Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Vaikuttaako Silicon Valley Bankin romahdus rahasi kanssa?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Vaikuttaako Silicon Valley Bankin romahdus rahasi kanssa?

Silicon Valley Bankin romahtaminen

Jälkeen peräkkäisiä lomautuksiateknologiateollisuus kohtaa jälleen uuden haasteen: suurimman teknologiaan keskittyneen pankin, Silicon Valley Bankin (SVB) romahtamisen.

Tämä äkillinen romahdus ravisteli teknologian startup-maailmaa ja loi paniikkia käteisen omistajien ja rahojensa turvallisuudesta huolissaan olevien sijoittajien keskuudessa. Rahaturvallisuutta koskevat haut nousivat 400 % viikossa!

Viimeaikainen Silicon Valley Bankin romahtaminen on lähettänyt shokkiaaltoja koko teknologia-alalle, jättäen sijoittajat ja tallettajat näkemään vaikutukset talouteensa. Koska suurimman teknologiapainotteisen pankin kaatuminen herättää kriittisiä kysymyksiä rahan turvallisuudesta, tutkimme tämän finanssikriisin syitä ja seurauksia.

Ovatko rahasi todella vaarassa? Mitä rahoillesi tapahtuu? Mitä toimia seuraavaksi? Kysyimme rahoitusasiantuntijoilta kaikki polttavat kysymyksesi.

Mikä on Silicon Valley Bank?

Silicon Valley Bank (SVB), valtion vuokraama liikepankki, jonka pääkonttori sijaitsee Santa Clarassa, Kaliforniassa, oli lähes puolet kaikista pääomasijoittamisesta rahoitetuista startup-yrityksistä. Se perustettiin vuonna 1983, ja se kasvoi paikallisen korkean teknologian talouden rinnalla ja laajeni useisiin teknologiakeskuksiin kaikkialla Yhdysvalloissa ja kansainvälisesti.

SVB palveli erityisesti teknologia-alaa ja hallitsi riskejä ymmärtämällä startup-yritysten ainutlaatuiset tarpeet ja yhdistämällä asiakkaat usein laajaan riskipääoma-, laki- ja tilitoimistoverkostoonsa. Maaliskuussa 2023, maailmanlaajuisen inflaation ja keskuspankkien tukemien koronnostojen keskellä, pankin talletukset kuitenkin joutuivat romahtamaan ja Kalifornian rahoitussuoja- ja innovaatioministeriön (DFPI) takavarikoimaan sen. Tämä oli Yhdysvaltain historian toiseksi suurin pankin kaatuminen.

Mikä on iso juttu Piilaakson pankissa?

Silicon Valley Bank oli Yhdysvaltain 16. suurin pankki ennen kuin se meni alamäkeen, sanoo Tom Koesternen, valtuutettu rahoitusanalyytikko Taatut lainat. Se on myös suurin romahtanut pankki sitten vuoden 2008, jolloin yli 600 pankkia kaatui “suuren taantuman” aikana.

SVB oli erityisen tärkeä teknologiateollisuudelle, sillä se rahoitti lähes puolet kaikista yhdysvaltalaisista teknologia- ja terveydenhuoltoalan startupeista.

Miksi Silicon Valley Bank kaatui?

SVB oli suuri pankki, jolla oli merkittäviä talletuksia. Se sijoitti suurimman osan varoista valtion obligaatioihin, jotka ovat tyypillisesti turvallisia, Koesternen sanoo. Joukkovelkakirjojen arvot ovat kuitenkin kääntäen verrannollisia korkoihin, joten kun Federal Reserve nosti korkoja, joukkovelkakirjojen arvot laskivat, hän lisää.

Sijoittajat alkoivat nostaa rahaa, mutta pankki ei pystynyt käsittelemään niin monia äkillisiä nostoja. “SVB tarvitsi lisää likviditeettiä talletusten takaisinmaksuun, koska sen sijoitukset olivat sidottu pitkäaikaisiin varoihin”, Koesternen sanoo.

🔥 Empfohlen:  Ilmainen kurssi sankari vastaus | Unblur Course Hero Links Online 2023

Yksinkertaisesti sanottuna pankki on sinulle velkaa rahat, jotka olet tallettanut aiemmin, ja pankki on saattanut menettää ne siihen mennessä, kun haluat sen takaisin, varsinkin jos muut asiakkaat nostavat nopeasti, sanoo David Martínez de Lecea, yhtiön toimitusjohtaja. Exiriovarallisuudenhallintasovellus.

Näin kävi SVB:lle. “Ainoa vaihtoehto heille oli myydä omaisuutensa tappiolla ja aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia sijoittajilleen ja asiakkailleen. Kun SVB julkisti omaisuuden myyntinsä, osakkeen arvo laski rajusti 60 % ja pankki romahti 48 tunnissa”, Koesternen sanoo.

Voivatko ihmiset, jotka nostavat rahaa nopeasti, todella saada pankin sulkemaan?

Yleensä pankit eivät ala lopettaa toimintansa heti, kun monet ihmiset nostavat rahaa. Useimmilla pankeilla on käteisvaroja suojautuakseen tällaisilta tilanteilta.

Lisäksi Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) vakuuttaa tilejä 250 000 dollariin asti tallettajaa kohden jokaiselle tilille, jotta ihmiset eivät menetä kaikkia rahojaan yhdessä yössä.

“SVB:n tallettajat ja sijoittajat eivät kuitenkaan olleet yksittäisiä asiakkaita, vaan suuria yrityksiä, kuten Roblox, Roku, Rocket Labs ja Etsy”, Koesternen sanoo. “Nämä yhteisöt ovat FDIC:n toimivallan ulkopuolella, koska yritykset käyttävät miljoonia kuukaudessa.”

Toisin sanoen muutaman sadan tuhannen dollarin nostot eivät kaada pankkia, mutta suuret teknologiayritykset, jotka nostivat miljoonia kerralla, aiheuttivat SVB:n varojen nopean ehtymisen.

Ovatko rahasi turvassa?

Suurin kysymys useimmille tallettajille ja sijoittajille SVB-romauksen jälkeen oli: ovatko rahani turvassa?

Asiantuntijat sanovat, kyllä!

“Pääsääntöisesti FDIC vakuuttaa pankkitalletukset 250 000 dollariin asti, mutta tässä tapauksessa liittovaltion hallitus ilmoitti, että kaikki SVB:n talletustilit suojataan ja näin ollen tilinomistajat tehdään kokonaisiksi”, sanoo Tohtori Bob Woodrahoituksen professori Etelä-Alabaman yliopistosta.

Tämä tarkoittaa, että jos sinulla oli talletuksia SVB:ssä, saat korvauksen tappioistasi ja saat kaikki rahasi takaisin.

Tämä koskee kuitenkin vain tallettajia. “Kaikki tallettajat saavat jokaisen pankissa pitämänsä pennin, mutta SVB:n omistajat ja sijoittajat eivät saa takaisin tappioistaan”, sanoo Michael Benningerentinen luottoanalyytikko ja nyt Forbes Advisorin pankkitoiminnan päätoimittaja.

Miten SVB-romahdus vaikuttaa talouteen?

Kun SVB:n kaltainen suuri pankki kaatuu, koko talous voi olla vaarassa. Ihmiset, jotka eivät edes liity SVB:hen, saattavat pelätä oman pankkinsa romahtamista ja nostaa varoja nopeasti, mikä aiheuttaa saman ongelman eri rahoituslaitoksissa ja ehkä koko järjestelmässä, tohtori Wood sanoo. “Liittovaltion hallituksen ilmoitus siitä, että kaikki SVB:n tallettajat tehtäisiin kokonaisiksi, oli yritys pienentää tätä riskiä.”

🔥 Empfohlen:  10 aloitussivun toimintakehotustaktiikkaa tulosten lisäämiseksi

Mihin toimiin voit ryhtyä rahojen turvaamiseksi?

Riippumatta siitä, vaikuttaako SVB:n kaatuminen sinuun suoraan vai ei, asiantuntijat suosittelevat seuraavien toimien suorittamista rahasi turvaamiseksi tulevaisuudessa.

“Talleta rahasi vain FDIC-vakuutettuihin laitoksiin ja ole varovainen, että saldosi ei ylitä FDIC:n 250 000 dollarin rajaa”, Benninger sanoo. “Jos sinun on säilytettävä tilillä enemmän käteistä rahaa, jaa varojasi useiden pankkien kesken tai harkitse kassahallintatilin avaamista, koska näillä tileillä on yleensä jopa 2 miljoonan dollarin kattavuusraja.”

“Ainoa mahdollinen toimenpide yksityishenkilölle tai yritykselle, joka haluaa omistaa pankkitilin (eli 99 % väestöstä), on hajauttaa riskiä jakamalla käteisensä eri pankkien ja rahoitustuotteiden kesken”, Martínez de Lecea sanoo.

Jos haluat säilyttää kaiken yhdessä pankissa, on toinen vaihtoehto.

Talletukset on vakuutettu 250 000 dollariin asti per tallettaja per tililuokka, joten jos sinulla on suurempia säästöjä, harkitse tilien uudelleenjärjestelyä vakuutussuojan hyödyntämiseksi, Koesternen sanoo.

Hän selittää: “Esimerkiksi jos henkilöllä on 400 000 dollaria yhdellä säästötilillä, 250 000 dollarin saldot on vakuutettu. Loppuosa on vakuuttamaton. Mutta jos varat jaettiin useille tileille, kuten 200 000 dollaria yksittäiselle säästötilille ja 200 000 dollaria yhteiselle tilille perheenjäsenen kanssa, koko summa vakuutetaan, koska jokainen yhteistilillä oleva henkilö on vakuutettu jopa 250 000 dollariin.”

Suositeltava: Miksi monet pankit pitävät opintolainoja riskialttiina sijoituksina

FAQ

Mikä oli Piilaakson pankki, ja miksi se oli tärkeä?

Silicon Valley Bank (SVB) oli valtion vuokraama liikepankki, jonka pääkonttori oli Santa Clarassa, Kaliforniassa ja joka keskittyi teknologiateollisuuden palvelemiseen. Se oli Yhdysvaltain 16. suurin pankki ja rahoitti lähes puolet kaikista yhdysvaltalaisista teknologia- ja terveydenhuoltoalan startupeista, mikä teki siitä tärkeän rahoituslaitoksen teknologiasektorilla.

Miksi Piilaakson pankki romahti?

SVB:n romahtaminen johtui pääasiassa siitä, että Federal Reserve nosti korkoja, mikä aiheutti pankin hallussa olevien valtion obligaatioiden arvon laskun. Kun sijoittajat alkoivat nostaa rahaa, pankilla ei riittänyt likviditeettiä talletusten takaisinmaksuun, koska heidän sijoituksensa olivat lukittuina pitkäaikaisiin varoihin. Tämä johti lopulta pankin romahtamiseen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kauan sinun tulisi käyttää blogikirjoituksen kirjoittamiseen? (aikakehyksen kanssa)

Voivatko asiakkaiden nopeat kotiutukset aiheuttaa pankin sulkemisen?

Asiakkaiden nopeat kotiutukset voivat aiheuttaa pankin sulkemisen, varsinkin jos pankilla ei ole riittävästi käteisvaroja nostojen käsittelyyn. SVB:n tapauksessa ongelmaa pahensi se, että monet sen tallettajista olivat suuria teknologiayrityksiä, jotka nostivat miljoonia kerralla, mikä kulutti pankin varat nopeasti.

Ovatko Silicon Valley Bankin tallettajien varat turvassa romahduksen jälkeen?

Kyllä, SVB:n tallettajien varat ovat turvassa. Liittovaltion hallitus ilmoitti, että kaikki SVB:n talletustilit suojataan, mikä tarkoittaa, että tallettajille korvataan heidän tappionsa ja kaikki rahansa takaisin. Tämä suoja ei kuitenkaan ulotu SVB:n omistajiin ja sijoittajiin.

Miten Silicon Valley Bankin romahdus vaikuttaa talouteen?

SVB:n kaltaisen suuren pankin romahtaminen voi vaarantaa koko talouden. Ihmiset, jotka eivät liity SVB:hen, saattavat pelätä oman pankkinsa romahtamista ja nostaa varoja nopeasti, mikä saattaa aiheuttaa samanlaisia ​​ongelmia eri rahoituslaitoksissa ja koko järjestelmässä. Liittovaltion hallituksen ilmoitus kaikkien SVB-tallettajien suojelemisesta oli yritys pienentää tätä riskiä.

Mihin toimiin voidaan ryhtyä rahan turvaamiseksi tulevaisuudessa?

Suojellaksesi rahaa tulevaisuudessa harkitse seuraavia vaiheita:

• Talleta rahaa vain FDIC-vakuutettuihin laitoksiin ja varmista, että saldosi ei ylitä FDIC:n 250 000 dollarin rajaa.

• Jos sinun on säilytettävä enemmän käteistä kuin FDIC-raja, jaa varat useille pankeille tai harkitse korkeammalla kattavuudella olevan kassanhallintatilin avaamista.

• Hajauttaa riskiä hajauttamalla käteistä eri pankkien ja rahoitustuotteiden kesken.

• Järjestä tilit uudelleen hyödyntääksesi vakuutussuojaa jakamalla varoja useille tileille, kuten yksittäisille ja yhteisille tileille, maksimoidaksesi FDIC-suojan.

Silicon Valley Bankin romahtaminen