Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Vaikuttaako sosiaalinen media SEO:lle? (vastattu)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Vaikuttaako sosiaalinen media SEO:lle? (vastattu)

SEO (hakukoneoptimointi) ja sosiaalinen media ovat kaksi keskeistä digitaalisen markkinoinnin osa-aluetta, jotka voivat auttaa yrityksiä tavoittamaan enemmän potentiaalisia asiakkaita verkossa.

Mutta vaikuttaako sosiaalinen media hakukoneoptimointiin?

Onko sosiaalisella medialla suora vaikutus SEO-sijoituksiin? Vai onko se vain korrelaatio?

Tässä artikkelissa tutkimme, vaikuttaako sosiaalinen media hakukoneoptimointiin ja kuinka voit hyödyntää hakukoneoptimoinnin ja sosiaalisen median yhteistyötä parantaaksesi verkkosivustojen sijoitusta ja liikennettä.

Vaikuttaako sosiaalinen media SEO:lle?

Sosiaalinen media ei vaikuta suoraan hakukoneoptimointiin, koska sosiaalinen media ei ole hakukoneoptimoinnin sijoitustekijä. Sosiaalinen media voi kuitenkin vaikuttaa SEO:hen epäsuorasti lisäämällä näkyvyyttä, mikä lisää käänteisiä linkkejä ja viittausliikennettä.

Kuinka sosiaalinen media vaikuttaa SEO:hin

Vaikka Google on todennut, että sosiaalinen media ei ole sen hakukoneen suora sijoitustekijä, molempien kanavien yhdistämisellä on monia epäsuoria etuja, jotka voivat parantaa hakukoneoptimoinnin tehokkuutta, kuten alla selitetään.

Sosiaalinen media auttaa SEO-avainsanatutkimuksessa

Avainsanatutkimus on prosessi, jossa etsitään ja analysoidaan sanoja ja lauseita, joita käyttäjät kirjoittavat hakukoneisiin etsiessään omaan markkinarakoon liittyviä tietoja tai ratkaisuja.

Avainsanojen tutkimus on ratkaisevan tärkeää hakukoneoptimoinnin kannalta, koska se auttaa sinua optimoimaan sisältösi yleisösi hakemien termien mukaan.

Sosiaalinen media voi olla arvokas hakukoneoptimoinnin avainsanatutkimuksen lähde, koska sen avulla voit kuunnella, mistä yleisösi puhuu, kysyy tai valittaa verkossa. Voit käyttää sosiaalisen kuuntelun työkaluja tai hashtageja löytääksesi aiheeseen liittyviä keskusteluja ja aiheita alaltasi. Voit myös käyttää sosiaalisen median analytiikkaa nähdäksesi, mitkä avainsanat tuovat eniten sitoutumista ja liikennettä sivustollesi.

Käyttämällä näitä oivalluksia voit luoda kohdistetumpaa ja osuvampaa sisältöä sekä hakukoneoptimointiin että sosiaaliseen mediaan.

Sosiaalinen media voi lisätä verkkosivustojen näkyvyyttä ja liikennettä

Yksi tärkeimmistä tavoista, joilla sosiaalinen media vaikuttaa hakukoneoptimointiin, on se, että sosiaalinen media voi auttaa verkkosivustosi sisältöä suuremman ja osuvamman yleisön edessä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka löytää parhaat tulevat NFT-projektit? | Parhaat ja helpot tavat

Luomalla ja jakamalla kiinnostavaa sisältöä, joka resonoi kohdemarkkinasi kanssa, voit saada lisää napsautuksia, tykkäyksiä, jakoja ja kommentteja sosiaalisissa viesteissäsi. Nämä sosiaaliset signaalit voivat osoittaa hakukoneille, että sisältösi on arvokasta ja suosittua, mikä voi epäsuorasti parantaa sijoitustasi.

Lisäksi sosiaalinen media voi ohjata lisää liikennettä verkkosivustollesi, mikä on toinen tärkeä SEO:n sijoitustekijä. Mitä enemmän ihmisiä vierailee sivustollasi eri lähteistä, sitä enemmän auktoriteettia ja uskottavuutta voit rakentaa hakukoneiden avulla.

Sosiaalinen media voi myös auttaa sinua vähentämään poistumisprosenttiasi ja pidentää viipymäaikojasi, jotka ovat merkkejä käyttäjien tyytyväisyydestä ja osuvuudesta, jotka hakukoneet, kuten Google, ottavat huomioon sijoittaessaan verkkosivusi hakukoneiden tulossivuille (SERP).

Sosiaalinen media auttaa luomaan orgaanisia käänteisiä linkkejä

Käänteiset linkit ovat yksi SEO:n tärkeimmistä sijoitustekijöistä. Ne ovat linkkejä muilta verkkosivustoilta, jotka osoittavat sivustollesi, ja ne osoittavat hakukoneille, että sivustosi on luotettava, arvovaltainen ja suosittu.

Laadukkaiden käänteisten linkkien saaminen ei kuitenkaan ole helppoa, koska sinun on luotava sisältöä, johon muut sivustot haluavat linkittää orgaanisesti.

Tässä sosiaalinen media voi auttaa hakukoneoptimoinnissa. Jakamalla sisältöäsi sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissä, Redditissä, Pinterestissä jne., voit lisätä sen näkyvyyttä ja tavoittaa mahdolliset linkkilähteet.

Jos sisältösi on informatiivinen, hyödyllinen tai viihdyttävä, muut verkkosivustot voivat löytää sen ja linkittää siihen viitteenä tai resurssina. Tällä tavalla voit ansaita enemmän orgaanisia käänteisiä linkkejä, jotka voivat parantaa SEO-sijoituksiasi SERP:issä.

Sosiaalinen media auttaa optimoimaan puhehaun

Puhehaku on yleistymässä, kun yhä useammat ihmiset käyttävät älylaitteita ja puheavustajia tiedonhakuun verkossa. Puhehaku eroaa perinteisestä tekstipohjaisesta hausta useilla tavoilla, kuten:

  • Puhekyselyt ovat yleensä pidempiä ja keskustelua herättävämpiä kuin tekstikyselyt.
  • Äänikyselyt sisältävät usein kysymyssanoja, kuten kuka, mitä, missä, milloin, miksi ja miten.
  • Äänikyselyillä on usein paikallinen tarkoitus tai erityinen tarve.
🔥 Empfohlen:  SHE Media Review (2023)

Jotta voit optimoida sivustosi puhehakua varten, sinun on luotava sisältöä, joka vastaa tämäntyyppisiin kyselyihin luonnollisella ja ytimekkäällä tavalla. Sinun on myös käytettävä skeeman merkintöjä tarjotaksesi jäsenneltyä dataa, joka auttaa hakukoneita ymmärtämään sisältöäsi paremmin.

Sosiaalinen media voi vaikuttaa hakukoneoptimointiisi puhehaussa tarjoamalla sinulle käsityksiä siitä, miten yleisösi puhuu ja mitä he haluavat tietää. Voit käyttää sosiaalista mediaa kyselyjen ja kyselyjen tekemiseen tai Q&A-istunnoissa saadaksesi palautetta seuraajiltasi luonnollisella kielellä, jolla he kuvaavat kysymyksiään ja huolenaiheitaan.

Käyttämällä näitä tietoja voit luoda sisältöä, joka vastaa puhekyselyiden sävyä, tarkoitusta ja muotoa, jotta hakukoneoptimoinnin ja sosiaalisen median vaikutus verkkosivustoosi voidaan vahvistaa.

Nyt, jos haluat oppia lisää hakukoneoptimoinnista ja sosiaalisen median markkinoinnista (SMM), tutustu viestiimme SEO vs SMM, joka selittää digitaalisen markkinoinnin yhtäläisyydet ja erot.

Yhteenveto: Jos sosiaalinen media vaikuttaa hakukoneoptimointiin

Sosiaalinen media ei vaikuta suoraan hakukoneoptimointiin, koska sosiaalinen media ei ole hakukoneoptimoinnin sijoitustekijä. Sosiaalinen media voi kuitenkin vaikuttaa SEO:hen epäsuorasti lisäämällä verkkonäkyvyyttä ja -liikennettä, rakentamalla käänteisiä linkkejä, auttamalla avainsanatutkimuksessa ja optimoimalla puhehakua. SEO ja sosiaalisen median yhdistäminen onnistuneesti parempien tulosten saavuttamiseksi edellyttää selkeää strategiaa, joka yhdistää molemmat kanavat ja hyödyntää niiden vahvuuksia ja saavuttaa liiketoimintatavoitteesi.

SEO Chatterin toimitushenkilökunta on hakukoneoptimoinnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden tiimi, jota johtaa Stephen Hockman, jolla on yli 15 vuoden kokemus hakukonemarkkinoinnista. Julkaisemme hakukoneoptimoinnin perusteita koskevia oppaita aloitteleville markkinoijille.

Table of Contents