Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Ultimate Cleaning Supplies List (2023)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ultimate Cleaning Supplies List (2023)

Siivoustarvikeluettelo on välttämätön sen varmistamiseksi, että sinulla on työhön oikeat työkalut – käsillä ja valmiina. Jokainen siivousyritys tarvitsee samanlaisia ​​siivoustarvikkeita, mutta koti- ja vahtimestaritarvikkeet tarvitsevat erilaisia ​​työkaluja. Jos tarjoat vihreitä siivouspalveluita, haluat ympäristöystävällisiä tuotteita, jotka täyttävät ilmastolupauksen (katso alla), lupauksen, jonka mukaan hiilidioksidipäästöt ovat nolla vuoteen 2040 mennessä.

Tämä lista on luotu Christopher Mondragonin avulla siivouskurssiltamme. Chris aloitti Queen Bee Cleaning Servicen ja tienaa noin 1,4 miljoonaa dollaria vuodessa, joten hän tietää välttämättömät siivoustarvikkeet menestyvän siivousyrityksen johtamiseen.

Olemme jakaneet täydellisen siivoustarvikeluettelon seuraaviin luokkiin:

 1. Päivittäiset siivoustarvikkeet
 2. Luonnolliset puhdistusaineet
 3. Keittiön siivoustarvikkeet
 4. Siivoustarvikkeet wc-tiloihin
 5. Siivoustarvikkeet makuuhuoneisiin

Katso ensimmäinen haastattelumme Chrisin kanssa!

Ennen kuin menemme liian pitkälle, tässä on lyhyt katsaus valintaprosessiin.

Kuinka valitsimme puhdistustuotteet

Valitsimme nämä tuotteet kodin siivoustarvikeluettelon perusteella, mutta kun on erilaisia ​​tuotteita, joista ihmiset saattavat pitää, annamme sinulle erilaisia ​​vaihtoehtoja. Lisäksi yritimme sisällyttää tuotteita, jotka:

 1. Kelpo Amazon Prime -ohjelmaan. Hanki 30 päivän ilmainen kokeilu, jos sinulla ei vielä ole Amazon Primea. Amazon tarjoaa myös business prime -tilejä, joiden tasot alkavat noin 70 dollarista vuodessa.
 2. Tarjoa Tilaa ja säästä: Tämä helpottaa tarvikkeiden uudelleentilaamista ajan myötä. Saat myös alennuksia.
 3. Täytä standardit Amazonin ilmastolupaus: (Tämä verkkosivusto on siisti. Katso heidän aikajanaansa. Se on mahtavaa!)

Jos olet täällä vain saadaksesi siivoustarvikeluettelon pdf-tiedostona, lataa se alta.

Kodin siivoustarvikkeet

Seuraavat tarvikkeet ovat sellaisia, joita jokaisella siivousyrityksellä tulisi olla.

Lasinpuhdistaja

Jokainen tarvitsee lasinpuhdistusaineen ikkunoihin ja peileihin, varmista, että se on puhdistustarvikeluettelossasi. Jos olet keskittynyt siivousyrityksen tuotteisiin, suosittelemme hankkimaan kaksi tuotetta:

 1. Windex-suihkepullot: Tämä on alle 30 dollaria ja täydellinen joukkueille.
 2. Windex Glass and Multi-Surface Cleaner: Alle 25 dollarilla saat tarpeeksi Windexiä viiden Windex-suihkepullon täyttämiseen.

Nämä toimivat kodin siivoajille tai Airbnb-siivouspalveluille.

Esiliinat

Esiliina on yksi pakollisista siivoustarvikkeista. Vaihtoehtoja on paljon, mutta tarvitset esiliinan, jossa on vähintään kaksi pussia puhdistusaineiden kuljettamiseen. Jos haluat olla pirteä, osta mukautetut esiliinat, joissa on siivousyrityksesi logo.

Imuri

Mikään siivousvälineiden ja -laitteiden luettelo ei olisi täydellinen ilman pölynimuria. Haluat myös hyvän. Harkitse kaupallisten pölynimurien ostamista. Varmista, että sen mukana tulee lisälaitteita, kuten rakotyökalu. Vaikeasti saavutettaviin paikkoihin, joita muut kodin siivoojat saattavat kaipaa.

Märkä lattia kyltit

Kun mopaat, vahatat tai kiillotat laattoja, puuta tai muita kovia pintoja, varmista, että siivoojasi laittavat märkälattiakyltin suojataksesi ihmisiä liukastumasta ja loukkaantumiselta. Tämä on erityisen tärkeää kaupallisten siivoustarvikkeiden luettelossa. Hanki 12 pakkaus märkälattiakylttiä, niin sinulla on tarpeeksi aloittaaksesi kodin siivouksen.

Jatka lukemista saadaksesi lisää perussiivoustarvikkeita.

Mikrokuituliina

Tarvitset hyvän mikrokuitumopin puhdistaessasi kiinteistöjä, joissa on paljon kovia lattioita. Alla linkitetyn ammattimopin pitäisi olla siivoustarpeiden luettelossasi:

Ammattimaiset mikrokuitumopit ja -tyynyt

Vaihtoehtoisesti voit hankkia Swiffer Sweeperin. Ne ovat vähemmän kestäviä kuin mikrokuituiset, mutta tyynyjä ei tarvitse pestä, kun ne likaantuvat. Muista tilata myös täyttöpakkaukset.

Ammattimainen moppi ja ämpäri

Mikään siivousalan siivoustarvikeluettelo ei olisi täydellinen ilman ammattimoppia ja kauhaa. Älä unohda tehdä tilausta uusille moppipään täyttöpakkauksille. House Beautifulilla on loistava luettelo kodin siivoustarvikkeista ja siitä, kuinka usein ne kannattaa vaihtaa. Yleensä haluat vaihtaa mopin pään 10–15 pesun välein.

Mikrokuituliinat

Yritystoiminnan siivoustarvikkeet tarvitsevat puhtaat mikrokuituliinat. Siivoatpa taloa tai yritystä, haluat todennäköisesti käyttää värikoodattua kangasta. Moniväristen mikrokuituliinojen avulla voit käyttää eri väriä jokaiselle käyttämällesi puhdistustuotteelle. Älä unohda kouluttaa tiimiäsi puhdistamaan asioita oikealla värikoodilla.

Kumihanskat

Tarvitset myös hanskat. Voit myös haluta värikoodata ne tiettyjä kodin siivoustehtäviä varten. Voit esimerkiksi haluta yhden värin kylpyhuoneeseen, yhden lieden puhdistamiseen ja yhden astianpesuun. Kolmen kumihansikkapakkauksen väri vastaa kolmea viidestä liinaväristä, joten voit pitää värikoodauksen yhtenäisenä kotisiivoustarvikeluettelossasi.

Mustat roskapussit

🔥 Empfohlen:  Amazon Product Photography: Ultimate Image Guide

Tarvitset pussit likaisille räteille ja roskille. Mustat pussit bulkkitilauksissa ovat järkevintä kodin siivousyrityksille. Napsauta alla olevaa linkkiä löytääksesi ne Amazonista:

210 mustaa roskapussia

Valkoiset tai kirkkaat roskapussit

Haluat myös valkoiset tai kirkkaat roskapussit siivoustarvikkeiden tarkistuslistalle. Näitä tulee käyttää puhtaiden rievujen tai lakanoiden puhdistamiseen, jos tarjoat Airbnb-siivouspalveluita.

57 valkoista roskapussia

Neutraali lattianpuhdistusaine (Bona tai vastaava)

Haluat lattianpuhdistusaineen, jonka PH-taso on neutraali, kuten Bona. Voit myös harkita puhdistusaineita, kuten Rejuvenate All Floors Restorer. Bona vain puhdistaa, kun taas Rejuvenate auttaa korjaamaan ja pidentämään lattian käyttöikää.

Desinfioiva puhdistusaine

Jos haluat nimenomaan jotain, joka desinfioi ja desinfioi Covidia ja muita viruksia tai bakteereja vastaan, sinun kannattaa varmistaa, että tuote on EPA-luettelossa N.

Katso alla oleva EPA-video oppiaksesi käyttämään List N Finderia.

Kun keräät esineitä kodin siivoustarvikeluetteloosi, sinun on harkittava, mitkä desinfiointitarvikkeet ovat järkevimpiä siivousyrityksellesi.

Puhdistuskauha

Tarvitset jotain siivousvälineiden kuljettamiseen, jotka eivät mahdu esiliinaasi, joten siivousämpäri tai -caddy tulisi olla siivoustarvikkeiden tarkistuslistalla. Alla olevasta linkistä pääset Amazonin rengasmalleihin. Nämä vaihtelevat pienistä perussiivousvälineisiin tarkoitetuista suurempiin siivousvälineisiin, joiden pitäisi mennä kaupalliseen siivoustarvikeluetteloon. Katso ne!

Pyörillä varustettujen caddien puhdistus

Luuta ja roskalappu

Tarvitset luudan ja pölylapin, koska joskus imurit eivät kerää roskia kovilta pinnoilta yhtä tehokkaasti kuin luuta ja rikkalapio. Siivoustuotteiden listalle valitsemassani setissä on ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten:

 • Jatkettavat kahvat
 • Sisäänrakennettu kampa ja kaavin
 • Pölysuoja
 • Ylimääräiset harjaskerrokset parantavat lattian puhdistusta.

Tämä arvostelu oli mielestäni erittäin hyödyllinen negatiivisesta sävystä huolimatta. He luettelevat enemmän etuja ja haittoja, panevat merkille joitakin puutteita, jotka toisten mukaan paranevat käytön myötä, ja ovat todella perusteellisia.

Tallenna kodin siivoustarvikeluettelo!

Luonnolliset puhdistusratkaisut

Nämä ratkaisut on tarkoitettu auttamaan puhdistusprosessissa ja olemaan erittäin ympäristöystävällisiä.

Blue Dawn astianpesuaine

Se riittää puhdistamaan ankat öljyvuotojen jälkeen, joten sitä on turvallista käyttää kotonasi. Jos haluat tiskisaippuaa, joka on herkkä iholle, Dawn on puhtaan kodin synonyymi. Osta se irtotavarana säästääksesi toimituskuluissa:

Dawn astianpesuaine

Valkoviinietikka

Valkoinen etikka sopii erinomaisesti keittiökoneiden ja muiden puhdistusta vaativien alueiden syväpuhdistukseen. Sinun on laimennettava se lämpimällä vedellä parhaan kodin siivoustuloksen saavuttamiseksi. Tutustu bon appetitin blogiin valkoviinietikalla puhdistuksesta.

Vetyperoksidi

Saatat olla tuttu vetyperoksidista haavojen puhdistuksessa tai suuvedellä, mutta tiesitkö, että se ansaitsee paikan puhdistustarvikkeiden tarkistuslistalla?

Cleveland Clinicin mukaan vetyperoksidi on yleispuhdistusaine, jota voidaan käyttää elintarvikkeisiin, harjoihin, pesukoneisiin, laastiin, pesualtaisiin, laitteisiin, rikospaikkojen puhdistukseen (se poistaa verta vaatteista) ja paljon muuta. Haluat, että jotkut pitävät wc-harjat ja muut välineet puhtaina pidempään.

Voit saada gallonan vetyperoksidia toimitettuna suoraan sinulle Amazonista.

Ruokasooda

Ruokasooda sopii erinomaisesti metallien hajunpoistoon ja puhdistamiseen. Joitakin käyttötapoja ovat:

 • Hajujen poistaminen jätehuoltopisteestä
 • Vesipisteiden poisto
 • Maton tahrojen poistaminen
 • Viemärin puhdistaja

Löydä 46 muuta käyttötapaa Taste of Homesta. Lisäsimme sen siivoustarvikkeiden tarkistusluetteloomme, ja voit saada ruokasoodaa Amazonista.

Sitruunat

On syy siihen, että melkein jokaisessa puhdistustuoteluettelon tuotteessa on sitruunan tuoksu. Sitruunamehu tuoksuu hyvältä, pitää bakteerit loitolla, poistaa hajuja ja on hapan. Jos haluat tehdä itse yleispuhdistusaineita, sinun kannattaa hankkia sitruunat. Jos et ole kokeillut Amazon Freshiä, se tarjoaa ilmaisen 2 tunnin toimituksen kymmenille tuhansille tuotteille yli 35 dollarin (50 dollarin NYC:ssä) ostoskorissa.

Tilaa sitruunat kotiovellesi jo tänään. Kun olet siinä, tilaa illallinen.

Siivoustarvikkeet keittiöön

Siivoustuoteluettelosi tarvitsee joitain erityisiä keittiön siivoustarvikkeita.

Hankaustyynyt

Nämä ovat hyviä lian poistamiseen astioista ja kodinkoneista. Pidän mieluummin sienistä, joissa toinen puoli on hankaustyyny ja toinen puoli tavallinen sieni. Voit hankkia monivärisiä kaksirakenteisia sieniä, ja sinulla on runsaasti hankaustyynyjä ja sieniä.

Pyyhekumien sienet

Magic pyyhekumisienet ovat erinomaisia ​​tahranpoistoon, mutta älä käytä niitä esineisiin, jotka ovat alttiita naarmuuntumaan, koska kastuessaan ne hankaavat. Alla olevasta linkistä saat 20 kpl näitä maagisia kodinhoitotarvikkeita.

🔥 Empfohlen:  10 suosituinta verkkosivuston suorituskyvyn testaustyökalua käytettäväksi vuonna 2023 [Handpicked List]

Erittäin suuret pyyhekumisienet

Uunin puhdistusaine

Uunit voivat mennä sekaisin, jos et puhdista niitä heti ruoanlaiton jälkeen. Tuotteet, jotka vaativat kypsennyksen suoraan ritilällä, voivat tippua metallille ja palaa sisäpinnoille. Tarvitset rasvanpoistoaineen niiden poistamiseen. Tämä on enemmän syväpuhdistustehtävä, mutta sillä on ero.

Pro HD rasvanpoistoaine ja täyttö

Liesitason puhdistusaine

Joissakin kodeissa on lasi- tai keraaminen liesi. Haluat heille erityisen puhdistusaineen. Weimanin keittotason ja liesipinnan puhdistussarja hoitaa työn naarmuttamatta lasia tai keramiikkaa

Monikäyttöinen keittiön puhdistusaine

Sinun kannattaa harkita 1 Gallon Simply Kleen USA Multipurpose Cleaner -puhdistusainetta, jos haluat jotain, joka on ympäristöystävällinen ja tarkoitettu kaikkien kovien pintojen puhdistamiseen. Pidän Windexistä kiinni lasipinnoille, mutta Simply Kleen sopii keittiön, kylpyhuoneen ja lattioiden puhdistamiseen.

Ruostumattoman teräksen puhdistusaine

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut laitteet voivat naarmuuntua helposti, joten sinun on varmistettava, että sinulla on tuotteita, jotka eivät vahingoita niitä. Jos haluat tuotteen, joka on tarkoitettu erityisesti ruostumattomalle teräkselle, kokeile Prolinea, mutta jos haluat sellaisen, joka toimii keramiikassa, ruostumattomassa teräksessä, emalissa ja muovissa, kokeile Vim.

Maaystävällinen Proline ruostumattoman teräksen puhdistusaine

Vim Creme

Muoviset kaapimet

Muovisten kaavintavälineiden tulee olla kotitalouksien puhdistustuoteluettelossa, koska tarvitset niitä maalin tai muun roskat seiniltä, ​​työtasoilta ja muilta kovilta pinnoilta puhdistamiseen. Siivoustarvikkeissa on muutamia erilaisia ​​kaavintyyppejä, joten annoin sinulle joitain vaihtoehtoja.

Mikroaaltouunissa turvallinen kulho höyryä varten

Jos mikroaaltouuniin on juuttunut vaikeasti irrotettavaa ruokaa, tarvitset mikroaaltouunin kestävän kulhon, kuten TOPHOME 4 kpl silikonikulhot. Lisää vain vähän vettä kulhoon ja paista mikrossa, kunnes höyry irrottaa hiukkaset. Höyry löysää ruokaa, jolloin se on helppo pyyhkiä pois.

Astianpesukoneen pesuaine

Jos siivousyrityksesi tarjoaa astianpesupalveluita, voit halutessasi lisätä Sitruunatuoksuiset Cascade-astianpesukonekotelot siivoustarvikeluetteloosi.

Seuraavaksi tarkastellaan kodin ja toimiston wc-tilojen siivoustarvikkeita.

Kylpyhuoneen siivoustarvikeluettelo

Kylpyhuone on tavallisesti asuintila, ja siinä on suihku tai kylpyamme, kun taas wc on yleensä kaupallisessa tilassa, eikä siinä ole suihkua tai kylpyammetta.

Vessan siivooja

Henkilökohtaisesti rakastan Scrubbing Bubbles -aloituspakkausta. Olen käyttänyt Scrubbing Bubblesia pienestä pitäen ja uskon, että sen pitäisi olla kaikissa kylpyhuoneen siivoustarvikeluettelossa. Jos haluat kodin siivoustarvikkeita suurempana määränä, kokeile Mr. Clean Multipurpose Cleaning Solutionia.

WC-harja ja mäntäsarja

Toinen tarvitsemasi kodin siivoustarvike on mäntä ja wc-kulhojen puhdistusaine. Alla olevat ovat saatavilla erikseen tai yhdessä mustana tai valkoisena ja ovat erittäin tyylikkäitä. Ne ovat myös magneettisia ja niissä on patentoitu harjarakenne helpottamaan puhdistusta.

SimpleHuman WC-harja ja mäntä

Hohkakivi

Jos wc-harja ei poista kovia vesitahroja wc-kulhosta, saatat haluta hankkia hohkakivet kahvoilla, jotka auttavat poistamaan kovan veden tahrat. Las Vegasissa vesimme on niin kovaa, että meidän on otettava kylpypyyhe lämpimällä vedellä aina, kun joku käyttää sitä tai siihen tulee tahroja. Jos sinulla on kova vesi, pidä se mielessä.

Jatka lukemista saadaksesi lisää kohteita kotitalouksien puhdistustuotteiden luettelosta.

Laatta- ja laastinpuhdistusaine

Siivousyritysten siivoustarvikkeiden luettelossasi tulisi olla hyvä laattojen ja laastinpuhdistusaine, kuten Goo Gone Tile and Grout. Käytä sitä alla olevan miniharjan kanssa, niin siivoustarvikkeiden tarkistuslistasi valmistaa sinut luomaan puhtaampia kylpyhuoneita ja toivottavasti ansaitset vinkkejä.

Mini Grout Brush

Laasti jätetään yleensä huomiotta, kun ihmiset ja yritykset siivoavat koteja. Lisää pieni laastinpuhdistusharja taloudenhoitajatarvikkeihisi saadaksesi asiakkaidesi kylpyhuoneet kimaltelemaan. Harkitse näitä Amazonissa saatavilla olevia ammattimaisia ​​laastiharjavaihtoehtoja.

Kalsium-, kalkki- ja ruosteenpoistoaine (CLR)

Ostamalla CLR Pro Calcium Spray Bottles -pakkauksen voit helposti poistaa kovasta vedestä kerääntyvän kalsiumin, kalkin ja ruosteen. Muista lukea CLR:n usein kysytyt kysymykset ennen sen käyttöä, koska se voi vahingoittaa materiaaleja siellä, missä sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi.

Lasta

Lasiovellisten suihkujen puhdistukseen tarvitset vetolastan. Useimmat ihmiset eivät käytä niitä suihkussa, mutta se näyttää paljon paremmalta. Suosittelisin siivousyritykseksi vetolastaa ja mikrokuituista ikkunanpesuria. Jos haluat mahdollisuuden kasvattaa tulojasi, yritä tarjota niitä asiakkaillesi. Voit hankkia sellaisen, kuten pidikkeellä varustetun suihkupylvään, tai vielä parempaa, tilaa ne.

🔥 Empfohlen:  On noudatettava startup-yritysten ja sijoittajien irtautumisstrategiaa

Polvisuojat

Tiedän, että kuulostaa oudolta ehdottaa polvisuojia kodin siivoustarvikeluetteloon. Jos vietät aikaa polvillasi wc-tilojen, kylpyammeiden tai muiden vaikeapääsyisten paikkojen siivoamiseen, NoCry Professional -polvisuojat ovat pakollisia siivoustarvikkeita. Tuleva itsesi kiittää sinua niiden käyttämisestä.

Seuraavaksi tarjoamme luettelon makuuhuoneiden kodintarvikkeista.

Tuotteet makuuhuoneen siivoukseen

Meillä on vinkkejä makuuhuoneen siivoamiseen tarvittavien kotitaloustarvikkeiden luetteloon.

Jatkettava Duster

Makuuhuoneet on puhdistettava pölystä, ja joskus on vaikea saavuttaa paikkoja, kuten sängyn yläpuolella olevia tuulettimen lapoja. Pysy ammattimaisena jatkettavan pölynimen avulla. On olemassa muutamia eri tyyppejä, jotka on otettava huomioon. Valitsimme kolme parasta vaihtoehtoa:

 1. Budjetti: SetSail 110″ laajennettavissa pölynimurissa on irrotettava pölynimuri, joka voidaan taivuttaa niin, että se mahtuu vaikeapääsyiseen tilaan. Se on edullinen ja voit tilata vaihtopäät. Saatat myös haluta sokean pölypuhelimen ja ikkunasarjan.
 2. Pölynpoistosarja: 6-osainen pölypussi sisältää jatkettavan tangon, 3 erilaista mikrokuitupäällistä, jotka menevät taivutettavan pään päälle, käsipölypuhelimen ja kantolaukun. Tämä on paras vaihtoehto talon tarvikeluettelollesi.
 3. Swifferin pölynpoistosarja: Kuten Swiffer Sweeper, Swiffer Dusting Kit on jotain, jota monet haluavat kodin puhdistustarvikkeineen. Sen mukana tulee kahva ja 12 Swiffer Heavy Duster -pölyä. Pölyharjat ovat kertakäyttöisiä, joten ne on vaihdettava jokaisen kodin jälkeen. Lisäksi kahva on vain kolme jalkaa pitkä. Tämä on paras valinta asunnon vuokralaisten siivoustarvikeluettelossa.

Puunpuhdistusaine

Jos pidät Lysolin tuoksusta, Lysol Desinfiointipyyhkeet ja -suihkesarja sisältää kolme tuotetta kodin huonekalujen ja tiskien puhdistamiseen. Ammattimaisesti siivoavat desinfiointipyyhkeet eivät välttämättä täytä kestävyysvaatimuksia, jos työskentelet LEED-sertifioiduissa rakennuksissa. He tarjoavat Walmartissa kasvipohjaisia ​​​​pyyhkeitä kierrätettävästä muovista, mutta maksat kaksi kertaa enemmän samasta pyyhkimismäärästä.

Toinen vaihtoehto on Method Daily Wood Cleaner. Methodilla on LEED Platinum -tehdas (korkeimmat vaatimukset 100 LEED Zero -sertifikaatin lisäksi vuodesta 2018 lähtien) ja se keskittyy vahvasti kestävämmän maailman luomiseen. Katso Methodin video “rannasta pulloon”.

Kankaan raikastaja

Valitse tuttu tuotemerkki, kuten Febreze, tai kestävämpi tuote, kuten Fresh Wave. Joka tapauksessa kotitaloustarvikeluettelossasi tulisi olla hajunpoistosuihke kankaita varten.

Lemmikkieläinten tahranpoistoaine

Voit käyttää puhdistussuihketta, kuten Angry Orange, ja hankaa se pois, mikä kuulostaa suurelta työltä. Kun ajattelen puhdistustarvikkeita kodin tahranpoistoon, haluaisin mieluummin jotain, jossa on virtaa ja joka on langaton, kuten Bissell Pet Stain Eraser PowerBrush. Voit valita Bissell Little Green ProHeatin, jos et välitä johdosta. Katso Vacuum Wars -vertailu alta.

Takkapuhdistin

Quick N Brite on tulisijanpuhdistusaine, joka poistaa tulisijasta noen ja muut palamistuotteet. Jos takkoja ja savupiippuja ei puhdisteta, tulipalon ja huonon sisäilman riski kasvaa. Muista lisätä se siivoustarvikeluetteloosi.

Mistä puhdistustuotteista pidät?

Tämä puhtaiden tuotteiden luettelo kattaa kaikki olennaiset tarvikkeet, joita tarvitset kotien, asunnon tai yritysten siivoamiseen. Jos et ole vielä tehnyt niin, lataa alla oleva ilmainen tulostettava siivousalan siivoustarvikeluettelo:

Hanki ilmainen lomake!

Onko olemassa yleispuhdistusaineita, hankaussieniä tai muita tuotteita, joita et voi elää ilman?

Jakaminen on välittämistä!