Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Turhamaisuusmittarit: mitä ne ovat ja miten niihin puututaan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Turhamaisuusmittarit: mitä ne ovat ja miten niihin puututaan

On sanomattakin selvää: digitaalisessa markkinoinnissa mittareilla on väliä. Niiden avulla voit seurata, mitata ja arvioida markkinointistrategiojesi menestystä. Ne ovat myös se, mitä tarkoitat tulevien kampanjoiden aivoriihissä.

Mutta jotkut mittarit vain saavat sinut pitämään voitosta markkinoinnin näkökulmasta ilman, että niillä on käytännössä paljon merkitystä. Niitä kutsutaan turhamaisuusmittariksi, ja niiden erottaminen todellisista KPI-mittareista on ratkaisevan tärkeää.

Mitä ovat turhamaisuusmittarit?

Turhamaisuusmittarit ovat mittareita, jotka näyttävät osoittavan suorituskykyä, mutta eivät varsinaisesti korreloi brändin todellisen toiminnan kanssa. Erityisesti sosiaalinen media on liitetty moniin keskeisiin esimerkkeihin, mukaan lukien tykkäykset, kommentit ja seuraajamäärä.

Useimmat yritykset ovat ainakin jossain määrin alttiita turhamaisuusmittareiden ylipriorisointi. Niitä on helppo saada ja ne kasvavat nopeasti. Ja ne luonnollisesti lisäävät luottamustasi brändisi kehityskulkuun. On kuitenkin tärkeää muistaa, että ne eivät todellakaan heijasta työsi laatua.

Esimerkkejä turhamaisuusmittareista

Etkö ole varma, mitkä tiedot lasketaan turhamaisuusmittareille tai miksi? Ja mikä KPI on todennäköisimmin turhamaisuusmittari? Tässä on joitain yleisiä esimerkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä.

 1. Ainutlaatuiset vierailijat: Vaikka se saattaa tuntua ratkaisevan tärkeältä, koska se edustaa sivustollasi vierailevien ihmisten määrää, se voi olla harhaanjohtavaa. Yksilölliset vierailijat eivät paljasta paljoa sitoutumisensa laadusta tai siitä, ovatko he aidosti kiinnostuneita tuotteistasi tai palveluistasi. Kyse on enemmän määrästä kuin laadusta.
 2. Sosiaalisen median seuraajat: Kasvava seuraajamäärä voi saada sinut tuntemaan, että brändisi on saamassa suosiota. Monet näistä seuraajista voivat kuitenkin olla passiivisia tai sitoutumattomia, eikä heidän läsnäolonsa takaa tuloksia tai myyntiä. Kyse on pikemminkin vaikutuksen ulkonäöstä kuin todellisesta vaikutuksesta.
 3. Sosiaalisen median osuudet: Oletus, että laajalti jaettu sisältö on luonnostaan ​​hyvää, voi olla harhaanjohtava. Jakaminen saattaa viitata siihen, että ihmiset pitivät sisältöä kiinnostavana, mutta ne eivät välttämättä johda konkreettisiin tuloksiin, kuten myynnin kasvuun tai tuotekuvan paranemiseen. Kyse on usein viraalisuudesta ilman merkittävää arvoa.
 4. Sähköpostin/uutiskirjeen tilaajat: Laajan tilaajaluettelon rakentaminen on välttämätöntä, mutta todellinen arvo on näiden tilaajien sitoutuneisuus ja muuntoprosentit. Pelkät luvut eivät kerro, muuttavatko sähköpostikampanjasi tilaajat tehokkaasti maksaviksi asiakkaiksi. Turhamaisuusmittarit keskittyvät tässä määrään liidien ja tulosten laadun sijaan.
🔥 Empfohlen:  6 parasta kuvan taustan poistotyökalua | Bg Remover

Kuinka tunnistaa turhamaisuusmittareita ja välttää niitä

Turhamaisuusmittareiden KPI:illä on käyttöä digitaalisessa markkinoinnissa. Mutta yksinään heiltä puuttuu ratkaiseva konteksti. On kuitenkin tärkeää pystyä tunnistamaan ne ja välttämään liiallisen merkityksen antamista omallesi. Tässä on joitain käytännön vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä.

Määrittele keskeiset tavoitteet

Jokaisen uuden markkinointikampanjan tai strategian tulisi alkaa selkeästi tunnistamalla, mitä haluat saavuttaa. Haluatko kasvattaa myyntiä, parantaa liidien laatua, lisätä brändin tunnettuutta tai jotain muuta? Valitse mittareita, jotka kertovat suoraan tavoitteestasi.

Erota toiminnalliset mittarit turhamaisuusmittareista

Kun määrität, onko tietty mittari turhamaisuusmittari, kysy itseltäsi kysymys. Osoittaako se suoraan, kuinka markkinointistrategiasi vaikuttaa tulokseen?

Oletetaan esimerkiksi, että tavoitteesi on kasvattaa myyntilukuja. Hankintakustannusten kaltainen mittari olisi toimintakelpoinen ja siihen suoraan liittyvä, kun taas vaihtoehto, kuten sosiaalisen median osuudet, ei.

Pidä kirjaa kilpailijoistasi

Yksi erittäin tehokas tapa varmistaa, että katsot oikeita markkinointimittareita, on pitää silmällä alan tunnustettuja vertailuarvoja ja kilpailijasi toimintaa.

Mitä muut menestyvät alan brändit tekevät seuratakseen edistystä ja mitatakseen tuloksia? Miten sinun numerosi kohtaavat heidän? Käytä tällaisia ​​vertailuja asettaaksesi realistisia tavoitteita ja tunnistaaksesi uusia ja nousevia markkinointimahdollisuuksia.

Jatka kokeilua

Oikean mittausjoukon valitseminen seurattavaksi ei ole asia, jota teet vain kerran. Seuraa tuloksiasi ja jatka sen tekemistä, mikä toimii varmasti, mutta älä myöskään pelkää kokeilla.

Ja tiedä, milloin sosiaalisen median mittarit, jotka on yleisesti luokiteltu turhamaisuusmittareihin – kuten seuraajien määrä tai osuudet – voivat olla merkityksellisiä tietyssä kontekstissa, kuten vaikuttajamarkkinointi- tai brändintunnistuskampanjassa.

True Key Performance Indicators (KPI:t) tunnistaminen

Joten mitä eroa on metriikassa ja KPI:ssä?

Pohjimmiltaan metriikka on erilaisten liiketoimintaprosessien ja bränditoimintojen määrällinen mitta. Toisaalta Key Performance Indicator (KPI) on erityinen mittari, joka arvioi suorituksen suoraan suhteessa yrityksen yleisiin tavoitteisiin.

🔥 Empfohlen:  Mitä on henkilökohtainen markkinointi ja miten se tehdään oikein?

Niin, vaikka kaikki KPI:t ovat mittareita, kaikki mittarit eivät välttämättä ole KPI:itä. KPI:t ovat osajoukko mittareita, jotka on valittu niiden merkityksen perusteella arvioitaessa ja ohjattaessa laajempien liiketoimintatavoitteiden saavuttamista. Erona on KPI:iden strateginen merkitys organisaation menestyksen edistämisessä.

Voit kohdistaa KPI:t paremmin käynnissä oleviin tavoitteisiisi seuraavasti:

 • Valitse KPI:t, jotka vastaavat laajempaa strategiaasi
 • Varmista, että jatkuvat markkinointitoimenpiteesi ovat seurattavia ja mitattavissa
 • Määritä KPI:t oikein ja varmista, että ne ovat täysin kvantifioitavissa
 • KPI:iden liittäminen selkeisiin strategiatavoitteisiin
 • Asetus SMART-tavoitteet jotta turhamaisuusmittareiden välttäminen olisi helpompaa

Kun opit tunnistamaan ja hyödyntämään todellisia KPI-mittareita, liityt joidenkin nykypäivän tärkeimpien globaalien brändien joukkoon. Esimerkkejä ovat (mutta niihin rajoittumatta) Apple, HubSpot, Adobe ja Amazon.

Sisältölähtöisiä strategioita turhamaisuuden mittareiden välttämiseksi

Sisältö on enemmän kuin vain tärkeä osa kattavaa digitaalisen markkinoinnin strategiaa. Sillä on arvokas rooli aloitussivun mittareiden, brändiuskollisuuden ja monen muun ohjaamisessa ja arvioinnissa.

Laadukas, osuva sisältö auttaa edistämään aitoa markkinointia luomalla aitoja, kestäviä yhteyksiä kuluttajiin. Se inspiroi brändiuskollisuutta ja toistuvaa liiketoimintaa rakentamalla luottamusta, puuttumalla riittävästi kipukohtiin ja auttamalla ihmisiä ratkaisemaan todellisia ongelmia – valintoja, jotka innostavat asiakkaitasi seuraamaan sinua kaikkialla.

Hyödynnä sisältöstrategiaasi luodaksesi mielekästä sitoutumista asiakkaiden kanssa:

 • Sisällönluontiaikataulun asettaminen ja siitä pitäminen
 • Tarjoaa erilaisia ​​sisältötyyppejä, kuten videoita, kuvia ja infografiikkaa
 • Kokeneiden kirjoittajien tiimin kokoaminen WriterAccessin kaltaisen luotettavan alustan avulla, jotta voit skaalata sisällöntuotantoa tehokkaasti
 • Sisällön luominen kuluttajille henkilökohtaisen ostajan matkan jokaisessa vaiheessa

Johtopäätös

Loistavan markkinointistrategian luominen on vain osittain loistavia ideoita ja innovaatioita. Sinun on mitattava tarkasti edistymistä, ja siinä on kyse todellisista KPI-mittareista turhamaisuusmittareiden sijaan.

Aloita dynaamisen, unohtumattoman sisällön luominen, joka ohjaa valitsemiasi KPI-arvoja, kun rekisteröidyt käyttäjäksi ilmainen 14 päivän WriterAccess-kokeilu tänään! Tulossi osoittaa arvostuksensa.