Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

URL-osoitteet Googlen sijoitustekijänä: mitä sinun tulee tietää

Seuraava artikkeli auttaa sinua: URL-osoitteet Googlen sijoitustekijänä: mitä sinun tulee tietää

Google-haun sijoitustekijät voivat nousta ja menettää näkyvyyttä ajan myötä.

Tekijä, jolla oli paljon painoarvoa Googlen kanssa vuosia sitten, ei välttämättä kanna paljon nykypäivänä.

Verkkosivuston URL-osoite on esimerkki tällaisesta sijoitustekijästä.

Koska verkkosivuston URL-osoitteen vaikutus hakusijoituksiin on muuttunut ajan myötä, saatat kuulla ristiriitaisia ​​tietoja sen merkityksestä nykyään.

Tarkastellaan väitteitä, jotka koskevat URL-osoitetta sijoitustekijänä, ja sitten käydään läpi, mitä todisteet sanovat.

Väite: URL-osoitteet ovat sijoitustekijä

Verkkosivuston URL-osoitteen sanotaan olevan tekijä Googlen hakusijoituksissa, ja se voidaan optimoida samalla tavalla kuin otsikkotunnisteen optimointi.

Tarkemmin sanottuna väitteet viittaavat siihen, että avainsanojen strateginen käyttö URL-osoitteessa voi auttaa verkkosivustoa sijoittumaan kyseisiä sanoja sisältäville kyselyille.

Esimerkiksi saadakseen sijoituksen kyselylle, kuten [air fryer recipes] onko hyödyllistä URL-osoite, joka sisältää paistokeitin-reseptejä jossain URL-osoitteessa (esim. esimerkki.fi/paistokeitin-reseptit)?

Jotkut uskovat, että verkkosivustolla, jonka URL-osoitteessa on avainsanoja, on paremmuusjärjestykseen verrattuna sivustoihin, joilla on yleisempiä URL-osoitteita.

Onko tässä väitteessä totta?

Tässä on mitä Google sanoo.

Todisteet: URL-osoitteet sijoitustekijänä

Suoraan Googlelta saadut todisteet osoittavat, että URL-osoitteilla ei ole niin suurta roolia hakutuloksissa kuin väitteet antavat ymmärtää.

Kun tarkastellaan aikoja, jolloin Google on tunnustanut URL-osoitteet sijoitustekijäksi, vaikuttaa siltä, ​​että vaikutus on hiipunut ajan myötä.

Vuonna 2016 Googlen John Mueller vahvistettu URL-osoitteen avainsanat ovat sijoitustekijä.

Hän kuitenkin kuvaili signaalia “erittäin pieneksi”.

”Uskon, että se on hyvin pieni sijoitustekijä, joten en todellakaan yrittäisi pakottaa sitä. Eikä se ole jotain, josta sanoisin, että sivustosi uudelleenjärjestely kannattaa edes yrittää, jotta voit sisällyttää avainsanoja URL-osoitteeseen.”

Mueller osoitettu aihe uudelleen vuonna 2017 ja sanoi: “URL-osoitteiden avainsanat ovat yliarvostettuja Googlen hakukoneoptimoinnissa.”

Sen sijaan Mueller suosittelee URL-osoitteiden valitsemista käyttäjille, ei hakukoneille.

🔥 Empfohlen:  5 parasta tehtävienhallintaohjelmistoa (+ mitä etsiä)

Hän toistaa samanlaisia ​​neuvoja Vuonna 2018 sivuston omistajien ei pitäisi huolehtia avainsanojen käytöstä URL-osoitteessa.

Selvyyden vuoksi: Tämä ei tarkoita, etteivätkö URL-osoitteet vaikuttaisi sijoituksiin ollenkaan. Se tarkoittaa, että URL-osoitteen optimoinnissa on otettava huomioon monia muita tärkeitä tekijöitä.

Se käy selväksi muissa Muellerin lausunnoissa, kuten tämä vuodesta 2021, jossa hän sanoo, että URL-osoitteen sanat ovat “erittäin, erittäin kevyt sijoitustekijä”.

“Käytämme URL-osoitteessa olevia sanoja erittäin kevyenä tekijänä. Ja muistaakseni tämä on ensisijaisesti asia, jonka otamme huomioon, kun emme ole vielä päässeet sisältöön.

Joten jos tämä on ensimmäinen kerta, kun näemme tämän URL-osoitteen, emmekä tiedä, miten sen sisältöä luokitellaan, saatamme käyttää URL-osoitteessa olevia sanoja auttamaan meitä parempana.

Mutta heti kun olemme indeksoineet sisällön siellä, meillä on paljon enemmän tietoa. Ja sitten se on jotain, jos URL-osoite on saksaksi, japaniksi tai englanniksi, se on melkein sama asia.”

Kuten Mueller sanoo, kun sisältö on indeksoitu, URL-osoitteesta tulee vähemmän tärkeä.

URL-osoitteet sijoitustekijänä: tuomiomme

Google on vahvistanut, että URL-osoitteet ovat minimaalinen haun sijoitustekijä.

Kun Google indeksoi uuden sivuston ensimmäistä kertaa, se käyttää URL-osoitteessa olevia avainsanoja saadakseen käsityksen sivustosta.

Tällä voi olla pieni merkitys sivuston alkuperäisessä sijoituksessa.

Jotkut SEO-ammattilaiset ajattelevat myös, että sitä voidaan käyttää apuna sivujen ryhmittelyssä (eli kansioiden alla olevat sivut ryhmitellään samaan tapaan kuin leipäpolut).

Kun sivuston sisältö on indeksoitu perusteellisesti, URL-osoitteen SEO-vaikutus tulee minimaaliseksi.


Table of Contents