Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Vanha vs uusi: mikä verojärjestelmä on parempi 30 lakhille?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Vanha vs uusi: mikä verojärjestelmä on parempi 30 lakhille?

Budjettipäivä saa paljon huomiota sen vaikutuksensa vuoksi maan talouselämään. Verojärjestelmät ovat viime vuosina kokeneet merkittäviä muutoksia, jotka ovat tuoneet veronmaksajille erilaisia ​​vaihtoehtoja ja huomioita. Kun uusi budjetti julkistettiin, se herätti monenlaisia ​​mielipiteitä ja vertailuja. Vanhan ja uuden verojärjestelmän etujen ja haittojen punnitseminen auttaa sinua päättämään, kumpi verojärjestelmä on parempi yli 30 lakhin tuloille ja eri tuloluokille.

Vanha vs uusi: mikä verojärjestelmä on parempi 30 lakhille?

Se saattaa näyttää pinnalta yksinkertaiselta, mutta ei ole yhtä helppoa päättää, mikä verojärjestelmä on parempi, uusi vai vanha. Uudessa verojärjestelmässä on paremmat laatat ja verokannat kuin vanhassa, mutta vanhemmassa oli mahdollisuus saada veronmaksajille verovapautuksia ja -alennuksia. Olemme siis tienhaarassa näiden kahden välillä, mutta on löydettävä jokin tapa selvittää, mikä verojärjestelmä on parempi 30 lakhille tai muille summille.

Ihmiset, jotka ansaitsivat aiemmin yli 30 lakh verotettiin 30 % ja uusi verojärjestelmä on muuttanut tätä prosenttiosuutta nollalla. Kuitenkin, kun vähennykset ja vapautukset jäävät pois kuvasta, skenaario muuttuu. 30 lakhin tulot olivat oikeutettuja 4 25 000 rupian vapautuksiin/vähennyksiin, mikä jätti meille verotettavan määrän 25 75 000 rupiaa ja tulovero oli lopulta 5 85 000 rupiaa.

Jos otat nämä vähennykset ja vapautukset pois vanhasta verojärjestelmästä, verosummaksi tuli 7 12 500 rupiaa. Ja nyt uuden verojärjestelmän myötä, koska ei ole taaskaan vähennyksiä tai vapautuksia luottaa koko summa on veronalainen, joten veron määrä on 6 37 000 rupiaa.

Edessämme olevien summien perusteella on siis helppo ymmärtää, että vanhempi verojärjestelmä vähennyksillä ja alennuksilla on parempi ihmisille, joilla on 30 miljoonan tulot.

Mikä verojärjestelmä on parempi 20 lakhille?

Jälleen, kun tarkistamme, mikä järjestelmä on parempi 20 lakhille, meillä on sama ongelma kuin meillä oli 30 lakhilla. The veroprosentti pysyy ennallaan kun taas vapautukset ja vähennykset ovat poissa kuvasta. Mutta koska olemme ottaneet askeleen alas tulojen suhteen, tämä vaikuttaa myös vähennyksiin/poikkeuksiin, jotka laskevat tulojen pienentyessä.

🔥 Empfohlen:  Mikä on kassakalenteri ja kuinka se voi parantaa budjettiasi?

Oletetaan siis, että käytämme vanhempaa verojärjestelmää vähennyksillä ja vapautuksilla 20 lakhin palkasta. Hyötyäkseen vanhemmasta verojärjestelmästä tällaisen henkilön tarvitseman vähennyksen on oltava yli 4 25 000 rupiaa. Henkilö maksaisi molemmissa tapauksissa veroa 2 96 400, mutta jos henkilö voi saada yli 425 000 omistautumista, hän hyötyisi vanhemmasta verojärjestelmästä.

Mikä verojärjestelmä on parempi 25 lakhille?

Tarkastelimme, mikä verojärjestelmä on parempi 30 ja 20 lakhille. 25 lakhin osalta meidän on jälleen muistutettava itseämme, että vapautukset ja vähennykset ovat poissa kuvasta ja samalla 30 prosentin verolaatta on edelleen voimassa vanhemmasta järjestelmästä. Joten 25 lakhin tapauksessa tarina on paljon erilainen kuin se oli kahdessa edellisessä tapauksessa.

Jos tulot ovat 25 lakhs, sinun saattaa olla hyödyllistä jatkaa uutta tai vanhaa verojärjestelmää riippuen siitä, kuinka monta vähennystä ja vapautusta voit hakea. Kysymys ei ole siitä, mikä verojärjestelmä on parempi 25 lakhille, vaan siitä, kuinka paljon voit vähentää verotettavasta tulostasi.

Kuten näimme 20 lakhin tulojen tapauksessa kynnys tai kannattavuusraja oli 4 25 000 rupiaa Samoin jos ylität kannattavuusrajan hakeessasi vähennystä/vapautusta 25 lakh:n tapauksessa ja saat enemmän enimmäisvähennystä, vanha verojärjestelmä toimii sinulle ja jos ei, on parempi mennä uudempaan verojärjestelmään.

Mikä verojärjestelmä on parempi 15 lakhille?

15 000 miljoonan euron tulot joutuisivat 20 prosentin veroluokkaan, mutta aiemmin he olivat 25 prosentin veron alaisia. Mutta jälleen kerran, emme voi päästää vähennyksiä ja vapautuksia pois mielestämme, koska ne ovat suuria pelin muuttajia. Jos vapautukset ja vähennykset käytetään järkevästi ja maksimaalisesti, niillä pystytään pitkälle vakiinnuttamaan vanhempi verojärjestelmä paremmin kuin uudempi.

Uudemman verojärjestelmän mukaan henkilö, jolla on 15 lakhin tuloista maksetaan 1 45 600 rupiaa verossa milloin cess on myös mukana. Kuitenkin vanhassa verojärjestelmässä vähennysten ja vapautusten kanssa itse veron peruste putosi 10 75 000 rupiaan ja kun vero laskettaisiin verojen kanssa, lopullinen luku olisi yhteensä 14 04 000 rupiaa. nykyisessä verojärjestelmässä maksettava vero olisi 1 95 000 rupiaa, joten näet, mikä verojärjestelmä on parempi 15 lakhille.

🔥 Empfohlen:  Kiinteistöt vs. osakesijoittaminen: mikä sopii sinulle?

Mikä verojärjestelmä on parempi 40 lakhille?

Siitä lähtien, kun tarkastelimme, mikä verojärjestelmä on parempi 30 lakhille; olemme toistuvasti maininneet sen tosiasian, että vanhassa verojärjestelmässä oli vähennys- ja vapautusedut, kun taas uudessa on tarjottavanaan laatta- ja veroetuja. Kuitenkin henkilölle, jonka tulot ovat 40 lakhs, tulos on erilainen kuin se oli muille tuloryhmille, jotka kuuluvat 30 prosentin veroluokkaan.

Vanhan verojärjestelmän mukaan 40 lakh ansaitseva henkilö saa vapautuksia ja vähennyksiä, jotka alentavat hänen verotettavaa tuloaan, mikä ei koske uudempaa verojärjestelmää.

Joten on turvallista sanoa, että verotettava tulo pienenee vanhemmissa verojärjestelmissä. Veron määrä vanhan järjestelmän mukaan on kuitenkin 8 98 500 rupiaa lisättynä 35 940 rupiaa 4 % koulutusverosta ja uudessa verojärjestelmässä veron määrä on 8 85 000 rupiaa ja 4 % koulutusvero lisää yhteensä 35 400 rupiaa. Joten näet, mikä verojärjestelmä on parempi 40 lakhille.

Mikä verojärjestelmä on parempi 10 lakhille?

Vaikka olemme tarkastelleet monia korkeita lukuja, jää nähtäväksi, miten se toimii matalatuloisille? Mitä hyötyä vanhemmasta verojärjestelmästä tai uudemmasta verojärjestelmästä? Unohtamatta vapautusten ja vähennysten vaikutuksia ja laatan muutoksia katsotaanpa, mikä verojärjestelmä on parempi 10 lakhille.

Jos bruttotuloksi ymmärretään 10 lakhia, niin vanhemman järjestelmän erilaiset vapautukset ja vähennykset alentavat verotettavaa tuloa, mitä ei uudessa verojärjestelmässä ole. Ja niin vanhassa verojärjestelmässä tienaava maksaisi veroa 62 500 ja vero 2 500 rupiaa lisätään 65 000 rupiaan. Mutta sama henkilö uuden verojärjestelmän mukaan maksaisi tuloveroa 75 000 rupiaa plus 3 000 rupiaa, jolloin heidän kokonaissummansa olisi 78 000 rupiaa.

Lue myös: Tuloverolain 10 §: Kaikki mitä tulee tietää

Mikä verojärjestelmä on parempi 7 lakhille?

Vaikka kysymys onkin siitä, mikä verojärjestelmä on parempi 30 lakhille, olemme kaikki nähneet, kuinka muutamia asioita on otettava huomioon ennen kuin päätät tehdä tämän päätöksen. Samoin tapaus, jossa ihmiset tienaavat 7 lakhia vuodessa, on nyt niin yksinkertainen vastata. Vaikka uudempi verojärjestelmä sallii ihmiset ansaitsevat 7 lakhia tai vähemmän ollakseen maksamatta veroja, vanhempi järjestelmä saattaa olla heille parempi.

🔥 Empfohlen:  Mikä on AI Alignment Control -ongelma?

Kun kysyt, mikä verojärjestelmä on parempi 7 lakhille, vastaus on hieman kieroutunut. Vanhemman verojärjestelmän tarjoamat hyvitykset ja vähennykset/vapautukset voivat olla useammin hengenpelastaja.

Oletetaan, että henkilö ansaitsee 8 lakh rupiaa, mutta hän saa 2 lakhin vähennyksen eri syistä, mikä muuttaa hänen verotettavan tulonsa 6 lakhiin, mutta uudessa verojärjestelmässä ilman poikkeuksia henkilöllä ei ole paljon varaa leikata verollisia tulo. Joten vanhan verojärjestelmän mukaan tämä henkilö maksaa 32 500 rupiaa ilman veroja ja uudessa verojärjestelmässä 35 000 rupiaa.

Vanhan ja uuden verojärjestelmän vertailu 30 lakhin tuloille riippuu viime kädessä yksilöllisistä olosuhteista ja mieltymyksistä. Sellaiset tekijät kuin tulolähteet, vähennykset ja pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet tulee ottaa huomioon määritettäessä, mikä järjestelmä sopii paremmin yhteen yleisen verosuunnittelustrategian kanssa.

Table of Contents