Seuraava artikkeli auttaa sinua: Twitter ilmoittaa suositellut twiitit kaikille. Miten tämä vaikuttaa brändeihin?
Jos haluat olla tekemisissä Twitterin kanssa ja olla tietoinen sen uusimmista päivityksistä, saatat jo tietää, että he ovat käymässä läpi joitain muutoksia viime aikoina. ja algoritmisyöte on heille toistuva aihe. Ei sattumalta, viimeisin Twitter-ilmoitus on osoittanut meille sen algoritmi syöte on nyt todellisuutta kaikille – he laajentavat suositeltuja twiittejä kaikille käyttäjille.
Heidän oman lausuntonsa mukaanhe “haluavat varmistaa, että kaikki Twitterissä näkevät parhaan sisällön alustalla”, joten jatkossa kaikki saavat suositeltuja twiittejä, myös ne, jotka eivät ehkä ole nähneet niitä aiemmin.
Kuten voitte kuvitella, käyttäjät eivät jälleen kerran ottaneet uutisia kovin lämpimästi vastaan. Jos katsot Twitterin ilmoituksen kommentteja, ihmiset väittävät, että he haluavat vain nähdä seuraamiensa ihmisten viestejä ja he haluavat pystyä määrittelemään, mitä he pitävät mielenkiintoisena ilman Twitterin apua.
Tuntuu oikeudelta!? No, kun sanoimme “taas kerran”, se johtuu siitä, että tämä oli tapahtunut sinilintuverkostossa jo viime vuonna. Lokakuussa 2021 Twitter yritti muuttaa algoritmisyötteen tavanomaista kronologista syötettä pakottaakseen algoritmin kaikille käyttäjille. Ilmeisesti ihmiset vihasivat sitä, ja saimme nähdä samanlaisia kommentteja, joita näemme nyt.
Sillä hetkellä Twitter otti askeleen taaksepäin ja loi “kimalluskuvake”, jotta ihmiset voivat valita molemmista syötteistä – “Viimeisin”, kronologinen syöte, joka sisältää twiittejä vain seuraamiltasi tileiltä, ja “Home”, algoritmisyöte, joka sisältää suositeltuja twiittejä kiinnostuksen kohteidesi ja käyttäytymisesi perusteella sekä seuraavat twiittisi .
Twitterin käyttäjien sydämen rauhoittamiseksi Twitter haluaa loppujen lopuksi muutoksista huolimatta sinun käyttävän alustaa omin ehdoin, ja tämä syötevaihtoehto on edelleen käytettävissä Twitterin tuoreesta lausunnosta huolimatta. Tämä tarkoittaa, että vaikka he laajentavat suositeltuja twiittejä kaikille käyttäjille, käyttäjillä on silti mahdollisuus navigoida kahdentyyppisten syötteiden välillä, joista toinen on täysin algoritmivapaa.
Mitä voimme odottaa Twitterin algoritmisyötteeltä?
Vuodesta 2016 lähtienTwitter on yrittänyt jatkuvasti luoda algoritmista syötettä, ja nyt näyttää siltä, että se on tullut jäädäkseen.
Erityisesti uskon, että tämä on liike, jossa on paljon järkeä. Kun sosiaalisen median alusta päättää suositella sisältöä, se johtuu siitä, että he haluavat sinun käyttävän enemmän aikaa sen kanssa tekemiseen – kun käytössäsi on enemmän sisältöä, sinulla on yhä enemmän nähtävää ja sen vuoksi käytät siihen yhä enemmän aikaa.
Ja Twitterin (450 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukausittain) on täysin järkevää mennä tälle tielle, koska se kilpailee huomiostasi Instagramin (2 miljardia aktiivista käyttäjää kuukausittain) ja TikTokin (1 miljardi aktiivista käyttäjää kuukausittain) kanssa. Kaksi jättiläistä, joilla on jo algoritminen syöte.
Joten koska Twitterin algoritminen syöte on tullut jäädäkseen, mitä voimme odottaa siltä eteenpäin?
1. Kaksi erilaista syötettä, joista käyttäjät voivat valita
Kuten mainitsimme, Twitterillä on kaksi syötevaihtoehtoa – “Viimeisin” ja “Koti”, ja he toistavat tämän tämä ei muutu (ei ainakaan toistaiseksi). Jotta käyttäjien olisi helpompi navigoida molempien syötteiden välillä ja tietää, kumpaa he vierittävät, Twitter on testata uusia malleja tavoitteena parantaa käyttökokemusta.
2. Tweet-suositusten korkeat standardit
Suurin algoritminen syötehaaste, kuten voit kuvitella, on suositella osuvaa, terveellistä ja aitoa sisältöä. Jotta tämä onnistuisi, yritys on sitoutunut työskentelemään tiiviissä yhteistyössä terveys-, luottamus- ja turvallisuus- sekä koneoppimisen etiikkatiimien kanssa varmistaakseen, että he suosittelevat korkealaatuista sisältöä.
Lisäksi näyttää siltä, että he pyrkivät olemaan erittäin läpinäkyviä tässä asiassa – niin yhtiön tuotehallinnan johtaja twiittasi viimeisimmästä pyrkimyksestään parantaa suosituksia.
3. Erilaiset sisältömuodot
Saadakseen lisää sitoutumista alustaan ja saada entistä enemmän jaettavaa sisältöä, Twitter testaa myös erilaisia sisältömuotoja tavoitteenaan luoda multimedian jakamisympäristö ja tarjota brändeille ja sisällöntuottajille enemmän tapoja kertoa tarinoitaan.
Äskettäin he ovat julkaisseet Multimedia-ominaisuuden, jonka avulla sisällöntuottajat ja tuotemerkit voivat ladata jopa 4 kuvaa, GIF-kuvaa ja/tai videota samaan twiittiin. Todennäköisesti saamme pian suositeltuja multimediatviittejä.
4. Avoin kanava palautetta varten
Ok, tiedät jo, että käyttäjät voivat halutessaan siirtyä kronologiseen syötteeseen. Mutta ne, jotka päättävät tutkia algoritmista syötettä, he voivat silti hallita suosituksia.
Käyttäjät voivat valita suositelluista twiiteistä “ei ole kiinnostunut tästä twiitistä/aiheesta”, mikä ilmoittaa algoritmille, millainen sisältö on tervetullutta vai ei. Tämä yksittäinen toiminto voi tarjota yhä yksilöllisemmän, hyödyllisemmän ja viihdyttävämmän syötteen, joka pystyy oppimaan palautteestamme (tai ainakin voimme toivoa niin).
Ja miten Twitterin algoritminen syöte vaikuttaa brändeihin?
Jos olet päässyt näin pitkälle, saatat ihmetellä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle ja brändillesi, ja vastaus riippuu yleisöstäsi. Jos yleisösi on Twitterissä, kannattaa todennäköisesti jatkaa investoimista tähän kanavaan näistä muutoksista huolimatta.
Tarkemmin katsottuna ne kaikki eivät ole huonoja brändeille. Multimediaominaisuus esimerkiksi laajentaa mahdollisuuksia kertoa brändisi tarinaa ja antaa sinun luoda siteitä yleisöösi eri tavoilla ja muodoissa. Täällä on jo paljon tutkittavaa, eikö?
Tämän lisäksi algoritminen syöte saattaa olla kiistanalainen tällä hetkellä, kun ihmiset tuntuvat hieman kuumeelta kaikesta sinilintumaassa tapahtuvasta, mutta sanoisin, että se voisi olla hyvä tilaisuus brändeille.
Muutama kuukausi sitten brändeillä olisi ollut mahdollisuus esiintyä seuraamattomien käyttäjien syötteessä vain, jos he maksaisivat twiitin mainostamisesta – eli kustannuksista! Nyt puhumme asiaankuuluvasta sisällöstä. Algoritminen syöte avaa (tai avaa uudelleen?) keskustelun siitä, kuinka tärkeää on puhua samaa kieltä yleisösi kanssa.
Mistä yleisösi puhuu? Mitä aiheita he kiinnostavat ja ovat vuorovaikutuksessa? Jos alat puhua samaa kieltä heidän kanssaan, nyt sinulla on mahdollisuus murtaa heidän kuplansa ja ilmestyä heidän syötteensä – eli aloittaa keskustelu heidän kanssaan orgaanisesti.