Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Tutkijat jakavat suunnitelman “Organoid Intelligence” ja “Biocomputer”

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tutkijat jakavat suunnitelman “Organoid Intelligence” ja “Biocomputer”

Johns Hopkinsin yliopiston tutkijat ovat jakaneet suunnitelmansa “organoidiälystä”. Ryhmä pyrkii luomaan ihmisen aivosoluilla toimivan “biotietokoneen”, jonka he uskovat laajentavan eksponentiaalisesti nykyaikaisen tietojenkäsittelyn mahdollisuuksia ja luovan uusia tutkimusaloja.

Tutkimus julkaistiin lehdessä

Biotietokoneen nousu

Thomas Hartung on ympäristöterveystieteiden professori Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health and Whiting School of Engineeringissä. Hän johtaa projektia.

“Tietokone ja tekoäly ovat johtaneet teknologian vallankumousta, mutta ne ovat saavuttamassa kattoa”, Hartung sanoi. “Biolaskenta on valtava ponnistus laskentatehon tiivistämiseksi ja sen tehokkuuden lisäämiseksi nykyisten teknisten rajojemme ylittämiseksi.”

Lähes kahden vuosikymmenen ajan tutkijat ovat käyttäneet pieniä organoideja, laboratoriossa kasvatettuja kudoksia, jotka muistuttavat täysikasvuisia elimiä, kokeillakseen munuaisia, keuhkoja ja muita elimiä ilman ihmis- tai eläinkokeita. Hartung ja kollegat Johns Hopkinsista ovat työskennelleet viime aikoina aivojen organoideilla, kynäpisteen kokoisilla palloilla, joissa on neuroneja ja muita ominaisuuksia, jotka lupaavat ylläpitää perustoimintoja, kuten oppimista ja muistamista.

“Tämä avaa tutkimusta siitä, miten ihmisen aivot toimivat”, Hartung sanoi. “Koska voit alkaa manipuloida järjestelmää ja tehdä asioita, joita et voi eettisesti tehdä ihmisaivoilla.”

Hartung alkoi kasvattaa ja koota aivosoluja toiminnallisiksi organoideiksi vuonna 2012 käyttämällä ihmisen ihonäytteistä otettuja soluja, jotka oli ohjelmoitu uudelleen alkion kantasolumaiseen tilaan. Jokainen organoidi sisältää noin 50 000 solua, jotka ovat noin hedelmäkärpäsen hermoston kokoisia. Hän suunnittelee nyt futuristisen tietokoneen rakentamista tällaisilla aivoorganoideilla.

Suurennettu kuva Thomas Hartungin laboratoriossa tuotetusta aivojen organoidista, joka on värjätty näyttämään hermosolut magentanvärisenä, soluytimet sinisenä ja muut tukisolut punaisina ja vihreinä. Kuva: Jesse Plotkin/Johns Hopkins University

Futuristisen tietokoneen rakentaminen aivoorganoideilla

Hartungin mukaan tällä “biologisella laitteistolla” toimivat tietokoneet voisivat alkaa lieventää supertietokoneiden energiankulutusvaatimuksia, jotka ovat yhä kestämättömämmät. Vaikka tietokoneet käsittelevät numeroita ja tietoja sisältäviä laskelmia nopeammin kuin ihmiset, aivot ovat paljon älykkäämpiä tekemään monimutkaisia ​​loogisia päätöksiä, kuten erottamaan koiran kissasta.

🔥 Empfohlen:  Tutkijat kehittävät ihmisen puheentunnistusmallia syvien hermoverkkojen avulla

“Voi kestää vuosikymmeniä, ennen kuin saavutamme tavoitteen, joka on verrattavissa mihin tahansa tietokoneeseen”, Hartung sanoi. “Mutta jos emme ala luomaan rahoitusohjelmia tähän, se on paljon vaikeampaa.”

Organoidiäly voisi myös mullistaa hermoston kehityshäiriöiden ja hermoston rappeutumisen lääketestaustutkimuksen.

Lena Smirnova on Johns Hopkinsin ympäristöterveyden ja -tekniikan apulaisprofessori, joka johtaa tutkimuksia.

“Haluamme verrata tyypillisesti kehittyneiden luovuttajien aivoorganoideja autististen luovuttajien aivoorganoideihin”, Lena sanoi. “Työkalut, joita kehitämme kohti biologista laskemista, ovat samoja työkaluja, joiden avulla voimme ymmärtää autismille spesifisten hermosolujen verkostojen muutoksia ilman, että meidän on käytettävä eläimiä tai päästävä käsiksi potilaisiin, jotta voimme ymmärtää taustalla olevat mekanismit, miksi potilailla on tällainen kognitio. ongelmia ja vaurioita.”

Organoidiälyn kanssa työskentelyn eettisten vaikutusten arvioimiseksi tiimiin on upotettu monipuolinen konsortio tutkijoista, bioeettikoista ja yleisöstä.