Seuraava artikkeli auttaa sinua: Twitter ottaa suositusalgoritminsa “avoimen lähdekoodin”. Mitä koodi sisältää?
Jos olet digitaalinen markkinoija, joka on aina toivonut, että voisit kurkistaa Twitterin suositusalgoritmiin, olet onnekas. Kaksi erilaista Twitterin lähdekoodivarastot juuri laskeutui GitHubiin, eivätkä markkinoijat ole tuhlanneet aikaa niiden läpi etsimiseen.
Mutta kuinka paljon kotkasilmäiset markkinoinnin ammattilaiset pystyivät oppimaan arkistoista, ja mitä havainnot tarkoittavat digitaalisen markkinoinnin toimijoille eteenpäin? Katsotaanpa tarkemmin, mitä sinun on tiedettävä,
Mitä koodi sisältää?
GitHubin pudotuksen ohella Twitter julkaisi myös a blogipostaus Selittää tarkemmin muutamia asioita, mukaan lukien jotkin lähdekoodissa paljastetut yksityiskohdat.
Vaikka monet ihmiset haluaisivat tietää Twitterin algoritmista ja sen toiminnasta, julkaisu keskittyy ensisijaisesti “Sinulle”-syötteeseen ja siihen, miten näkemäsi suositellut twiitit valitaan. Twitterin mukaan suositusprosessi koostuu kolmesta eri vaiheesta:
- Ehdokashankinta: jossa suuret erät arvokkaita twiittejä valitaan eri suosituskanavien kautta
- Ranking: Koneoppimisprosessi, joka lajittelee twiitit havaitun lisäarvon mukaan
- Suodatus: Prosessin osa, jossa ei-olennaiset twiitit poistetaan syötteestä (esim. aiemmin näkemäsi twiitit tai sisältö, joka voi olla NSFW:tä).
Toimitusjohtaja Elon Musk ilmoitti käyttäjille ensimmäisen kerran aikeestaan julkaista nämä tiedot jokin aika sitten – maaliskuussa 2022, ennen kuin hän osti Twitterin. Nyt kun hän on lunastanut lupauksensa, hän on sittemmin twiitannut, että “suurin osa” suositusalgoritmista on mukana. Hän ilmaisi myös haluavansa vapauttaa loput myöhemmin.
Mitkä muut tekijät vaikuttavat twiitin näkyvyyteen?
Vaikka käyttäjät ovat pitkään epäillyt, että tietyt tekijät vaikuttavat twiitin tavoittamiseen, ei ollut juurikaan kovia todisteita. Twitter itse on kuitenkin nyt vahvistanut, että seuraavat esimerkit (muiden kanssa) ovat osa yhdistelmää.
- Algoritmin määrittelemä, sopiiko twiitti henkilökohtaisiin mieltymyksiisi
- Tuliko twiitti verkkosi sisältä vai ulkopuolelta (kuten Twitter etsii tasapainoista yhdistelmää näiden kahden välillä)
- Myös ihmiset, joita seuraat tai joiden kanssa olet säännöllisesti tekemisissä, ovat olleet yhteydessä twiittiin
- Oliko twiitin luonut joku, joka on vain muutaman asteen päässä jostakin tutustasi
- Oletko äskettäin katsonut muita kirjoittajan twiittejä
- Onko twiitti saanut negatiivista palautetta muilta käyttäjiltä
- Liittyykö twiitti trendikkääseen aiheeseen tai yhteisöön
Nämä ovat lisäksi tunnettuja näkyvyyttä lisääviä tekijöitä, kuten tykkäyksiä, uudelleentwiittauksia tai kommentteja, jotka tietty twiitti saa.
On myös syytä huomata, että kun maksulliset vahvistusvaihtoehdot, kuten Twitter Blue, tulevat helpommin saavutettaviksi ja osuvammiksi sosiaalisessa mediassa, myös se, maksaako käyttäjä pooliin, vaikuttaa näkyvyyteen jatkossa. Twitterissä tämä pätee erityisesti huhtikuun 15. päivän jälkeen, koska “Sinulle” -syöte koostuu vain kyseisen päivämäärän jälkeen maksavista käyttäjistä.
Nähtäväksi jää, saako tämä tuleva siirto todella lisää käyttäjiä tilaamaan Twitter Blue. Tällä hetkellä alle prosentti aktiivisista Twitterin käyttäjistä on myös tilaajia.
Kuinka paljon painoa eri tekijät kantavat?
Vaikka Twitter päätti olla julkaisematta virallisesti mallipainoja, koska ne liittyvät algoritmiin, riippumattomat koodaajat ovat onnistuneet paljastamaan tiedot siitä huolimatta. Katso tästä Peter Yangin twiitistä lisätietoja.
Twitter algo 101
Tehostaa
– Tykkää 30x
– Uudelleentwiittaa 20x
– Twitter Blue 2-4x
– Luotettu ympyrä 3x
– Kuvia/videoita 2x
– Vastauksia 1x
Negatiivit
– Vain URL-osoite
– Ei tekstiä
– Mykistä
– Estä
– Lopeta seuraaminen
– Raportti pic.twitter.com/mrCuGXB2gJ
– Peter Yang (@petergyang) 1. huhtikuuta 2023
Luonnollisesti kriittisimmät tehosteet tulevat tykkäyksistä ja uudelleentwiitoista, vastaavasti 30x ja 20x. Mutta Twitter Blue -tilaajana oleminen antaa käyttäjälle silti 2-4x näkyvyyden, mikä ei ole mitään aivastamista. Riippumatta siitä, liittyykö twiitti luotettuun piiriin, sisältääkö se visuaalista sisältöä, kuten videoita ja valokuvia, tai onko vastaukset tullut Twitter Bluen takaa.
Myös tekijöitä, jotka vaikuttavat negatiivisesti twiitin tavoittamiseen, paljastettiin. Niissä ei ole tekstiä ja ne sisältävät vain URL-osoitteen. Tietenkin myös estot, niihin liittyvät seuraamisen lopettamiset ja mykistykset ovat negatiivisia.
Mitä tämä tarkoittaa digimarkkinoijille?
Digimarkkinoinnin maailma on jo sopeutumassa kaikkiin Twitterin meneillään oleviin muutoksiin. Tästä viimeisimmästä näkemyksestä algoritmin toiminnasta pitäisi kuitenkin olla apua eteenpäin.
Markkinoijat tietävät jo, että brändin ääni, visuaalien käyttö, surina ja ajantasaisuus ovat tärkeitä Twitterissä. Nyt he ovat entistä tietoisempia siitä, kuinka tärkeää on muotoilla tweetit oikein ja hyödyntää visuaalisuutta kattavuuden laajentamiseksi. Brändit saattavat myös haluta todentaa läsnäolonsa alustalla Twitter Blue -tilauksella tavoittavuuden maksimoimiseksi.
Tehokkain tapa menestyä Twitterissä on kuitenkin tuottaa johdonmukaista korkealaatuista sisältöä, joka houkuttelee yleisöä ja vastaa nykytrendejä. Mitä älykkäämmäksi algoritmi tulee, sitä tärkeämpää laatu on.