Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Väripsykologia: kuinka värien merkitykset vaikuttavat brändiisi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Väripsykologia: kuinka värien merkitykset vaikuttavat brändiisi

Värillä on tärkeä rooli siinä, miten brändisi koetaan. Olitpa muotibrändi, joka yrittää tavoittaa nuorekkaan yleisön, tai lääkintätarvikeliike, joka yrittää vahvistaa asiakkaiden luottamusta, voit tutkia värien merkityksiä auttaaksesi sinua houkuttelemaan ja tavoittamaan paremmin ihanteellisen asiakkaasi. Väripsykologiaa voidaan käyttää vahvan, suhteettoman brändin rakentamiseen. Tässä artikkelissa selitämme, mitä väripsykologia on, ja opastamme sinua suosituimpien käytettyjen värien värimerkityksistä.

Mitä on väripsykologia?

Väripsykologia tutkii värejä suhteessa ihmisen käyttäytymiseen. Sen tarkoituksena on selvittää, kuinka värit vaikuttavat päivittäisiin päätöksiimme, kuten ostamiimme tuotteisiin. Pakottaako mekon väri meidät ostamaan? Saavatko pakkauksen värit meidät valitsemaan yhden merkin toisen sijasta? Saako kuvakkeen väri meidät todennäköisemmin napsauttamaan sitä? Lyhyt vastaus on kyllä. Mutta miksi-osa on hieman monimutkaisempi. Värien merkitykset voivat vaikuttaa siihen, miksi suosimme tiettyjä värejä toisiin verrattuna. Samalla värillä voi myös olla erilaisia ​​merkityksiä, jotka riippuvat kasvatuksestamme, sukupuolestamme, sijainnistamme, arvoistamme ja monista muista tekijöistä.

Kuvan luotto: Huffington post

Miksi väripsykologia on tärkeää markkinoinnissa?

Väri herättää tunteen. Se herättää tunteita. Eikä se eroa yrityksesi värien valinnasta.

Oikeiden värien valitseminen markkinointitoimiisi voi olla ero sen välillä, erottuuko brändisi joukosta vai sulautuuko siihen. Käyttämällä värejä strategisesti markkinointiponnisteluissasi voit saada yleisösi näkemään sen, mitä haluat heidän näkevän, ja auttaa heitä näkemään sinut tavalla, jolla pyrit näkemään sinut. Tästä syystä väripsykologian ymmärtäminen voi olla niin hyödyllistä markkinointiponnisteluissasi. Koska se voi auttaa sinua esittämään brändisi haluamallasi tavalla.

Vaikka oikeiden värien valitseminen voi parantaa tuotekuvaasi, huono värivalinta voi vahingoittaa tuotekuvaasi. Jos esimerkiksi valitset väärät värit sisällöllesi tai logollesi, se voi osoittautua vähemmän luettavaksi ja yleisösi vaikeaksi ymmärtää. Tai voit ottaa riskin, että sinut jätetään huomioimatta.

Markkinoijat voivat käyttää värejä vaikuttaakseen siihen, miten ihmiset ajattelevat ja käyttäytyvät brändiä kohtaan ja miten he tulkitsevat mitä tahansa tietoa. Värien valinta voi auttaa ihmisiä päättämään, mikä on tärkeää. Ja siksi sisältömarkkinoijien on ymmärrettävä, mitä eri värit tarkoittavat.

Luettelo värien merkityksistä

Punaisen värin psykologia

Markkinointivärit, kuten punainen, voivat kiinnittää huomion. Punaisen värin merkitys liittyy jännitykseen, intohimoon, vaaraan, energiaan ja toimintaan. Olet ehkä huomannut, että jotkut merkit käyttävät punaista “tilaa nyt” -painikkeissa tai pakkauksissaan erottuakseen joukosta hyllyssä. Väripsykologiassa punainen on voimakkain väri. Ja siten voi herättää voimakkaimmat tunteet. Punainen voi myös laukaista vaaran, joten haluat käyttää väriä säästeliäästi. Jos lisäät punaisen värin verkkosivustollesi, tallenna se toimintakehotus- tai myyntikuvakkeille, jos se erottuu hyvin myymäläsi ulkoasusta.

Punainen on Coca Colan ja YouTuben kaltaisten tuotemerkkien ikoninen väri. Punaisella värillä on taipumus lisätä ruokahalua, minkä vuoksi Coca Colan kaltaiset tuotemerkit käyttävät sitä usein brändäyksessään. He käyttävät myös sellaisia ​​sanoja kuin onnellisuus brändäyksessään, joten he käyttävät punaista väriä herättämään jännitystä. YouTube käyttää todennäköisesti punaista väriä verkkovideoiden katselun jännityksen vuoksi. Huomaa, kuinka heidän logonsa punainen osa on toistopainike, joka voi auttaa pakottamaan jonkun toimiin. Se rohkaisee sinua haluamaan painaa toistopainiketta heidän videoissaan.

Coca Cola - väripsykologia

Oranssin värin psykologia

Väripsykologiassa oranssi edustaa luovuutta, seikkailua, innostusta, menestystä ja tasapainoa. Oranssi väri lisää hauskuutta mihin tahansa kuvaan, verkkosivustoon tai markkinointimateriaaliin, jolla se on. Huolimatta siitä, että se houkuttelee väriä, se ei ole yhtä hallitseva kuin punainen väri. Monet markkinoijat käyttävät edelleen väriä toimintakehotuksiin tai verkkosivuston osiin, joihin he haluavat myös kiinnittää huomiota.

Oranssin värin merkitys loistaa läpi logoissa, kuten Nickelodeon ja The Home Depot. Nickelodeon on lasten kanava, joten logo edustaa tarkasti sitä luovuutta ja innostusta, jota lastenohjelma tarvitsee leikkisän oranssin värinsä kautta. Home Depot myy tuotteita, joita voit käyttää kotiisi. Monet Do it Yourselfers (DIY) menevät Home Depotiin ostamaan tuotteita kotinsa remonttia tai säätöjä varten. Myös oranssi logo edustaa luovuutta.

Home Depot - värimerkit

Keltaisen värin psykologia

Väripsykologiassa keltaisen värin merkitys pyörii auringonpaisteen ympärillä. Se herättää onnen, positiivisuuden, optimismin ja kesän tunteita, mutta myös petoksen ja varoituksen tunteita. Jotkut merkit haluavat käyttää iloisen keltaista väriä taustana tai reunuksena verkkosivustonsa suunnittelussa. Voit myös käyttää keltaista ilmaista toimituspalkkia verkkosivustosi yläosassa, jos se sopii muuhun sivustosi ulkoasuun. Pieni ripaus keltaista voi auttaa verkkosivustosi kävijöitä yhdistämään myymäläsi johonkin positiiviseen.

Keltaista väriä käyttävät muun muassa Ferrari ja Ikea. Monet ihmiset haaveilevat Ferrarilla ajamisesta. Luksusbrändi liitetään tähän onnen tunteeseen, kesään ja huolettomaan elämäntapaan. Ikea-brändi käyttää myös keltaista väriä brändäyksessään. Mitä tekemistä huonekalujen ostamisella on onnellisuuden kanssa? No, katsotaanpa, kuka todennäköisesti ostaa nämä tuotteet. Monet ihmiset, jotka ovat juuri ostaneet ensimmäisen kotinsa tai muuttamassa pois ensimmäistä kertaa, suuntaavat Ikeaan ostamaan tuotteita kodin sisustamiseen. Tämä virstanpylväs on yleensä täynnä onnea ja optimismia uuteen muutokseen, joten keltainen on loistava väri yhdistettäväksi brändiin.

Ikea - väripsykologia

Vaaleanpunaisen värin psykologia

Pinkki on suosittu väri brändeissä, jotka palvelevat ensisijaisesti naisyleisöä. Väripsykologiassa vaaleanpunaisen värin merkitys pyörii naisellisuuden, leikkisyyden, kypsymättömyyden ja ehdottoman rakkauden ympärillä. Jotkut merkit ovat päättäneet käyttää vaaleanpunaista väriä tuotepakkauksissa erityisesti tyttöjen leluissa. Kun taas muut brändit korostavat vaaleanpunaista väriä logossaan, verkkosivujen suunnittelussa tai korostaakseen avainviestejä.

Koska vaaleanpunaisen värin merkitys sisältää naisellisuuden, ei ole yllätys, että brändit, kuten Victoria’s Secret ja Barbie, käyttävät väriä niin voimakkaasti. Victoria’s Secret nimesi jopa yhden tuotemerkeistään Pink. Verkkosivustollaan he käyttävät vaaleanpunaisen ja mustan yhdistelmää korostaakseen tärkeimpiä markkinoinnin yksityiskohtia. Myös heidän logossaan ja tietyissä markkinointiviesteissä käytetään vaaleanpunaista väriä. Barbien verkkosivuilla CTA:t ovat kirkkaan vaaleanpunaisia. Niiden ylin navigointi ja pudotusvalikko käyttävät myös hienovaraisesti väriä. Ja tietysti heidän tuotepakkauksensa ja logonsa vahvistavat heidän brändinsä naisellista vaaleanpunaista väriä.

vaaleanpunaisen värin psykologia

Vihreän värin psykologia

Väripsykologiassa vihreä liittyy vahvasti luontoon ja rahaan. Kasvu, hedelmällisyys, terveys ja anteliaisuus ovat joitain värin myönteisiä värimerkityksiä. Vihreän värin merkitys sisältää myös joitain negatiivisia assosiaatioita, kuten kateutta. Jos olet hyvinvointi- tai kuntoilualalla, voit halutessasi lisätä vihreitä verkkokauppaasi. Esimerkiksi etusivusi bannerikuvassa tai logossa voi olla vihreä tausta.

Vihreän käytön tekevät suosituksi muun muassa John Deere ja Roots. John Deeren koko brändi pyörii luonnon ympärillä. Heidän tuotevalikoimansa keskittyy maisemointiin, maatalouteen, nurmikonhoitolaitteisiin ja muuhun. Vihreä väri on niin juurtunut heidän brändeihinsä, että jopa heidän varusteensa ovat samaa vihreää kuin heidän logonsa. Tällä tavalla, kun joku näkee tuotteen, hän tietää heti, että se on John Deere. Roots on muotiliike. Niiden bannerikuvia ja markkinointimateriaaleja selatessasi löydät kuitenkin usein heidän mallinsa luonnollisista ulkoilmaolosuhteista. Vihreä logo sulautuu hyvin heidän luontokuviinsa, mikä auttaa heitä houkuttelemaan ulkoilun harrastajia kohdemarkkinakseen. Joten vaikka tuotteesi eivät välttämättä liity markkinarakoon, voit käyttää värejä houkutellaksesi tietyn väestörakenteen.

John Deere - markkinointivärit

Väripsykologia Sininen

Väripsykologiassa sinisen värin merkitys liittyy läheisesti mereen ja taivaaseen. Vakaus, harmonia, rauha, tyyneys ja luottamus ovat vain joitain tunteita, joita asiakkaasi voivat tuntea brändiäsi kohtaan, kun yhdistät sinisen värin brändäyksiisi. Toisaalta sinisellä voi olla myös negatiivisia värimerkityksiä, kuten masennusta, ja se voi aiheuttaa kylmyyden tunteen. Sinistä voidaan käyttää verkkosivustosi logossa tai sivustosi ylänavigaattorissa. Jotkut jälleenmyyjät lisäävät takuun, luottamustodistuksen tai ilmaisen toimituksen kuvakkeet sinisellä värillä vahvistaakseen värin tunnettuutta luottamusta.

Tekniset tuotemerkit, kuten Facebook, Twitter ja Skype, käyttävät usein sinistä markkinoinnissaan. Mutta vähittäiskauppiaat, kuten Walmart ja Oral B, käyttävät myös väriä. Walmart-logon sininen voi auttaa pitämään brändin luotettavana, luotettavana ja rentouttavana. Loppujen lopuksi Walmart on paikka, jossa voit ostaa elintarvikkeita ja tehdä ostoksia yhdessä kätevässä paikassa. Oral B on hampaiden terveydenhuollon merkki, joka myy hammasharjoja. Terveydenhuollon markkinaraot, kuten Oral B, käyttävät tyypillisesti sinistä brändäyksessään auttaakseen ihmisiä yhdistämään brändin laadukkaaseen, luotettavaan ja turvalliseen tuotteeseen.

Suullinen B - värimerkit

Purppuran värin psykologia

Väripsykologiassa violetti on kuninkaallinen väri. Violetin värin merkitys liittyy voimaan, jaloisuuteen, ylellisyyteen, viisauteen ja henkisyyteen. Mutta vältä värin käyttöä liikaa, koska se voi aiheuttaa turhautumisen tunteita. Jotkut pitävät sen liikakäyttöä ylimielisenä. Voit lisätä violetteja vivahteita verkkosivustosi suunnitteluun, kuten ilmaiseen toimituspalkkiin, sinun logosija korostusvärinä grafiikoissasi.

Purple on värimerkkien kuten Hallmark ja Yahoo käyttää. Kun selaat molempia verkkosivustoja, huomaat, että violetti on korostusväri. Hallmarkissa logo ja ylänavigointi ovat violetteja, mutta muualla verkkosivustolla on useita muita värejä. Yahoossa logo, ylimmät navigointisanat ja Yahoo-kuvakkeet, kuten Mail, käyttävät violettia väriä.

Hallmark - väri tarkoittaa violettia

Valkoisen värin psykologia

Väripsykologiassa valkoinen esittelee viattomuutta, hyvyyttä, puhtautta ja nöyryyttä. Muista, että tämä on merkitys Pohjois-Amerikan kulttuurissa. Joissakin osissa maailmaa valkoisella on päinvastainen merkitys. Tämä kannattaa pitää mielessä palvelemasi kohdeyleisön perusteella. Valkoisen värimerkityksellä on myös negatiivinen puoli, jossa se symboloi steriiliyttä ja kylmää. Verkkokauppasivustolla valkoinen on yleensä käytetty väri. Käytät sitä todennäköisesti tuotekuvasi taustavärinä. Sivuillasi on todennäköisesti valkoinen tausta mustalla fontilla. Tämä johtuu siitä, että musta fontti valkoisella taustalla on luettavuuden kannalta paras väriyhdistelmä.

Valkoinen on väri, jota ASOS ja Adidas käyttävät markkinoinnissaan. ASOS:ssa otsikon, logon ja taustan sanat ovat valkoisia. Kun tausta on harmaa tai musta, fontti on valkoinen ja kun tausta on valkoinen, fontti on musta. Adidaksen verkkokaupassa ylänavigaattori on musta. Valkoisen logon käyttö auttaa luomaan kontrastia. Koska heidän taustansa on valkoinen, he ovat päättäneet käyttää tuotekuvien taustana harmaata lisätäkseen sekoitukseen uuden sävyn. Monet merkit, joiden keskeinen väri on valkoinen, yhdistävät sen yleensä mustan tai harmaan kanssa.

valkoisen värin psykologia

Mustan värin psykologia

Musta on suosittu väri vähittäiskaupassa. Väripsykologiassa mustan värin merkitys symboloi mysteeriä, voimaa, eleganssia ja hienostuneisuutta. Sitä vastoin värin merkitys voi myös herättää tunteita, kuten surua ja vihaa. Monet muotiliikkeet ovat käyttäneet logoissaan mustaa. Musta on myös suosittu väri tekstissä, koska sitä on helppo lukea. Jotkut tuotemerkit haluavat käyttää mustavalkokuvia elämäntapabannerikuvina tai -kuvakkeina luodakseen verkkosivustolleen tietyn sävyn tai yhtenäisyyden.

Musta on väri vähittäismyyjät, kuten Chanel ja Nike käyttää. Chanel käyttää mustaa logossaan, ja verkkosivustollaan on useita mustavalkoisia kuvia yhtenäisen ilmeen ylläpitämiseksi. Kun aloitat heidän verkkosivustonsa selaamisen, näkyviin tulee paksu musta päällinen navigointitausta. He käyttävät kuvissaan ja tekstissään mustaa fonttia. On huomattava, että heidän toimintakehotuksensa ovat myös mustia. Monet vähittäiskauppiaat varsinkin muodin alalla käyttävät mustia toimintakehotuksia, jotka erottuvat hyvin valkoista taustaa vasten. Nike käyttää myös mustaa, valkoista ja harmaata värimaailmaa verkkosivuillaan. Heidän logonsa ja fonttinsa ovat mustat koko verkkosivustollaan. Näin sivustosta on helppo lukea. Kuten Chanel, myös heidän toimintakehotuksensa ovat mustat, mikä korostaa visuaalista korostusta “laukkusi” (kärrysi) lisäämiseen.

Chanel - kolopsykologia

Harmaan värin merkitys

Väripsykologiassa harmaa edustaa neutraalisuutta ja tasapainoa. Sen värimerkitys tulee todennäköisesti valkoisen ja mustan välisestä sävystä. Harmaa sisältää kuitenkin joitain negatiivisia konnotaatioita, varsinkin kun kyse on masennuksesta ja menetyksestä. Sen värin puute tekee siitä tylsän. Harmaata voidaan käyttää kirjasinten väreissä, otsikoissa, grafiikoissa ja jopa tuotteissa, jotka vetoavat suureen yleisöön.

Apple on esimerkki brändistä, joka käyttää brändäyksessään harmaata väriä. Loppujen lopuksi monet heidän kannettavat tietokoneet ovat harmaan tai hopean sävyisiä, koska niiden neutraali väri ei tyrkytä ketään. Verkkosivustollaan he käyttävät harmaata väriä otsikossaan kontrastina valkoista logoa vastaan. Kuitenkin koko heidän tuotemerkkinsä aikana näet tasapainon valkoisen, mustan ja harmaan välillä, mikä voi auttaa säilyttämään puhtaan ja neutraalin ilmeen.

harmaan värin psykologia

Ruskean värin psykologia

Ruskea on maanläheinen väri. Loppujen lopuksi se on maan, puun ja kiven väri. Joten luonnollisesti väripsykologia korostaa, että ruskean värin merkitys liittyy mukavuuteen, turvallisuuteen ja maanläheiseen luontoon. Markkinoinnissa huomaat, että ruskeaa käytetään usein luonnontuotteissa ja elintarvikkeissa. Ruskea on väri, joka näkyy logoissa, bannerikuvissa ja joskus jopa tekstissä, koska sen kontrasti on valkoisella taustalla.

UPS on esimerkki brändistä, joka hyödyntää brändäyksessään värimerkityksiä. Heidän verkkosivuillaan heidän logonsa ruskea on korostettu navigointi- ja pudotusvalikoissa. Saatat myös huomata, että täydentäviä värejä ovat keltainen ja vihreä, joissa kaikissa on luonnollisia elementtejä. Esimerkiksi keltainen voi edustaa aurinkoa ja vihreä voi edustaa luontoa. Kaiken kaikkiaan se auttaa asettamaan UPS-brändin turvalliseksi, luotettavaksi ja maanläheiseksi yritykseksi, joka on juuri sitä mitä haluat toimituspalvelulta.

ruskean värin psykologia

Väärinkäsityksiä värin psykologiasta

Vaikka väripsykologiaa on tutkittu ja analysoitu useiden vuosien ajan, on edelleen paljon keskustelua värien tarkasta vaikutuksesta ihmisen psykologiaan.

Mutta kysymys kuuluu: miksi värin psykologiasta ja sen merkityksestä on niin monia vääriä käsityksiä?

Yksi syy on se, että väripsykologiassa on monia muuttujia paikallaan. On mahdollista, että eri ihmiset havaitsevat värit eri tavalla. Se, miten havaitset tietyn värin, voi vaikuttaa paljon henkilökohtaisiin mieltymyksiisi, menneisyyteen, kulttuurieroihin, sukupuolieroihin ja niin edelleen.

Johtopäätös

Nyt kun olet oppinut, mitä väripsykologia on ja mitkä ovat kunkin värin yleisimmät värimerkit, on aika soveltaa niitä yritykseesi. Vaikka monissa markkinarakoissa käytetään yhteisiä värejä, kuten sinistä terveydenhuollossa, sinun ei aina tarvitse noudattaa sääntöjä. Harkitse sellaisten värien valitsemista, jotka edustavat sitä, mistä haluat brändisi liittyvän tai mitä haluat asiakkaiden tuntevan verkkokauppaasi selatessaan.

Table of Contents

🔥 Empfohlen:  Kuinka ansaita rahaa virtuaalisena konsulttina (The Ultimate Guide)