Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Tuotelanseerauksen markkinointi: strategia, suunnittele ja toteuta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tuotelanseerauksen markkinointi: strategia, suunnittele ja toteuta

Uuden tuotteen lanseerauksen onnistuminen ei ole helppoa. Kaiken tutkimukseen, kehitykseen, testaukseen ja valmistukseen liittyvän työn myötä on ymmärrettävää, miksi markkinointia pidetään usein viimeisenä.

Mutta riippumatta siitä, kuinka innovatiivinen tuotteesi on, jos sinulla ei ole vankkaa verkkomarkkinointistrategiaa, myyntisi todennäköisesti kärsii.

Hyvä uutinen on, että tämä on täysin vältettävissä! Tässä on 23 asiaa, joita voit tehdä parantaaksesi tuotelanseerauksen markkinointistrategiaasi.

23 vinkkiä onnistuneen tuotelanseerauksen varmistamiseksi

1. Tutki kilpailuasi.

Kilpailijoitasi analysoimalla voit tarkastella tuotettasi kuluttajan näkökulmasta. Mitä muita tuotteita he voisivat ostaa vaihtoehdoksi sinun tuotteillesi?

Tee luettelo kaikista yrityksistä, jotka myyvät vertailukelpoisia tuotteita, ja analysoi niiden markkinointimateriaalit. Selaamalla heidän mainoksiaan voit selvittää, mikä tekee tuotteesta erottuvan. Kuinka olet parempi kuin kilpailijasi? Millä alueilla he menestyvät sinua paremmin? Näin lähin kilpailijasi voidaan muuttaa tehokkaimmaksi voimavaraksi.

2. Kohdista ihanteelliset asiakkaat.

Onnistunut tuotelanseeraus riippuu oikeista ihmisistä: kohdemarkkinoistasi. Ketkä ovat mahdollisuutesi? Kokoa tiimisi ja tutki. Ihmiset, jotka tällä hetkellä käyttävät samanlaisia ​​tuotteita, voivat olla kiinnostuneita tarjoamastasi, joten muista korostaa ainutlaatuisia etujasi kilpailijoihin verrattuna. Rakenna arvolupauksesi näiden tietojen perusteella (lisätietoja alla!).

3. Tee selväksi arvolupauksesi.

Arvoehdotus selittää mahdollisille asiakkaille, miksi heidän pitäisi ostaa sinulta, ei kilpailijoiltasi. Tässä selität, miksi tuotteesi sopii parhaiten potentiaalisten asiakkaiden erityistarpeisiin.

Miten palvelusi erottuvat kilpailijoista?

Älä lankea arvolupauksesi ansaan muotisanoilla ja käsittämättömillä kielenkäytöllä. Harkitse Uberin: . Tämä kopio välittää Uberin palvelun vaivattomuuden ja korostaa, miten sovellus eroaa perinteisestä taksista. Keskity siihen, mikä erottaa sinut muista ja miksi tämä ero palvelee parhaiten kohdeyleisöäsi.

4. Määrittele markkinointistrategiasi.

Markkinointistrategiaa määriteltäessä on tärkeää mennä myynti- ja markkinointikanavien valintaa pidemmälle.

Ole mahdollisimman tarkka ja mobiilimarkkinointi on tukesi. Hubspot raportoi, että vuoden 2021 lopussa mobiililaitteet tuottivat 54,4 % maailmanlaajuisesta verkkosivustojen liikenteestä. Joten se on hyvin selvää: jos markkinointisi ei ole mobiiliystävällistä, menetät paljon potentiaalisia asiakkaita.

Sen lisäksi, että optimoit verkkosivustosi mobiilikävijöille, voit luoda mobiilimaksettuja mainoksia. Voit myös harkita tuotekohtaisen sovelluksen kehittämistä, jota kuluttajat voivat käyttää puhelimissaan. Kuten aina, pyri luomaan saumaton, monikanavainen asiakaskokemus – toisin sanoen asiakas, joka aloittaa ostoprosessin puhelimellaan, voi siirtyä työpöydälle ja suorittaa sen ilman keskeytyksiä tai vaiheita uudelleen.

5. Testaa markkinointistrategiaasi.

Saatat olla perehtynyt tuotetestaukseen, mutta entä markkinointitestaus? Testidigitaalinen markkinointi ei ainoastaan ​​tarjoa arvokasta tietoa mainontamenetelmistäsi, vaan myös asiakkaidesi kokemuksista. Järjestä fokusryhmiä tai epävirallisia pyöreän pöydän keskusteluja, joissa potentiaalisilla asiakkailla on mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa markkinointimateriaalisi kanssa. Kokeile sosiaalisten mainosten ja sähköpostien A/B-testausta.

🔥 Empfohlen:  Tencent – ​​kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Testauksen jälkeen voit tarkentaa markkinointiasi ja jatkaa lanseerausta. Tämä on loistava tapa eliminoida se, mikä ei toimi, ja keskittyä siihen, mikä resonoi ryhmäsi kanssa.

6. Ole luova lähtölaskennassa.

Kun lähestyt julkaisupäivääsi, julkaise sisältöä, joka on yhtä lailla informatiivinen ja kiehtova. Esimerkiksi kun Chobani oli kahden päivän päässä kahden uuden maun julkaisusta, he julkaisivat seuraavan kuvan Instagramiinsa:

Huomaa, kuinka Chobani lisäsi sitoutumista esittämällä kysymyksen suoraan faneilleen.

7. Ota yhteyttä alasi parhaisiin julkaisuihin.

Digitaalisella PR:llä on merkittävä rooli uusien tuotteiden lanseerauksessa. Artikkelit, haastattelut ja kattavuus oikeista lähteistä ovat korvaamaton altistuminen. Ala tavoittaa alasi johtavia julkaisuja. PR on edelleen yksi parhaista tavoista herättää vilinää kaikenkokoisille yrityksille.

8. Järjestä julkaisua edeltävät lahjat

Julkaisua edeltävä arvonta on loistava tapa herättää jännitystä uudesta tuotteestasi. Lahjoitukset kannustavat myös voittajia mainostamaan brändiäsi ja levittämään sanaa. Tämän päivän kuluttaja odottaa markkinoilta enemmän kuin yksisuuntaista viestintää. He haluavat vuoropuhelua ja haluavat osallistua. Pyri luomaan näitä kokemuksia milloin ja missä voit.

9. Harkitse ennakkotilausten tarjoamista.

Se, että uskolliset asiakkaat voivat tehdä ennakkotilauksia, vaikuttaa välittömästi myyntiin. Lisäksi on tärkeää pohtia, kuinka monta vaihtoehtoa kuluttajille tarjotaan päivittäin. Kun tuotteesi julkaistaan ​​virallisesti, mahdolliset asiakkaat eivät ehkä enää ole kiinnostuneita. Lisäksi kun potentiaaliset asiakkaat näkevät suuren määrän ennakkotilauksia, he tuntevat olevansa pakotettuja tarkistamaan, mitä tarjoat.

10. Lisää orgaanista näkyvyyttäsi.

Ennen kuin julkaiset uuden tuotteesi, varmista, että B2B SEO-strategiasi on vakaa ja ajan tasalla. Varmista, että annat käyttäjille tietoja, jotka ovat heille todella hyödyllisiä.

11. Tee joitakin verkkosivuilla taloudenpito.

Varmista yllä olevan kohdan mukaisesti, että verkkosivustosi on mahdollisimman optimoitu. Tämä tarkoittaa sivustosi latausaikojen tarkistamista. Hitaasti latautuva verkkosivusto ärsyttää varmasti asiakkaitasi. On välttämätöntä tavoittaa potentiaalinen asiakaskuntasi nykypäivän kiinteän kulttuurin vaatimusten nopeudella ja välittömyydellä.

12. Tee rohkeita valintoja sosiaalisessa mediassa.

Valmistautuminen tuotteen lanseeraukseen on täydellinen aika edetä B2B-sosiaalisen median markkinointistrategiassasi. Lähtölaskeilla pelaamisen lisäksi voit vaihtaa brändisi profiilikuvaa ja kansikuvaa herättääksesi entistä enemmän uteliaisuutta. Lihavoitu visuaalinen sisältö voi herättää enemmän kiinnostusta. Pidä seuraajasi istuimiensa reunalla tai, mikä on osuvampaa, näyttöjen reunalla.

🔥 Empfohlen:  Shopify-sovellukset: 7 Shopify-sovellusta, joita voit käyttää

13. Kohdista fanit ja asiakkaat uudelleen.

Brändisi jo tutut ja verkkosivustollasi vierailleet ovat erinomainen ryhmä kohdistaa uudelleen ennen uuden tuotteesi lanseerausta.

Käytä luovia ja huomiota herättäviä mainoksia, jotka johtavat takaisin sivustollesi. Haluat ohjata käyttäjiä hukutamatta heitä tiedolla.

14. Käytä sähköpostimarkkinointia.

On väärinkäsitys, että sähköpostimarkkinointi on vanhentunutta. Totuus on, että se on edelleen yksi tehokkaimmista työkaluista. Tärkeintä on maadoittaa B2B-sähköpostimarkkinointistrategiasi dataan. Käytä kuluttajia ja tulevaisuudennäkymiä koskevia tietoja luodaksesi henkilökohtaisia ​​tuotejulkaisusähköpostiviestejä.

15. Yhteistyö vaikuttajien tai mikrovaikuttajien kanssa.

Sekä vaikuttajat että mikrovaikuttajat voivat saavuttaa massiivisia tuloksia tuotelanseerauksessasi.

Vaikka vaikuttajilla on paljon seuraajia, mikrovaikuttajilla on pieni mutta uskollinen fanikunta. Tässä tarvitaan tutkimusta: minkä tyyppiset B2B-vaikuttajat toimivat sinulle parhaiten? Ajattele ääniä, jotka jakavat brändisi arvot, ja puhuvat omaa markkinarakoasi.

16. Paranna asiakastukeasi.

Olemme kaikki tottuneet yhä enemmän ympärivuorokautiseen asiakastukeen. Nopea ja luotettava asiakaspalvelu ei ole enää vapaaehtoista, etenkään uutta tuotetta lanseerattaessa. Varmista, että kaikki asiakastukitiimisi jäsenet ovat samalla sivulla ja valmiita vastaamaan kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin.

17. Pidä FAQ-lomake valmiina

Toinen tapa tehostaa asiakastukipalveluasi on saada verkkosivustollasi helposti saatavilla oleva UKK-lehti. Usein kysytyt kysymykset sopivat myös mahtavaan sosiaaliseen ja blogisisältöön. On jopa mahdollista pitää hauskaa luovalla, omituisella kosketuksella UKK-sivullesi. Tee siitä helposti lähestyttävä, informatiivinen ja mukaansatempaava.

18. Jatka markkinointisi päivittämistä ja hiomista.

Lanseerauksen alussa käyttämäsi markkinoinnin tulee kehittyä tuotteesi elinkaaren rinnalla. Seuraa markkinointituloksiasi tarkasti määrittääksesi, milloin on aika tehdä luovia muutoksia. Varmista, että B2B-sisältösi vastaa nykyaikaa.

19. Sisällytä suoratoisto julkaisuusi.

Suoratoiston suosio on kasvanut viime vuosina meneillään olevan COVID-pandemian vuoksi. Vaikka henkilökohtaiset tapahtumat ovat vihdoin palanneet, voit laajentaa tuotelanseeraustasi laajemmalle yleisölle järjestämällä suoratoistotapahtuman. Julkaisusi suora striimaus antaa potentiaalisille ja uskollisille brändisi asiakkaille, jotka eivät voi osallistua tosielämän tapahtumaasi, mahdollisuuden osallistua. Itse asiassa GoGloben mukaan 79 % livestreamin katsojista sanoo, että live-video tarjoaa autenttisemman vuorovaikutuksen brändien ja heidän seuraajiensa välillä.

20. Tutustu sosiaaliseen äänen vallankumoukseen.

Markkinoijien vuonna 2022 tulisi kokeilla sosiaalisen äänen sisällyttämistä tuotelanseerauksiinsa. Yksinkertaisesti sanottuna sosiaalinen ääni sisältää alustoja ja työkaluja, kuten Clubhouse, Twitter Spaces ja Discord, joissa käyttäjät voivat tallentaa ja jakaa puhuttuja viestejä reaaliajassa. Ajattele näitä kanavia digitaalisina ajanviettopaikkoina, joissa ihmiset, joilla on yhteisiä kiinnostuksen kohteita, voivat keskustella ja jakaa ideoitaan.

🔥 Empfohlen:  Ystävänpäivän parhaat pelit

Käytä sosiaalista ääntä eduksesi liittymällä tai isännöimällä omaa sosiaalista äänihuonettasi. Valitse alusta, jaa se seuraajiesi kanssa ja rakenna yhteisöäsi. Voit jopa järjestää Q&A-istuntoja ja konferensseja uudesta tuotteestasi herättääksesi kiinnostusta ja kasvattaaksesi myyntiä.

21. Ole luova kelojen ja TikTok-sisällön avulla

Sisältömarkkinointi vuonna 2022 on muuttunut paljon. Pidempien videoiden ja mainosten julkaisemisen sijaan yritykset omaksuvat lyhyen sisällön lähestymistavan. Joten anna käyttäjille kurkistus uudesta tuotteestasi luomalla Instagram-keloja ja TikTokeja. Tämä lisää brändisi näkyvyyttä ja monipuolistaa sisältöäsi – sekä ennen että sen jälkeen, kun uusi tuotteesi tulee markkinoille.

22. Päivitä hashtag-strategiasi

Oikein käytettynä hashtagit kasvattavat brändisi kattavuutta tehokkaasti. Kokeile markkinointikampanjasi suunnitteluprosessissa tutkia hashtageja, jotka liittyvät yritykseesi, tuotteisiisi ja kohdeyleisösi kiinnostuksiin. Haluat valita yhdistelmän yleisempiä hashtageja ja niche-hashtageja, jotka kattavat kaikki perustasi. Tarkennat hashtag-strategiaasi koko digitaalisen kampanjasi ajan, mikä auttaa yhdistämään sosiaalisen median viestisi etsimiisi ostajapersooniin.

23. Kokeile sosiaalisen median trendejä

Oletko kuullut uudesta TikTok-tanssista, jota kaikki kokeilevat? Vai oletko nähnyt sen “Little Miss” -meemin, jota joukko brändejä jakaa? Sosiaalisen median trendi leviää aina kulovalkean tavoin ja osallistuminen on hyvä idea! Ole luova ja mieti, kuinka tietyt trendit voivat liittyä tuotteeseesi. Varmista vain, että pysyt aitoina yrityksesi arvoille ja äänelle.

Tuotteen lanseeraus on iso yritys, mutta seuraa näitä vinkkejä, niin löydät varmasti menestystä. Haluatko apua parhaiden markkinointi- ja PR-strategioiden kehittämiseen lanseeraustasi varten? Ojenna kätesi. Haluaisimme kuulla sinusta.