Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ultimate Social Media Guide for Nonprofits
Sosiaalisen median markkinoinnin edut järjestöille
Aluksi tarkastelemme, kuinka voittoa tavoittelematon sosiaalisen median strategia voi vahvistaa organisaatiotasi.
Tässä on kolme voittoa tavoittelemattomien järjestöjen sosiaalisen median markkinoinnin etua:
- Lisätä tietoisuutta
- Rakenna yhteisöjä
- Inspiroi toimintaan
1. Lisää tietoisuutta
Tietoisuuden lisääminen on yksi tärkeimmistä sosiaalisen median strategioista, joita voittoa tavoittelematon järjestö voi käyttää. Se voi houkutella uusia lahjoittajia ja vapaaehtoisia. Luonnollisesti sosiaalinen media on yksi parhaista tavoista saavuttaa nämä tavoitteet.
On olemassa monia sosiaalisen median alustoja, joita voittoa tavoittelematon järjestö voi käyttää lisätäkseen tietoisuuttaan jalosta tarkoituksestaan. Jokaisella kanavalla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja kutakin tulisi käyttää tavalla, joka tavoittaa yleisösi tehokkaimmin.
Esimerkiksi Facebook-sivusi tulisi varata päivitysten ja tietojen jakamiseen varainhankintatyökaluistasi. Instagram sen sijaan tulisi varata visuaalisen sisällön jakamiseen, kuten Instagram Stories, Reels ja karusellit valokuvista ja videoista varainkeruutapahtumistasi ja hyväntekeväisyystoiminnastasi.
2. Rakenna yhteisöjä
Ei ole epäilystäkään siitä, että sosiaalinen media on täysin mullistanut tapamme olla yhteydessä muihin. Se on helpottanut sisällöntuottajien ja yritysten yhteydenpitoa ihmisiin kaikkialla maailmassa ja tietojen jakamista silmänräpäyksessä.
Järjestöille sosiaalinen media voi olla myös tehokas työkalu uskollisen kannattajayhteisön rakentamiseen.
Tässä on muutamia vinkkejä siitä, kuinka järjestöt voivat käyttää sosiaalista mediaa vahvan suhteen rakentamiseen seuraajiisi:
- Lähetä säännöllisesti ja johdonmukaisesti – Tämän voittoa tavoittelemattoman sosiaalisen median strategian pitäisi auttaa sinua pysymään ajan tasalla seuraajien kanssa ja pitämään heidät sitoutuneina organisaatioosi.
- Ole reagoiva – Aina kun ihmiset käyttävät aikaa ottaakseen sinuun yhteyttä sosiaalisessa mediassa, sinun tulee osoittaa arvostavasi ja tarjota nopea vastaus. Tämä ilmaisee, että arvostat seuraajiesi mielipiteitä ja palautetta.
- Jaa inspiroivia tarinoita – Älä pelkää esitellä työsi vaikutusta sosiaalisessa mediassa. Tämä on yksi parhaista tavoista saada potentiaaliset kannattajat mukaan ja innostaa heitä osallistumaan tarkoitukseesi.
- Luo ainutlaatuista sisältöä – Tarjoa sosiaalisen median seuraajille ainutlaatuista sisältöä, jota he eivät löydä mistään muualta. Tämä voi olla mitä tahansa kulissien takana olevista valokuvista videosisältöön työstäsi toiminnassa. Kun annat heille kurkistaa toimintaasi visuaalisen sisällön kautta, he tuntevat olevansa yhteydessä järjestöösi ja tukevat todennäköisemmin työtäsi.
3. Inspiroi toimintaan
Sosiaalinen media voi olla tehokas työkalu uusien lahjoittajien tavoittamiseen ja järjestöjen lahjoitusten lisäämiseen.
Sosiaalisen median kampanja voi olla loistava tapa lisätä tietoisuutta asiastasi, rakentaa suhteita mahdollisiin lahjoittajiin ja viime kädessä lisätä lahjoituksia.
Tässä on joitain vinkkejä sosiaalisen median käyttämiseen voittoa tavoittelemattomien lahjoitusten lisäämiseen:
- Kerro tarinasi – Julkaise säännöllistä sisältöä, joka esittelee voittoa tavoittelemattoman järjestösi työtä. Älä myöskään unohda sisällyttää viestiesi kuvauksiin vakuuttavia toimintakehotuksia (CTA) ja pyytää ihmisiä lahjoittamaan asiallesi.
- Luo kiireellisyyden tunne – Tee parhaasi kannustaaksesi ihmisiä tekemään lahjoituksia. Voit kannustaa ihmisiä lahjoittamaan välittömästi jakamalla tarinoita, jotka korostavat kiireellisyyttä ihmisistä, joita järjestösi auttaa.
- Rakenna suhteita – Lahjoitusten lisäämiseksi kannattaa lahjoittaa tavaroita erityistilaisuuksiin tai esitellä lahjoittajia verkkosivuillasi tai sosiaalisen median kanavilla. Tällä tavalla kohdeyleisösi tietää, että välität heidän panoksestaan, ja on motivoitunut osallistumaan tuleviin varainkeruutapahtumiin.
Seuraa näitä sosiaalisen median vinkkejä lisätäksesi lahjoituksia järjestöllesi. Pienellä vaivalla voit tavoittaa uusia lahjoittajia ja muuttaa maailmaa positiivisella tavalla.
Kuinka luoda voittoa tavoittelematon sosiaalisen median strategia
Sosiaalisen median strategiat auttavat varmasti voittoa tavoittelemattomia järjestöjä järjestäytymään verkkonäkyvyytensä suhteen.
Järjestöt voivat olla paremmin yhteydessä yleisöönsä, rakentaa suhteita keskeisiin sidosryhmiin ja saavuttaa yleiset viestintätavoitteensa, kun niillä on vankka suunnitelma.
Tässä on neljä vaihetta voittoa tavoittelemattoman sosiaalisen median strategian luomiseen:
- Valitse järjestöllesi parhaat sosiaalisen median alustat
- Määritä sosiaalisen median kampanjoillesi selkeät tavoitteet
- Ymmärrä kohdeyleisösi
- Seuraa voittoa tavoittelematonta järjestösi sosiaalista mediaa ja suorituskykyä
1. Valitse järjestöllesi parhaat sosiaalisen median alustat
Tietyn järjestösi parhaat sosiaalisen median sivustot vaihtelevat organisaatiosi tavoitteiden ja pääyleisön mukaan.
On kuitenkin monia sosiaalisen median alustoja, jotka voivat sopia täydellisesti järjestöille. Kaikki seuraavat alustat tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja etuja, jotka voivat auttaa voittoa tavoittelemattomia organisaatioita ylittämään kaikki odotukset.
Tässä ovat parhaat sosiaalisen median alustat järjestöllesi:
- Viserrys
Instagram on alusta, jota voivat käyttää voittoa tavoittelemattomat järjestöt, jotka rakastavat viestinsä levittämistä houkuttelevien visuaalien avulla. Ihannetapauksessa sitä tulisi käyttää kuvien ja videoiden jakamiseen järjestön tekemästä työstä Instagram Storiesin, Reelsin tai syöteviestien kautta.
Lisäksi Instagramia voidaan käyttää työkaluna kerätä lahjoituksia järjestöille.
Tässä muutamia ideoita Instagram-seuraajien sitouttamiseen:
- Pyydä seuraajia tekemään lahjoitus merkitsemällä ystäväsi viestiin
- Pyydä seuraajia napauttamaan linkkiä biossa tai Instagram Storiesista löytyvää linkkiä, joka johtaa lahjoitussivulle
- Pyydä seuraajia tekemään lahjoitus ja nauttimaan erityiseduista
Viserrys
Toisin kuin muut sosiaalisen median alustat, Twitterin avulla kansalaisjärjestöt voivat lisätä merkittävästi lahjoituksia henkilöiltä, jotka haluavat saada aikaan positiivisen muutoksen maailmassa. Tämä dynaaminen ja jatkuvasti muuttuva kanava on täydellinen seuraamaan viimeisimmät trendit ja pysymään ajan tasalla uusimpien alan uutisten suhteen.
Tässä on kolme vinkkiä sen tekemiseen:
- Optimoi Twitter-tilisi – Varmista, että tilisi on helppo löytää ja seurata. Liitä mukaan linkki verkkosivustollesi ja varmista, että profiilissasi on asiaankuuluvat yhteystiedot.
- Jaa uutisia – Seuraajasi arvostavat päivityksiä organisaatiostasi ja sen arvokkaasta työstä. Muista myös jakaa säännöllisesti tarinoita ihmisistä, joita autat. Tämä voisi houkutella anteliaita potentiaalisia lahjoittajia.
- Hyödynnä analytiikkaa – Käytä Twitterin seuranta- ja analytiikkatyökaluja seurataksesi kuinka hyvin twiittisi toimivat. Käytä tätä tietoa muokataksesi markkinointistrategiaasi vastaavasti.
LinkedIn on ihanteellinen sosiaalisen median kanava voittoa tavoittelemattomille järjestöille, jotka voivat olla ammattimaisesti yhteydessä mahdollisiin lahjoittajiin ja edistääkseen organisaationsa tehtävää. Luomalla LinkedIn-profiilin voittoa tavoittelemattomalle järjestöllesi ja optimoimalla sen, voit helpottaa uusien lahjoittajien saavan lisätietoja organisaatiostasi ja oppia tukemaan sitä.
Tärkeimmät tavat, joilla järjestöt voivat käyttää LinkedIniä, on löytää muita yhteensopivia yrityksiä ja muuntaa ne sponsoreiksi tai rekrytoida vapaaehtoisia tavoittavien käytäntöjen avulla. SocialBeen LinkedIn Lead Generation -palvelu on hämmästyttävä tapa
Lisäksi voit käyttää LinkedIniä julkaistaksesi säännöllisesti päivityksiä organisaatiosi työstä ja esitelläksesi, miten lahjoituksia käytetään. Tämä voi auttaa luomaan sitoutuneemman yhteisön lahjoittajista, jotka tuntevat olevansa yhteydessä järjestöösi ja sen tehtävään.
Facebook on yksi suosituimmista sosiaalisen median alustoista ja se voi olla tehokas työkalu hyväntekeväisyysjärjestöille. 93 prosentilla kansalaisjärjestöistä on Facebook-sivut, joten miksi et kokeilisi niitä? Markkinointistrategiasi kukoistaa varmasti, kun päätät käyttää tätä alustaa.
Tässä muutamia vinkkejä Facebookin käyttämiseen hyväntekeväisyyteen:
- Optimoi sivusi – Varmista, että sinulla on sivu hyväntekeväisyydelle ja että se on ajan tasalla. Liitä mukaan tietoja hyväntekeväisyysjärjestöstäsi, kuten mitä se tekee, ketä se auttaa ja miten ihmiset voivat lahjoittaa.
- Jaa uutisia ja päivityksiä – Jaa valokuvia, Facebook-tarinoita ja videosisältöä hyväntekeväisyysjärjestösi tekemästä työstä. Kouluta myös ihmisiä siitä, miten he voivat osallistua.
- Aloita varainkeruu Facebookissa – Voit perustaa varainkeruukampanjan Facebookissa ja pyytää ihmisiä lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen. Sinun tulisi myös lisätä sivullesi Lahjoita-painike.
- Luo Facebook-ryhmä – Tuo lahjoittajien, vapaaehtoisten ja kannattajien yhteisösi yhteen paikkaan luomalla Facebook-ryhmä.
2. Määritä selkeät tavoitteet sosiaalisen median kampanjoillesi
Järjestöt voivat hyödyntää useita sosiaalisen median mahdollisuuksia.
Toisin kuin kannattavuuteen keskittyvät yritykset, järjestöt voivat käyttää sosiaalista mediaa viestintästrategiansa parantamiseen ja suhteiden rakentamiseen lahjoittajiin, vapaaehtoisiin ja muihin sidosryhmiin. Jotta voit hyödyntää tätä tilaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla, sinun on asetettava selkeät tavoitteet.
Tavoitteidesi tulee olla SMART:
- Erityinen – Mainitse mitä haluat saavuttaa ja miten haluat saavuttaa sen
- Mitattavissa – Varmista, että tavoitteesi on helppo mitata analytiikan avulla.
- Saavutettavissa – Päätä saavutettavissa olevasta tavoitteesta, jota ei poisteta kansalaisjärjestöjesi tehtävästä
- Olennainen – Keskity tavoitteisiin, jotka ovat tärkeitä ja ensisijaisia kansalaisjärjestöllesi
- Aikarajoitettu – Valitse tietty aikakehys ja katso, kuinka voit saavuttaa tietyt tavoitteet
Voit esimerkiksi lisätä Twitter-seuraajien määrää 30 % seuraavan kuuden kuukauden aikana. Vaihtoehtoisesti saatat haluta kerätä 3 000 dollaria verkkolahjoituksista seuraavien kolmen kuukauden aikana.
Kun tavoitteesi on asetettu, on tärkeää laatia toimintasuunnitelma, joka auttaa sinua saavuttamaan ne. Tämän suunnitelman tulisi sisältää strategioita, kuten houkuttelevan sisällön luominen, hashtagejen tehokas käyttö ja oikealle yleisölle kohdistaminen.
3. Ymmärrä kohdeyleisösi
Järjestöt tukeutuvat aina yksilöiden ja organisaatioiden anteliaisiin lahjoituksiin työnsä tukemiseksi. Lahjoitusten pyytämiseksi on tärkeää ymmärtää, kuka yleisösi on ja mitä sosiaalisen median kanavia he käyttävät.
Tutkimukset osoittavat, että 55 % ihmisistä, jotka ovat tekemisissä voittoa tavoittelemattomien järjestöjen kanssa sosiaalisessa mediassa, ryhtyvät toimiin lahjoitusten, vapaaehtoistyön ja hyväntekeväisyystapahtumien kautta. Viimeisimmät tilastot paljastavat myös, että verkkolahjoittaminen kasvoi 12,1 %, mikä on mahtava uutinen kansalaisjärjestöille, jotka haluavat olla yhteydessä yleisöönsä digitaalisessa maailmassa.
Ensinnäkin on tärkeää tutkia kohdeyleisösi ja tunnistaa heidän käyttämänsä sosiaalisen median kanavat. Tällä tavalla sinulla on suurempi mahdollisuus tavoittaa heidät viestilläsi.
SocialBeen avulla voit oppia lisää seuraajistasi vain katsomalla nopeasti demografisia tietojasi. Lisäksi, jos haluat antaa lisätietoa sisältöstrategiastasi, SocialBee auttaa sinua tarkistamaan 3 suosituinta viestityyppiäsi ja siten tunnistamaan sisällön, joka resonoi yleisöäsi eniten.
Jos yleisösi koostuu esimerkiksi 18–30-vuotiaista nuorista aikuisista, saatat haluta jakaa enemmän valokuvia ja videoita, jotka kuvaavat työsi jännitystä. Jos yleisösi koostuu 40–60+-vuotiaista iäkkäistä aikuisista, kannattaa ehkä keskittyä viesteihin, jotka tarjoavat faktatietoa työstäsi tai jakaa tarinoita siitä, kuinka työsi on hyödyttänyt ihmisiä yhteisössä.
Sen ymmärtäminen, mikä saa sosiaalisen median yleisösi tikkimään, voi lisätä arvoa sisältöstrategiaasi ja kannustaa heitä siten lahjoittamaan organisaatiollesi.
4. Seuraa järjestösi sosiaalisen median läsnäoloa ja suorituskykyä
Järjestäjänä on tärkeää seurata jatkuvasti verkkonäkyvyyttäsi ja suorituskykyäsi. Näin voit helposti nähdä, mikä toimii, mikä ei, ja kuinka voit paremmin säätää ponnistelujasi saavuttaaksesi tavoitteesi.
Tätä varten sinun on käytettävä tehokkaita sosiaalisen median analytiikkatyökaluja seurataksesi yleisösi kasvua, sitoutumistasoja ja suosituimpia julkaisuja.
SocialBee on all-in-one sosiaalisen median hallintatyökalu, jonka avulla voit seurata läsnäoloasi ja suorituskykyäsi. Monien muiden asioiden ohella voit seurata sitoutumistasi, pitää silmällä demografisia tietojasi ja kiinnittää huomiota kolmeen suosituin viestityyppiin ja -luokkaan, joita seuraajasi pitävät.