Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Työkalusarja tekoälypoliisin hankalaan maailmaan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Työkalusarja tekoälypoliisin hankalaan maailmaan

Tekoälyn lisääntyvän ennakkoluulojen ja väärinkäytön seurauksena Yhdistyneiden kansakuntien alueidenvälinen rikos- ja oikeustutkimuslaitos (UNICRI) ja INTERPOL ovat keksineet työkalupakki vastuulliseen tekoälyinnovaatioon lainvalvonnassa tukea ja ohjata täytäntöönpanoviranomaisia ​​ympäri maailmaa. Tämä työkalupakki auttaisi heitä ottamaan käyttöön ja käyttämään tekoälyä eettisesti ja vastuullisesti.

“Vaikka lainvalvontaviranomaisten tekoälyn käyttö on ehkä yksi tekniikan herkimmistä toimialuesovelluksista, lainvalvontaviranomaisille ei ole saatavilla ohjeita, jotka auttaisivat heitä saamaan sen “oikein”. Työkalupaketissamme olemme räätälöineet heidän tarpeisiinsa ja vaatimuksiinsa sopivaa käytännöllistä ja operatiivista ohjausta”, sanoi Odhran McCarthy, UNICRI:n tekoäly- ja robotiikkakeskuksen projektipäällikkö.

Työkalupakkaus koostuu seitsemästä resurssista, esimerkiksi ohjeasiakirjoista, kuten johdanto-oppaasta, vastuullisen käytön periaatteista ja organisaation etenemissuunnitelmasta. Se sisältää myös interaktiivisia työkaluja, kuten organisaation valmiuden arvioinnin ja tekoälyn riskinarviointityökalun. Lisäksi luvassa on kohdeyleisökohtaisia ​​alustuksia nimeltä AI for Law Enforcement Primers.

Tekoäly ei ainoastaan ​​auta luomaan tilastollista korrelaatiota valtavien tietomäärien välille tietojen lajittelua ja hallintaa varten, vaan se auttaa myös poliisin toiminnassa käyttämällä teknologiaa, kuten laajasti kiisteltyjä kasvojentunnistusjärjestelmiä ja ennakoivia poliisijärjestelmiä.

McCarthy kertoi AIM että he ovat tunnistaneet useita maita ympäri maailmaa, jotka tukisivat heitä työkalupakin testaamisessa. “Testaus on keskeinen osa työtämme varmistaaksemme, että työkalupakki on hyödyllinen ja käytännöllinen lainvalvonnan kannalta.” Työkalupakin ensimmäinen versio julkaistaan ​​kesäkuussa ja lopullinen versio tämän vuoden lokakuun tienoilla.

Entä Intia?

Intian poliisijärjestelmä on ollut yksi johtavista tekoälyn käyttäjistä ympäri maailmaa. Näitä tekniikoita käytetään kuitenkin ilman laillista järjestelmää, ja ne ovat huolestuttavia kansalaisyhteiskunnan ryhmille, kuten IFF:lle, jotka korostavat ääntään Internet-vapauksien puolesta.

Äskettäin Bangaloren kaupungin poliisi asensi 4 100 7 000 CCTV:stä varustettu kasvojentunnistusjärjestelmillä Honeywell Automation Intian avulla osana Bengaluru Safe City -projektia. Osana hanketta osavaltion lainvalvontaviranomaisten käytössä on myös 30 ”turvasaarta”, 8 dronea, 400 vartaloon kiinnitettävää kameraa ja liikkuva komentokeskus.

🔥 Empfohlen:  Tutustu Huntingdon Racingin jännittävään maailmaan

AIM otti yhteyttä Honeywell India Limitediin koskien tähän liittyviä eettisiä huolenaiheita ja luotettavuusongelmia, mutta heiltä odotetaan edelleen vastausta.

Samaan aikaan TechScin tekemän tutkimuksen mukaan Intian kasvojentunnistusmarkkinoiden ennustetaan kasvavan kuusinkertaiseksi ja saavuttavan 4,3 miljardin dollarin vuoteen 2024 mennessä, mikä asettaa sen tiukkaan kilpailuun Kiinan valtion valvontajärjestelmän kanssa. Amnesty International on nimennyt Telanganan “maailman valvotuimmaksi osavaltioksi”, jossa on 600 000 kameraa, joista suurin osa on keskittynyt Hyderabadiin.

New Delhi, Hyderabad, Chennai ja Indore ovat niitä Intian kaupunkeja, joissa on eniten valvontakameroita, ja New Delhi on listan kärjessä kameroiden neliökilometriä kohden. Kolkatan poliisi on myös ilmoittanut suunnitelmistaan ​​asentaa 2 500 CCTV-kameraa, jotka hyödyntävät tekoälyä kypärättömien pyöräilijöiden ja laittoman pysäköinnin havaitsemiseen.

Toisaalta Biharin poliisi aikoo hyödyntää ennakoivaa poliisitoimintaa ja tekoälyteknologiaa laittoman viinakaupan ja muiden rikosten torjumiseksi. On kuitenkin vain vähän todisteita, jotka tukevat käsitystä siitä, että valvonnalla on ollut kielteinen vaikutus rikollisuuden määrään. Kalifornian tutkimustoimiston raportin mukaan CCTV-kameroiden lisääntyneestä esiintyvyydestä huolimatta on vain vähän vakuuttavaa näyttöä siitä, että ne olisivat johtaneet rikollisuuden vähenemiseen. Samoin Arizonan osavaltion yliopiston tekemässä tutkimuksessa ei havaittu, että valvontakameroiden asennuksella olisi merkittävää vaikutusta rikolliseen toimintaan kaupungissa.

Valvoa tekoälyn tulevaisuutta vastuullisesti

Maknoon Wani, Strategisen ja puolustustutkimuksen neuvoston nousevan teknologian ja politiikan tutkija, selitti, kuinka nämä tekniikat eivät ole täydellisiä ja käyttöönotto on kiireessä: “Kasvojentunnistusjärjestelmien ja -tekniikoiden käyttöönotossa julkisilla paikoilla on useita ongelmia. Pohjimmiltaan nämä ovat edelleen kehittyviä tekniikoita eivätkä ole vielä täydellisiä. Mutta lainvalvontaviranomaiset näkevät nämä kehittyneinä teknologioina, joita ne voivat käyttää saavuttaakseen parempia tuloksia ja tehokkuutta. Todellisuudessa niin ei todellakaan tapahdu, koska nämä tekniikat ovat tehottomia. Nämä kasvojentunnistusjärjestelmät voivat antaa vääriä positiivisia ja vääriä negatiivisia tuloksia, ja se on suuri ongelma”, hän sanoi.

🔥 Empfohlen:  20 pisteen paikan päällä oleva SEO-tehtävälista verkkokauppasivustoille

Hän sanoi lisäksi, että näitä teknologioita säätelevien lakien puuttuminen voi johtaa ihmisoikeusloukkauksiin ja vääriin syytöksiin. “Kaikki nämä tekniikat kehitetään ja otetaan käyttöön ilman oikeudellista järjestelmää, joka voi tarjota suojatoimia. Esimerkiksi, jos henkilö on pidätetty julkisella paikalla sen perusteella, että kasvojentunnistustekniikka tunnistaa hänet rikolliseksi tai rikosrekisteriin, hänellä ei ole mahdollisuutta saada hyvitystä.”

Yhdysvaltain hallituksen National Institute of Standards and Technology -instituutin raportin tiedot kuitenkin viittaavat siihen, että maailman suosituimmat kasvojentunnistusalgoritmit ovat erittäin tarkkoja ja niillä on marginaalisia eroja väärien positiivisten tai vääriennegatiivisten lukemien määrässä väestöryhmien välillä. Kohderyhmän testissä käytetyt 150 suosituinta algoritmia olivat yli 99 % tarkkoja mustien miesten, valkoisten, mustien naisten ja valkoisten naisten väestöryhmissä.

Näiden järjestelmien tarkkuutta ja harhaa koskeva kiista on siis kiistanalainen, mutta kun otetaan huomioon Intian innostus tekoälyyn poliisi- ja lainvalvontatehtävissä, lainvalvonnan vastuullisen tekoälyinnovoinnin työkalupakkia tulisi harkita ja käyttää näiden ongelmien ratkaisemiseksi ja minimaalisen määrän varmistamiseksi. puolueellisuudesta ja ihmisoikeuksien ja yksilön yksityisyyden polkemisesta.