Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Vakiokirjakoot: kuinka valita oikea

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Vakiokirjakoot: kuinka valita oikea

Jaa sosiaalisessa mediassa!

Kun on kyse kirjan julkaisemisesta, on monia tekijöitä, jotka on otettava huomioon sen onnistumisen varmistamiseksi. Yksi näistä tekijöistä on kirjan leikkauskoko, joka on kirjan fyysiset mitat sen jälkeen, kun se on painettu ja sidottu. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, mikä leikkauskoko on, miksi sillä on merkitystä ja tärkeimpien kirjatyyppien standardikirjakoot. Annamme myös vinkkejä siitä, kuinka valita paras leikkauskoko kirjallesi.

Mikä on trimmauskoko?

Leikkauskoko on kirjan lopullinen koko sen jälkeen, kun se on painettu ja sidottu. Se mitataan korkeudella ja leveydellä, ja se ilmaistaan ​​tyypillisesti tuumina. Leimauskoko määräytyy kirjan luomiseen käytettyjen tulostettujen paperiarkkien mittojen sekä marginaaleille, ylä- ja alatunnisteille tarvittavan tilan mukaan.

Miksi leikkauskoolla on väliä?

Kirjan leikkauskoolla voi olla merkittävä vaikutus sen menestykseen. Tässä on joitain syitä miksi:

 1. Katso ja tunne: Koristekoko voi vaikuttaa kirjan ulkonäköön ja tuntumaan. Esimerkiksi suurempi leikkauskoko voi saada kirjan tuntumaan tärkeämmältä ja tärkeämmältä, kun taas pienempi leikkauskoko voi tehdä kirjasta kannettavamman ja helpompia kuljettaa mukana.
 2. Kustannus: Leikkeen koko voi myös vaikuttaa kirjan tuotantokustannuksiin. Yleensä suuremmat leikkauskoot vaativat enemmän paperia ja mustetta, mikä voi lisätä kirjan tuotantokustannuksia.
 3. Lukijan odotukset: Lukijalla voi olla tiettyjä odotuksia eri genreissä olevien kirjojen leikkauskoon suhteen. Lukijat voivat esimerkiksi odottaa romaanin olevan tietyn kokoinen, ja kirja, joka poikkeaa tästä koosta, voi näyttää epätavalliselta tai epäammattimaiselta.

Mitkä ovat standardikirjakoot tärkeimmille kirjatyypeille?

Yhdysvalloissa on useita vakiokokoisia kirjakokoja erityyppisille kirjoille. Tässä on yleiskatsaus eräistä yleisimmistä kirjakooista lajityypin mukaan:

 1. Fiktio: Kaunokirjallisuuden yleisimmät koristekoot ovat 5,5″ x 8,5″ ja 6″ x 9″. Näitä kokoja käytetään usein sekä pokkari- että kovakantisissa kirjoissa.
 2. Tietokirjallisuus: Tietokirjallisten kirjojen leikkauskoko voi vaihdella suuresti aiheen ja kohdeyleisön mukaan. Yleisimmät koristekoot ovat kuitenkin 5,5″ x 8,5″, 6″ x 9″ ja 7″ x 10″. Näitä kokoja käytetään usein sekä pokkari- että kovakantisissa kirjoissa.
 3. Lastenkirjat: Lastenkirjoja on saatavana monenlaisia ​​kokoja, mutta yleisimmät koristekoot ovat 8,5″ x 8,5″, 8″ x 10″ ja 10″ x 8″. Näitä kokoja käytetään usein sekä pokkari- että kovakantisissa kirjoissa.
 4. Taide- ja valokuvakirjat: Taide- ja valokuvakirjoissa yleisimmät koristekoot ovat 8,5″ x 11″ ja 9″ x 12″. Näitä kokoja käytetään usein kovakantisissa kirjoissa.
 5. Oppikirjat: Oppikirjoissa on yleensä suurempi leikkauskoot kaavioiden, kaavioiden ja muiden visuaalisten apuvälineiden mukauttamiseksi. Oppikirjojen yleisimmät koristekoot ovat 7″ x 10″ ja 8,5″ x 11″. Näitä kokoja käytetään usein sekä pokkari- että kovakantisissa kirjoissa.
 6. Muistelmia ja elämäkertoja: Muistelmien ja elämäkertojen osalta yleisimmät leikkauskoot ovat 5,5″ x 8,5″ ja 6″ x 9″. Näitä kokoja käytetään usein sekä pokkari- että kovakantisissa kirjoissa.
 7. Keittokirjat: Keittokirjoissa on yleensä suurempi leikkauskoot, jotta niihin mahtuu ruokia ja kuvia. Keittokirjojen yleisimmät leikkauskoot ovat 7″ x 10″ ja 8,5″ x 11″. Näitä kokoja käytetään usein sekä pokkari- että kovakantisissa kirjoissa.
 8. Runous: Runokirjojen yleisimmät leikkauskoot ovat 5″ x 7″ ja 6″ x 9″. Näitä kokoja käytetään usein sekä pokkari- että kovakantisissa kirjoissa.
 9. Graafiset romaanit: Graafisilla romaaneilla on omat ainutlaatuiset leikkauskoot, jotka ovat usein suurempia kuin perinteiset kirjakoot. Graafisten romaanien yleisimmät leikkauskoot ovat 6″ x 9″ ja 7″ x 10″. Näitä kokoja käytetään usein sekä pokkari- että kovakantisissa kirjoissa.
🔥 Empfohlen:  Kelloseppäparadoksi – ChatGPT:n novelli

On tärkeää huomata, että nämä ovat vain yleisiä ohjeita, ja kirjan todellinen koko voi vaihdella kustantajan, painajan ja muiden tekijöiden mukaan. Lisäksi on syytä huomata, että kovakantiset kirjat ovat yleensä suurempia kuin pokkarikirjat, koska kovakantiset kirjat on suunniteltu kestävämmiksi ja visuaalisesti vaikuttavammiksi.

Kuinka minun pitäisi valita kirjan leikkauskoko?

Kun valitset kirjallesi parasta leikkauskokoa, sinun on otettava huomioon useita tekijöitä:

 1. Genre: Kuten aiemmin mainitsimme, lukijoilla voi olla tiettyjä odotuksia eri genreissä olevien kirjojen leikkauskoosta. Nämä odotukset on tärkeää ottaa huomioon valittaessa leikkauskokoa.
 2. Tulostus ja jakelu: On tärkeää harkita paino- ja jakelumenetelmiä, joita kirjassasi käytetään. Jos esimerkiksi aiot tulostaa kirjasi käyttämällä print-on-demand-tekniikkaa, voit olla rajoitettu tiettyihin leikkauskokoihin.
 3. Tuotantokustannus: Kuten aiemmin mainitsimme, leikkauskoko voi vaikuttaa kirjan tuotantokustannuksiin. On tärkeää tasapainottaa halu tietyn ulkoasun ja kirjan tuotantokustannusten kanssa.
 4. Sivumäärä: Kirjasi sivumäärä voi myös vaikuttaa leikkauskokoon. Jos kirjassasi on suuri sivumäärä, pienempi leikkauskoko voi tehdä kirjasta liian paksun ja vaikeasti käsiteltävän.
 5. Kohdeyleisö: Mieti kohdeyleisösi mieltymyksiä. Jos kirjasi on esimerkiksi suunnattu nuoremmalle yleisölle, pienempi leikkauskoko voi olla sopivampi.
 6. Henkilökohtaiset mieltymykset: Viime kädessä leikkauskoon valinta voi riippua henkilökohtaisista mieltymyksistä. On tärkeää valita leikkauskoko, jossa tunnet olosi mukavaksi ja joka vastaa näkemystäsi kirjastasi.

Kirjan leikkauskoko on tärkeä näkökohta jokaiselle kirjailijalle tai kustantajalle. Se voi vaikuttaa kirjan ulkoasuun ja tuntumaan sekä sen tuotantokustannuksiin ja lukijan odotuksiin. Vaikka tärkeimmille kirjatyypeille on olemassa vakiokoot, ei ole olemassa yhtä kaikille sopivaa ratkaisua. Kun valitset kirjallesi parasta leikkauskokoa, on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, kuten tyylilaji, painatus ja jakelu, tuotantokustannukset, sivumäärä, kohdeyleisö ja henkilökohtaiset mieltymykset. Kun harkitset huolellisesti ja ymmärrät selkeästi kirjasi tavoitteet, voit valita parhaan leikkauskoon varmistaaksesi, että kirjasi menestyy.

🔥 Empfohlen:  Kuusi parasta Snapchat-tarinoiden katsojaa: Tarkastele tarinoita ja profiileja nimettömästi

Oletko kiinnostunut oppimaan lisää Amazon KDP:n itsejulkaisusta?

Etsitkö lisälukemista?