Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Uusi Google Analytics 4 -päivitys tuo enemmän joustavuutta konversiolaskennassa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Uusi Google Analytics 4 -päivitys tuo enemmän joustavuutta konversiolaskennassa

GA4 eli Google Analytics 4 on julkistanut uuden päivityksen, joka voi tehdä tulosseurannasta joustavampaa markkinoijille ja digitaalisille tiimeille. Tässä artikkelissa autamme sinua ymmärtämään, mikä päivityksen myötä muuttui ja kuinka markkinoijat voivat hyötyä uudesta kerran istuntoa kohden -konversioiden laskentamenetelmästä.

Mikä on uusi tuloslaskentamenetelmä?

GA4:llä on nyt kaksi vaihtoehtoa käyttäjien tulostoimintojen laskemiseen. Ensimmäinen on “kerran per tapahtuma”, ja se on GA4:n suositeltu asetus. Tässä menetelmässä GA4-ominaisuudet laskevat tapahtuman tulokseksi joka kerta, kun se tapahtuu. Jos käyttäjä esimerkiksi suorittaa kolme konversiota istunnon aikana, kaikki kolme konversiota lasketaan Googlen omaisuuteen.

Toinen vaihtoehto on uusi “kerta per istunto” -menetelmä konversioiden laskemiseen. Tällä menetelmällä Universal Analytics -omaisuudet seuraavat analytiikkaa, mikä tekee siitä niin, että saat GA4- ja UA-konversiotietosi vastaamaan toisiaan. Tässä menetelmässä omaisuus laskee konversiotapahtumat vain kerran tietyn istunnon aikana.

Yllä olevan esimerkin mukaisesti, jos käyttäjä suorittaa kolme konversiota istunnon aikana, vain yksi konversio lasketaan.

Google suosittelee “kerran tapahtumaa kohti” -menetelmän käyttöä tulosten laskemiseen. Tämä johtuu siitä, että se antaa sinulle paremman käsityksen käyttäjien käyttäytymisestä. Sen avulla voit erottaa istunnot toisistaan, kun useita konversioita tapahtuu, mikä voi auttaa sinua ymmärtämään yksittäisten käyttäjien käyttäytymismalleja.

Kerran per istunto -menetelmä ei tee eroa yhden istunnon aikana saatujen erilaisten konversioiden välillä, mikä tarkoittaa, että joku, joka suorittaa kymmenen konversiota, ja joku, joka suorittaa yhden, lasketaan samaan omaisuuteen.

Miten muutos hyödyttää markkinoijia?

Vaikka GA4:llä on monia mittareita ja analytiikkaa, joista käyttäjät voivat vedota, käyttäjien johdonmukainen kritiikki on, että sitä on vaikea hallita ja se eroaa muista analytiikkajärjestelmistä, joista heillä on enemmän kokemusta.

🔥 Empfohlen:  Google julkistaa uusia ominaisuuksia Chatbot Bardilleen. Mikä on vaikutus hakukoneoptimointiin?

Kun konversioita voidaan seurata kerran istuntoa kohden, GA4 toimii lähempänä Universal Analyticsin toimintaa. Näin markkinoijat voivat yhdistää tietonsa ja yhdenmukaistaa GA4:n Universal Analyticsin kanssa, mikä on ollut vaikeaa tehdä aiemmin.

Kun käytössä on kaksi tulosseurantavaihtoehtoa, käyttäjät voivat nyt muokata, kuinka he saavat mittansa ja miten tuloksia seurataan. Koska konversiot ovat erittäin tärkeä osa digitaalista markkinointia, vaihtoehtojen ja analytiikkajärjestelmien, kuten GA4:n ja Universal Analyticsin, yhdistäminen helpottaa markkinoijien luomista osakkeenomistajia tyydyttävien raporttien luomisesta.

Kuinka voit muuttaa laskentatapaasi?

Jos et tee muutoksia, GA4 käyttää oletusasetusta. Jos olet määrittänyt Universal Analyticsin tavoitteet omaisuudeksi GA4:ssä, oletusarvo on “kerran istunnossa”. Kaikissa muissa konversioissa käytetään suositeltua “kerran tapahtumaa kohden” -oletusarvoa.

Jos haluat muuttaa tuloslaskentatapaasi, voit tehdä vaihdon helposti seuraavilla yksinkertaisilla vaiheilla:

  1. Siirry Google Analyticsin Järjestelmänvalvojaan
  2. Napsauta Omaisuus-valikosta Konversiot
  3. Siirry tulostapahtumataulukkoon ja napsauta kolmen pisteen kuvaketta nähdäksesi lisää vaihtoehtoja rivin oikeassa reunassa
  4. Napsauta Muuta laskentatapaa
  5. Valitse tapahtumataulukon riville haluamasi vaihtoehdot
  6. Napsauta Tallenna

Voit siirtyä sisään ja päivittää nämä asetukset milloin tahansa, mutta on tärkeää muistaa, että aiemmat tiedot käyttävät menetelmää, joka valittiin tietojen keräämisen yhteydessä. Tulosten laskentatavan päivittäminen toimii vain tuleville tiedoille.

Bottom Line

Uusi GA4-päivitys antaa käyttäjille enemmän joustavuutta ja mukautusvaihtoehtoja tulosten laskemiseen. Tulosmittareiden tavoitteiden perusteella voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Jos haluat seurata käyttäjien käyttäytymistä ja yksittäisiä tuloksia, Kerran tapahtumaa kohti -asetus on paras. Jos kuitenkin haluat, että tietosi vastaavat Universal Analyticsia ja säilyttävät johdonmukaisuuden, voit valita “kerran istuntoa kohti” -vaihtoehdon.

Mitä tulee seurantaanalytiikkaan, monipuolisuudesta on aina apua. Koska jokainen yritys toimii eri tavalla, kaikilla tietojoukoilla ei ole samaa arvoa. Uudet GA4-päivitykset osoittavat, kuinka Google kuuntelee käyttäjiä ja tarjoaa enemmän vaihtoehtoja omaisuuksissa. Digimarkkinoijat voivat toivottavasti odottaa entistä enemmän GA4:n päivityksiä ja vaihtoehtoja tulevaisuudessa.

🔥 Empfohlen:  50 parasta SEO-kirjanmerkkiä, joita markkinoijat rakastavat vuonna 2023