Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Uudelleenohjauksen hallinta: SEO-aloitusopas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Uudelleenohjauksen hallinta: SEO-aloitusopas

Uudelleenohjaukset ovat erittäin tärkeä osa onnistuneen verkkosivuston ylläpitoa, mutta liian usein niiden hallintaan ei kiinnitetä juurikaan huomiota.

Ilman uudelleenohjaushallintaa saatat nähdä tärkeitä uudelleenohjauksia poistettua, käyttäjiä uudelleenohjautuneena väärään paikkaan tai sivuston hakukoneoptimoinnin linkkipääoman menetyksen.

Uudelleenohjauksen hallinnan on oltava tulevaisuudenkestävää ja kestävää ilman, että siitä tulee taakka tiimeille.

Uudelleenohjauksen hallintaprosessilla on muutamia tavoitteita:

 • Uudelleenohjauksen ja prosessin tulee olla helppoa ylläpitämään ja hallitsemaan.
 • Vältä uudelleenohjausketjuja – yksihyppy niin paljon kuin mahdollista.
 • Ota analytiikan seuranta käyttöön tai muuta näkyvyyttä käytössä.

On tärkeää pitää mielessä muutokset, joita väistämättä tapahtuu sidosryhmien, teknologiapinon ja koko webin osalta verkkosivuston tulevan elinkaaren aikana.

Eräänä päivänä tulevaisuudessa on hyvin todennäköistä, että sivusto kokee sisällönhallintajärjestelmän siirron, laajalle levinneitä URL-muutoksia, mediatiedostojen sijaintien muutoksia tai suosituimmat verkkosivustot alkavat käyttää uutta tekniikkaa, joka vaikuttaa URL-osoitteisiin.

Muutos tapahtuu ajan myötä myös eri tiimeille, jotka vastaavat:

 • Päätetään mikä tekniikka hoitaa uudelleenohjaukset.
 • Luominen, muokkaaminen tai poistaminen uudelleenohjaukset.
 • URL-osoitteiden päättäminen pitäisi ohjata minne (ja miksi).

Teknisestä näkökulmasta on varmasti monia vaihtoehtoja ja erilaisia ​​uudelleenohjauksia, joilla kaikilla on erityisiä käyttötapauksia ja estomalleja – 3xx-uudelleenohjaukset, metapäivitys, JavaScript, htaccess vs httpd.conf jne.

Tässä artikkelissa opit uudelleenohjausten hallinnasta, joka on agnostikko käytetyn tekniikan suhteen.

Yleisiä uudelleenohjauksia koskevia tapauksia

Vaikka verkkosivustojen uudelleenohjauksille on muitakin käyttötapoja, kolme yleisintä, jotka vaativat suurten verkkosivustojen hallintaa, voidaan kuvata seuraavasti:

 1. Sivu siirretty.
 2. Turhamaisuus uudelleenohjaus.
 3. Apuohjelman uudelleenohjaus.

Sivun siirrettyjen uudelleenohjausten hallinta

Jos perustettu verkkosivu siirretään vanhasta paikasta uuteen paikkaan, uudelleenohjaus on tehtävä, jotta ihmiset ja robotit löytävät uuden sijainnin yrittäessään päästä vanhaan sijaintiin.

Ihmisellä voi olla vanha URL-osoite kirjanmerkillä tai hän löytää linkin vanhaan URL-osoitteeseen verkkosivulta tai sähköpostista, tai hän saattaa nähdä sen tulostettuna jonnekin ja kirjoittaa sen sisään.

Hakubotti voi löytää vanhan URL-osoitteen linkkinä verkkosivulta tai indeksoidessaan uudelleen olemassa olevaa sivun hakemistoaan.

Kummassakin tapauksessa uudelleenohjauksen näyttäminen on oikea tapa osoittaa, että tuote on uudessa paikassa.

Sivun siirrettyjä uudelleenohjauksia on ehkä kahta yleistä tyyppiä: mallia vastaavat erät ja yksittäiset uudelleenohjaukset.

Erät mallia vastaavat uudelleenohjaukset ovat hallittavissa

Jos jokainen sivuston tai hakemiston URL-osoite muuttuu johdonmukaisesti, tarvittava uudelleenohjaussääntö voi olla melko yksinkertainen ja sitä voitaisiin ylläpitää käytännössä ikuisesti vähällä huoltotarpeella.

Jos esimerkiksi siirsit yrityksesi uutishuoneen sivut osoitteesta https://newsroom.domain.com osoitteeseen https://www.domain.com/newsroom/ ja muutoin uutishuoneiden URL-osoitteiden rakenteet pysyivät ennallaan, silloin yksi sääntö voisi käsitellä kaiken uudelleenohjauksen.

🔥 Empfohlen:  Magicbricks - Etkö vielä omista kotia? Osta yksi!

Tämä yksittäinen sääntö ei myöskään todennäköisesti ole ristiriidassa uusien asiaankuulumattomien uudelleenohjausten kanssa.

Tulevan sisällönhallintajärjestelmän tai uudelleenohjauksen hallintaalustan muutoksen aikana tämän ja vastaavien yksirivisten sääntöjen ylläpitäminen ei ole vaikeaa.

Mallivastaavien uudelleenohjausten käytön suuri etu on mahdollisuus tehdä helposti muutoksia tulevaisuudessa, kuten muokata kyselyjonoja tai muuttaa uudelleenohjausmallia, jos tapahtuu toinen laajamittainen muutos (esimerkiksi sivuston siirtyminen https:ään).

Yksittäisten kertaluonteisten uudelleenohjausten luettelot muuttuvat hallitsemattomiksi

Jos yhdellä sivulla on oltava eri URL-osoite tai sivuryhmällä on oltava eri URL-osoite, mutta yksinkertaista yhtenäistä mallia ei ole, tarvitaan 1:1-uudelleenohjausten luettelo.

Jos sinulla on esimerkiksi blogiteksti, jonka URL-osoite on “domain.com/blog/devops-conferences-2021.html” ja halusit muuttaa sen muotoon “domain.com/blog/devops-conferences.html” ja päivittää sisällön uudelle vuodelle (ja kestävän URL-osoitteen luomiseen), sinun on luotava yksi 1:1-uudelleenohjaus vanhasta sijainnista uuteen sijaintiin.

Vaikka joukko mallinsovitusuudelleenohjauksia voitaisiin helposti ylläpitää ikuisesti, kertaluonteiset uudelleenohjaukset on todennäköisesti lopulta poistettava käytöstä.

Jos verkkosivustosi siirtyy uuteen sisällönhallintajärjestelmään jonakin päivänä tulevaisuudessa tai jos uudelleenohjaushallinnassasi loppuu tila – tällaisissa tapauksissa uudelleenohjausta ei ehkä säilytetä.

John Mueller ehdottaa, että Googlen vuoksi uudelleenohjaukset on säilytettävä vähintään vuoden ajan, kun sivu liikkuu.

Tämäntyyppinen uudelleenohjaus olisi hyvä pitää aktiivisena useita vuosia, mutta se ei ehkä ole mahdollista.

Sen vuoksi on tärkeää tietää, kuinka kauan uudelleenohjaus on ollut aktiivinen ja kuinka usein siinä käydään, kun päätetään, mikä uudelleenohjaus poistetaan tai säilytetään tulevaisuudessa.

Vanity-uudelleenohjausten hallinta

Uudelleenohjaukset, joita usein kutsutaan “turhamaisille uudelleenohjauksille” tai “turhamaisille URL-osoitteille”, ovat lyhennettyjä URL-osoitteita, jotka on suunniteltu kirjoitettaviksi, mieleenpainuviksi ja/tai helposti luettavaksi.

Turhamaiset uudelleenohjaukset ovat lähes välttämättä kertaluonteisia.

Monien suuren verkkosivuston sidosryhmien yleinen väärinkäsitys on turhamaisten URL-osoitteiden tarve ilman käyttötapausta.

Jos yrityksen verkkosivuston tuotesivun ensisijainen URL-osoite on kolme tai neljä kansiota syvä, sidosryhmä voi pyytää todelliseen sijaintiin osoittavaa turhamaista uudelleenohjausta.

Tämä uudelleenohjaus ei kuitenkaan auta käyttäjiä, elleivät he osaa kirjoittaa sitä selaimeen.

Yksi verkon ajaton ominaisuus on, että käyttäjät kirjoittavat harvoin tai koskaan URL-osoitteen selaimeensa sen sijaan, että he napsauttaisivat linkkiä käyttäessään Internetiä.

Todella hyödyllisiä turhamaisuusuudelleenohjauksia ovat ne, jotka käyttäjä lukee tai kuulee, kun hän ei käytä Internetiä.

Aikakauslehtimainos, mainostaulu, podcast tai radiomainos – nämä kaikki ovat erinomaisia ​​turhamaisuusuudelleenohjauksen käyttötapoja.

Näissä tapauksissa ihmisen täytyy helposti muistaa ja kirjoittaa osoite helposti. “Vieraile osoitteessa acme.com/piano saadaksesi ilmaisen pianosi!” olisi täydellistä.

🔥 Empfohlen:  Loman jälkeisten palautusten hallinta Shopifyssa

Jos turhamaisuusuudelleenohjausta ei tarvita – jos ei ole suunnitteilla lehteä tai podcast-mainosta – niin sitä ei läheskään varmasti tarvitse olla olemassa.

Se ei auta sivuston hakukoneoptimointia tai käytettävyyttä, jos kukaan ei käytä turhamaista uudelleenohjausta.

Kun on aika siirtää kaikki uudelleenohjaukset uuteen järjestelmään, niistä voi tulla painajainen yrittää selvittää, mitkä uudelleenohjaukset ovat edelleen tarpeen vai eivät.

Apuohjelman uudelleenohjausten hallinta

Uudelleenohjaukset ovat eräänlaisia ​​usein kaavoja vastaavia uudelleenohjauksia, jotka palvelevat teknistä tai hallinnollista tarkoitusta.

Yleisiä apuohjelman uudelleenohjauksia ovat:

 • HTTP HTTPS:ksi.
 • “www”:n lisääminen tai poistaminen.
 • Viimeisen vinoviivan tai .html:n lisääminen tai poistaminen
 • Vain pienten kirjainten pakottaminen.
 • Kyselymerkkijonon lisääminen, poistaminen tai muokkaaminen.

Koska nämä ovat mallisovitettuja, niitä voidaan helposti ylläpitää ja muuttaa tulevaisuudessa.

On tärkeää harkita tarkasti toimintojen järjestystä, kun yhdistät useita apuohjelmien uudelleenohjauksia sivun siirrettyjen ja turhamaisten uudelleenohjausten kanssa – tavoitteena on mahdollisimman vähän hyppyjä matkan varrella ja helppo ylläpito tulevaisuudessa.

Apuohjelman uudelleenohjaukset voivat vähentää tarvittavien kertaluonteisten turhamaisten uudelleenohjausten määrää automatisoinnin ja yksinkertaistamisen ansiosta.

Esimerkiksi pienten kirjainten pakottaminen voi joissakin tapauksissa poistaa tarpeen luoda useita versioita samasta URL-osoitteesta.

Viimeinen asia, jonka haluat, on yrityksesi johtaja, joka miettii kaikkia mahdollisia turhamaisen URL-osoitteen koteloita, joita he aikovat käyttää podcast-kampanjassa!

Lyhennetyt URL-osoitteet, jotka eivät ole ihmisen luettavissa

Eräs Utilityn ja Vanityn välisten rajojen ylittävä uudelleenohjausluokka on lyhennetty URL-osoite, jota ei ole tarkoitettu käyttäjien muistavaksi tai helposti kirjoitettavaksi.

Näitä käytetään usein QR-koodeihin URL-osoitteen pituuden lyhentämiseksi (mikä tekee QR-koodista helpommin skannattavan) tai sosiaalisen median käyttäjät nähdäkseen, kuinka monta napsautusta heidän jaetut linkit saavat bit.ly:n tai vastaavan alustan avulla.

Suurilla verkkosivustoilla lyhennettyjä URL-osoitteita ei pitäisi vaatia analytiikan seurantaan, vaikka QR-käyttötapausta voidaankin tukea.

Analytics uudelleenohjauksissa

Paras tapa ymmärtää, miten uudelleenohjauksia käytetään, on liittää kyselymerkkijonoja tietyntyyppisten uudelleenohjausten kohteeseen.

Vanity-uudelleenohjaukset, QR-koodin uudelleenohjaukset ja kertaluonteiset sivun siirretyt uudelleenohjaukset ovat kaikki kyselymerkkijonojen käyttötapauksia, jotka johtavat uudelleenohjauksen käytön analytiikkaseurantaan.

Etrade.com tarjoaa esimerkin kyselymerkkijonojen käyttämisestä turhamaisissa uudelleenohjauksissa.

Esimerkiksi etrade.com/stockplans uudelleenohjaa osoitteeseen https://us.etrade.com/stock-plans?vanity=stockplans.

Tämä antaa Etraden ymmärtää, kuinka monet ihmiset ovat käyttäneet kyseistä uudelleenohjausta ajan mittaan ja millaisia ​​toimia käyttäjät tekivät saapuessaan sivustolle.

Uudelleenohjauksen käyttöä koskevat analyysitiedot voivat auttaa verkkotiimiä määrittämään, mitkä uudelleenohjaukset on säilytettävä tai mitkä voidaan poistaa ja mitkä kampanjat tuottavat eniten kävijöitä ja sitoutumista.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kaupallistaa sähköpostilistasi

Analyysi-seuranta apuohjelmien uudelleenohjauksissa, kuten HTTP:stä HTTPS:ään, tuottaa vähemmän arvoa, koska verkkosivusto todennäköisesti pitää ne paikoillaan riippumatta siitä, käytetäänkö niitä säännöllisesti vai ei.

Näitä näkökohtia tulisi käyttää määriteltäessä kyselymerkkijonosääntöjä, jotka ovat kaikkein järkevimpiä verkkosivustolle ja tiimille:

Ilmoita täydellinen uudelleenohjauspolku kyselymerkkijonossa:

 • Usein vinoviivat ja pisteet tulee korvata yhdysviivoilla.

Ilmoita uudelleenohjauksen tyyppi:

 • 301, 302, JavaScript jne. ovat kaikki mahdollisia.
 • Turhamaisuus, apuohjelma, sivu siirretty, QR jne. ovat kaikki mahdollisia.

Ilmoita lisäyspäivämäärä.

Ilmoita uudelleenohjauksesta vastaava tiimi.

Kaikkia näitä tietoja ei tarvitse sisällyttää uudelleenohjauksen kohdekyselyn merkkijonoon, mutta nämä kaikki on mahdollista sisällyttää.

Kun kyselymerkkijonot on otettu käyttöön uudelleenohjauskohteissa, tiimi voi sitten tarkistaa käytön vuosittaisella tai muulla tahdilla.

Kun esimerkiksi Vanity Redirect on luotu tietylle kampanjalle, joka on suoritettu, eikä uudelleenohjausta ole käytetty kahteen tai kolmeen vuoteen, on aika lopettaa vanhan uudelleenohjauksen ylläpitäminen.

Uudelleenohjauksen estomallit

Uudelleenohjauksille on monia estomalleja.

Nämä voivat tuntua hyvältä pikaratkaisulta, mutta lopulta aiheuttavat enemmän ongelmia kuin ratkaisevat, ja niitä tulisi välttää.

Joitakin uudelleenohjauksen estomalleja ovat:

 • 404 sivun uudelleenohjaus etusivulle.
 • Uudelleenohjaus 404-virheeseen sen sijaan, että näyttäisit 404-virheen olemattomassa URL-osoitteessa.
 • Uudelleenohjaus uudelleenohjaukseen (ketjun uudelleenohjaukset).
 • Sivun uudelleenohjaus ja päivittämättä jättäminen jossa on uudelleenohjauslinkki (sisäinen linkitys uudelleenohjauksiin).
 • Uudelleenohjausten käyttäminen A/B-testauksessa DOM:n manipuloinnin sijaan.
 • Linkittäminen muihin kuin Sequitur-uudelleenohjauksiin – niin, että käyttäjät napsauttavat linkkiä kuvitellen löytävänsä tietyn kohteen verkkosivustolta, mutta sitten heidät ohjataan eri paikkaan (jättäen käyttäjän turhautuneeksi ja etsimään sivustolta sisältöä, jonka he luulivat löytävänsä).

Monet uudelleenohjauksen estomallit voidaan ratkaista noudattamalla näitä kahta periaatetta:

 • Älä koskaan linkitä sisäisiin uudelleenohjauksiin. Kun sivu on poistettu käytöstä, etsi kaikki vanhalle sivulle osoittavat sisäiset linkit ja poista tai päivitä kyseiset linkit.
 • Salli vanhojen sivujen, joilla ei ole korvaavaa, muuttua 404:ksi – ja muista poistaa linkit niihin

Käärimistä

Hieman hallintaa ja uudelleenohjausprosessia voi pitää verkkosivustosi puhtaana ja käyttäjät tyytyväisinä.

Ota uudelleenohjausten analytiikkaseuranta käyttöön, jotta voit tarkastaa ja poistaa vanhoja uudelleenohjauksia, joita ei tarvitse ylläpitää tulevaisuudessa.

Älä linkitä uudelleenohjauksiin sisäisesti, ellei siihen ole pätevää syytä.

Näiden perusvaiheiden noudattaminen vahvistaa sivustosi tulevaa menestystä ja ylläpidettävyyttä varten.

Lisää resursseja: