyky vaihtelee kotisi koosta, pohjaratkaisusta ja tilan rakentamisessa käytetyistä materiaaleista riippuen. Muista, että Wi-Fi-verkon suorituskyky heikkenee, kun se kulkee paksujen materiaalien, kuten raskaiden seinien, metallivahvisteisten ovien ja jopa huonekalujen, kuten paksujen kirjahyllyjen, läpi.

Testasin Deco XE75:tä jaetun tason kahden makuuhuoneen rivitalossa, joka on kooltaan 1300 neliöjalkaa. Vaikka yhden pakkauksen kokoonpano olisi riittänyt pienikokoiseen kokoonpanooni, käytin molempia yksiköitä kahden pakkauksen tarkistusnäytteessä, joka lähetettiin testaamaan suorituskykyä. Pääyksikkö yhdistettiin reitittimeen, joka sijoitettiin talon etuosan rivitalon ensimmäisen kerroksen olohuoneeseen, kun taas toinen yksikkö sijoitettiin kodin takaosan yläkerran makuuhuoneeseen. Kotini laajakaistaliittymä on 600 Mbps, ja saan noin 620 Mbps, kun yhdistän langattomasti suoraan modeemiin viiden metrin etäisyydeltä.

Kun liitin yhden Deco XE75 -reitittimen verkkooni, sain noin 600 Mbps olohuoneesta Wi-Fi 6E -yhteensopivalla Samsung Galaxy S22 Ultra -älypuhelimellani.

Jos voit elää TP-Linkin yksinkertaistetun sovelluksen kanssa, Deco XE75 tarjoaa lähes identtisen suorituskyvyn kilpailijoilleen.

Kun yhdistettiin olohuoneen reitittimeen kodin kauimmaisessa päässä yläkerran makuuhuoneesta, nopeudet putosivat 30 Mbps 70 Mbps:iin ja olivat keskimäärin noin 555 Mbps. Kun solmu lisättiin yläkerran makuuhuoneeseen, nopeudeni hyppäsivät 570 Mbps – 580 Mbps:iin.

Jos pystyt elämään TP-Linkin yksinkertaistetun sovelluksen kanssa, Deco XE75 tarjoaa lähes identtisen suorituskyvyn noin 60 %:lla kilpailevan Eero Pro 6E:n vastaavan kaksikomponenttisen kokoonpanon hinnasta. Tämä tekee Deco XE75:stä voittajan varsinkin pienessä budjetissa. Joitakin eroja on kuitenkin, joten jos olet nirso ja vähemmän hintaherkkä, tärkeät ominaisuudet voivat vaikuttaa päätökseesi.

Suorituskyky sekä 5 GHz:n että 6 GHz:n taajuudella oli huomattavan vahva kaikkialla kotonani erilaisissa testeissä, ja laitteeni hyötyivät XE75:n nopeasta suorituskyvystä. Decon kanssa TP-Link tarjoaa joustavuutta 6 GHz:n kaistan käyttöön. 2,4 GHz:n ja 5 GHz:n taajuuksien lisäksi 6 GHz:n kaistaa voidaan käyttää myös laiteyhteyksiin tai erillisenä backhaulina. Puuttuva on kuitenkin kyky asettaa kanavasi, mikä rajoittaa reitittimestä saatavaa räätälöintiä.

Vaikka nopeudet olivat säännöllisesti suuria koko suhteellisen pienessä asuintilassani, Deco XE75:llä oli vaikeuksia muutamilla alueilla. Ensin havaitsin signaalin voimakkuuden hieman heikoksi kulkiessani metallivahvisteisten ovien läpi. Jos sinulla on esimerkiksi älykäs ovikellokamera, joka on asennettu ulkopuolelle, saatat haluta investoida ylimääräiseen solmuun, joka on sijoitettu oven välittömään läheisyyteen, tai harkita reitittimen siirtämistä oven lähelle signaalin tunkeutumisen helpottamiseksi. Testissäni, kun ovi oli kiinni, älykkään ovikelloni videosyöte saattoi joskus katketa ​​tai pätkiä. Kun ovi avattiin, videon syöttö oli tasaista.

Vastaavasti signaali kärsi myös siitä, että pääreititin meni liitetyn autotallin läpi. Minulla on älykäs kamera asennettuna autotallin oven ulkopuolelle, ja sen kameran on myös vaikea saada yhteyttä. Solmun siirtäminen autotallin sisäpuolelle auttoi merkittävästi signaaliongelmia. Nämä kokemukset eivät olleet ainutlaatuisia Deco XE75:lle, koska liitännät ja signaalin tunkeutuminen olivat vaikeuksia muissa reitittimissä ja verkkojärjestelmissä, joita olen kokeillut aiemmin. Huomasin kuitenkin, että Wi-Fi 6:n tai uudemman tuotteen kohdalla Deco XE75 kamppaili hieman enemmän kuin luokkansa kilpailijat. Kokemuksesi vaihtelee kotisi ulkoasun, rakenteen ja reitittimien ja solmujen sijainnin mukaan.

Meidän kantamme

Wi-Fi 6E on suurelta osin hinnoiteltu keskimääräisen kotitalouden ulottumattomiin, ja siinä on suhteellisen vähän huomionarvoisia etuja verrattuna Wi-Fi 6:een, mutta TP-Link yrittää urheasti kirjoittaakseen tämän kertomuksen uudelleen. Deco XE75 on kykenevä Wi-Fi 6E -verkkojärjestelmä, joka täyttää lupauksensa helppokäyttöisyydestä ja on silti markkinoiden edullisin vaihtoehto tällä hetkellä.

Onko vaihtoehtoja?

Kilpailijoilta löytyy runsaasti Wi-Fi 6- ja Wi-Fi 6E -reitittimiä ja mesh-verkkoja, mutta ne kaikki maksavat huomattavasti enemmän kuin TP-Linkin Deco XE75. Vaikka Deco XE75 ei ehkä ole nopein reititin tai järeimmillä ominaisuuksilla varustettu reititin, se alittaa kaikki haastajat kustannuksiltaan, ja tämä on valtava voitto kuluttajille, jotka haluavat päivittää ikääntyviä Wi-Fi 5 -järjestelmiä uusimpaan Wi-Fi 6E -standardiin. .

Vaikka laitteen suorituskyky jää jäljelle markkinoiden johtavasta Orbi RBKE963:sta – vahvasta Wi-Fi 6E mesh -verkosta, joka maksaa 1 500 dollaria – Deco XE75 on vain viidennes tämän kilpailijan kustannuksista. Deco XE75 jakaa myös samanlaisen kolmikaistajärjestelmän kuin 1 000 dollarin Linksys Atlas Max 6E, mutta sen hinta on 700 dollaria vähemmän. Lähin kilpailija Deco XE75:lle suorituskyvyltään ja hinnaltaan olisi Eero Pro 6E, jonka hinta on 200 dollaria.

Kauanko se tulee kestämään?

Investoinnin uusimpaan Wi-Fi 6E:hen pitäisi kestää vuosia. Useimmat ihmiset eivät päivitä reitittimiä läheskään yhtä usein kuin älypuhelimiaan, tablettejaan tai jopa kannettavia tietokoneita, joten uusi reititin tai mesh-verkko voi kestää vähintään 5–10 vuotta, jos saat säännöllisesti tietoturvakorjauksia ja ohjelmistopäivityksiä. . Vaikka keskusteluja käydään usein Wi-Fi 7:n saapumisesta markkinoille jo ensi vuonna, useimmat kotikäyttäjät eivät pysty hyödyntämään kaikkia tämän seuraavan sukupolven langattoman teknologian ominaisuuksia. Wi-Fi 7 lupaa tarjota kolme kertaa nopeamman nopeuden kuin Wi-Fi 6E, mutta todellisuudessa kotisi laajakaistaliittymä rajoittaa sekä Wi-Fi 6E:tä että 7:ää.

Pitäisikö sinun ostaa se?

Kyllä, jokaisen, jolla on Wi-Fi 5 (tai vanhempi) reititin, tulisi ehdottomasti harkita Deco XE75:tä sen suorituskyvyn ja kilpailukykyisen hinnan vuoksi. TP-Link teki kiitettävän työn demokratisoidakseen Wi-Fi 6E -tekniikan edut.

🔥 Empfohlen:  Guesty For Hosts -arvostelu: plussat, miinukset ja vaihtoehdot