Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Työntekijäbrändäys: miksi se on tärkeää + 10 tapaa rakentaa strategiasi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Työntekijäbrändäys: miksi se on tärkeää + 10 tapaa rakentaa strategiasi

Kaikki mukana markkinointi pitäisi tietää mitä brändäys on.

Mutta “brändäyksessä” on paljon muutakin kuin logo ja värit. Brändäystarinasi tulee houkutella monenlaisia ​​ihmisiä, mukaan lukien asiakkaat, sidosryhmät ja jopa omat työntekijäsi.

Työntekijäbrändäys on tietyntyyppinen brändäys, johon ei aina kiinnitetä yhtä paljon huomiota kuin perinteiset ulkoiset brändäysstrategiat. Kun kuitenkin käännyt sisäänpäin, sinun on kyettävä toimittamaan bränditarina ja -viesti, joka resonoi ihmisten kanssa yrityksesi sisällä ja ulkopuolella.

Tässä artikkelissa selitämme, miksi työntekijöiden brändäys on niin tärkeää, ja annamme sinulle menestymisstrategioita.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitä on työntekijäbrändäys?

Työntekijäbrändäys on yksi puoli brändäys kokonaisuutena organisaatiossa.

Työntekijäbrändäyksessä on kyse siitä, miten yrityksessä työskentelevät tai siinä työskennellä haluavat näkevät yrityksen. Pohjimmiltaan se on työntekijöiden ja mahdollisten ehdokkaiden käsitys yrityksestäsi.

Yrityksissä, joissa on vahva työkulttuuri, on työntekijöitä, jotka ovat motivoituneita työhön ja innostuneita suosittelemaan muita yritykselle.

Toisaalta yrityksillä, jotka eivät tue työntekijöitään tai joilla on johtamisvaikeuksia, on vähemmän todennäköisesti onnellisia, ahkeria työntekijöitä. Ja näiden merkkien voi olla vaikea löytää uusia kykyjä.

Yrityksenä sinun on työskenneltävä saadaksesi työntekijäsi samalle sivulle, kun on kyse siitä, mitä yrityksesi edustaa. Arvosi ja tehtäväsi tulisi jakaa jokaisen yrityksen sisällä.

Sitten ajan mittaan ja suullisen markkinoinnin kautta työntekijöistäsi tulee brändisi merkittäviä puhujia, ja he auttavat sinua parantamaan mainettasi sisäisten tiimien ja mahdollisten uusien ehdokkaiden keskuudessa.

Mikä on esimerkki työntekijäbrändäyksestä?

Hyvä esimerkki brändistä, jolla on hyvä työntekijäbrändäys, on Heineken.

Panimoyhtiö tunnetaan “Go Places” -kampanjoistaan, jotka keskittyvät tiimin jäsenten tavoitteisiin ja kunnianhimoisiin. Kampanjoissa pystyttiin esittelemään, kuinka brändi välitti työntekijöistään ja halusi korostaa heidän ainutlaatuisuuttaan.

Kampanja esiteltiin sekä mainoksissa ja videoissa että digitaalisessa verkossa, jossa tehtiin syvähaastatteluja työntekijöiden kanssa. Ja kampanjan menestys näkyi Heinekenin hakemusten merkittävässä kasvussa kampanjan päätyttyä.

🔥 Empfohlen:  9 PR-trendiä, jotka muokkaavat ajatteluamme vuonna 2023

Miksi työntekijäbrändäys on tärkeää?

Työntekijäbrändäys on tärkeä useista syistä. Ensimmäinen on, että se on osa jo olemassa olevaa tuotemerkkiäsi. Lisätäkseen brändin tunnistettavuustarvitset muutakin kuin vain asiakaslähtöisiä brändäystoimintoja.

Toinen työntekijäbrändäyksen tärkeä etu on kyky houkutella ja säilyttää huippuosaajia. Jokainen yritys haluaa parhaansa mukaan hakea. Ja alansa huipulla olevilla ihmisillä on enemmän vaihtoehtoja työpaikan suhteen.

Kun yrityksesi kärsii huonosta työntekijäbrändistä, huippuosaajat eivät todennäköisesti halua hakea yritykseesi. Loppujen lopuksi, jos huhujen mukaan heitä voidaan kohdella paremmin toisessa yrityksessä ja heitä kunnioitetaan siellä enemmän, miksi he hakeutuisivat kanssasi?

Kun sinulla on vahva työntekijäbrändi ja hyvä brändin maine nykyisten työntekijöiden keskuudessa, huippuosaajat ovat kiinnostuneita työskentelemään kanssasi ja hakeutuvat aktiivisesti avoimiin rooleihin.

Vahva työntekijäbrändi auttaa myös saamaan lisää asiakkaita.

Kun mukautettu brändäys ja työntekijäbrändäys toimivat yhdessä, ne voivat parantaa brändisi mainetta entisestään ja luoda brändikulttuurin kaikille, jotka ovat vuorovaikutuksessa yrityksesi kanssa.

Asiakkaat haluavat myös tietää tukevansa yritystä, joka kohtelee työntekijöitä oikeudenmukaisesti ja tarjoaa hyvän työympäristön.

Sisällön merkitys työntekijäbrändäyksen kannalta

Työntekijäbrändäys ei tule tyhjästä. Sitä on tuettava sisällöllä ja markkinointimateriaalilla, joka voi auttaa sinua tiedottamaan ja kouluttamaan työntekijöitä.

Sisällöillä, kuten työntekijöiden käsikirjoilla, koulutuskäsikirjoilla, työpajaesittelyillä, urasivuilla ja jopa sisäisellä viestillä, on kaikilla roolinsa työntekijäbrändissä.

Jos haluat luoda upeaa sisältöä työntekijäbrändistrategiaasi varten, älä etsi WriterAccessia kauempaa.

Kirjoittajamme on tarkastettu ja hyväksytty, joten tiedät, että työskentelet parhaiden kanssa sisällön luomisessa. Saada ilmainen 14 päivän kokeilu WriterAccessista nyt.

4 Työntekijäbrändäyksen avainkomponentteja

Työntekijäbrändäyksen neljä osaa on sisällytettävä strategiaasi, jotta se vaikuttaa. Nämä neljä rakennuspalikoita muodostavat ytimen, joka muodostaa strategiasi parantaa ja kasvattaa työntekijäbrändiäsi.

1. Brand Advocates

Brändin puolestapuhuja on henkilö organisaatiossasi, joka on brändisi aktiivinen tukija ja edustaja. He mainostavat ja puolustavat brändiäsi vapaaehtoisesti ilman korvausta tai uhkaa.

He kertovat ystävilleen ja perheelleen, kuinka hienoa on työskennellä yrityksessäsi ja suosittelevat sitä työnhakijoille. Sinun on tehtävä kaikkesi sisäisesti saadaksesi lisää brändin kannattajia yrityksellesi.

🔥 Empfohlen:  LocoNav - Intialainen Fleet-Tech-yritys, joka yksinkertaistaa kalustonhallintaa maailmanlaajuisesti

2. Sosiaalinen läsnäolo

Toinen tärkeä osa työntekijäbrändiäsi on läsnäolosi sosiaalisessa mediassa. Sosiaalinen media on tapa yrityksellesi korostaa yrityskulttuuria.

Taktiikat, kuten syntymäpäiväjuhlat, yritystapahtumien valokuvat, työntekijöiden huudot ja palkinnot, ovat tapoja esitellä työntekijäbrändiäsi mahdollisten ehdokkaiden ja nykyisten työntekijöiden kanssa. Mitä positiivisempaa sisältöä sinulla on, sitä parempi on työntekijäbrändisi.

3. Urasivut

Urasivulla voit julkaista avoimet työpaikkasi yrityksesi verkkosivuilla.

Vaikka et rekrytoisikaan aktiivisesti, urasivu voi auttaa sinua esittelemään työkulttuurisi ja selittämään mahdollisille hakijoille, miksi yrityksesi on positiivinen ja terveellinen työympäristö.

Voit käyttää sitä kuvailemaan etuja yksityiskohtaisesti ja luettelemaan tärkeitä syitä, miksi jonkun pitäisi haluta työskennellä kanssasi.

4. Brändin johdonmukaisuus

Aivan kuten kaikissa muissakin brändäyksen näkökohdissa, viestien tulee olla johdonmukaisia. Jos sinulla on erilaisia ​​viestejä ja epäjohdonmukaista kieltä tai tuotekuvaa, se voi saada yrityksesi näyttämään järjestäytymättömältä.

Haluat säilyttää johdonmukaisuuden koko brändäyksessäsi ja varmistaa, että ammattitaito on työntekijäsi mielessä.

10 tapaa rakentaa tehokkaita työntekijäbrändäysstrategioita

Tässä on 10 hyvää tapaa, joilla voit tehostaa brändäysstrategioitasi ja rakentaa vahvaa työntekijäbrändiä.

1. Luo sisältöä ehdokkaille

Sisällöntuotantoa ajatellaan yleensä asiakkaiden tiedottamisen tai kouluttamiseen liittyen, mutta sitä voidaan käyttää myös työntekijöiden houkuttelemiseen. Ajattele sitä markkinointina ehdokkaille, ei asiakkaille.

2. Tukea työntekijöiden koulutusta

Yksi tapa lisätä työntekijöiden tyytyväisyyttä on tarjota koulutusta ja työkaluja, jotka auttavat heitä kasvamaan ammatillisesti työpaikalla.

3. Etsi aktiivisesti uusia kykyjä

Älä istu sivussa ja odota huippulahjakkuuksien saapumista luoksesi. Proaktiivinen kykyjenhaku antaa sinulle mahdollisuuden puhua ensin yrityksesi puolesta ja esitellä työntekijäbrändiäsi mahdollisille ehdokkaille.

4. Pysy aktiivisena sosiaalisessa mediassa

Sosiaalinen media on loistava paikka keskustella tiimisi kanssa yksitellen ja kehittää kiinnostavia postauksia työntekijöille. Se voi myös lisääntyä bränditietoisuutta ja esittele joukkuettasi.

5. Tunnista ydinarvot

Liiketoimintasi arvot voivat auttaa määrittelemään kulttuurisi ja brändi-identiteettisi työntekijöiden kanssa. Mitä tarkempia perusarvosi ovat, sitä parempi brändillesi.

🔥 Empfohlen:  11 siistiä tapaa saada palkkaa autolla ajamisesta eri puolilla maata

6. Kehitä yrityskulttuuria

Yrityksesi kulttuuri on luomasi arvot, missio ja työympäristö. Haluat varmistaa, että kulttuurisi on positiivinen ja merkityksellinen sinulle työskenteleville ihmisille.

7. Tunne parhaat lahjakkuuskohteet

Aivan kuten sinulla on asiakasprofiili, sinulla pitäisi olla myös rekrytointiprofiili. Tämä auttaa sinua tietämään kriteerit, joihin haluat sijoittaa, kun etsit lahjakkuuspooliasi.

8. Ota työntekijät mukaan rekrytointiin

Voit tarjota bonuksen suosituksista, jotka muuttuvat palkkaamiseksi, jotta työntekijäsi innostuvat auttamisesta rekrytoinnissa. Tällä tavalla he valitsevat verkostostaan ​​parhaat kyvyt puolestasi.

9. Säilytä tuotemerkin johdonmukaisuus

Varmista, että sisäiset ja ulkoiset viestisi viestivät samoja arvoja, kulttuuria ja tavoitteita, jotta brändäys pysyy johdonmukaisena ja tehokkaana.

10. Älä pelkää korjata virheitä

Mikään bisnes ei ole täydellinen. Kun olet tekemisissä työntekijöiden kanssa, teet varmasti muutamia virheitä. Älä pelkää käsitellä niitä suoraan ja ratkaista ongelmia välttääksesi lisäongelmia tulevaisuudessa.

Paketoida

Työntekijöiden brändäysstrategia on olennainen osa brändisi imagoa. Kun työntekijäsi ovat onnellisia ja tietävät, että heitä arvostetaan työpaikalla, he jakavat sen verkostoilleen. Tämä houkuttelee uusia kykyjä ja pitää nykyiset tiimisi tyytyväisinä.

Jos haluat tehostaa työntekijöiden brändäysstrategiaasi, WriterAccess on täällä auttamassa. WriterAccessin avulla pääset käyttämään tuhansia tarkastettuja freelancereita, jotka auttavat sinua työntekijöiden brändäysstrategiassa. Kokeile ilmaista kahden viikon kokeilujaksoamme tänään.

Table of Contents