Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Vapaakauppasopimus Taiwanin kanssa voisi edistää Intian puolijohdealan tavoitteita

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Vapaakauppasopimus Taiwanin kanssa voisi edistää Intian puolijohdealan tavoitteita

Vapaakauppasopimus on ollut tärkeä asia sekä Intian että Taiwanin hallitukselle. Taiwanin Intian-suurlähettiläs Baushuan Ger sanoi, että molempien maiden tulisi allekirjoittaa vapaakauppasopimus aikaisintaan. Ger korosti, että sopimus voisi poistaa kaikki kaupan ja investointien esteet ja auttaa luomaan joustavan toimitusketjun.

Taiwan, jonka kanssa Intialla on jo “kahdenvälinen investointisopimus”, on aktiivisesti pyrkinyt vapaakauppasopimukseen samanmielisten kauppakumppaneiden kanssa, ja Intia voisi hyötyä tällaisesta sopimuksesta paljon. Taiwan, pieni saarivaltio Länsi-Tyynenmeren valtiossa, on puolijohdevoimalaitos, ja Intia todennäköisesti hyötyy merkittävästi sirunvalmistuskyvystään.

Intian puolijohteiden kunnianhimo

Aiemmin tänä vuonna puhuessaan Semicon India Conference 2022 -konferenssissa Bengalurussa Intian pääministeri kehotti alaa vakiinnuttamaan Intian maailmanlaajuiseksi valmistuskeskukseksi.

Kun siruista on nopeasti tulossa geopoliittinen työkalu, Intia haluaa tulla teknisesti joustavaksi sirujen suunnittelussa ja valmistuksessa ja välttää tulevaa sirujen kylmää sotaa.

”Olemme sitoutuneet sirusuunnittelun ja -valmistuksen ekosysteemin nopeuttamiseen ja kasvuun maassa. Ekosysteemi, joka on rakennettu huipputeknologian, korkean laadun ja korkean luotettavuuden periaatteelle”, pääministeri Modi sanoi.

Intia ei ole tällä hetkellä tunnettu nimi puolijohdeavaruudessa, mutta Taiwan on. Vapaakauppasopimuksen myötä Intia – sen lisäksi, että se hyötyy Taiwanin puolijohdeteknologiasta – voisi myös tehdä itselleen mainetta lähitulevaisuudessa.

Intialla ei ole vielä tekniikkaa tai kaistanleveyttä kehittyneiden puolijohdesirujen tuottamiseen. Vertailun vuoksi Intian puolijohdesirujen valmistuskyky näyttäisi tällä hetkellä paljon kuin härkäkärry Taiwanin F1-auton edessä.

Ger lisäsi, että Taiwan on valmis jakamaan asiantuntemuksensa Intian kanssa kriittisillä aloilla, kuten puolijohteet, 5G, tietoturva ja tekoäly.

Nykyään yli 60 prosenttia maailmanlaajuisista valimomarkkinoista on Taiwanin hallitsema. Sillä on monopolistinen ote edistyneen teknologian solmuista, joita käytetään monissa elektronisissa laitteissa ja jopa sotilastekniikassa. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) on yksi maailman vakiintuneimmista puolijohdealan yrityksistä. Useat suuret auto- ja puhelinvalmistajat ovat sirujensa suhteen riippuvaisia ​​TSMC:stä.

🔥 Empfohlen:  Innovexia Life Sciences Pvt. Oy | Menestystarina tulla merkittäväksi toimijaksi Intian lääketeollisuudessa

Lisäksi Indian Cellular and Electronics Associationin (ICEA) mukaan yli 75 % Intiassa valmistetuissa mobiililaitteissa käytetyistä siruista tuodaan Taiwanista.

Taiwanilainen investointi

Perustaakseen Intian puolijohteiden valmistuskeskukseksi hallitus pyrkii houkuttelemaan globaaleja siruvalmistajia, kuten Intel Corp.:ta, GlobalFoundries Inc:tä ja TSMC:tä perustamaan tehtaita maahan. Aiemmin tänä vuonna Vedanta ja Foxconn ilmoittivat perustavansa valmistus- ja puolijohdevalmistuslaitoksen Gujaratiin, Intiaan.

Intel tai TSMC eivät kuitenkaan ole vielä ilmoittaneet mitään suunnitelmistaan ​​perustaa tehtaita Intiaan. Kun vapaakauppasopimus on voimassa, se todennäköisesti muuttuu.

“Vapaakauppasopimus auttaa houkuttelemaan taiwanilaisia ​​yrityksiä investoimaan Intiaan perustamaan tuotantotukikohtia, myymään Intiassa valmistettuja tuotteita maailmalle ja auttamaan Intiaa muuttumaan maailmanlaajuiseksi tuotantokeskukseksi”, Ger sanoi PTI:lle.

Tällä hetkellä TSMC:llä on toimisto Intian Bengalurussa. Jos he päättävät perustaa säätiöitä tänne, Intiasta tulee toinen TSMC:n keskus Yhdysvaltojen jälkeen.

Taiwanin kolmanneksi suurin siruvalmistaja Powerchip Semiconductor Manufacturing Corporation (PSMC) on myös tutkinut mahdollisuuksia ja kumppanuuksia tulla Intiaan, mutta konkreettisia toimenpiteitä ei ole ryhdytty toistaiseksi.

TSMC:n ja PSMC:n lisäksi muut taiwanilaiset siruvalmistajat, kuten United Microelectronics Corporation (UMC), MediaTek ja ASE Technology, voitaisiin myös saada perustamaan keskityksiä Intiaan.

Intia voisi hyötyä Kiinan ja Taiwanin jännitteistä

Taiwania on vuosien mittaan vaivannut työvoimapula, erityisesti ammattitaitoisesta työvoimasta. Koska Kiina on yksi suurimmista markkinoista, Taiwan perusti tuotantolaitoksia Kiinan maaperälle. Molempien kansakuntien välisten viimeaikaisten jännitteiden lisääntyessä Taiwan kuitenkin pyrkii siirtämään toimipaikkansa pois Kiinasta.

Lisäksi se on ilmaissut huolensa kiinalaisista yrityksistä, jotka yrittävät salata Taiwanista kykyjä sekä sirunvalmistuksen teknologista osaamista.

Intialla on globaali geopoliittinen tilanne huomioon ottaen hyvät mahdollisuudet hyötyä Taiwanin halusta siirtää tuotantolaitoksensa pois Kiinasta.

Intia on myös suuri markkina-alue Taiwanille. ”Intian etu on sen laajat, vilkkaat markkinat, joita monet muut puolijohteita aloittavat maat eivät tee. Lisäksi Intialla on merkittävää paikallista kysyntää, joka oikeuttaa tällaisen aloitteen toteuttamiseen vaadittavat määrät ja suuren työvoiman, jota tarvitaan tällaisten aloitteiden käynnistämiseen, mitä monissa muissa maissa ei ole”, professori Mayank Shrivastava Intian tiedeinstituutista. IISc) totesi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka hakea Startup Intian ja alkurahoitusta

Yhdysvaltain ja Kiinan välinen kauppa/sirusota

Kun Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump otti käyttöön useita pakotteita Kiinaa vastaan, jännitteet pahenivat entisestään maiden välillä. Kun kaksi maailman suurinta taloutta kamppailevat maailmanlaajuisesta vaikutuksesta, sota on siirtynyt kaupasta teknologiaan. Yhdysvallat otti äskettäin käyttöön säännöksen, jota kutsutaan nimellä “ulkomainen suora tuotesääntö” (FDPR), joka antaa Yhdysvaltojen hallitukselle mahdollisuuden valvoa Yhdysvalloissa kehitetyn teknologian kauppaa.

Teknologiayritykset, kuten Apple ja Google, ovat samanaikaisesti osoittaneet halua siirtää tuotantoyksikkönsä pois Kiinasta. Nyt, kun jännitteet kärjistyvät entisestään Yhdysvaltojen pyrkiessä estämään yhdysvaltalaisen teknologian käyttö puolijohteiden valmistuksessa Kiinassa, Intia voisi hyödyntää tätä tilaisuutta houkutellakseen Intelin kaltaisia ​​yrityksiä perustamaan kotimaisia ​​siruvalmistuslaitoksia.

Table of Contents