Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Upwork Review: Onko se laillinen tapa löytää työtä verkossa?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Upwork Review: Onko se laillinen tapa löytää työtä verkossa?

Voit harkita Upworkiin liittymistä, jos olet alkamassa freelancerina tai haluat toisen alustan yhteydenpitoon asiakkaisiin. Itse asiassa aloitin freelance-urani Upworkin kautta vuonna 2015.

Upwork tarjoaa kotoa työskentelymahdollisuuksia monille kategorioille, mukaan lukien kirjanpito, asiakastuki, ohjelmointi ja kirjoittaminen.

Tämä Upwork-arvostelu näyttää, kuinka voit alkaa ansaita rahaa freelancerina tämän palvelun kautta. Vielä tärkeämpää on, että voit määrittää, onko se aikasi tuottavaa käyttöä.

Yhteenveto

Upwork on yksi parhaista freelance-markkinapaikoista, koska voit tehdä tarjouksen työpaikoista sen sijaan, että odotat asiakkaiden lähettävän kutsuhaastatteluja. Myös liittyminen on ilmaista. Alustamaksut ovat kuitenkin 10 % valmiista projekteista.

Plussat

 • Monia työvaihtoehtoja
 • Työpaikoista voi tehdä tarjouksen
 • Ilmainen jäsenyys

Haittoja

 • Kalliit palvelumaksut
 • Mahdollisesti alhainen palkka
 • Mahdolliset huijaukset

Mikä on Upwork?

Upwork on freelancerina toimiva online-alusta, joka on toiminut maailmanlaajuisesti Elancen ja oDeskin yhdistymisen jälkeen.

Alustalle on ilmaista liittyä melkein mistä päin maailmaa tahansa, Yhdysvalloista Isoon-Britanniaan ja paljon muuta, sekä hakea työpaikkailmoituksia oman markkinaraon asiakkailta.

Maksat palvelumaksut vain, kun ansaitset rahaa valmiista projekteista. Aktiviteetistasi riippuen saatat joutua ostamaan lisäkrediittejä (yhteyspisteitä) hakeaksesi töitä.

Toisin kuin muut freelance-alustat, jotka saattavat edellyttää sinun odottavan asiakkaiden ottavan sinuun yhteyttä, Upwork antaa sinun hakea myös avoimia työpaikkoja. Tämän seurauksena saat todennäköisemmin asiakkaan ja alat ansaita rahaa.

Mahdollisuus hakea työpaikkoja ilmaiseksi oli yksi syy siihen, miksi liityin Upworkiin. Harvoista freelancerinalustoista, joihin liityin, tämä oli menestynein, koska minulla oli mahdollisuus hakea ja asettaa haluamasi palkka.

Työtehtävien suorittaminen voi myös auttaa sinua saamaan kutsun haastatteluun avoimista työpaikoista, jotka eivät ole kaikkien käyttäjien saatavilla. Nämä kutsut eivät edellytä yhteydenottoasi, joten sinulla ei ole mitään menetettävää paitsi hakemiseen kuluva aika, jos asiakas valitsee toisen hakijan.

Onko Upwork laillista?

Kyllä, Upwork on laillinen sovellus freelancereille ansaitakseen osa-aikatuloja. Voit lopulta työskennellä kokopäiväisesti kokemuksesi kasvaessa ja jos aikataulusi sallii.

Upworkissa on kuitenkin useita freelance-huijauksia, joita sinun pitäisi etsiä. Upouutena freelancerina voi olla helppo langeta huijauksiin, koska olet innokas ottamaan vastaan ​​melkein minkä tahansa toimeksiannon rakentaaksesi kokemusta ja ansaitaksesi rahaa.

Alustalla on turvatoimenpiteitä, joilla estetään vilpilliset käyttäjät, jotka etsivät ilmaista työtä tai varastavat henkilökohtaisia ​​tietojasi.

Esimerkiksi yksi potentiaalinen asiakas lähetti minulle liitteen, jonka oletettavasti sisälsi mahdolliset tehtävän tiedot, joka oli todella upotettu haittaohjelmiin.

Kun päätät jättää tarjouksen, tässä on joitain asiakkaan tietoja, jotka on otettava huomioon:

 • Asiakkaan Upwork-arvostelut: Asiakkaat ja freelancerit voivat arvioida toisen osapuolen projektin päätyttyä. Työskentele vain sellaisten asiakkaiden kanssa, joilla on positiivinen arvosana.
 • Kiertäminen: Kommunikoi asiakkaiden kanssa käyttämällä Upwork-viestipalvelua. Älä myöskään hyväksy maksuja alustan ulkopuolella, kuten shekkejä tai suoria PayPal-maksuja välttääksesi maksut.
 • Työnkuvaus: Varmista, että työnkuvaus kuulostaa realistiselta. Jos läpimenoaika on liian tiukka tai palkka kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, luota vaistoihisi ja hylkää.
 • Maksutapa vahvistettu: Maksusuojaussyistä upwork ilmoittaa, onko mahdollinen asiakas linkittänyt pankkitilin maksamaan asiakkaita. Useimmat asiakkaat, joilla on vahvistamaton maksutapa, ovat huijareita.

Henkilökohtaisesti otan huomioon Upwork-tarjoukset vain asiakkailta, joilla on vahvistettu maksulähde. Useimmat kohtaamani Upwork-huijaukset johtuvat yleensä tileistä, joilla on vahvistamattomia maksutilejä.

Voit hakea vain rajoitettuun määrään työpaikkoja kuukaudessa ilmaiseksi. Välttääkseni yhteyksien ostamista katson asiakkaan tietoja ja päätän, näyttävätkö ne sopivalta. Näet heidän keskimääräiset palkkaluokkansa samanlaisista projekteista ja muiden freelance-työntekijöiden jättämän palautteen.

Kuinka Upwork toimii?

Voit alkaa ansaita rahaa Upworkilla noudattamalla alla olevia ohjeita.

🔥 Empfohlen:  MoneyLion App Review: henkilökohtaiset lainat, luottojen seuranta, palkinnot ja paljon muuta

Luo profiili

Luo ensin freelance-tili.

Jäsenyys on avoin useimmille maille, jos olet vähintään 18-vuotias.

Annat nämä tiedot aloittaaksesi tilisi:

 • Nimi
 • Sähköpostiosoite
 • Asuinmaa
 • Syntymäaika

Lopulta voit vahvistaa henkilöllisyytesi lataamalla laillisen asiakirjan ja suorittamalla lyhyen verkkohaastattelun. Alustan avulla voit myös täyttää elämäkerran ja lisätä linkkejä työnäytteihisi, jotka kuvastavat relevanttia kokemustasi.

Henkilöllisyytesi vahvistaminen ja elämäkerran täyttäminen helpottaa tehtävien saamista, koska asiakkaat tietävät sinun olevan todellinen henkilö.

Kuten missä tahansa, tarkista käyttöehdot, jotta tiedät mitä odottaa ennen rekisteröintiprosessin suorittamista.

Työhaastattelu

Upwork voi auttaa sinua saamaan palkkatyötä kolmella tavalla.

Tässä on vaihtoehtoja työnhakuun:

 • Talent Marketplace: Työhakukone, joka löytää kiinnostuksen kohteitasi vastaavia ilmoituksia
 • Projektiluettelo: Ehdota jopa 20 projekti-ideaa, joita potentiaaliset asiakkaat voivat selata
 • Kykyjenetsijä: Vastaanota henkilökohtaisia ​​kutsuja hakea julkaisuja ilman, että sinun tarvitsee lunastaa yhteyksiä

Useimmissa tilanteissa haet avoimia paikkoja lunastamalla yhteydenottoja.

Hakuprosessi on samanlainen kuin muilla työpaikoilla, kun lähetät työnäytteitä ja vastaat useisiin haastattelukysymyksiin, joissa selität, miksi olet ihanteellinen asiakas.

Jotkut julkaisut palkkaavat useita freelancereita Upworkissa. Näet kuinka monta hakijaa asiakas haastattelee ja kuinka monta he ovat palkanneet tähän mennessä selvittääkseen, kannattaako hakea.

Upwork yhdistää

Aloitusprosessin päätyttyä voit heti aloittaa työpaikkojen hakemisen lunastamalla yhteydenottoja.

Tässä on mitä sinun on tiedettävä yhteyksistä:

 • Saat 40 yhteyttä ensimmäisen kuukauden aikana
 • Useimmat työtarjoukset vaativat kaksi yhteyttä
 • Voit hakea jopa 20 julkaisua ilmaiseksi

Ensimmäisen kuukauden jälkeen saat 10 yhteyttä, jos pysyt ilmaisella Freelancer Basic -sopimuksella. Päivitys Freelancer Plus -versioon tarjoaa 80 kuukausittaista yhteyttä.

Voit ostaa lisää luottoja tarvittaessa luottokortilla.

Alusta palkitsee myös ilmaisia ​​yhteyksiä, jos:

 • Hyväksy haastattelutarjous
 • Suorita osaamisen arvioinnit
 • Ansaitse lahjakkuusmerkkejä

Saatat myös pystyä siirtämään rajoitetun määrän käyttämättömiä yhteyksiä seuraavaan kuukauteen. Tästä on hyötyä, kun on hidas kuukausi ja sinulla on enemmän aikaa pitchaamiseen.

Työn menestyspisteet

Kun suoritat tehtäviä, luot Job Success Score (JSS) -pisteen. JSS päivittyy kahden viikon välein, ja se koostuu useista tekijöistä.

Nämä sisältävät:

 • Työtulot
 • Positiiviset ja negatiiviset tulokset
 • Projektin kesto

Aivan kuten voit tarkastella potentiaalisten asiakkaiden freelance-arvosteluja vertaillaksesi mahdollisuuksia, asiakkaat voivat tarkistaa tämän mittarin palkatakseen kokeneita freelancereita. Tarvitset yleensä yli 90 % JSS-pisteen hakeaksesi.

Pisteiden saaminen voi olla aluksi haastavaa, koska sinulla on rajallinen työhistoria alustalla. Tämän tilanteen korjaamiseksi uusilla freelancereilla on “Rising Talent” -merkki, joka helpottaa kilpailua kokeneiden jäsenten kanssa.

Vaikka et voi hallita sitä, miten asiakkaat arvostelevat sinua, paras tapa parantaa tätä arvoa on hakea töitä, joissa olet ammattitaitoinen ja pystyt suorittamaan nopeasti. Projektien säännöllinen toteuttaminen on myös hyödyllistä, mitä olen nähnyt.

Parhaiten arvioitu tila

Aktiivisimmat ja menestyneimmät Upwork-jäsenet voivat lopulta saada “Parhaiksi arvioidut” -statuksen.

Suositeltavat perusvaatimukset ovat:

 • Työssä menestyminen 90 % tai enemmän
 • Vähintään 1 000 dollaria tuloja 12 kuukauden aikana
 • Ovat olleet aktiivisia alustalla viimeisen 90 päivän aikana

Tämä statustaso helpottaa avoimien hakemusten täyttämistä ja heijastaa Upwork-uskollisuuttasi.

Lisäksi työntekijät, joilla on tämä asema, ja Rising Talent -jäsenet maksavat alennetun palvelumaksun tuloistaan ​​”Suositeltujen työpaikkojen” kautta, jolloin asiakkaat maksavat maksun mainostaakseen yritystietojaan.

Huomaan saavani enemmän haastattelukutsuja, kun minulla on Parhaiksi arvioitu tila. Tämä johtuu siitä, että on tavallista, että asiakkaat hyväksyvät ehdotuksia vain käyttäjiltä, ​​joilla on nämä tunnistetiedot.

Paljonko ylätyöt maksaa?

Upworkiin liittyminen on ilmaista, ja kaikki jäsenet maksavat palvelumaksut tuloistaan. Saatavilla on myös valinnainen maksullinen jäsenmaksu kuukausimaksulla.

🔥 Empfohlen:  Mitä Creative Copywriting on? Ja mitkä ovat 5 taitoa, jotka sinun pitäisi oppia menestyäksesi?

Freelancer Basic

Tämä lähtötason sopimus on ilmainen ja oletusvaihtoehto kaikille käyttäjille. Se sisältää välttämättömän pääsyn alustalle työpaikkojen hakemiseen ja työportfoliosi rakentamiseen.

Maksat vain asiakasmaksuista tai ostaessasi lisää yhteyksiä (0,15 dollaria kukin).

Tämä suunnitelma riittää, kun aiot hakea enintään viiteen työpaikkaan kuukaudessa 10 ilmaisen yhteyden avulla. Voit myös saada kutsuja haastatteluun, joka ei vaikuta yhteyksiesi tasapainoon.

Sain paljon ilmaisia ​​kutsuja hakea ja minut valittiin kuratoituihin avauksiin alustakokemuksen saatuani. Tämä ilmainen taso on aliarvostettu osa-aikaisille freelancereille.

Freelancer Plus

14,99 dollarilla kuukaudessa (Yhdysvaltain dollaria) Plus-suunnitelma tarjoaa useita etuja, jotka helpottavat freelancereiden löytämistä useammin. Harkitse tätä suunnitelmaa, jos aiot käyttää palvelua kokopäiväisesti ja tehdä useita ehdotuksia viikossa.

Esiteltyjä Upwork Freelancer Plus -etuja ovat:

 • 80 yhteyttä kuukaudessa (sisältää 10 ilmaista yhteyttä)
 • Muokattu profiilin URL-osoite
 • Voi tarkastella kilpailijoiden tarjouksia
 • Tee asiakaskohtaiset tulosi yksityisiksi

Joitakin muita eksklusiivisia etuja ovat nopea pääsy Upwork Skills -sertifikaatteihin, henkilökohtainen valmennus ja yhteisöllinen keskusteluryhmä.

Kuinka monta prosenttia ansioistasi vaatii huoltotyötä?

Upwork ei ole ilmaista käyttää, ja se pitää 10% tuloistasi. Alustamaksut ovat ainoa maksu, jonka maksat, jos et maksa premium-suunnitelmasta tai osta lisää yhteyksiä.

Ennen 3.5.2023 freelance-palkkiot olivat jopa 20 % upouusista sopimuksista. Useimmat projektit eivät koskaan saavuttaneet kynnystä maksaa vain 10 % tai 5 %, joten tämä muutos tekee Upworkista halvemman kuin kilpailevat alustat.

Vuoden 2023 loppuun asti pitkäaikaiset sopimukset, jotka maksavat tällä hetkellä 5 %:n maksua, voivat maksaa tämän alennettuun verokannan, mutta nousevat 10 %:iin vuonna 2024.

Joten jos asiakas maksaa sinulle 600 dollaria projektista ja jättää 50 dollarin tippiä, Upwork pidättää 10 % koko maksun summasta. Tämän seurauksena kokonaismaksu on 65 dollaria ja kotiinkuljetuspalkkio on 585 dollaria.

Lisäksi tuloistasi peritään itsenäisen ammatinharjoittajan verot, joten harkitse sopivan summan perimistä näiden maksujen kattamiseksi. Sinulla on silti tarpeeksi rahaa säästääksesi ja maksaaksesi laskut.

Nämä maksut ovat korkeat ja tämän alustan haittapuoli. Kilpailevilla kotityökohteilla on kuitenkin samanlainen maksurakenne.

Ainoa halpa vaihtoehto on löytää asiakkaita, jotka eivät käytä tätä palvelua. Tällöin maksusi voivat olla alle 4 %, joka on PayPalin, Squaren tai vastaavien laskutussovellusten maksujen käsittelymaksu.

Kuinka paljon voit ansaita Upworkilla?

Ansaintapotentiaalisi riippuu useista tekijöistä.

Nämä sisältävät:

 • Asiakkaan budjetti
 • Työkategoria
 • Vuosien kokemus
 • Sijaintisi ja taitosi

Alustan mukaan keskimääräinen yhdysvaltalainen freelancer ansaitsee 20 dollaria tunnissa kansallisen tutkimuksen mukaan. Edistyneet taidot, kuten kirjanpito, sisällöntuotanto ja ohjelmointi, ansaitsevat vähintään 28 dollaria tunnissa.

Edistyneitä taitoja vaativat työt voivat maksaa enemmän rahaa. Monet asiakkaat käyttävät kuitenkin Upworkia löytääkseen helposti freelancereita, jotka ovat valmiita työskentelemään alhaisilla hinnoilla ja saavuttamaan samanlaisia ​​tuloksia.

Esimerkiksi yhdysvaltalaisen freelancerin on laskutettava enemmän kuin freelancerin, joka asuu kehitysmaassa, jossa elinkustannukset ovat alhaisemmat. Hinnoittelukilpailu voi olla kovaa myös työpaikoissa, jotka palkkaavat vain freelancereita Yhdysvalloissa.

Kokemukseni mukaan kirjoitusasiakkaani, jotka eivät käytä Upworkia, maksavat huomattavasti enemmän kuin alustan keskimääräinen hinta vastaavasta työstä.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi automaattisesti sulkea pois Upworkin käyttö. Olen ikuisesti kiitollinen siitä, että käytän tätä palvelua ansaitakseni kokopäiväistä kirjoitustuloa.

Upwork voi olla yksi parhaista tavoista ohjelmoijille, virtuaaliassistenteille ja asiakastukiagenteille ansaita tasaiset tulot ja veloittaa kilpailukykyisiä hintoja.

Kuinka Upwork maksaa?

Asiakasmaksujen vastaanottamiseen on useita eri tapoja:

 • Suora talletus
 • PayPal
 • Payoneer
 • Pankkisiirto

Sekkitilillesi suoritetuista talletuksista ei peritä maksuja, vaikka muut toimitustavat ovat maksullisia.

Kuinka nopeasti Upwork maksaa?

Se ei ole välitöntä. Tulosi pysyvät sulkutilillä 10 päivää asiakkaan maksun suorittamisesta. Asiakkaiden bonusmaksut ovat saatavilla viiden päivän kuluttua.

🔥 Empfohlen:  Onko sisältömarkkinointi tehokasta? Tilastot jokaisen markkinoijan tulisi harkita

Voit kotiuttaa tulosi odotusajan päätyttyä.

Asiakkaat voivat valita joko tuntihinnan tai kiinteän hinnan.

Kummallakin vaihtoehdolla on eri maksutiheys:

 • Tuntitaksa: Viikoittain
 • Kiinteä korko: Osatehtävien (virstanpylväiden) suorittamisen tai projektin päättymisen jälkeen

Jos asiakas esimerkiksi päättää, että hän haluaa palkata sinut suorittamaan viisi osaa, hän voi määrittää viisi virstanpylvästä eri määräpäivillä.

Sen sijaan, että odotat, kunnes palautat kaikki tehtävät saadaksesi kertakorvauksen, asiakas maksaa sinulle matkan varrella, kun suoritat jokaisen virstanpylvään.

Millaisia ​​työpaikkoja Upwork tarjoaa?

Näissä tehtävissä on mahdollisuuksia ansaita rahaa:

 • Admin ja asiakastuki
 • Tiedon syöttö
 • Kehitys ja IT
 • Insinööri ja arkkitehtuuri
 • Talous ja kirjanpito
 • Graafinen suunnittelu ja luova
 • HR ja koulutus
 • Laillinen
 • Myynti ja markkinointi
 • Kirjoittaminen

Löydät runsaasti avoimia paikkoja kaikkiin yllä oleviin luokkiin.

Upwork Arvostelut

Jos haluat työskennellä Upworkin parissa, saattaa olla hyödyllistä ymmärtää, mitä muilla freelancereilla on sanottavaa alustasta. Palvelu sai 5 tähteä useilta käyttäjiltä, ​​mikä tarkoittaa, että se on erittäin suositeltavaa.

Näin Upwork sijoittuu eri luokitussivustoilla:

Tässä Upworkin käyttäjien Upwork-arvostelut:

Upwork vaihtoehdot

Voit myös käyttää näitä freelance-markkinapaikkoja tavoittaaksesi enemmän asiakkaita ja laajentaaksesi läsnäoloasi verkossa.

Upwork vs. Fiverr

Fiverr antaa sinun tarjota räätälöityjä paketteja moniin verkkopalveluihin, mukaan lukien suunnittelu, ohjelmointi ja videoeditointi. Palvelumaksut ja maksuaikataulu ovat samanlaiset kuin Upworkissa.

Myyjien on kuitenkin odotettava, että asiakkaat ostavat paketin. Valitettavasti avoimista projekteista ei ole mahdollista tehdä tarjousta. Ota selvää kuinka ansaita rahaa Fiverrillä täältä.

Upwork vs. freelancer

Voit selata töitä tai odottaa asiakaskutsuja Freelancer. Työpaikkailmoitukset ovat samanlaisia ​​kuin Upwork kiinteähintaisilla projekteilla ja tuntiprojekteilla. Voit myös osallistua kilpailuihin tehtävistä, kuten logosuunnittelusta, välttääksesi pitkän hakuprosessin.

Saatavilla on neljä erilaista jäsensopimusta, mikä helpottaa useiden tarjousten ja ominaisuuksien saamista toistuville käyttäjille. Ilmaista suunnitelmaa ei ole, odota maksavasi 4,95–59,95 dollaria kuukaudessa.

Tehosta positiivisia ja negatiivisia puolia

Kun harkitset Upworkia freelance-työsi lähteenä, harkitse edut ja haitat.

Plussat

 • Useita työkategorioita ja avoimia ilmoituksia
 • Voi tehdä tarjouksen tehtävistä tai odottaa kutsuja
 • Ilmainen jäsenpaketti kaikille freelancereille
 • Voi luoda syvällisen profiilin asiakkaiden houkuttelemiseksi
 • Maksusuojaus asiakashuijausten estämiseksi

Haittoja

 • Mahdollisesti alhainen palkka pienellä budjetilla olevilta asiakkailta
 • Palvelumaksut ovat 10 % ansiotuloista ja juomarahoista
 • Sinun on odotettava 10 päivää, jotta maksut selviävät, jotta voit nostaa ne
 • Saatat joutua ostamaan yhteyksiä hakeaksesi töitä
 • Jotkut Upworkin työpaikkailmoitukset ovat huijauksia

Yhteenveto

Upwork on laillinen tapa ansaita freelance-tuloja verkossa yksinkertaisista ja edistyneistä tehtävistä. Uusilla freelancereilla voi olla monia mahdollisuuksia ansaita rahaa asiakkaiden kanssa. Kokeneet työntekijät voivat myös saada luotettavat tulot.

Vaikka on paljon mahdollisuuksia ansaita kokopäiväistä tai osa-aikaista tuloa, alustamaksut ovat kalliita. Minusta sen paras vahvuus on mahdollisuus jättää ehdotuksia ilmaiseksi.

Tämän seurauksena voit tutkia muita etätyötehtäviä, jotka saattavat vaatia enemmän vaivaa asiakkaiden löytämiseksi, mutta mahdollistavat enemmän kotiinpalkkaa.

Table of Contents