Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Varastoyksikkö: mikä se on ja miksi sillä on merkitystä yrityksellesi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Varastoyksikkö: mikä se on ja miksi sillä on merkitystä yrityksellesi

Oletko koskaan miettinyt, kuinka yritykset seuraavat jokaista myymäänsä tuotetta? He käyttävät SKU:ta tai varastoyksikköä. Tämä ainutlaatuinen koodi yksinkertaistaa kunkin tuotteen lajittelua ja merkitsemistä. Yritykset luovat sisäisesti SKU:ita ja sisällyttävät ne varastonhallintajärjestelmiin pitääkseen kaiken järjestyksessä.

Tässä artikkelissa opit SKU:ista, ymmärrät niiden merkityksen ja opit käyttämään niitä yrityksesi tarpeisiin.

Mikä on varastonpitoyksikkö (SKU)?

Varastointiyksikkö on erityinen koodi, jota vähittäiskauppiaat käyttävät myytävänä olevien tuotteiden hallintaan. Tämä koodi koostuu sekä kirjaimista että numeroista, ja se antaa tietoja tuotteesta, kuten sen merkin, värin ja koon. Esimerkiksi merkki X:n vihreässä keskikokoisessa paidassa voi olla SKU, kuten “BRANDX-GREEN-M”.

Jokaisella yrityksellä on oma SKU-järjestelmä myymilleen tuotteille, joten vaikka kaksi kauppaa myisi samaa tuotetta, niiden SKU:t voivat olla erilaisia. SKU:t auttavat yrityksiä seuraamaan varastojaan tehokkaasti, ja vaikka ne eroavat mallinumeroista, jotkut yritykset saattavat käyttää mallinumeroita SKU:issaan.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Miksi SKU:t ovat tärkeitä?

SKU:t auttavat ostajia erottamaan tuotteet toisistaan. Oletetaan, että ostaja poimii tietyn mysteeriromaanin; verkkokaupat saattavat näyttää muita mysteerikirjoja, joita asiakkaat ostivat SKU-tietojen avulla. Tällaiset ehdotukset voivat lisätä myyntiä ja kasvattaa yrityksen voittoa.

Samoin SKU:t tarjoavat tietoa myyntitrendeistä. Kauppa voi määrittää myydyimmät ja huonommin toimivat tuotteet analysoimalla kassalla skannatut SKU:t. Tämän ansiosta yritys voi tehdä tietoon perustuvia päätöksiä varastonhallinnasta, kuten lisätä suosittuja tuotteita nopeasti ja harkita uudelleen hitaammin liikkuvien tuotteiden sijoittelua tai mainostamista.

Muita SKU:iden käytännön sovelluksia ovat:

 • Tuotteiden uudelleentilauskynnysten määrittäminen
 • Varastotasojen yhteensovittaminen
 • Varaston kutistumisen tunnistaminen
 • Varaston seurannan tarkkuuden parantaminen

Kuinka laskea SKU:t

Laskeaksesi varastoyksikkösi, mieti jokaista erillistä versiota tuotteestasi. Tämä voi olla vaihtelua maussa, pakkauskoossa tai jopa suunnittelussa. SKU-numerosi on näiden eri tuotevaihtoehtojen kokonaismäärä.

🔥 Empfohlen:  Mikä on paras merkki Adidas tai Reebok?

Oletetaan, että olet gourmet-popcornin myyjä. Sinulla on popcornia kahdessa maussa: juusto ja karamelli. Voit tarjota niitä kahdessa koossa: tavallinen ja jumbo. Ja pakkauksia on kahdenlaisia: pelti ja laatikko.

Joten kahden maun, kahden koon ja kahden pakkausvaihtoehdon avulla saat 2 x 2 x 2 = 8 tuoteyhdistelmää. Tämä tarkoittaa, että sinulla on kahdeksan SKU:ta.

Missä SKU:ita käytetään

SKU:ita käytetään tyypillisesti:

 • Vähittäiskaupat
 • Varastot
 • Kivijalkakaupat
 • Tuotetoimituskeskukset
 • Verkkokaupan myyjät

Miten SKU:t muodostetaan?

Yritykset luovat ainutlaatuisia SKU:ita, ja jokaisella on oma erillinen menetelmänsä.

Kuvittele esimerkiksi sininen Adidaksen juoksukenkä Ultra Boost -mallissa, koko 9. Sen SKU saattaa näyttää tältä: ADI-UB-BLUE-09.

Samoin 50 unssin tölkkipurkissa oleva sokeriton Sunburst-mangomehusäiliö voisi saada SKU:n paikalliselta ruokakauppiaalta, kuten SUNB-SF-TIN-50.

Vaikka SKU:n luomiseen ei ole yleistä kaavaa, on ratkaisevan tärkeää, että yritys luo yhtenäisen järjestelmän. Tämä varmistaa, että kaikki organisaation jäsenet noudattavat samaa lähestymistapaa ja voivat helposti purkaa SKU:n. Ennen kaikkea SKU:iden tulee olla yksinkertaisia, jotta kuka tahansa voi ymmärtää ne ilman erikoistyökaluja.

Parhaat käytännöt tehokkaaseen SKU-hallintaan

Tuotteiden hallinta on menestyvän liiketoiminnan avain, ja SKU:t ovat sen ytimessä. Mutta miten yritykset pitävät sen järjestyksessä ja tehokkaana? Tässä on joitain yksinkertaisia ​​vinkkejä SKU:n pitämiseen kurissa:

 1. Yksinkertaisuus SKU:n luomisessa: Käytä suoraviivaista lähestymistapaa luodessasi SKU:ita. Ajattele sitä kuin tietokoneellasi olevan tiedoston nimeämistä: sen tulee olla kuvaava mutta ytimekäs. Sellaisen järjestelmän käyttäminen kuin “valmistajan värikoko” pitää sen yksinkertaisena. Käytä aina isoja kirjaimia ja vältä hämmentäviä merkkejä, kuten “O” ja “0”.
 2. Tiedä milloin tilata uudelleen: Sen sijaan, että tilaat saman määrän jokaiselle tuotteelle, säädä myynnin perusteella. Harkittava peruskaava on seuraava: Optimaalinen uudelleentilausmäärä = keskimääräinen päivittäin myyty yksikkö x keskimääräinen toimitusaika. Tämä auttaa säätämään varastotasoja ilman ylimääräisen varaston aiheuttamaa päänsärkyä.
 3. Ryhmittele yhteisten ominaisuuksien mukaan: Jos myyt tuotteita, joissa on muunnelmia, ryhmittele SKU:t samankaltaisuuksien, kuten värin tai koon, mukaan. Jos esimerkiksi tarjoat paidan kolmessa värissä, ryhmittele SKU:t yhteen. Se auttaa tehokkaassa toimitusketjun hallinnassa ja auttaa myös asiakkaita löytämään helposti muunnelmia niistä tuotteista, joista he ovat kiinnostuneita.
 4. Tarkista ja säädä: Kaikki SKU:t eivät ole voittajia. Arvioi varastojärjestelmäsi säännöllisesti. Jos huomaat, että jotkin tuotteet eivät myy odotetusti, saattaa olla aika poistaa ne käytöstä. Myymättömien varastojen säilyttäminen tarkoittaa tilan ja resurssien hukkaa. Muista, että useampi vaihtoehto ei ole aina parempi. Liian monien valintojen tarjoaminen voi painaa asiakkaita, joten keskity bestsellereihisi ja virtaviivaista tarjontaasi.
🔥 Empfohlen:  ChatGPT vs. Microsoft Bing AI vs. Google Bard: Mikä on paras AI Chatbot?

Pohjimmiltaan SKU-hallinnan ei tarvitse olla monimutkaista. Järjestelmällisesti ja organisoidusti yritykset voivat varmistaa, että niiden tuotteet ovat aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Toimiin SKU:iden kanssa

SKU:t ovat avain sujuvaan toimintaan. Ne auttavat lajittelemaan varastoa, tekemään tilauksia oikein ja vähentämään virheitä. Käyttämällä näitä ainutlaatuisia koodeja voit vähentää virheitä, tehdä palautuksista yksinkertaisempia ja rakentaa vahvemman toimitusketjun.

Varastonhoitoyksikkö UKK

Mikä on varastonpitoyksikkö esimerkillä?

Varastoyksikkö (SKU) on yksilöllinen tunniste, jonka valmistaja tai jälleenmyyjä määrittää tuotteelle. Se liittyy yleensä tuotteen viivakoodiin ja sitä käytetään varaston seuraamiseen. Esimerkiksi tietyn mustan t-paidan SKU voisi olla P1MT229TB166BK. Tämä toimisi kyseisen tuotteen yksilöllisenä tunnisteena, mikä auttaisi kauppiaita tunnistamaan sen viivakoodin avulla. (Kokeile luoda viivakoodi SKU-koodistasi Shopifyn ilmainen viivakoodigeneraattori).

Mitä eroa on UPC:llä ja SKU:lla?

Universal Product Code (UPC) ja varastonpitoyksikkö (SKU) ovat eri menetelmiä tuotteen tunnistamiseen. UPC:t ovat 12-numeroisia numeroita, joiden viivakoodit edustavat tuotteita yleisesti ja pysyvät yhtenäisinä kaikissa jälleenmyyjissä. Sitä vastoin SKU:t ovat yksilöllisiä tunnisteita, jotka yksittäiset jälleenmyyjät tai valmistajat valitsevat varaston sisäiseen seurantaan. Tuotteella voi olla eri SKU-numero kahdessa tai useammassa kaupassa, mutta sen UPC on aina sama.

Mitä SKU tarkoittaa valmistuksessa?

Valmistuksessa SKU on kuin nimilappu tuotteille. Se on ainutlaatuinen koodi – jokainen tuote saa oman. Tämä koodi auttaa tekijöitä löytämään tuotteet nopeasti ja pitämään varastonsa kunnossa.

Mitä SKU ei ole

Jotkut ihmiset erehtyvät SKU:t UPC-viivakoodeiksi, mutta niissä on eroja. SKU on yksilöllinen koodi, jonka yritys tekee omaan käyttöönsä. Toisaalta UPC pysyy vakiona myyjästä riippumatta.

Haluatko oppia lisää?